Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Π.Σ.Α.Φ.: ΥΠΕΚΑ: ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΑΝ, ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΑΝ - ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΝ;

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑΣε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο ΥΠΕΚΑ, η συνάντηση της Διοικούσας Επιτροπής με τους εκπροσώπους του Υπουργείου.
Η συνάντηση, κράτησε μιάμιση ώρα και με παραστατικό τρόπο από τους εκπροσώπους συναδέλφους, παρουσιάστηκε η κατάσταση στον τομέα των Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, με απλές αριθμητικές εικόνες, αλλά και ειδικότερες περιπτώσεις (από τις πολλές) συναδέλφων που δανειοδοτήθηκαν με επιτόκια 11% και 12% σε έργα που κόστισαν πλέον των 240.000 ευρώ!

Η πλευρά του Υπουργείου, κατέγραψε την εικόνα που παρουσίασε ο Σύνδεσμος, χωρίς να την αμφισβητήσει.

Στη συζήτηση, από τους συναδέλφους χρησιμοποιήθηκαν αρκετές φορές οι φράσεις: "εγκλωβισμός" και "υποχρέωση των αγροτών να ολοκληρώσουν τα πάρκα", γεγονός που προκάλεσε την μοναδική "διαφωνία" από πλευράς εκπροσώπου του Υπουργείου, ο οποίος μίλησε για "δυνατότητα των αγροτών να δημιουργήσουν Φωτοβολταϊκό Πάρκο και όχι για υποχρέωση" με τους εκπροσώπους μας να ανταπαντούν, ότι: 

"Μπαίνοντας σε ένα άγνωστο τοπίο, δίνοντας τα πρώτα 600 ευρώ στη ΔΕΗ και στη συνέχεια πληρώνοντας τους Όρους Σύνδεσης που για πολλούς αγρότες έφτασαν τις 35.000 και 40.000 ευρώ ο δρόμος της ολοκλήρωσης του έργου ήταν μονόδρομος!".
Υποσχέσεις και δεσμεύσεις, δεν ήταν δυνατόν να λάβουν οι συνάδελφοι.
Το Υπουργείο κατέγραψε και κατανόησε το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε πλέον για το σύνολο των αγροτών ιδιοκτητών Φ/Β πάρκων.
Αυτό όμως δεν αρκεί, διότι οι δόσεις των δανείων, απαιτούνται από τις τράπεζες με ευρώ και ...όχι με κατανόηση.



Ο εμπλεκόμενος με τα Φωτοβολταϊκά, αγροτικός κόσμος θα πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση, διότι οι επόμενες 50 ημέρες θα είναι οι πλέον κρίσιμες για τη δραστηριότητα που μας εγκλώβισε ασφυκτικά.

ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ...ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ!
Η εντυπωσιακή ανταπόκριση των συναδέλφων από όλη την Ελλάδα στην ώθηση του συλλόγου μας δίνει τον "αέρα" να λιετουργήσουμε όλοι ως "Διοικούσα Επιτροπή" στις περιοχές μας.
Πως;
Με απλές κινήσεις: Πλησιάστε τους δικούς σας εκπροσώπους στη Βουλή. Από όλα τα κόμματα. Μέσα σε 3 λεπτά, μπορείτε απλά (με αριθμούς) να τους εξηγήσετε αυτό που βιώνετε: Τόσο το δάνειο, τόση η δόση, τόσο το χαράτσι, τόσα τα υπόλοιπα έξοδα, τόσο το μικτό κέρδος.

Εξηγήστε τους και ζητήστε τους να πάρουν θέση. Στείλτε μας ΕΠΩΝΥΜΑ τη θέση του Βουλευτή, πάνω στους αριθμούς που θα τους δείξετε και στείλτε μας σε mail ( info@afo.gr) την αντίδρασή του κι εμείς θα την καταγράψουμε.

Επώνυμα για όλους, αυτή την ώρα που 500 ή και 700 (ο αριθμός ακόμα είναι ...απροσδιόριστος) αγρότες, εγκλωβιστήκαμε υποθηκεύοντας χρήματα που προοριζόταν για αγροτική παραγωγή, υποθηκεύοντας σπίτια και χωράφια σε μια "επένδυση" για την οποία υπογράψαμε ΑΛΛΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, για την οποία ΔΕΝ επιχορηγηθήκαμε και την οποία ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να την πουλήσουμε σε όποιον πιστεύει ότι είναι (πλέον) κερδοφόρα! 

Πηγη http://www.afo.gr/fotovoltaika/index.php/ar/62-synantisi-ypeka-fotovoltaika

44 σχόλια:

  1. Αντιφωτοβολταικός speaking.

    ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟΥΣ:

    ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ,ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ,ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
    ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

    Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ! ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΥΡΗΞΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!
    ΚΑΝ' ΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ
    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.

    ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΑΞΕΤΕ ΑΥΤΟ, ΤΟΤΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ



    «Προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και Διοικητή Κεντρικής Τράπεζας

    Λευκωσία 20 Μαρτίου 2013

    Δεν σας προσφωνούμε διότι όχι μόνο δεν έχετε τίτλο, ούτε και την αξιοπρέπεια για κάτι τέτοιο.

    Μας καταστρέψατε βάσει σχεδίου πολύ καλά προετοιμασμένου και συνεχίζετε να μας καταστρέφετε αδιαφορώντας για το τι θα γίνει σε εμάς τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.
    Σας προειδοποιούμε ότι μας κάμνετε θα τον πάθετε σε πάρα πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Γιατί δεν θα έχουμε να χάσουμε τίποτε από τούδε και στο εξής

    Η ομάδα μας θα δρα από άκρη σε άκρη σε ολόκληρη τη Κύπρο και θα τιμωρεί όσους μας κατάντησαν έτσι. Δεν έχουμε όρια και αυτό λάβετε το πολύ σοβαρά.
    Αν δεν σταματήσετε τώρα αμέσως κάθε κούρεμα στις καταθέσεις του κόσμου θα πληρώσετε πάρα πολύ μεγάλο τίμημα.

