Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ : ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Σε συνεχεια του αρθρου για την αδειοδότηση των αγροτων, αμφιβάλω αν θα μπορεσουν αυτοι που πηραν αδειες να υλοποιήσουν τα εργα!

Ποιος αγρότης/ιδιώτης εχει προχειρα 250-300,000 ευρώ που μπορεί να διαθέσει ετσι ευκολα για το φωτοβολταικό του έργο?


Ήδη εχουν βάλει απο την τσέπη τους
 με προχειρους υπολογισμους:
- αίτηση απο 1000-5000 ευρώ, ασ πουμε μεσο ορο    3.000 ευρω
- κόστος των ορων σύνδεσης που ας πουμε ειναι     12.000 ευρω
- εγγυητική                                                           15.000 ευρώ
ΣΥΝΟΛΟ                                                             30.000 ΕΥΡΩ
Ουκ ολίγα θα έλεγα.....

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Ακούω οτι οι τραπεζες σε καποιους δεν δινουν δανεια καθολου, ή οτι η ΑΤΕ LEASING δίνει  με επιτοκια 9% με 9,2% . Ακούω οτι προτείνεται σε καποιους κυμαινομενο επιτοκιο από Εμπορική , Πειραιώς 7%.
Τί θα γίνει αν το κυμαινομενο παει αυριο μεθαυριο στα 12 ή 14%??? Πως ο αγροτης θα προχωρήσει με την επενδυση του? Τελικά τα χρήματα που θα έρθουν στην ελλαδα ειναι μονο μεσω ΕΣΠΑ?

 Οι τραπεζες δεν θα ξεκινήσουν να δανειοδοτούν τον κόσμο? Πιστεύουμε ή οχι στην πρασινη ενεργεια και επενδύσεις ? Η κυβέρνηση δεν θα πρεπει να κάνει κατι?

Πολύ φοβάμαι, και ελπίζω να βγώ λάθος οτι τελικά οι αγρότες θα πουλήσουν τις άδειες σε επιτηδειους και ξένες εταιρίες.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΙΕΣ 100%
Τέλος ακούγονται διάφορα για εταιρίες που χρηματοδοτουν φωτοβολταικά παρκα. Πιστεύω οτι πρεπει οι αγροτες να είναι προσεκτικοί. 
Να σας πω λιγο πως καταλαβα εγώ οτι δουλεύουν γιατι είδα μια προσφορά απο εταιρία που υποχεται 100% χρηματοδότηση. Δεν ξέρω αν είναι ο κανόνας, αλλα εμένα με εβαλαν σε υποψίες. 
Εχουμε και λέμε:
  1. Η  Προσφορα είναι για σταθερα, με κινέζικα πανελ  280,000 ευρώ (ας πούμε ενα μεσο ορο 30 χιλ ευρώ πιο ακριβά απο οτι ειναι τώρα τα κινεζικα στην αγορα στην αγορά). 
  2. Η εταιρία παίρνει τις 250,000 ευρω απο την τραπεζα. Τα υπόλοιπα 30,000 συν τους ορους σύνδεσης καταβάλονται από την εταιρία. 
  3. Η εταιρία κάνει το έργο και  παίρνει από τις εισπράξεις του πρώτου 6μήνου τα χρήματα, λόγω της περιόδου χαριτος που συχνά εχουν οι τράπεζες καισ τη συνέχεια εισπρατει το ΦΠΑ συμψηφίζοντας το με το τιμολόγιο πώλησης ρεύματος ΑΠΟ ΤΟΝ δεσμηε.
Δηλαδή, και θα πάρουν επιπλεόν 30000 (αφου μπορω να βρώ αντίστοιχα στην αγορά σε αυτή τη στιγμή), θα μηδενίσουν την περίοδο χάριτος απο τις τράπεζες, θα κάνει να πιασει λεφτα στα χερια του ο αγροτης κανα χρόνο ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ .....Δεν μου ακούγεται λογικό. 

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ 100%
Άκουσα οτι δίνουν δανειο με 4% με τη συμφωνία να γίνει η εγκατασταση. Δυστυχώς δεν εχω δεί καποια προσφορα για το συγκεκριμένο (μάλλον ειναι μύθος 3/2012), αλλα θα είναι ενδιαφέρον να την εξετάσουμε να δούμε. Άν κάποιος εχει παρει θα το εκτιμούσα αν την στέλνατε. ή τελος θα με ενδιέφερε η γνώμη  


Αυτο που θέλω να πώ, πάντως είναι οτι Θελει προσοχή και ψάξιμο. Παρε αγρότη προσφορά, διαβασε και διευκρίνησε τα ψιλα γραμματα του συμβολαίου, εξέτασε τα ρίσκα που παίρνεις και βαλε κατω τα νουμερα να δεις τι πραγματικα σου προσφέρει και ποιος....     

239 σχόλια:

  1. Είσαι πολύ ωραίος (μου επιτρέπεις τον ενικό) και μπράβο σου.Βρήκα το blog σου τυχαία ψάχνοντας να κάνω μια εγκατάσταση και οι πληροφορίες που δίνεις είναι ανεκτίμητες, ιδιαίτερα σε ανθρώπους σαν κι εμένα που δεν έχουν και μεγάλη σχέση με το αντικείμενο.Όσο για τις χαζομάρες που σου γράφουν μερικοί....αγνόησε τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΓΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΣΕΙΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΙΓΑΝ ΡΟΛΟΙ ΟΧΙ ΚΑΘΗΣΕΡΙΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΠΡΟΩΛΙΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΟΘΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΟΛΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ!!!!!!1

      Διαγραφή
    2. ΘΑ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ ΠΟΛΥ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΣΤΟ email ΤΗΝ ΕΤΙΑΡΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖEΣ email: kechagiascostas@yahoo.gr
      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!

      Διαγραφή
    3. ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ {upstoxfunding@yahoo.com}
      Ψάχνετε για οικονομική ελευθερία; Είστε χρεωμένοι, χρειάζεστε ένα δάνειο για να ξεκινήσετε μια νέα επιχείρηση; Ή καταρρέετε οικονομικά, χρειάζεστε ένα δάνειο για να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο ή ένα σπίτι; Έχετε ποτέ απορριφθεί από την τράπεζά σας σε ποτέ χρηματοδότηση; Θέλετε να βελτιώσετε τα οικονομικά σας; Χρειάζεστε ένα δάνειο για να εξοφλήσετε τους λογαριασμούς σας; Δεν βλέπουμε περισσότερο, σας καλωσορίζουμε για μια ευκαιρία να πάρετε όλα τα είδη των δανείων σε ένα πολύ προσιτό επιτόκιο 3% για τους άλλους. Για πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας τώρα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: {upstoxfunding@yahoo.com}
       
      Έχετε κακή πίστωση; Χρειάζεστε χρήματα για να πληρώσετε λογαριασμούς; Είναι απαραίτητο να ξεκινήσετε μια νέα επιχείρηση; Έχετε ένα ημιτελές έργο λόγω κακής χρηματοδότησης; Χρειάζεστε χρήματα για να επενδύσετε σε οποιαδήποτε ειδικότητα που θα σας ωφελήσει; Και δεν ξέρετε τι να κάνετε. Προσφέρουμε τα ακόλουθα δάνεια: Προσωπικά δάνεια [ασφαλή και ακάλυπά], Επιχειρηματικά δάνεια [ασφαλή και ακάλυπά], συνδυαστικά δάνεια, δάνεια σπουδαστών, δάνεια ενοποίησης και τόσα άλλα.

      Όνομα εταιρείας: ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ UPSTOX
      Εταιρεία Email: upstoxfunding@yahoo.com
      Κείμενο / Κλήση: (302) 273-5794.

