Κυριακή 21 Απριλίου 2013

GTM research: Η παγκοσμια αγορα αντιστροφών αναταράσεται

Οι Ευρωπαϊκές κατασκευαστές φωτοβολταϊκών inverter βλέπουν τα κέρδη τους να συρρικνώνονται λόγω του  χαμηλού κόστους των Ασιατικών αντιστροφών που κερδίζουν συνεχώς έδαφος. Σύμφωνα με μια νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε από την έρευνα της GTM, η αύξηση του ανταγωνισμού   έρχεται από διαφορετικούς γίγαντες.
Συνολικά, οι μεταβολές στην παγκόσμια ζήτηση θα συνεχίσουν να πλήττουν τους προμηθευτές φωτοβολταϊκών inverter. Ένας άλλος παράγοντας που παίζει όλο και μεγαλύτερο ρόλο είναι η εμπορευματοποίηση των προηγμένων τεχνολογιών.

Υπό το πρίσμα της τρέχουσας αδύναμης αγοράς των φωτοβολταϊκών και της πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας του προϊόντος, τα περιθώρια κέρδους θα συνεχίσουν να συνθλίβονται κατά το τρέχον έτος. Όσον αφορά τις μέσες τιμές των φωτοβολταϊκών inverter, η πτωτική τάση θα συνεχιστεί. Το 2012, η ​​τιμή ήταν στα US $ 0,22 ανά watt και εκτιμάται ότι θα μειωθεί σε μόλις 0,14 δολάρια ανά watt, το 2016, κατι που σημαίνει  ετήσια μείωση 10%.

Κατά τη διάρκεια 2012, οι αγορές έπεφταν ή παρέμειναν στάσιμες στην Ευρώπη. Όσον αφορά το μέλλον, το GTM Research προβλέπει οιτ θα υπάρχουν πρόσθετες πωλήσεις σε  μεγάλες αναπτυσσόμενες αγορές όπως η Κίνα, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ.Μέχρι το 2014, η έκθεση βλέπει την ενοποίηση της αγοράς inverter, καθώς πολλές εταιρίες  inverter θα δουν την έξοδο από την αγορά. Οι αναδυόμενες αγορές θα καθορίσουν την πορεία τους το 2015 και το 2016.

Επιπλέον, η έκθεση της GTM Research, εχει δημοσιεύσει μια λίστα με την κατάταξη των εταιριών Inverter σε παγκόσμιο επίπεδο.  Η κατάταξη αυτή βασίζεται σε μεταβλητές, όπως η προσφορά προϊόντων, το bankability, και οι προοπτικές ανάπτυξης.Top 10 εταιρείες φωτοβολταϊκών μετατροπέων (GTM Research):1. SMA2. Power-One3. Schneider Electric4. Sungrow5. Advanced Energy (REFUSOL)6. ABB7. TMEIC8. KACO New Energy9. ABB10. FroniusΠαρόλο που  οι "βαριές"  κατασκευαστικές εταιρίες φωτοβολταϊκών μετατροπέων εξακολουθούν να παραμένουν μπροστά, οι χαμηλού κόστους παίκτες από την Ασία και καλά κεφαλαιοποιημένοι γίγαντες κερδίζουν έδαφος!

 "Ενώ η SMA εξακολουθεί να κυριαρχεί στην κατάταξη, βραχυπρόθεσμα η ανάπτυξη θα είναι δύσκολη, καθώς ανταγωνίζεται με τις νέες χαμηλού κόστους προμηθευτές», δήλωσε ο MJ Shiao, ανώτερος αναλυτής της GTM Research.«Σε συνδυασμό με τη ζήτηση της αγοράς που εχει κανει στροφή σε νέες γεωγραφικές περιοχές, τα αυστηρά εμπόδια θα αναγκάσουν τις πρώην μονοπωλιακές επιχειρήσεις να αναδιαρθρωθούν, συγχωνευθούν, εξαγοραστούν. " πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, η έκθεση περιλαμβάνει επίσης την προοπτική της τεχνολογίας ΜLPE στο μέλλον.  Οι προμηθευτές έχουν δει τη ζήτηση για μικρο-μετατροπείς να αυξάνεται εκθετικά  από μόλις 51 MW το 2009 σε πάνω από 785 MW το 2012.
Οι εταιρίες Enphase, SolarEdge και Tigo είναι οι τρεις εταιρείες, που αντιπροσωπεύουν πάνω από το 93% του μεριδίου αγοράς αυτών των πωλήσεων. Οι εταιρίες Enecsys, SolarBridge, Petra Solar είναι επίσης παρόντες, αλλά είναι πολύ πιο πίσω στις πωλήσεις τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με την έκθεση, μια «σημαντική ανατάραξη» στην κατάταξη αναμένεται, ως προς τις παραδοσιακές εταιρείες inverter SMA,  Power-One που συνεχίζουν να αναπτύσσουν τους δικούς τους μικροαντιστροφείς.


Πηγη http://www.pv-magazine.com/news/details/beitrag/global-pv-inverter-market-shakeout-and-geographical-shifts-expected--says-gtm_100010972/#ixzz2R52v81rg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