    Μαζί μας είναι και επαγγελματίες στο είδος τους, πληρωμένοι ακριβά που δεν καταλαβαίνουν τίποτε αλλά ούτε και έχουν Θεό, παρά μόνο το χρήμα.

    Σας προειδοποιούμε και δεν μπλοφάρουμε. Θα αρχίσουμε από τα εγγόνια σας, θα πάμε στα παιδιά σας και θα αφήσουμε εσάς τελευταίους για να πονέσετε όσο και εμείς.

    Σας τονίζουμε ότι έχουμε τον τρόπο και την δύναμη να ξέρουμε κάθε στιγμή που θα είναι κάθε μέλος της οικογένειας σας.

    Μη μας αγνοήσετε, μη μας υποτιμήσετε. Μη δοκιμάσετε να μας δοκιμάσετε. Τότε θα αρχίσει το δικό μας γλέντι. Πουλημένα παλιοτόμαρα. Σταματήστε αμέσως το κούρεμα των καταθέσεων.

    Γνωρίζουμε τι ακόμα μας περιμένει από εσάς εθνοπροδότες. Δεν ανήκουμε σε κανένα κόμμα και σε καμιά οργάνωση. Ορκισμένοι να πεθάνετε.

    ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ
    ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά μην κλαίτε κιόλας... τουλάχιστον τα κάνατε φθηνά και με ταρίφες στο θεό που κάνατε high score σε χαριστικές παρατάσεις λόγω κλάψας!
    Επίσης, κανείς δεν σας απέκλεισε να κάνετε και κανονικά Φ/Β πέρα από αγροτικά απλά δεν σας συνέφερε! Μην βαφτίζουμε το κρέας ψάρι για να βγείτε και από πάνω.
    Πάντως έχετε κατά νου, πως να πληρώνουμε εμείς όλοι οι παραγωγοί εισφορά και εσείς να απαλλαγείτε δεν υπάρχει περίπτωση. θα στραφούμε νομικά εναντίον της ρύθμισης για επιπλέον αντισυνατγματικότητα και στην ΕΕ και θα τα πληρώστε μαζεμένα πίσω ως παράνομη κρατική ενίσχυση. Έτσι για να καταλαβαινόμαστε. θα πληρώστε και εσείς αυτό που σας αναλογεί για το μέγεθος και τις αντοχές του πάρκου σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλαράκο αν δε σε συμφέρει πούλα το. Εγώ δε μπορώ για τα επόμενα πέντε χρόνια. Ελάχιστοι αξιοποίησαν τη παράταση αλλά σχεδόν όλοι δανείστηκαν αναπόφευκτα από την Αγροτική που κυριολεκτικά μας έγδαρε. Υποτίθεται ότι ο νομοθέτης πρόβλεψε ένα κίνητρο για να υπάρξει διαφοροποίηση και αναζωογόνηση της επαρχίας, διασπορά των κονδυλίων για να μη τα πάρουν όλα λίγοι που θα είχαν ρευστότητα και άκρες. Υπ αυτή την ένοια πρέπει να προστατέψει περισσότερο αγρότες και στέγες.

      Διαγραφή
    2. Κανεις δεν κλαιει,διεκδικουμε διαφορετικη αντιμετωπιση καθως ειμαστε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ κατηγορια ( νομος 3581/2010 ) με τα μειονεκτηματα και σαφως και τα πλεονεκτηματα απο τα λοιπους επενδυτες στα φωτοβολταικα.
      Αν θα καταφερουμε μεσα απο την κινηση αυτη ευνοικοτερη μεταχειρηση ειναι αλλο θεμα, οπως και αλλο θεμα ειναι αν αυτο ενοχλει καποιους.
      Ειτε σας αρεσει ειτε οχι η διαφοροποιηση υπαρχει.

      Διαγραφή
  3. Καλα μη φας εχουμε.....γλαροσουπα. ΘΑ σε ρωτησουμε τι θα κανουμε. Δανικα παντως δεν σε ζητησαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εσυ φιλαρακο 5 Απριλίου 2013 - 6:51 μ.μ. αν σου εχει πει ο Λουμακης οτι 8α σου γινει κουρεμα ως παλιος 10% και οι νεοι 8α φανε 50% κουρεμα ... επειδη απο το 2006-2007 που πληρωνεσαι κανονικα χωρις εισφορες στα φαγανε τα λεφτα τα (κακα) κοριτσια.... με αυτο το πλευρο να κοιμασαι. Και να εισαι συγουρος και εσυ και αυτος που στα λεει, οτι δεν θα στραφει νομικά εναντίον της ρύθμισης κανενας και δεν 8α πληρώσεις μαζεμένα πίσω τιποτα.....νομιζες οτι 8α ειναι μια ζωη ετσι..... ας μην στα ειχαν φαει κοροιδο τοσα χρονια που τα επερνες κανονικα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ρε αντιφωτοωολταικε πρωτη φορα ειπες κατι σωστο ......ειδες.....δεν σε ειπα κοπριτη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αντιφωτοβολταικός speaking.

    Αγαπητέ διαφωνούντα και τα υπόλοιπα που έχω πει σωστά είναι, απλά δεν ήλθε το πλήρωμα
    του χρόνου, για να σου γίνει αντιληπτή η ορθότητα των απόψεων και των εκτιμησεών μου.

    Είδες το βιντεάκι που ο καζάκης εξηγεί γιατί η Γερμανία και οι λοιπές χώρες αγοράζουν σαν τρελές χρυσό;
    Κάτι περιμένουν είπε.
    Τι περιμένουν οέο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παπακυριακού Γιάννης6 Απριλίου 2013 στις 12:39 μ.μ.