      Διαγραφή
    4. Γεια σε όλους,
      Το όνομά μου είναι ο κ. Rugare Sim. Ζω στην Ολλανδία και είμαι χαρούμενος άνθρωπος σήμερα; και είπα στον εαυτό μου ότι οποιοσδήποτε δανειστής που με σώζει και την οικογένειά μου από την κακή μας κατάσταση, θα παραπέμψω οποιοδήποτε άτομο που ψάχνει δάνειο σε αυτόν, έδωσε ευτυχία σε μένα και την οικογένειά μου, χρειαζόμουν ένα δάνειο € 300.000,00 για να ξεκινήσω τη ζωή μου παντού, καθώς είμαι ένας πατέρας με 2 παιδιά, συνάντησα αυτόν τον ειλικρινές και φοβερό τον Αλλάχ δανειστή δανείου που με βοηθά με ένα δάνειο 300.000,00 ευρώ, είναι ένας άνθρωπος που φοβάται τον Αλλάχ, εάν χρειάζεστε δάνειο και θα επιστρέψετε το δάνειο παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί του για να του πείτε ότι (κύριε, Rugare Sim) σας παραπέμπουν σε αυτόν. Επικοινωνήστε με τον κ., Mohamed Careen μέσω email: (arabloanfirmserves@gmail.com)


      ΦΟΡΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΑΙΤΗΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΥ
      Ονομα......
      Μεσαίο όνομα.....
      2) Φύλο: .........
      3) Απαιτούμενο ποσό δανείου: .........
      4) Διάρκεια δανείου: .........
      5) Χώρα: .........
      6) Διεύθυνση σπιτιού: .........
      7) Αριθμός κινητού: .........
      8) Διεύθυνση email ..........
      9) Μηνιαίο εισόδημα: .....................
      10) Επάγγελμα: ...........................
      11) Ποιος ιστότοπος κάνατε εδώ περίπου .....................
      Σε ευχαριστώ και θερμούς χαιρετισμούς.
      Στείλτε email στο arabloanfirmserves@gmail.com

      Διαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ. Είναι ωραίο να ξέρω οτι κάποιος εκτιμά τις αναρτήσεις μου.
    Όπως και εσύ, δεν είμαι τεχνικός ή μηχανικός και πιστεύω οτι μοιράζομαι τις ιδιες αγωνίες με οποιον θελει να κανει καποια εγκατάστση.

    Δυστυχως η αγορά εχει γεμίσει από λαμόγια που προσπαθούν να εκμεταλευτούν και να πουλήσουν βασιζόμενοι στην άγνοια του πελάτη. Προσπαθώ να βοηθήσω όσο μπορώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν καταλαβαίνω αν το σχόλιο το τελευταίο ειναι ερώτηση ή δηλωση. Εξηγησε σε παρακαλω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο σου γι' αυτά που γράφεις! Έχεις απόλυτο δίκαιο! Όλα αυτά που λένε για 100% χρηματοδότηση είναι ψέματα. Εγώ συναντήθηκα με εκπροσώπους πολλών εταιρειών κ τους συχάθηκα όταν έρχονταν κ μου έλεγαν 100% χρηματοδοτηση κ τους ρωτούσα οτι οι τράπεζες δίνουν 85% του συνολικού κόστους του πάρκου κ το 100% του εξοπλισμού κ με κοίταζαν λες κ έβλεπαν UFO!!!! Ελεος που πάνε χωρίς τις βασικές γνώσεις!! είναι μούφα το 100%, όπως κ με την υπερτιμολόγηση των υλικών που λένε. Αν κάνουν υπερτιμολόγηση θα πληρώσουν κ Φ.Π.Α., αυτό το Φ.Π.Α. θα το πληρώσουν μόνοι τους απο την τσέπη τους ή θα το ζητήσουν απο εμάς μετά;;; Προσέχετε πολύ, γιατί μπορεί να βρεθούμε μπλεγμένοι άσχημα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ετσι, συμφωνώ. Το προβλημα με τις τράπεζες το επισήμανα πρώτη φορά τον Μαιο του 2011 και απο τοτε εχουν αλλαξει πολλά...προς το χειρότερο!
    Η αγροτική που δίνει το 85% πόσα δάνεια μπορεί να δώσει; Οσο για τις άλλες τραπεζες το ποσοστο χρηματοδότησης εχει παρει την κατιούσα...80%, 75%, 70%...και βλέπουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. θα ήθελα να μάθω περισσότερες πληροφορίες για την 100% χρηματοδότηση από γερμανικές εταιρείες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. και εγω θα ηθελα να μαθω περισσότερα για χρηματοδότηση απο γερμανικές εταιρίες!
    Εχω μόνο ακούσει οτι εχουν παρει προσφορα, δεν ξερω κατα ποσο ειναι ραδιο αρβύλα!
    Εγώ δεν βρήκα καμία και δεν εχω δει καμμία προσφορά.

    Αν καποιος εκει εξω ακούει και ξερει πιό συγκεκριμένα και εχει παρει προσφορά, ας μας δώσει τα φώτα του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. θα σας πω την δική μου περίπτωση με δήθεν γερμανική εταιρεία.Στις 20/7 έπρεπε να πληρώσουμε τους όρους σύνδεσης κ δεν ήμασταν σίγουροι ανα θα συνεχίσουμε, γιατι 15000 εγγύηση συν όροι συνδεσης συν άλλα έξοδα, σκεφτόμασταν οτι ίσως δεν θα βγαίναμε στο 15% που έπρεπε να βάλουμε απο την τσέπη μας κ στα έξοδα του σπιτιού κλπ κλπ. 3 μέρες πρίν λήξη η ημερομηνία για τους όρους σύνδεσης,ερχόμαστε σε επαφή με κάποιον υπεύθυνο γερμανικής εταιρείας που χρηματοδοτούσε 100%. Μας λέει πληρώστε εσεις τώρα την εγγυητική κ τους όρους σύνδεσης κ σε 7 ημέρες (τόσο θέλουν οι τράπεζες απο γερμανία να στείλουν τα χρήματα), θα σας δώσουμε εμείς τα χρήματα για την εγγυητική κ τους όρους σύνδεσης. Οσο τα πήρατε εσείς που δεν ήρθατε σε επαφή μαζί τους, αλλο τόσο τα πήραμε κ εμεις!!!! Τα τηλέφωνα που πήρα δεν φαντάζεστε!!! Η απάντησή τους ήταν οτι καθυστερεί η τράπεζα της ελλάδος να τους δώσει τα χρήματα. Τέλος σεπτεμβρίου έκανα το τελευταίο τηλ μαζί τους κ τους λέω εντάξει βρε παιδια με το πρόβλημα στην τράπεζα, αλλά ας προχωρήσουμε την διαδικασία, στείλτε να υπογράψουμε συμβάσεις για να τα στείλω στην ΑΤΕ lEASING. Δεν έστειλαν τίποτα!! Αρχισα κ εγώ να ασχολούμε με άλλες εταιρείες ελληνικές. Το συμπέρασμά μου είναι οτι θέλει μεγάλη προσοχή!!! Κ να σας πώ που έχω καταλήξει. Την κατασκευή του πάρκου την έχει αναλάβει σαν υπερεργολάβος κάποιος απο την περιοχή μου, άλλα για να έκδοθεί η χρηματοδότηση φαίνεται μια μεγάλη ελληνική κατασκευαστική εταιρεία με την οποία συνεργάζεται για άλλα έργα.Για το 15% που είναι να το βάλω εγώ, έκανα συμφωνία μαζί του, μετα την κατεσκευή του έργου παίρνει τα 15000 της εγγυητικής κ τα υπόλοιπα σε 10μηνη επιταγή.
    Πιστεύω οτι είναι καλή συμφωνία, αλλά όλα θα τα δούμε στο τέλος!!! Συγνωμη αν ασας κούρασα, αλλά θέλω να βοηθήσω όσο γίνεται περισσότερο για να μην την πατήσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επιτέλους κάποιες πληροφορίες!
    Πολλές ερωτήσεις όμως τώρα γεννιούνται:

