Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Οι Γερμανοι κατασκευαστές συνεχίζουν να εχουν χασουρα

Μην ανησυχείτε Γερμανοι κατασκευαστές.Τη Γερμανία θα τη βοηθήσουμε  με πολλους και διαφορους τροπους. Τι σημασία εχoυν οι Ελληνες παραγωγοι, τι σημασία εχει η "η περιοχή της  Πτολεμαίδας" ή η "χρυσή" Χαλκιδική. Εμείς εσάς θα σας ενισχύσουμε  !!

Oι Γερμανοι κατασκευαστές φωτοβολταϊκών  συνεχίζουν να παρουσιάζουν αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα, καθώς η ευρωπαϊκή αγορά παραμένει στάσιμη. Η  Bosch κατέγραψε € 1.000.000.000 ζημία για το σύνολο του έτους 2012, καθως η Aleo διπλασιάσε τη χασούρα της το 1ο τρίμηνο του 2013.


Ο Όμιλος Bosch παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα για το σύνολο του έτους του 2012. . Έχει  κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) ύψους € 1,3 δισ. ευρώ και  2,5%  απόδοση των πωλήσεων (return of sales). Τα αποτελέσματα αυτά εκ πρώτης οψεως θα εκαναν τις περισσότερες εταιρείες χαρούμενος, αλλά, η  Bosch σχολίασε τα αποτελέσματα με δήλωση της : «Οι εξελίξεις κερδών για το 2012 δεν έχουν εκπληρώσει τις προσδοκίες μας". Αυτό γίνεται κατανοητό όταν τα στοιχεία αυτά  σύγκριθούν με εκείνα που δημοσιεύθηκαν το 2011, καθώς τα κέρδη και τις αποδόσεις ήταν τουλάχιστον διπλάσια.

Ένας σημαντικός λόγος πίσω από αυτά τα ασθενή αποτελέσματα είναι η «εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στην αγορά των φωτοβολταϊκών», αναφέρει η έκθεση. Άλλοι λόγοι που δόθηκαν ήταν "πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα, ο έντονος ανταγωνισμός από τις ασιατικές προμηθευτές και η 40% βουτιά στις τιμές των φωτοβολταϊκών». Λόγω αυτές τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς,  η Bosch είχε μια απώλεια ύψους € 1 δισ. το 2012. 
Επί του παρόντος, η Bosch ψάχνει για έναν αγοραστή του 90,7% των μετοχών της στην aleo solar. Έχει λάβει προσφορές από τα ενδιαφερόμενα μέρη, ωστόσο δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τους πιθανούς αγοραστές.  Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος της εξόδου της Bosch από την κρυσταλλικά φωτοβολταϊκά επιχειρήσεων, η οποία ανακοινώθηκε στις 22 Μαρτίου. Θα σταματήσει την παραγωγή των πλακιδίων σε wafers , και κυψέλες το 2014.


Εν τω μεταξύ, η γερμανική κατασκευαστής φωτοβολταϊκών aleo solar στα αποτελέσματα του 1ου τρίμηνο του 2013 εδειξε απώλεια της ταξεως των 16,3 εκατ. €, διπλασιάζοντας έτσι τον αριθμό αυτό, σε σύγκριση με το 1ο τρίμηνο του προηγούμενου έτους (€ 8.200.000). Επιπλέον, ο κύκλος εργασιών επεσε κατά το ήμισυ σε € 31.100.000 το 1ο τρίμηνο 2013 από 74,6 εκατ. € που δημοσιεύτηκε την ίδια περίοδο του περασμένου έτους. Τα τελικά στοιχεία για τι\ο 1ο τρίμηνο αναμένεται να δημοσιευθούν στις 14 Μαΐου.
«Η μείωση του κύκλου εργασιών και χαμηλά περιθώρια κέρδους αντανακλά την σημερινή κατάσταση στην παγκόσμια αγορά ηλιακής ενέργειας», δήλωσε ο York zu Putlitz, CEO και CFO της aleo solar AG. "Μέσα σε ένα χρόνο οι τιμές πώλησης μειώθηκαν κατά περίπου ένα τέταρτο. Ταυτόχρονα, η ζήτηση έχει μειωθεί σημαντικά σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές-κλειδιά" πρόσθεσε.


πηγη Μετάφραση και επιμέλεια Vera von Kreutzbruck, http://www.pv-magazine.com/news/details/beitrag/german-pv-manufacturers-continue-to-post-losses_100010979/#axzz2R4ro0gkY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