    Θέλετε να μου εξηγήσετε ΠΟΙΑ είναι τα μειονεκτήματα που έχετε εναντίον των υπολοίπων επενδυτών?αντί να είμαστε ΟΛΟΙ ενωμένοι εσείς κοιτάτε πώς θα σώσετε μόνο το δικό σας το κομμάτι αφήνοντας του υπόλοιπους απ ΄έξω,αλλά τόσο καιρό που δεν είχατε οργάνωση μια χαρά ζητάγατε υποστήριξη από τον κάθε ένα από τους υπόλοιπους επενδυτές.
    Επειδή λοιπόν κύριε εγώ έκανα 3,5 χρόνια να πάρω την άδεια και εσύ ούτε 1 ναι είμαστε σε διαφορετική κατηγορία.
    Εμένα το 100kw/p με tracker κύριε μου στοίχισε συνολικά 530.000 και είχα κλειδώσει με 0,446!
    Εσένα σου έχει στοιχίσει με ζόρι 200.000 και έχεις κλειδώσει με 0,39.Εγώ προσωπικά δεν πήρα καμία επιδότητηση για να σε προλάβω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παπακυριακού Γιάννης6 Απριλίου 2013 στις 12:48 μ.μ.

    To μόνο που είναι υπερ σας είναι οτι πήρατε δάνεια με επιτόκια στα ύψη,τίποτα άλλο.Από εκεί και έπειτα δεν έχετε καμμία διαφορά από οποιονδήποτε άλλο επενδυτή.Αλλά μια ζωή ο Έλληνας 9γι αυτό και ποτέ δεν βλέπουμε προκοπή) δεν μπορεί να είναι ενωμένος σε ένα σύνολο.ΌΧΙ...πρέπει πάντα να έχει διαφορετική άποψη,πάντα να διαφέρει.
    τα συγχαρητήρια μου κύριοι.Με αυτά που κάνετε το μόνο που πετυχαίνετε είναι να διασπάσετε ΟΛΟΥΣ τους επενδυτές.και πραγματικά μόλις με βάλατε και εμένα στο να κάνω διαφοροποίηση που δεν το έκανα ποτέ μου μέχριτώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ φταις αγαπητέ μου που ασχολήσε μαζί τους και πίστεψες στην κοτοπονηριά τους. Τώρα σε γλύφουν για να μην τους κυνηγάμε, αλλά νομίζουν πως έτσι έκαναν την δουλ´ιτσα τους. Αυτοί σαν πειρατές έψαχναν καράβι να μπουν για να αυτονομηθούν αμ´εσως μετά. Φάγανε πόρτα από παντού και έτσι φτιάξανε τον ΠΣΑΦ για να λένε μόνο μακακίες. Διότι από ουσία που να βρουν... Κε Παπακυριακού συντάξου με τις υπεύθυνες τοποθετήσεις διότι αλλιώς σε βλέπω να πληρώνεις την εισφορά άλλων και να γελάνε με την αγνή σου σκέψη.

      Διαγραφή
    2. Κανένα έργο δε θα πρέπει να πληρωθεί με κάτι διαφορετικό απο αυτό που υπέγραψε στη σύμβασή του. Αυτό είναι το δίκαιο.
      Αν όμως το χαράτσι γίνει αναπόφευκτο θα πρέπει να είναι ίδιο ποσοστιαία για όλους; μικρούς- μεγάλους, Έλληνες- ξένους, νέους- παλιούς, κτλ; Πιστεύω πως όχι.
      Θα πρέπει να συνεκτιμηθούν η ταρίφα, ο χρόνος σύνδεσης, το μέγεθος της μονάδας, η νομική της μορφή συνεπώς ο συντελεστής φορολόγησης, το φορολογητέο εισόδημα έσοδα-δαπάνες όπως τόκοι δανείων, η δυνατότητα πώλησης της επένδυσης, κοινωνικά κριτήρια.
      Η διεκδίκηση και ο αγώνας είναι κοινός και προς την ίδια κατεύθυνση για όλους μας, αλλά οι επιμέρους διαφορές υπάρχουν και πρέπει να τιμολογηθούν ακριβοδίκαια.

      Διαγραφή
  9. φιλε μου Παπακυριακου, εσυ μπορουσες και μπορεις να το πουλησεις εγω οχι, πηρα δανειο στα υψη οπως παραδέχεσαι... εισαι συνδεμενος 2-3 χρονια???? εχεις πληρω8ει δηλαδη χωρις εκτακτες εισφορες με 0,446 ποσο καιρο??? εγω φιλε μου με 0,42 που εχω ...ουτε μια μερα.......( απο την πρωτη μερα εκτακτη εισφορα).... εχεις παρει λοιπον κανονικά για καποιο διαστημα τα λεφτα σου... το παρκο μου στοιχησε 250.000 με tracker 8α μου πληρωνα 400.000 αρα εσυ συγουρα 8α κανεις σε λιγοτερο χρονο απόσβεση....... (γιατι τα εχεις παρει κανονικα για καποιο χρονικο διαστημα).

    μην τα βλεπεις ολα ιδια φιλε μου........παντα φιλικα....... ειμαι απο αυτους που σε διαβαζω και αναγνωρίζω την δραστηριοτητα σου. Αλλα διαφορες υπαρχουν δεν πρεπει να τις παραβλεπουμε........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παπακυριακού Γιάννης6 Απριλίου 2013 στις 10:12 μ.μ.