    1) Η Γεμανική εταιρία θα έκανε την εγκατασταση και την χρηματοδότηση; ή εμπλεκεται και Ελληνικη εταιρία σε κάποιο τμήμα;
    2) Η χρηματοδότηση με τη Γερμανική ήταν για το 100%, 30% ή 15%? και ήταν μεσω τραπεζας ελληνικής ή γερμανικής; Να υποθέσω από τα λεγόμενα σου οτι ή ΑTE LEASING θα έδινε το 85% και η εταιρία το 15%?
    3) To επιτόκιο με τη γερμανική εταιρία και λοιποι οροι για το 15% ή αλλο% ποιοι ήταν;
    4)Με την ελληνικη εταιρία θα παει μεσω ate leasing χρηματοδότηση για το 85%;Πόσο επιτόκιο εκλεισες με ate leasing; eγκρίθηκε;
    5) Και για την Γερμανική αλλα και για την εταιρία που έκλεισες ποιο είναι το κοστος του παρκου που σου έδιναν;Ειχαν βάλει κατι παραπανω σε σχεση με την αγορα;

    ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η Γερμανική εταιρια θα χρηματοδοτούσε το υπόλοιπο 15%, με επιτόκιο 4%. Το 85% θα το έπαιρνα κανονικά απο Ατε Leasing. Την κατασκευή θα την έκανε ελληνική εταιρία. Μόνο αν έκανε την κατασκευή η συγκεκριμένη ελληνική εταιρία που συνεργάζεται, θα έδινε το 15% η γερμανική. Επίσης τα χρήματα το 15% συν οι τόκοι, θα τα έπαιρνε η γερμανική εταιρία τον πρώτο 1,5 χρόνο λειτουργίας του πάρκου.
    Τον Ιούλιο που μου έδωσαν προσφορά η γερμανική εταιρία ήταν στα 280000 για σταθερα. 'Ομως να σας πώ κάποια παγίδα, όπου αν δεν διάβαζα αναλυτικά κ συνέχιζα μαζί τους θα την πάταγα άσχημα. Στην πρώτη συνάντηση προφορικά μου είπαν οτι θα βάλουν τα Α γερμανικά πάνελ (δεν λέω μάρκα για να μην υπάρξει πρόβλημα), κ στην γραπτή προσφορά είχαν άλλα πάνελ κ στην ίδια τιμη. Μετά ψάχνοντας έμαθα οτι τα Β πάνελ δεν ηταν ίδιας ποιότητας με τα Α.
    Τώρα, με την έταιρία που έχω κλείσει μου βγαίνει συνολικά 260000. Μου μίλησαν ειλικρινά, πως αν είχα το 15% να το βάλω εγώ, τότε η τιμή θα ήταν 235000. Οπότε καταλαβαίνετε οτι υπάρχει κέρδος της εταιρίας.Όμως στο τελος δεν θα είναι τόσο μεγάλη η διαφορά κ θα σας εξηγήσω τον λόγο. Έχουν βάλει στην προσφορά που στείλαμε στην ΑΤΕ, 5000 για χωματουργικές εργασίες. Επειδή έχουμε μόνοι μας μηχανήματα κ το χωράφι είναι στον κάμπο κ επίπεδο, δεν θα χρεωθούν αυτά τα χρήματα. Επίσης η περίφραξη, που την εχουν χρεώσει 7000, ενώ την κατασκευάζει εργολάβος με 4500. Καταλαβαίνετε οτι μειώνεται το κόστος.
    Αυτή την στιγμή έχω καταθέσει τα χαρτιά στην ΑΤΕ κ περιμένουμε την απάντηση.
    Οποιαδήποτε άλλη απορία ρωτήστε. Ελπίζω να βοήθησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εισαι διαφωτιστικότατος. Ευχαριστώ.

    Τα 235.000/260.000 που εκελεισες ειναι με γερμανικά πανελ made in Germany ή Ευρωπαικού τυπου απο εταιρια based in Germany;

    Και αφορούν το σύνολο της εγκατάστασης εκτος περίφραξη και χωματουργικές εργασίες; CCTV ; Αlarm; περιλαμβάνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. και κατι αλλο, τον Ιούλιο εκλεισες και τα 260;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 260000 κομπλέ, με το κλειδί στο χέρι κ την έκλεισα αρχές Οκτώβρη. Το ξέρω οτι θα μου πείτε οτι είναι πολλα,γιατί κάποιες εταιρίες δίνουν 230000-240000, αλλά οπως έγραψα σε προηγούμενο post, μας βολέυει ο τ΄ροπος πληρωμής του 15% κ ήθελα να συνεργαστώ με τον υπερεργολάβο στην περιοχή μου.
    είναι γερμανικά made in Germany, ετσι τουλάχιστον λένε. Να μην κοροϊδευόμαστε, μπορεί τα υλικά να είναι κινέζικα κ απλά να κατασκευάζονται στην Γερμανία. Τέτοια μυστικά ακόμα δεν γνωρίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και κάτι άλλο! Το ξέρω οτι είναι δύσκολος καιρός για τα οικονομικά μας, αλλά καλό είναι να μην κάνουμε πολλές τσιγκουνιές κ παζάρια στις τιμές. Είναι μια επένδυση μακροχρόνια κ θα πρέπει να μας αποδίδει ανάλογα. Ετυχε κάποιος άλλος στην περιοχή μου που παζάρευε με διάφορες εταιρίες την τιμή, του έλεγε ο ένας π.χ. 230000 κ έλεγε "ο άλλος μου τα δίνει με 220000". Αν πάμε να το παίξουμε "μάγκιες", ίσως να μας την φέρουν αλλιώς αυτοί στην κατασκευή του παρκου κ στα πάνελ. Για σκεφτείτε να βάλουν σκάρτο πράγμα κ έκει που υπολογίζεις χ ποσό το χρόνο έσοδα, να σου 'ρχεται χ/2!!! Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί κ να κάνουμε deal όσο μας παίρνει, όχι υπερβολές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. κυριοι γεια σας. ευχαριστω πολυ ολους εκ των προτερων για ολες τις διαφωτιστηκες πληροφοριες που διαβασα παραπανω , και θα ηθελα ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ να μου δωσει τα "φωτα του " γιατι βρισκομαι σε διλημα.... προσπαθω κι εγω εδω και εναμιση χρονο να στησω το φωτ)παρκο και αφου μετα απο πολυ τρεξιμο καταφερα να μαζεψω ολα τα απαιτουμενα χαρτια αυτη τη στιγμη ο φακελος μου βρισκεται στην ATE LEASING προς εξεταση. το θεμα ειναι ομως οτι εχω περιθωριο εως τις 30/11 να πληρωσω την ΔΕΗ για την συνδεση. (ειχα παρει 3μηνη παραταση στις 1 σεπτεμβριου). και δεν ξερω τι να κανω... Να πληρωσω την ΔΕΗ ωστε να μην χασω την προθεσμια περιμενοντας θετικη απαντηση απο την τραπεζα? Αν ομως δεν παρω το δανειο , πανε 16.500 ... ξερει κανεις ποσο χρονο κανει η τραπεζα να απαντηση? Ασε που εχω κ την εταιρια που θελει λεει 20.000 τωρα για να κανει παραγκελια τα πανελ. οποιος γνωριζει ας απαντησει... ΕΥΧΑΡΙΣΡΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ας ξεκινήσουμε απο τα ευκολα:
    1) Η εταιρια να περιμένει. Τελεια. Τι ζορι τραβανε αυτοι δηλαδη;

    Το μονο που μπορώ να φαταστώ ειναι οτι θελουν να "κλεισουν" οτι θα κανεις το εργο με αυτους και για αυτο σε πιέζουν.
    Σε πειραζει να κανεις το παρκο κανα μήνα πιο μετα; Ετσι και αλλιώς απο Κίνα κανουν γύρω στις 6 εβδομαδες να ερθουν. Αν υπαρχουν σε στοκ ευρωπη η ελλαδα οπως καταλαβαίνεις ο χρονος ειναι λιγοτερος.