    To σκεπτικό μου ήταν οτι όλοι επενδυτές είμαστε, που πιστέψαμε σε ανακοινώσεις υπουργείων και νόμων του ελληνικού κράτους.Με βάση αυτό κάναμε όλοι τις οικονομοτεχνικές μας μελέτες,ειδαμε αν μας βγαίνουν τα κουκιά και ανάλογα προχωρήσαμε.Και κάπως έτσι τώρα μας έχουν κάνει όλους να τρέμουμε από τα νεύρα μας και να μην ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το αύριο.
    Δυστυχώς πανελλαδικός σύλλογος,τουλάχιστον ακόμα δεν υπάρχει που να έχει ικανοποιητική διαπραγματευτική δύναμη.Μέσα λοιπόν σε όλο αυτό το πανηγύρι,έχουμε και αντιπαραθέσεις συλλόγων.Και στη μέση επενδυτές που αισθάνονται ανίσχυροι και δεν ξέρουν τι να κάνουν.Δεν μας έφτανε αυτό εδώ και καιρό ξαφνικά βλέπω μια μερίδα επενδυτών (αγροτικά) να προσπαθούν ανεξάτρητα να βγουν έξω από το χορό.Δεν μας έφτανε λοιπόν η διάσταση απόψεων μέχρι τώρα,δημιουργείτε και άλλη διάσπαση.
    Με το σκεπτικό αυτό λοιπόν,αρχίζω κι εγώ να αντιδρώ.Αντί να είμαστε ενωμένοι στα ΚΟΙΝΑ μας προβλήματα κοιτάμε να βγάλει ο κάθε ένας την ουρά του απ΄ έξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΠΙΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ,ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΘΑ ΠΡΕΠΗ ΝΑ ΝΕ ΟΤΙ ΜΕΧΡΗ 100KW ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΒΑΡΙΝΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παπακυριακού Γιάννης6 Απριλίου 2013 στις 11:09 μ.μ.

    Λες οτι εγώ μπορώ να το πουλήσω...φυσικά και μπορώ αλλά πόσο?σίγουρα όχι όσο μου στοίχισε να το κατασκευάσω.50% κάτω?δηλαδή χαμένα και τα ιδιά μου κεφάλαια και ο κόπος μου τόσα χρόνια.
    Το πάρκο μπήκε σε λειτουργία μάιο/2011.Έχω πληρωθεί για 17 μήνες,χωρίς έκτακτη τους 14.Το δάνειο μου ήταν 270.000 και απομένουν ακόμα 238.000.Έχω εισπράξει μέχρι τώρα για:

    2011 56000-δάνειο 17500=38500-τουλάχιστον 12.000 λειτουργικά+λοιπά πρώτου χρόνου,ασφάλεια πάρκου ΟΑΕΕ=12000=26.500 -έκτακτη εισφορά 500=26.000

    Για το 2012 (δεν βάζω όλα τα έξοδα του 2012,μόνο το 9μηνο,αλλα ολόκληρη την εφορία)
    Έχω πληρωθεί 9 μήνες (τζίρος) =60600-30150 δάνειο τράπεζας=30450-1400 ασφάλεια πάρκου-2560 ΟΑΕΕ (αυτό που έχετε απαλλαγή)=26490-έξοδα λογιστή,ΔΕΗ,ΟΤΕ,δορυφορικό,μεταφορικά=21490-ΕΦΟΡΙΑ (με προκαταβολή φέτος)=8000=13490

    Σύνολο τζίρου στους 17 μήνες= 116.600
    Σύνολο καθαρών >> = 39490
    Απόσβεση δανείου (από 270Κ) = 24000
    Δάνειο 270.000
    Ιδία κεφάλαια 260.000

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παπακυριακού Γιάννης6 Απριλίου 2013 στις 11:40 μ.μ.

    Για βγάλε τώρα τις αποσβέσεις μου...
    πάμε τώρα στη δική σου περίπτωση.Δεν αναφέρεις αν έχεις δανεισμό,επομένως χοντρικά μπορώ να υπολογίσω.
    κάνεις ένα τζίρο περίπου 170.000 kw/h X 0.42 = 71400
    -έκτακτη εισφορά 30%(στη δική μου περίπτωση βάλαμε μόνο 3μηνη) = 49980
    -ΔΕΗ,ΟΤΕ,ασφάλεια,λογιστής,τηλεφωνικά = 5000
    -εφορία (είναι δύσκολο να βγάλω αποσβέσεις και να υπολογίσω,δεν βάζω το έκτρωμα του στουρνάρα περί αποσβέσεων της έκτακτης,ούτε την προκαταβολή επομένου έτους που στη δική μου περίπτωση το έχω κάνει,ούτε υπολογίζω αποσβέσεις τόκων γιατί δεν ξέρω αν έχεις δάνειο,συνεπώς το νούμερο θα βγει μεγάλο υπολογίζοντας με συντελεστή 33% (μέσο όρο)
    φορολογίσιμα 27480χ33% = 9068
    Σύνολο καθαρών μετά φόρων 35912 τα κάνω 35.000 στις 250.000 πόσο μας κάνει? Στα 7,14 έτη έχεις κάνει απόσβεση με την έκτακτη εισφορά!
    Στη δική μου περίπτωση η απόσβεση είναι (βγάζω έξω το δάνειο για να είναι συγκρίσιμα)
    208.000kw/h X0.45 (πλέον) =93600-έκτακτη(23400 με 25%) =70200-10200 έξοδα (και είναι παραπάνω γιατί εγώ έχω βιβλία Γ' κατηγορίας ως ΕΠΕ+μεταφορικά+αθήνα-λεωνίδιο+ΟΑΕΕ που εσύ δεν πληρώνεις )=60000-εφορία 33% (9240) =50760
    Το 50760 στις 530.000 πόσες φορές πάει?10,44
    Εγώ κύριε κάνω απόσβεση στα 10,44 έτη σε αντίθεση με τα 7,14 δικά σου..
    Οπότε ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΕ μου γιατί εσύ πρέπει να εξαιρεθείς από την έκτακτη αλλά ΕΓΩ όχι!Γιατί εσύ απαιτείς ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ αλλά εγώ ΟΧΙ!

    Τα τράκερ (ανάλογα τον τύπο κ.τ.λ) ανέβαζαν παλιότερα το κόστος ενός πάρκου κατά περίπου 115.000-125.000 αυτόματο σε μονό άξονα και χειροκίνητο στον βορρά-νότου.Οπότε θα σου πήγαινε 250.000+125.000=375.000 και όχι 400.000

    Το τονίζω,όλα τα παραπάνω χωρίς να υπολογίσουμε δάνεια.Αν τα υπολογίσουμε οι αποσβέσεις αλλάζουν άρδην
    Δηλαδή δεν μιλάμε δεν μιλάμε αλλά μη μας π$%%τε κι όλας!γιατί παραπάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παπακυριακού Γιάννης6 Απριλίου 2013 στις 11:47 μ.μ.

    Όλα τα παραπάνω παραδείγματα που κάθομαι και γράφω τόση ώρα δεν είναι για να "κοντράρω" εσένα αλλά αυτούς που θεωρούν οτι πλήττονται περισσότερο οικονομικά από κάποιους άλλους και ζητάνε εξαίρεση.
    Η όλοι μας ή κανείς.Τρέχτε τώρα στην ΠΑΣΕΓΕΣ και όποια άλλη οργάνωση έχετε μπας και σας σώσουν γιατί εμείς είμαστε χαζοί και χαζεύουμε τα αστέρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπαμε διάκριση στη τιμολόγηση των επενδύσεων, όχι και εξατομικευμένη νομοθετική παρέμβαση για τη περίπτωση κάθε επενδυτή.
      Τα πράγματα είναι πιο απλά.
      Δεν ενδιαφέρει για παράδειγμα αν κάποιος συνειδητά χρησιμοποίησε αεροδιαστημική τεχνολογία σε σχέση με μένα που χρησιμοποίησα κινέζικα.
      Όύτε επηρεάζει τόσο αν έχεις ΤΕΒΕ και πληρώνεις 2,500 ή σε υποχρεώνουν στην ανώτερη κλάση του ΟΓΑ και πληρώνεις 1,000 επιπλέον αυτών που πλήρωνες ή δεν έχεις καμία επιβάρυνση γιατί είσαι στο ΤΣΜΕΔΕ.
      Παρόμοια ισχύουν για τη δορυφορική κάλυψη, τη φύλαξη με φύλακα, τα 1400 για ασφάλιση που σε άλλους κοστίζει 700 ή αν το πάρκο είναι στο λεωνίδιο ή στον Έβρο.
      Τα βασικά είναι η ταρίφα, ο χρόνος σύνδεσης, το μέγεθος της μονάδας, ο συντελεστής φορολόγησης και γιατί όχι τα κοινωνικά κριτήρια.
      Η συλλογιστική ήταν απλή. Δίνω την ευκαιρία με το πρόγραμμα στη στέγη και το πρόγραμμα των αγροτών την ευκαιρία να συμμετάσχουν στις ανανεώσιμες πηγές ο πολύς κόσμος. Να τονωθεί οικονομικά η επαρχία και να χρηματοδοτηθούν εμμέσως νέες επενδύσεις στο πρωτογενή τομέα.
      Βέβαια τα μεγάλα συμφέροντα άλλα υπερασπίζονται. Οι ΑΠΕ λένε θα 'πρεπε να είναι τσιφλίκι λίγων μεγάλων εταιρειών και ορισμένων προνομιούχων ιδιωτών, οι οποίοι κατέχουν γνωριμίες, διόδους συνδιαλαγής, εσωτερική πληροφόρηση.
      Πως βοηθάει το κοινωνικό σύνολο να πληρώνουν οι πολίτες την ενέργεια που θα παράγει μια εταιρεία, που αφού έκανε απευθείας εισαγωγή όλο τον εξοπλισμό, ξανακάνει απευθείας εξαγωγή το κέρδος της επένδυσης;
      Καταλήγω ότι η διεκδίκηση είναι κοινή, υπάρχουν όμως επιμέρους διαφορές τις οποίες, αν για διάφορους λόγους δεν υπάρχει αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση από τον κοινό φορέα, θα πρέπει να αναδειχθούν, είτε αρέσει είτε όχι, με διαφορετικά μέσα.

      Διαγραφή
  15. η ποιο σωστή λύση για εμένα που εχω φωτοβολταικό που συνδέθηκε το 2013 είναι η εξής
    να γίνει κούρεμα στους παλιούς 15 % -20 και στους νέους αγρότες η μή 20-25% για πάρκα κάτω απο 100kw και 20-25% στα παλιά εώς 30-40% στα συνδεδεμένα το 2012-13 πάνω απο 100% και στα οικιακά επίσης 30% γεννικώς ,αλλά με την προηπόθεση ότι θα χαμηλώσουν το επιτόκιο οι τράπεζες κατα 4 μονάδες και θα αλάξουν την δανειακή συμβαση κάνοντάς το ΣΤΑΘΕΡΟ δεν χρειάζετε να αυξήσουν χρόνια αποπληρωμής .και επίσης να ξεκαθαρίσουν οι καινούργιες συμβάσεις και να είναι απόλυτες ότι για 25 χρόνια θα εγγυηθεί η ευρωπαική κεντρική τράπεζα για τις πληρωμές.
    όνειρο ?ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Βλέπω με κάποια ανακούφιση πως πήραμε όλοι χαμπάρι τι παίζει με τους αγρότες και επιτέλους σταμάτησε το κρυφτούλι τους πίσω από τα δήθεν όλοι μαζί, ώστε να καλύψουν τα υπερκέρδη που θα έχουν τα πάρκα τους, που θα φτιάξουν με χαμηλό κόστος και υψηλές ταρίφες.

    Και επειδή όλοι οι υπόλοιποι απ' ότι βλέπω ξέρουμε καλά μαθηματικά, δεν θα τα ξεχάσουμε για χάρη τους. Παραμετροποίηση τώρα λοιπόν!

    Κε Παπακυριακού χαίρομαι που αντιλήφθηκες την κουτοπονηριά τους και έβγαλες τις διαφορές μπροστά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος μίλησε για υπερκέρδη; απο οσους αγροτες, λιγους, εκαναν παρκο δεν υπαρχουν υπερκέρδη! Δεν καταλαβαινω γιατι τα βαζετε με τους αγροτες. Ειναι ξεκαθαρο οτι τα υπερκέρδη υπαρχουν στα μεγάλα εργα. Δυστηχώς ομως επικρατεί η λογικη του "διαιρει και βασίλευε".