    Και απο την αλλη αν η ate σου δώσει απαντηση σε 2 μήνες εσύ θα τους εχεις πληρώσει 2 μήνες πιο μπροστά την προκαταβολή και τα πανελ θα καθονται; Γιατί; Παγωσε τους και οταν παρεις απαντηση απο ate προχωράτε , αφού ζητήσεις ανανεωμένη προσφορά!

    2)Οπως εχω γραψει στην αναρτηση http://fotoboltaika.blogspot.com/2011/09/blog-post_22.html#more, πρεπει να ρωτήσεις τη ΔΕΗ για τους ορους σύνδεσης.

    Το καλυτερο ειναι να βρείς γνωστό στη Δεη και να ζητήσεις να μην γίνει οποιαδήποτε εργασία και αρα να μην πληρώσεις τους ορους σύνδεσης απο τι στιγμή που δεν θα κανουν εργα.

    Η δική μου απορία ειναι πως η ate leasing εχει το φακελο προς εξέταση αφού εγω απ'οτι ξέρω ζητάει απόδεξη πληρωμής ορων σύνδεσης και εγγυητηική πριν προχωρήσει.... Είσαι σίγουρος οτι προχωρά στην εξέταση φακέλου; Ποτε σου είπαν οτι θα εχεις απάντηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Διευκρίνση για το 2) Η λύση που προτείνω είναι να πληρωσεις τους ορους σύνδεσης αλλα να μπορείς να παρεις τα χρήματα σου πισω αν δεν γινουν οποιαδήποτε εργα απο πλευράς της ΔΕΗ που να δικαιολογούν το κόστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συμφωνώ με HLIOS. Εχω 2 εβδομάδες που κατέθεσα τα χαρτιά μου στην ΑΤΕ κ ζητάνε αντίγραφο του τιμολογίου πληρωμής των όρων κ την σύμβαση σύνδεσης με την ΔΕΗ. Αν δεν πλήρώσεις όρους σύνδεσης δεν μπορείς να έχεις την σύμβαση. Δυστυχώς στην ΑΤΕ είναι σκληροί, να φανταστείτε οτι πρώτα ελέχγουν αν τα χαρτιά είναι σωστά κ μετά το πρωτοκολλούνε. Εγώ δεν είχα υπογράψει σε όλα τα φύλλα της σύμβασης συντήρησης με την εταιρία κ δεν το δέχτηκαν.
    Απ 'ότι γνωρίζω τουλάχιστον 1 μήνα θέλει η ΑΤΕ να δώσει απάντηση.
    Για ρώτα λίγο, μήπως περιμένεις απάντηση κ ο φακελός σου δεν είναι σωστός;;;
    Όσο για την εταιρία μου φαίνεται περίεργο που σου ζητάνε χρήματα. Είναι σίγουροι οτι θα πάρεις την χρηματοδότηση;;; Κ άν δεν εγκριθεί, τι γίνεται τότε;;; Το γνωρίζουμε όλοι οτι σε τέτοια περίπτωση χάνουμε 15000 συν τους όρους σύνδεσης. 'Αρα ποιός ο λόγος απο τώρα να παραγγείλουν;;; Θα σου το φτιάξουν αυτοί χωρίς χρηματοδότηση;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. θα σας τι εχω κανει μεχρι τωρα ακριβως..... ολος ο φακελος με τα δικαιολογητικα ( μαζι με την εγκυητικη 15.000 προς ΔΕΗ )αφου υπεγραψα την συμβαση με την εταιρια οπου επρεπε , εφυγε για τα κεντρικα της εταιριας . εκει την υπεγραψαν και αυτοι και τον εστηλαν, οπως μου ειπαν , στην ΑΤΕ. Αυτο εγινε πριν 10 ημερες περιπου. Ευτιχως προχθες εμαθα οτι η ΔΕΗ εδωσε 2 μηνες ακομα παραταση για να πληρωθουν οι οροι συνδεσης,(λογικο...αφου κανενας μεχρι τωρα δεν εχει παρει χρηματοδοτηση) οποτε δεν ειμαι τοσο πιεσμενος τωρα. Οσο για αυτο που γραφεις ΗLIOS, δεν νομιζω να γινετε.(να παγωσουν δηλ. οι εργασιες συνδεσης ωστε παρω τα χρηματα μου πισω αν δεν γινει η δουλεια)θΑ ΤΟ ΨΑΞΩ ΠΑΝΤΩς... Χρηματα στην εταιρια φυσικα κ δεν εδωσα, οπως μου λετε κι εσεις πάραπανω.Οταν θα εχω νεοτερα , θα ενημερωσω.Απο οτι εμαθα , βασικο για την ΑΤΕ ειναι , η εταιρια που κανουμε την συμβαση θα πρεπει οποσδηποτε να εχει ISO, και θα πρεπει και η εταιρια να δωσει εγκυητικη προς ΑΤΕ. Η προσφορα που πηρα ειναι¨242.000 για σταθερα πολυκρισταλικα MADE IN GERMANI. Με 85% δανειο, 10% δικη μου συμετοχη , και 5% συμετοχη της εταιριας. ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΔΕΚΤΗ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Για τους ορους συνδεσης ειναι δική μου άποψη. Δεν υπαρχει πουθενα διευκρίνηση του τι γινεται άν το εργο δεν γινει, τι θα γινει με τους ορους συνδεσης. Αρα, σκεφτομαι λογικα, αν πληρώσω κάτι το οποίο τελικά δεν θα χρησιμοποιήσω, και για το οποίο δεν εχουν γίνει εργα δεν θα επρεπε να μου δώσουν τα χρήματα μου πισω, ή εστω ενα μέρος αυτών.

    Οι οροι συνδεσης ειναι επιπλέον του 10% δική σου συμμετοχή ή συμπεριλαμβανονται μέσα;

    Αναμενουμε νεοτερα, οταν εχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ειλικρινά έχω μπερδευτεί. Στον φάκελο για την Ατε ζητάει αντίγραφο τιμολογίου πληρωμής των όρων σύνδεσης και την σύμβαση του παραγωγού με την ΔΕΗ (μπορείτε να το δείτε στην λίστα των δικαιολογητικών στο site της ΑΤΕ Leasing).Αν δεν πληρώσεις όρους σύνδεσης δεν παίρνεις την σύμβαση σύνδεσης. Δεν γίνεται σε'σενα χωρίς όλα τα χαρτιά να προχωράνε την μελέτη του αιτήματος, κάτι δεν μ'αρέσει στην όλη υπόθεση!!!!
    Αυτό που ξέρω για επιστροφή απο τους όρους σ΄θνδεσης είναι το ΦΠΑ. Δηλαδή στα βιβλία εσόδων εξόδων για την εφορία δηλώνεται κ η πληρωμή των όρων σύνδεσης, άρα σε περίπτωση που δεν κατασκευαστεί το έργο θα επιστραφεί το ΦΠΑ. Ρωτήστε τον λογιστή καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μετα και το σχολιο πανω , να προσθέσω και κατι αλλο για τις τραπεζες. Απ'οτι γνωρίζω, οι εταιριες μπορουν να καταθεσουν τα χαρτια αλλα πρεπει και ο αιτων του δανειου να υπογραψει προσωπικα την αίτηση δανείου για να ξεκινήσουν τις διαδικασίες. Μονο με την υπογραφή του αιτούντος μπορούν να μπουν και να δουν Τειρεσία, ακαλυπτες επιταγες κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. καλησπέρα, μια ερώτηση παιδιά να κάνω η ΑΤΕ leasing χρηματοδοτεί ΜΟΝΟ σταθερά πανελ για τους αγρότες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λάβετε 2% νόμιμο και πιστοποιημένο δάνειο για να κάνετε επιχειρήσεις, να αγοράσετε σπίτι, αυτοκίνητο και να πληρώσετε λογαριασμούς επικοινωνήστε selsumat@gmail.com