      Και εγω σας λεω οτι εχω κανει παρκο με 150 χιλ και 0.41 ταριφα!! Και δεν εχω παρει καθολου δανειο. Επελεξα ομως να επενδύσω στα φωτοβολταικα. Με ποια λογική να φορολογηθώ εξτρα σε συμβόλαιο που εχω υπογραψει με το κρατος; Επειδή δεν πήρα δανειο, επειδή κατασκεύασα με χαμηλό κόστος; επειδή αργησε να να εγκριθεί η αίτηση μου πρέπει να τιμωρηθώ;

      Και γιατι να μην υπαρξει αυξηση της φορολογοησης σε ΟΛΕΕΕΣ τις εταιρίες στην Ελλάδα; Και γιατι τα φωτοβολταικά να στοχοποιούνται μονο;
      Γιατι πρεπει εγώ να ειμαι ο δακτυλοδεικτούμενος "τυχοδιώκτης";

      Διαγραφή
    2. ΕΝΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΗΤΑΝ ΠΡΟΙΟΝ ΚΑΘΑΡΗΣ ΠΟΝΗΡΙΑΣ.
      ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ.
      ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΓΙΔΙΑ.

      Διαγραφή
    3. Κύριε κτηνοτρόφε, για να μιλησω στη γλωσσα σας, οταν αποφασιζετε να αγορασετε μια ας πουμε "μανα-κατσικα" για να αυξήσετε τις κατσίκες σας, κανετε μια επενδυση! Το οτι θα αυξήσετε τα γιδια σας ειναι αποτελεσμα των ενεργειών σας. Για να καταλαβετε "λιγο" την εκτακτη εισφορα, ειναι σαν να ερχεται ο πωλητής της κατσίκας μανας εκ των υστερων, και σας πει δεν με νοιαζει τι θα κανεις, και ποσο την αγορασες την κατσικα, και ποσες κατσικες εχεις, εγω θελω/πρεπει να μου δίνεις για τα επομενα 2-3 χρονια απο τα 10 κατσικακια που βγαζει η κατσίκα τα 3 σε εμενα γιατι εχεις υπερκέρδη! σου ακουγεται σωστο ;

      Διαγραφή
    4. ΦΩΤΙΣΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
      ΣΤΟΝ 7 Απριλίου 2013 - 6:47 μ.μ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟ ΜΥΑΛΟΥΔΑΚΙ ΤΟΥ ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΙ ΣΑ ΚΟΠΑΔΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΠΑΘΗ ΤΕΤΡΑΠΟΔΑ.

      Διαγραφή
  17. ΕΧΕΤΕ .... ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΑΣ ΤΑ ΜΑΥΡΑ !!!!

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Παπακυριακού Γιάννης8 Απριλίου 2013 στις 8:06 π.μ.

    Δεν είναι κάτι που έχω αντιληφθεί τώρα.Είναι κάτι που αντιλήφθηκα από τότε που άκουσα τέτοια τιμή κλειδώματος/κόστους πάρκου.Τόσο καιρό θεώρησα σκόπιμα να μην αναφέρω ποτέ τίποτα γιατί κάτι τέτοιο θα μας διαιρούσε.
    Στην ουσία το θέμα δεν είναι το παραπάνω.Είναι το οτι το κράτος αθέτησε/τει τους νόμους/σφραγίδες/υπογραφές του.
    Κάποιος π.χ. γράφει οτι το πάρκο του κατασκευάστηκε 2 φορές και παραπάνω φθηνότερα από το δικο μου.Και καλά έκανε.Όπως κι εγώ με τη σειρά μου το έφτιαξα 30% φθηνότερα από κάποιον που το έκανε το 2008-2009.Εγώ έκανα 3,5 χρόνια να πάρω την άδεια από τη ΡΑΕ και κάποιος άλλος 6 μήνες από τη ΔΕΗ.Όπως και κάποιος άλλος αντι να κάνει 1 κατοσταράκι είχε τα χρήματα και έκανε 2ΜW/p!Σε στιγμή που παρήγγειλε τουλάχιστον 8500 πανέλ θα είχε καλύτερη τιμή αν w/p από εμένα,λογικό δεν είναι;Γι αυτό και η τιμή άλλαζε αν έφτιαχνες μεγαλύτερο από 100κw/p!Και στις 3 περιπτώσεις ισχύει η αθέτηση νόμων κι ο εμπαιγμός από το ΥΠΕΚΑ.
    Αν το ΥΠΕΚΑ,Η ΡΑΕ κι ο οποιοσδήποτε άλλος είχαν αργά αντανακλαστικά να ακολουθήσουν την πτωτική τάση της αγοράς,σίγουρα δεν φταίω εγώ,αλλά ούτε κι ο αγρότης που κέρδισε από αυτό.
    Όταν όμως βλέπω συγκεκριμένη ομάδα επενδυτών -που αν εξαιρέσουμε τον παράγοντα επιτόκιο δανεισμού- να προσπαθεί να εξαιρεθεί μόνο η ίδια της έκτακτης, ισχυριζόμενη πως είναι η πιο θιγόμενη από όλες,τότε είναι και ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ να στρέφομαι εναντίον της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΟΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΕ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΟΥ 2008 -09 ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ....ΤΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 100 ΚW ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ ΟΣΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΟΧΙ ΤΑ ΒΙΣΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ. ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΑΡΑ ΕΙΤΕ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΙΤΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 100 KW ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΘΗΓΟΝΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μην μπαινουμε απο μονοι μας σε διαδικασιες διαχωρισμου φωτοβολταικων των αγροτων απο εταιριες. Το θεμα ειναι οτι λογο των οικονομικων συγκυριων το κρατος δεν εχει την δυνατοτητα να εκπληρωσει τους ορους των συμβολαιων που εχει υπογραψει. Οποτε το να δεχθουμε κουρεμα ειναι συναρτηση των υποχρεωσεων που εχουμε εμεις και αν αυτες θα εξυπηρετουνται στο ακεραιο.
    Το προβλημα ομως δεν ειναι μονο τα φωτοβολταικα οπως προπαγανδιζουν ολοι. Στο καραβι ειναι ολοι οι παραγωγοι ενεργειας και αν θελουμε να σωθουμε θα πρεπει ολοι να προσφερουμε και οχι μονο ο ενας (φωτοβολταικα).
    Αποδειχθηκε οτι η εισφορα απετυχε παταγωδος.
    ΟΠΟΤΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΛΥΣΗ ,ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΝ ΟΒΟΛΟ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Παπακυριακού Γιάννης8 Απριλίου 2013 στις 3:38 μ.μ.