      Διαγραφή
  25. Σωστά!Είδα ξανά τη λίστα της ΑΤΕ για τα δικαιολογητικά κ το γράφει ξεκάθαρα τι χρειάζονται. Αρα κάτι παίζει με την εταιρία του φίλου μας. Στην δική μου περίπτωση μάζεψα όλα τα χαρτιά , τα επικύρωσα σε δικηγόρο κ τα έστειλα στην εταιρία μου κ πήγε χερι με χέρι κ τα κατέθεσε. Αν θέλεις να είσαι σιγουρος, ανα κατατέθηκαν τα χαρτιά σου στην τραπεζα, ζήτα απο την εταιρία σου τον αριθμό πρωτοκόλλου. Ισως να είναι κ αυτός ένας τρόπος για να καταλάβεις αν σε κοροϊδεύουν.
    Πάντως εγώ ένα συμπέρασμα έχω βγάλει, γίνεται χαμός με τις εταιρίες κ δεν ξέρω τελικά ποιές είναι έμπιστες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. καλησπερα,θα ηθελα αν μπορει καποιοσ να μου στειλει καποιοσ mail με τα στοιχεια επικοινωνιασ καποιων εταιριων,georgelouki@hotmail.com ξερει κανεισ αν αναλαμβανουν εταιριεσ το εργο δηλαδη σαν ενοικιαση του αγροτεμαχιου? ευχαριστω πολυ προκαταβολικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Η ate leasing δεν λεει πουθενα οτι δεν χρηματοδοτεί κινητες βασεις. Βάση της οικονομικής καταστασης και δεδομένου οτι ειναι δύσκολο να παρεις ακομα και για σταθερες, το βλεπω δύσκολο για κινητές να εγκρίνεται. Εχει κανενας κανει αίτηση για κινητές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ένας γνωστός μου έκανε αίτηση για κινητά κ του έστειλαν πίσω τον φάκελο απο την ΑΤΕ, για να αλλάξει σε σταθερά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Εχω μια έκταση 18 στρ Χαλκιδική αλλά δεν είμαι αγροτης, μπορω να χρηματοδοτηθώ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΕΧΩ 18 ΣΤΡ ΣΙΛΑΤΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΓΡΟΤΗΣ. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ marmix42@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Η χρηματοδοτηση δεν έχει σχέση με το αν είσαι αγρότης. Μπορεις να χρηματοδοτηθεις (αν βρούνε λεφτά, γιατί εμείς που έχουμε καταθέσει ακόμα περιμένουμε απάντηση).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ολοι εσεις οι μεγαλοεπενδυτες να καθειστε στα αυγα σας. Το μποι σας δεν φτανει για το πρωταθλημα των βολταικων.
    Ετσι δεν θα χασεται και το κτημα σας και τα βολταικα και τα σπιτια σας, οταν σε λιγο οι τραπεζες κηρυξουν τα δανεια σας εκπτωτα.
    Οι τραπεζες που θα σας δωσουν το δανειο σε λιγο θα πεσουν σε ξενα χερια με εδρα OFF shore, και οι νεοι ιδιοκτητες θα σας παρουν οτι εχεται και δεν εχεται επειδη θα καθυστερησεται μια μερα την δοσι. Ποιος θα ερθη να υπαρασπιστη εσενα που ηθελες να τα κονομησης σε βαρος μου και να με πουλας το KWH 40 sent, οταν παγκοσμιως κοστιζει 6-7 σεντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Εμασ μασ στειλαν κόστος των ορων σύνδεσης 27.450 ευρω.
    θελω να ρωτησω αν σε καποιον αλλο του ζητουν τοσα πολλα??
    περιοχη Κρυα Βρυση Πελλασ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Εχω ακούσει απο 2.000 ευρώ εως και 50.000 ευρώ ορους σύνδεσης για ενα 100αρι. Τα 50.000 ειναι βέβαια η εξαίρεση και το ακουσα μια φορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. καλησπερα σε ολους.
    καταρχας να απαντησω για τους ορους συνδεσης και εμενα 22000€ +φπα μου εχουν στειλει μεσσηνια περιοχη.
    Κατα δευτερο η Αγροτικη δεν δεινει δανεια και η ΑτεLeasing απο τι ξερω ειναι αρκετα σκληρη και δυσκολη κι δεν δεινε ουτε αυτη. Αφου δεν δεινει η Αγροτικη τραπεζα η Leasing απο που να βρει για να δωσει.το κακο ειναι ποτι παιζουν διαφορα σεναρια στην αγορα με εταιρειες που χρηματοδοτουν τα εργα με ξενους επενδυτες (Γερμανους) αλλα εμενα δεν μου στεκεται καλα αυτο. το κακο ειναι η προκαταβολες που πρεπει να δωθουν και εκει κολλαω ... για ευνοειτους λογους.τωρα εμενα το εργο μου εχει κοστολογηθει περιπου στις 190000ε με κινεζικα πανελ ουτως η αλλως ολα κινεζικα δεν ειναι? α επισης για τους αγροτες εχουμε απρει διμηνη παραταση οποτε μεχρι τον Φεβρουαριο βλεπουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. καλημερα θα τα πω επωνυμα λιγο γιατι ειμαι διευθυντης σε μια μεγαλη εταιρεια του χωρου με αρκετα εργα και αγροτικα που κατασκευασουμε τωρα. το οναμα μου ειναι κ.θ. οποιος θελει να μαθει ρωταει σοβαρες εταιρεις. ξεκινησαμε 3 εργα με ατε τραπεζα με τρακερ και 2 με leasing σταθερα. η τραπεζα θελει ολα τα χαρτια για να εγρινει δανειο οπως και το πια ειναι η εταιρει που θα κανει το εργο. ηδεη αν δεν κανει τα εργα επιστρεφει τα λεφτα πισω για τους ορους συνδεσεις απλα ενημερωνεις και το κανουν. μεγαλη προσοχη εχει πολλα λαμογια εξω. οι τιμες για καλα γερμανικα ειναι 230000 γιατι εχει και το κοστος του χρηματος με αυτα που ζηταει η τραπεζα. οποιος θελει xxxx@xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Kαλημέρα σε ολους,

    καταρχήν να σας ευχαριστήσω για τα σχόλια σας, που κανουν το blog ενα πραγματικό σημείο άμεσης ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων.

    Για να κρατήσουμε ενα επίπεδο, θα παρακαλούσα στο σχολιασμό να μην δημοσιεύονται διαφημίσεις εταιριών.

    Tass μπορείς να διευκρινήσεις η διμηνη παραταση στους αγρότες τι αφορα; Τους ορους σύνδεσης;
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Κυριε HLIOS θα ηθελα να εποθκοινωνησω πρoσωπικα (ιδιωτικα) μαζι σασ για να σασ ενημερωσω για τουσ ορουσ συνδεσησ που μου στειλαν. οι οποιοι νομιζω οτι κρυβουν σκανδαλο. θα ηθελα τι γνωμη σασ και αν οντωσ υπαρχει κατι το αντικανονικο ευχαριστωσ να το ανακοινωσω στην ιστοσελιδα σασ. το εμαιλ μου xxxxx@xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Kαλημερα, στειλε μου στο fotoboltaika.blogspot@gmail.com. Ειναι προσωπικο εμαιλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. kalispera sas,exo k ego ena agrotiko fb kai akomi perimeno apantisi apo ate leasing.o fakelos aitisis stalthike teli noembriou kai i trimini paratasi ligei stis arxes februariou,gnorizete an telika tha uparksei auti i kainourgia dimini paratasi.apo ti dei mou eipan oti efoson pliroso ta teli sindesis kai den ginei to ergo(logo daneiou ktl)tote xano auta ta xrimata.(19.500& FPA(kilkis) kai tin eggiitiki 15.000)mono i eggiitiki epistrefete an exei katablithei mono auti.apo tin ate leasing den akougetai tipota.mipos gnorizei kaneis kati parapano,euxaristo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φρεσκα ΝΕΑ. Δες νεα αναρτηση

      http://www.blogger.com/blogger.g?blogID=1227445164948824135#allposts

      ισως να υπαρξει νεα παραταση.
      Για τα τελη συνδεσης δεν ειναι ξεκαθαρο. Εχουν γίνει τα εργα απο ΔΕΗ; γνωμη μου αν δεν εχουν γινει εργασίες απο τη ΔΕΗ γιατι να πληρωσεις τελη συνδεσης; Δεν εχει λογική. Αν απο την αλλη εχουν γινει.....τοτε δεν νομιζω.

      Διαγραφή
  41. ti nea exete re pedia?
    PERIMENO APO EWDOMADA NA MOU POUNE NEA GIA TO PARKO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ............

      Διαγραφή
  42. ακουσα ατε leasing ενεκρινε δανειο για παρκο κατοσταρι αγρότη με 12.5% επιτόκιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. AΠΟ XXXX XXXX ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕ 180.000ΕΥΡΩ ΕΤΟΙΜΟ ΠΑΡΚΟ ΜΕ ΣΜΑ ΙΝVERTER KAI YINGLI H SUNTECH H TRINA PANEL XXXXXXXX ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. οι οροι συνδεσησ που μου εχουν ερθρει ειναι. κρατηθηται

    64300+φαπα.για να συνδεθω χρειαζονται το πολυ 2 κολωνεσ.δανειο απο ατε που ρωτησα μου ειπαν οτι το πιο πιθανο λογω κρισησ ειναι οχι.
    οποτε γεια.
    προσοχη σε οποιον ενδιαφερεται μην την πατησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Gia sas molis prin 3 meres pira tin Egrisis tis deeis gia na egatastiso ta stathera fotovoltaika (parko 99,90 KW) ston nomo Trikalon. Den ime agrotis!

    exo tis eksis erotisis?
    1) analawani kapia kali eteria tin egatastasi kai xrimatodotisi tou parkou mou ean kserete ?
    2)i prosfora , mou grafi gia 9.000 euro sindesi me tin deei, kai 15.000 eggiitiki, episis oti i daniodotisi apo trapeza anerxete sto 75-80% .
    Iparxi periptosi na ta apofigoume ola afta kai na exoume 100% xrimatodotisi ?
    nakos.vassilios@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Απαντήσεις
    1. Vasili, ξερω μια που χρεωνει καμμια 20-30 χιλιαρικα παραπανω το κατοσταρι, αλλα ξερω επισης οτι ειναι και χαλια οικονομικα. ονοματα εταιριων δεν δημοσιεύουμε για να μην θεωρηθει διαφήμιση/δυσφήμιση. Δημοσιευσα το εμαιλ σου ομως ωστε αν καποια εταιρια ενδιαφερεται να επικοινωνήσει μαζί σου.

      Δυσκολα για 100% χρηματοδοτηση παντως. Εμαθα εφυγαν και καποιοι ξενοι αγγλοι , γερμανοι και εμειναν καποιοι κινεζοι για τα μεγαλα εργα ομως μονο.
      Δες και τη σημερινή αναρτηση για τη γνώμη μου. http://fotoboltaika.blogspot.com/2012/01/blog-post_8309.html#more.

      Διαγραφή
  47. πηρα δανειο απο ατε για τρακερ με ετησιο συνολικο κυμενομενο επιτοκιο 10,10%!
    υπαρχει περιπτωση να διαπραγματευτω με την ατε για κατι καλυτερο?? γνωριζει καποιος??
    παντως ορους συνδεσης και εγγυητικη πληρωσα αφου εγκριθηκε το δανειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 10%! Ω ρε μανα μου... Δες και σημερινή αναρτηση http://fotoboltaika.blogspot.com/2012/01/blog-post_8309.html#more.

      Σκεψου με τι μπορεις να διαπραγματευτείς: ιδια κεφαλαια, καταθεσεις. Αν υπαρχουν πολλα μπορεις να κανεις, ειδικα στις αλλες τραπεζες τις ιδιωτικες...
      Ξερει κανεις αλλος να βοηθήσει παιδια για πληροφοριες για αγροτικη;

      Διαγραφή
  48. καλησπερα σ ολους. και εγω περιμενω απαντηση απο ατε bank οχι Leasing για την δανειοδοτηση. μεχρι στιγμης βλεπω οτι καποιοι εχουν παρει δανειο απο αγροτικη ετσι δεν ειναι? καποιες ιδιαιτερες προυποθεσεις για την τραπεζα που πρεπει να προλαβω? καποια συμβουλη ? και εγω ειμαι με την τριμηνη και επιπλεον διμηνη παραταση για την πληρωμη τν ορων συνδεσης οποτε 14 Φεβρουαριου πρεπει να πληρωσω σταθμο 22000+ φπα. Εγω δεν εμπιστευομαι εταιρεια που λεει οτι χρηματοδοτει αυτη το εργο αντι για τραπεζα.... και ζηταει ενα σεβαστο ποσο σαν προκαταβολη.Τοσα ακουγονατι για κανονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. παιδια καλησπερα και απο εμενα.
    επειδη μιλαμε με μια εταιρια απο θεσ/νικη και μας ζηταει προκαταβολη θα ηθελα εαν γνωριζει καποιος για την φερεγγυοτητα τους να μας πει μην την πατησουμε...
    το ονομα της ειναι ΕΝΕΚΑΤ (συγνωμη για την αναφορα του ονοματος της εταιριας αλλα ειναι κριμα να την πατησουμε εαν γνωριζει καποιος κατι κακο για την εταιρια.)
    ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. dimitrh einai apath!
      prospathoume na paroume thn prokatavolh pisw!
      mhn kaneis tipota!

      Διαγραφή
  50. καλησπερα σε ολους εγω πηρα προσφορα ορον συνδεσης 26/1/12μετα απο αιτηση στης04/10/10.Στο εγγραφο αυτο αναφερονται αλλοι 88 φωτοβολταικοι σταθμοι που για τους οποιους υπαρχει ενα εργο αναβαθμησης γραμης αξιας 520.000+φπα το οποιο θα πρεπει να μοιραστουμε.Ακομη υπαρχει ενα extra ποσο 29200+φπα το οποιο το πληρωνω εγω μαζι με εναν απο τους 88 που ειμαστε γειτονικα!!!μαζι με την εγγυητικη κατεθεσα τον φακελο στις 28/1/12 και κλειδωσα την τιμη τον 39...εγω περιθωριο 6 μηνων για την καταβολη του ποσου αλλα δεν πληρωσουν ολοι το ποσο αυξανεται και δεν ξερω τι να κανω!!!!οσο για εταιρια και χρηματοδοτηση πιστευω οτι εχω χρονικο περιθοριο!!!!παιδια τα φωτα σας!!!!ευχαριστω εκ τον προτερων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα, Μπραβο για το 0.39. Μα δεν ειναι απιστευτοι? εστειλαν την προσφορα 26/1!! Ησουν στις επαλξεις φανταζομαι.