    Με συγχωρείται κύριε ανώνυμε,σε ποιές υποχρεώσεις λέτε οτι αναφερόμαστε εμείς;μάλλον εννοείτε τις υποχρεώσεις που έχουν αυτοί απέναντι μας.
    Όσο για την αναλογική προσφορά του οβολού μας νομίζω οτι όλοι μας την προσφέρουμε.Πληρώνω χαράτσι ΔΕΗ,πληρώνω έκτακτη εισφορά εισοδήματος,εισφορά επιτηδεύματος,προκαταβολή επομένου έτους 80% για υπηρεσίες που ΔΕΝ απολαμβάνω.
    Να δώσω τον οβολόν μου και στη σύμβαση που έκανα;ακόμα και αυτό που όπως πολύ καλά ξέρουμε όλοι μας είναι παράνομο το κάναμε με την έκτακτη εισφορά επί του τζίρου.Και ΠΑΛΙ τα νούμερα δεν βγαίνουν.Ο κάθε επενδυτής θα την πληρώσει για τις αποφάσεις του ΥΠΕΚΑ τόσα χρόνια?
    1.Να αλλάξουν την εξίσωση του πως υπολογίζουν τα ΕΣΟΔΑ του ΛΑΓΗΕ
    2.Να αλλάξουν το μηχανισμό μεταβλητού κόστους
    3.Να σταματήσουν να επιδοτούν τους γκαζάδες ως ΑΠΕ.Από που και ως που το εισαγόμενο φυσικό αέριο είναι ανανεώσιμη πηγή ενέργειας κύριε;και επιτέλους να σταματήσει το 75% υπερ ΑΠΕ να πηγαίνει στους γκαζάδες!!!
    Όταν θα κάνουν ΟΛΑ τα παραπάνω τότε να δούμε αν βγαίνει η εξίσωση και ΑΝ τελικά χρειάζεται ΠΑΛΙ ο δικός μου οβολός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Στα αγροτικα θα υπαρξει καλητερη μεταχειρηση απο ολους σας κουφαλες οσο και να φωναζεται!!!καντε την δουλεια οπως ξερετε και αφηστε μας να κανουμε και εμεις την δικια μας..ο καθε ενας ας κοιταξει τον κολο του!!!δεν ειμαστε ιδιοι ρε.....παρτε το χαμπαρι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αντιφωτοβολταικός speaking.

    Μπράβο παιδάκια!
    Σκοτωθείτε μεταξύ σας στο ποιος είναι σε χειρότερη μοίρα και στο ποιος έχει υπέρογκα κέρδη.
    Υπάρχουν ακόμη φωτοβολταικοί που πιστεύουν οτι θα τύχουν καλύτερης μεταχείρισης από κάποιουςάλλους;
    Δηλαδή,νομίζετε εσείς οι κοινοί θνητοί-επενδυτές που δεν ανήκετε στο σύστημα οτι θα την σκαπουλάρετε από τα καινούργια μέτρα ή οτι θα την γλυτώσετε με λιγότερες χασούρες;
    Αιντε και το καταφέρατε σε αυτά τα μέτρα που έρχονται,στα ακριβώς επόμενα τι θα γίνει;
    Ή νομίζετε οτι αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία;

    Μήπως είναι καλύτερα να προετοιμάζεστε για δήμευση καταθέσεων,λέω εγώ τώρα;
    Μήπως,λέω,μήπως οι τράπεζες είναι χρεοκοπημένες και για να μην κατεβάσουν ρολά, σας
    πάρουν τα χρήματα από τις καταθέσεις σας;

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΙΧΟΝΟΙΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή



  24. ΠΑΙΔΙΑ
    ΠΡΕΠΗ ΝΑ ΔΟΣΟΥΜΕ ΒΑΣΗ ΣΤΗΣ ΣΤΡΒΛΟΣΗΣ ΤΟΥ ΣΙΣΤΙΜΑΤΟΣ,ΕΧΗ ΔΙΚΙΟ Ο ΠΑΠΑΚΥΡΙΚΟΥ ΓΙΝΝΗΣ, ΕΙΝ

    ΑΙ ΔΙΝΑΤΟΝ ΤΟ 75% ΥΠΕΡ ΑΠΕ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΑΖΑΔΕΣ???


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Στις 10/4/2013 είναι έξω από το υπουργείο η ΕΑΣ Αγρινίου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Με γηπεδικούς χαρακτηρισμούς να απευθύνεσαι στη μανούλα σου,ανάγωγε!
    Κι αν θες γηπεδικέ να μας πεις ΓΙΑΤΙ δεν είσαι ίδιος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΧΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΛΕΠΕΙΣ..... ΔΕΝ ΕΝΩΩ ΜΕ ΑΥΤΟ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΓΩ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΣΥ.... ΑΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΟΛ ΥΠΟΨΗΝ......ΤΟ ΟΤΙ ΣΥΝΔΕΘΗΚΕΣ ΤΟ 2011 ΟΝΤΩΣ ΣΕ ΚΑΤΑΤΑΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΑΤΥΧΟΥΣ...........ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ 2007 ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΚΑΙ.....ΦΙΛΕ ΜΟΥ.......ΣΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΟΥ ΕΙΣΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΑΣΤΟΧΟΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΚΑΤΣΩ ΝΑ ΣΟΥ ΕΞΙΓΗΣΩ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ......ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΛΟΓΟ....ΕΝΑ ΑΠΛΟ 8Α ΣΟΥ ΠΩ .... ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΗΣΕΙ 100.000 ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΟΥ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΠΕΡΝΑ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΑ 60-70 ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΕΥΓΑ........ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ....ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ 8Α ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.
    ΓΙΑΤΙ ΟΙ "ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ" ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΟΤΙ ΤΟ 1% ΤΗΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ (ΑΓΡΟΤΕΣ) ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕ ΚΑΘΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗ ΦΑΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ.
    ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ 3851/10) ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ;
    ΜΠΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΕΛΗΝΑΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ.

    Μία αλεπού κοψονούρα, όλες τις θέλει κοψονούρες. Ελληνική παροιμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. αντε παλι οι αγροτες θα σας ανοιξουν τα ματια Στο χωριο μου λενε κανε οτι κανει ο γειτονας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κ. Παπακυριακου 8/4 3:38.
    Μαλλον δεν με καταλαβατε. Οι υποχρεωσεις που πρεπει να εξυπηρετουνται στο ακεραιο ειναι: τραπεζες, εκτακτη εισφορα, ασφαλειες παρκου, συντηρηση, Δεη καταναλωσεις, ενοικια, οαεε, εφορια κ.α. Δεν μπορω να δεχτω οποιαδηποτε μειωση εαν δεν ληφθουν υποψη οι υποχρεωσεις μου στο ακεραιο.

    Η συμβαση μας γραφει οτι θα πρεπει παντα να εναρμονιζεται με την εκαστοτε νομοθεσια και τον Κωδικα Διαχειρησης Ενεργειας. Αυτο μπορουν ολοι να καταλαβουν τι σημαινει!

    Το κουρεμα της τιμης η η μειωση της ενεργειας που θα πουλαμε ειναι τροποι που συζητιουνται.
    Το να διευρυνθει η βαση απο οπου θα τροφοδοτειται ο ειδικος λογαριασμος θεωρω οτι ειναι προς οφελος μας καθοτι θα προσφερουν ολοι αναλογα με την ενεργεια που πωλουν. Αποτελεσμα αυτου οι μικροι παραγωγοι να δινουν λιγοτερα αφου θα πληρωνουν και οι μεγαλοι "παιχτες".

    Η εκτακτη εισφορα δεν εκανε τιποτα οποτε αν ληφθουν υποψη τα παραπανω θα πρεπει το κρατος να εγγυηθει εμπρακτα πλεον οτι το νεο σχεδιο θα πετυχει. Βαση αυτου εμεις που πληρωσαμε την εκτακτη εισφορα να εχουμε ενα λογο παραπανω να μπορεσουμε να διεκδικησουμε μια εγγυηση επιτυχια του νεου σχεδιου και να απαιτησουμε την εισφορα ολων που παραγουν ενεργεια για να σωθει το συστημα.

    Εαν παλι την πληρωσουν μονο τα φωτοβολταικα θα κανουμε αγωγες περι αθενητου ανταγωνισμου και κρατικης επιχορηγησης σε συγκεκριμενες εταιριες το οποιο ειναι αντιθετο στο ευρωπαικο δικαιο. Απο οσο γνωριζω το παραπανω επιχειρημα υπαρχει σε προσφυγη που θα εκδικαστει στις 5/6 στο ΣτΕ.

    Οσο για καποιους που θεωρουν οτι θα μπορεσουν να διαχωριστουν για να κερδισουν κατι παραπανω ισχυει το παραπανω επιχειρημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Θα ηθελα επισης να σκεφτουμε τον λογο που το ΥΠΕΚΑ εφερε τωρα τις τραπεζες στις συζητησεις για το κουρεμα των τιμων. Οι τραπεζες εχουν δωσει 2δις ευρω σε δανεια για φωτοβολταικα. Εαν παρακουρευτουν οι τιμες τοτε τα δανεια μας θα χαρακτηριστουν μη εξυπηρετησημα οποτε οι τραπεζες θα χρειαζονται και αλλα χρηματα για ανακεφαλαιοποιηση τα οποια δεν υπαρχουν. Αυτο παιζει μεγαλο ρολο στο γιατι το κρατος δεν λαμβανει απο μονο του αποφασεις για το κουρεμα. Προσπαθουν με νυχια και με δοντια να κρατησουν ζωντανες τις τραπεζες οποτε θα προσπαθησουν να βρουν τροπο να μην θιχτουν οι τραπεζες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αύριο Τετάρτη στις 10 το πρωί στο Υπεκα μαζί με τους άλλους αγρότες από την Αίτ/μια για όλα αυτά που ακούγονται ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Συνάδελφοι μικροπαραγωγοί μην τρώγεστε μεταξύ σας
    Με τροπολογία που ψηφίστηκε απαλλάσσονται οι μεγαλοπαραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας από ΣΗΘΥΑ από την έκτακτη εισφορά του 10% που τους επιβλήθηκε με το Ν 4093/2012, ενώ εμείς οι μικροπαραγωγοί από 100 kW και κάτω πληρώνουμε την καταστροφική έκτακτη εισφορά έως 30% επί του τζίρου των φωτοβολταϊκών.
    Πιστεύω ότι έχουν βάλει στόχο να βγάλουν από τη μέση τους μικροπαραγωγούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ποια ακριβως τροπολογια ειναι αυτη συναδελφε? Αν μπορεις γραψε μας να την βρουμε και εμεις?
    Παντως οπως εγραψα σε αλλο θεμα του block για την volitalia ειναι μια καλη εξελιξη στο θεμα της εκτακτης εισφορας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