      Να καταλαβω λιγο το θεμα σου
      1)αν υλοποιήσεστε και οι 88 τοτε θα πληρώσετε 5909 ο καθενας. Σωστα; Αυτα ειναι εξτρα και δεν συμπεριλαμβανονται στα 29200.
      2)Το ποσο 29200 ειναι οι οροι συνδεσης οι δικοι σου ? ή 29200/2 δηλαδη 14600 ο καθενας;
      3) αναβαθμιση γραμμης θα χρειαστεί ουτως η αλλως Ή μονο αν υλοποιήσουν και οι 88;
      4) τι κοστος ορων συνδεσης εχει παει στους αλλους;

      Διαγραφή
  51. η γραμμη που εγινε η αιτηση ειναι η ρ22 του καστρακιου!!!η μελετη εγινε απο την ε.α.σ. αγρινιου.τα 29200 ειναι/2 απο 14600 ο καθενας απλα εαν ο αλλος δεν υλοποιησει το εργο θα γινει αναπροσαρμογη στο ποσο τον 29200!!!για την αναβαθμηση και για το ποσο τον 520000 δεν αναφερεται κατι για αναπροσαρμογη αλλα μονο για επιβαρηνση!!ρωτησα και στην δεη αλλα σαφεις απαντηση δεν πηρα και αυτο ειναι που με προβληματιζει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ ξερω οτι αν οι αλλοι δεν κανουν, τα πληρωνεις εσυ! Και τοτε....μαλλον δεν συμφερει.Η εασ αγρινιου δεν θα βοηθήσει; Τι λεει; Ρωτα να δεις τι παιζει με τους αλλους και ενημερωσε μας.

      Διαγραφή
    2. καλησπερα! και συνχαριτηρια! οσο αναφορα αυτο που ρωτησε ο φιλος παραπανω ηπαρχει και η περιπτωη να πρωχωρησης και αν δν πληρωσουν οι αλλοι.αλλα τετοιες γραμμες με τοσα πολλα το θεωρο δυσκολο.Επισης θα ηθελα να σας πω οτι της πιο πολλες φορες οταν ερχοντε ομαδικα γραμματα οι οροι ειναι αρκετα φουσκωμενοι!!!!

      Διαγραφή
  52. υπαρχει κανενας ρε παιδια που εχει εκτελεσει το εργο με χρηματοδοτηση απο εταιρια 100%? γιατι και εγω εχω βρει 2 3 εταιριες που μου λενε οτι τα αναλαμβανουν ολα χωρις να βαλω μια. και για την ακριβεια θελουν περιπου 300.000 ευρω τα οποια θα αποπληρωθουν απο τα εσοδα του φ/β σε 10 χρονια, για να παιρνω και εγω καποια χρηματα. εχω πληρωσει μονο την εγγυητικη 15000 και εκλεισα τιμη πριν την μειωση. υπαρχει περιπτωση να την πατησω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  53. ενα χαος με τα φωτοβολταίκα .... κατεθεσα την εγγυητικη 15000 ευρω, κ' τωρα σκεφτομαι να πληρωσω τη δαπανη συνδεσης με τη δεη που ειναι 13700 ευρω ! αν τελικα δεν καταφερω να χρηματοδοτηθω , για να στησω την επιχειρηση , τα 15000 + 13700 τα χανω ολα ??? ας μου απαντησει καποιος .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δες την αναρτηση
      http://fotoboltaika.blogspot.com/2011/09/blog-post_22.html

      Παιδια αν ξερει κανεις κατι διαφορετικο και κατι εχει αλλαξει(απο την αναρτηση ειναι και παλια) ενημερώστε...

      Διαγραφή
  54. παιδια απατη η ενεκατ. πληρωσα 35.000 προκαταβολη και τους ψαχνουμε....
    η εταιρια εχει εδρα θεσσαλονικη οδος καπεταν γκιωνη 4.
    αμπατζοπουλος κωστας και στυλιανιδης βασιλης.
    την παρησαμε πανω απο 100 ατομα σε ολη την ελλαδα.
    προσοχη να μην την πατησει και κανενας αλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΙΛΕ DIMITRI263

      ΒΑΛΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΧ ΕΜΑΙΛ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΩΓΉ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΠΙΟ ΚΑΤΩ.

      Και ρε παιδια, Για να ειμαστε και σωστί, στείλτε και την αγωγή στο blog να κανω αναρτηση, να μαθει ο κοσμος ή γραψτε ενα κομματακι κειμενο που να εξηγεί την κατασταση...

      Διαγραφή
  55. Καλησπέρα! ρε παιδιά υπάρχει κάποιος που να έχει χρηματοδοτηθεί απο ΑΤΕ πρόσφατα και αν ναι πόσο καιρό μετά την κατάθεση της αίτησης πήρε το δάνειο ? και με τι επιτόκιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Καλησπερα
    απανταω στον φιλο ανωνυμο για την χρηματοδοτηση της Ατε. Πηρα προσφατα δανειο εγω απο ΑΤΕ τραπεζα. κανει περιπου ενα μηνα εαν εχεις καταθεσει ολα τα δικαιολογητικα.
    Ειναι λιγο δυσκολη σαν τραπεζα και αρκετη αυστηρη οσο αφορα το δανειο. αλλα πιστευω οτι προστατευει τα συμφεροντα της καθως και τον επενδυτη δανειοληπτη. επιτοκιο τσουχτερο 10%. αλλα τι να κανουμε βγηκε η εγκριση οποτε στην σημερινη εποχη θα πορευτουμε εστω και με αυτο το επιτοκιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. dimitris263Mar 22, 2012 02:08 PM
    παιδια απατη η ενεκατ. πληρωσα 35.000 προκαταβολη και τους ψαχνουμε....
    η εταιρια εχει εδρα θεσσαλονικη οδος καπεταν γκιωνη 4.
    αμπατζοπουλος κωστας και στυλιανιδης βασιλης.
    την παρησαμε πανω απο 100 ατομα σε ολη την ελλαδα.
    προσοχη να μην την πατησει και κανενας αλλος

    Σχετικά με αυτό μπορεί να βοηθήσει κάποιος
    Έχει γίνει ομαδική αγωγή, πως μπορώ να έρθω σε επαφή με τούς 100;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΩΓΉ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΕΚΟΜ
    apateones_dead@hotmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΩΓΉ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΕΚΑΤ ή ΕΝΕΚΟΜ
    που εχει εδρα θεσσαλονικη οδος καπεταν γκιωνη 4.
    apateones_dead@hotmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Καλησπέρα.
    Επειδή και εγώ δουλευω σε εταιρία που ασχολείται με τη κατασκευή πάρκων και γνωρίζω καλά την αγορά ειδικά των αγροτικών μεγάλη προσοχή.
    Γράφω ανώνυμα δεν θέλω να ψαρέψω πελάτες δεν δίνω mail τηλέφωνα κλπ.
    Προσοχή στις εταρίες που υπόσχονται χρηματοδοτήσεις, ότι έχουν άκρες σε τράεπζες κλπ, το χρήμα αυτή την περίοδο είναι δύσκολο και τα εχέγγυα που πρέπει να έχει η κάθε εταιρία για να σηκώσει όλες τις αρνητικές ταμειακές ροές είναι πολύ υψηλά, δεν πληρούν πολλές αυτές τις προυποθέσεις
    Σχετικά με την ΑΤΕ εδώ αν παρουσιάσεις το 15% θα το πάρεις το δάνειο ενώ στην ΑΤΕ LEasing δεν απαιτείται ούτε αυτό, αφου θεωρητικά το 15% αφορά χωματουργικά και εγκατάσταση + περίφραξη τα οποία συνήθως πάνε με γραμάτεια, η leasing είναι πολύ αργή στις εγκρίσεις, μπορεί να φτάσει και τους 5 μήνες (μην φωνάξετε έχω παραδείγματα)
    μην πέσετε σε μεσίτες που υπόσχονται δάνεια, μακριά!
    μην ψάχνεται να βρείτε τρόπους να παραχωρήησετε το πάρκο, έχετε να λύσετε θέματα φορολόγησης κλπ τα οποία αυτή τη στιγμή είναι ασαφή απίσης το να κάνει ιδιωτικό συμφωνητικο σε ένα δικαστήριο σε μελλοντικό πρόβλημα μπορεί να καταπέσεις αφού ΡΗΤΑ το αγροτικό Φ/Β θα πρέπει να μείνει στην ιδιοκτησία του πελάτη.
    Προσέχτε τις πολύ χαμηλές τιμές ,ελοσευουν κινδύνους και δή στην ποιότητα, κάτι που δεν μπορείτε να αξιολογήσετε σε μια προσφορά.
    Ότι μπορώ να απαντήσω θα το απαντώ ανιδιοτελώς επειδή έχω γνωρίσει πολλούς αγρότες μέσω της ενασχόλησης μου με τα Φ/Β και θεωρώ λυπηρό κάποιοι να προσπαθούν να εκμεταλευτούν την άγνοια κάποων για να γβάλουην αερητζίδηκα χρήματα, όπω έγινε με τις αδειοδοτικές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Καλησπέρα.
    Μία ερώτηση για όσους έχουν πάρει όρους σύνδεσης.
    Η τιμή πώλησης της KW πότε κλειδώνει;
    Όταν έκανα την αίτηση στις 2/12/2010 η τιμή πώλησης ήταν 0,44, ΕΑΝ σήμερα η ΔΕΗ μου δώσει προσφορά σύνδεσης η τιμή της KW θα είναι η τρέχουσα , ( 0,32 αν δεν κάνω λάθος ),
    ή η τιμή που είχε η KW όταν έκανα την αίτηση;
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οταν υπογραφεις τη συμβαση κλειδωνεις. με τη νεα τιμη δηλαδη

      Διαγραφή
  62. Ηλιε χρονια πολλα!!!
    Φωτησ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα . Σε ευχαριστώ! Xρονια πολλα και σε εσενα Φώτη. Με υγεία.

      Διαγραφή
  63. Ειμαι αγροτης .. εκανα αιτηση μεσο Agrolink ..μου υποσχεθηκαν πως με 4-5 χιλ ευρο συνολικων εξόδων + τους ορους συνδεσης (μου ειπαν περιπου 50 ευρο το μετρο, αναλογα ποσο απεχει η κολονα της ΔΕΗ απο το κτημα). μου στελνει η ΔΕΗ ορους συνδεσης 18000 ευρο +φπα...(το φπα δεν το καταλαβαινω )και εμαθα πως χρειαζεται και καποια εγγυητική 15000 ευρο.. φυσικα τοσα χρηματα δεν υπαρχουν διαθέσιμα, και προφανως ολη η ιστορια θα σταματησει εδω.. νομιζω πως εχασα και τα αρχικα εξοδα γυρω στισ 4μισι χιλ ευρο .....και τωρα ρωτω!.... ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΗΞΗ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΕ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Παιδιά ξέρετε αν η ΑΤΕ BANK (όχι η ΑΤΕ Leasing) εκταμιεύει το ποσό του δανείου με την προσκόμιση των τιμολογίων και την ολοκλήρωση της εγκατάστασης ή απαιτεί και την σύνδεση του συστήματος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τη σύνδεση στο δίκτυο και τη προσκόμιση εγγυητικής καλής λειτουργίας του κατασκευαστή

      Διαγραφή
  66. Παιδιά καλησπέρα.
    Με τα αγροτικά πάρκα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα χρηματοδότησης γιατί το αγροτικό πάρκο είναι αμεταβίβατσο για 5 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι όποιος χρηματοδοτήσει το συγκεκριμένο πάρκο δεν έχει καμία εγγύηση ότι θα πάρει τα χρήματα που επένδυσε. Θα μου πείτε ότι μέχρι την αποπληρωμή του ανήκει ο εξοπλισμός. Καμιά σοβαρή εταιρεία σήμερα δεν έχει διάθεση αλλά ούτε χρήματα να στήνει ένα πάρκο και μετά να το "μαζεύει" αν δεν πληρώνει ο οφειλέτης. Και επειδή δεν υπάρχει κανένας τρόπος δέσμευσης του λογαριασμού στον οποίο μεταφέρονται τα χρήματα από την παραγωγή ρεύματος το ρίσκο είναι μεγάλο. Αυτή τη στιγμή η Αγροτική έχει "παγώσει" όλα τα δάνεια για αγροτικά φωτοβολταϊκά πάρκα. Υπάρχει μια εταιρεία που χρηματοδοτεί το 100% της εγκατάστασης ενός αγροτικού πάρκου μέσω Τραπέζης φυσικά (όποια εταιρεία, όπως μία με έδρα την Λάρισα που πριν ήταν στην Αθήνα και ακόμα ψάχνει ο κόσμος τις προκαταβολές του, λέει ότι χρηματοδοτεί με δικά της κεφάλαια είναι πιθανότατα "ψεύτες"). Τώρα όπως όλοι γνωρίζετε κανένας δεν "χαρίζει" χρήματα. Η εν λόγω εταιρεία χρεώνει την κατασκευή του πάρκου 255-260.000 Ευρώ με σταθερά "πάνελ" και με κατασκευή με συγκεκριμένα υλικά. Θέλει βέβαια να είναι πληρωμένοι οι όροι σύνδεσης (και η εγγυητική η οποία όμως εισπράτεται με την σύνδεση). Το επιτόκιο είναι 10% και η διάρκεια του δανείου 12-15 έτη. Η συγκεκριμένη πρόταση είναι ενδιαφέρουσα για κάποιον που θα αποκτήσει απλώς ένα μικρό εισόδημα γιατι στην ουσία βάζει "συνεταίρο" στα κέρδη του (για την περίοδο του δανείου ο αγρότης δίνει στην τράπεζα το 40-60% των εισπράξεών του).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Ξερει κανείς αν έχει κλείσει συμφωνία η ΠΑΣΕΓΕΣ και η ΑΤΕ με κάποιον κατασκευαστή για μαζική κατασκευή αγροτικών πάρκων και αν ναι, με ποιον, με τι προιοντα, με τι κόστος στο 100αρι και με τι όρους δανείου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Καλησπέρα σε όλους! έγιναν και οι εκλογές και τώρα τι;; οι παραγωγοί αν δεν κάνω λάθος έχουν να πληρωθούν από τον Ιανύάριο και ο ΛΕΓΗΕ χρωστάει περίπου μισό δις! Έχω ήδη λάβει όρους σύνδεσης με την ΔΕΗ αλλά δεν μπορώ να αποφασίσω αν αξίζει να προχωρήσω στην επένδυση ή αν είναι καλύτερα να πουλήσω την άδεια. Αυτό που με φοβίζει είναι οτι εάν θα πληρώνονται οι παραγωγοί και εάν ναι με πόσους μήνες καθυστέρηση καθώς η τράπεζα θα συνεχίζει να διεκδικέι τα χρήματα της.
    Γνωρίζει κάποιος τι γίνεται αυτήν την στιγμή με τα δάνεια αυτά καθώς οι παραγωγοί δεν έχουν πληρωθεί; δηλ. εάν έχει γίνει πάγωμα οφειλής, εάν υπάρχει περίοδος χάριτος κ.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. kalhmera se olous!!!!sugnwmh vre paidia exw diavash ola ta sxolia sas kai evgala shmperasma oti kanenas apo oti exei grapsh den exei arxisei kai oute kan exei xekinisei na ftiaxnei ta fotovoltaeika kai eiste oloi akoma sta xartia kai sto na perimenete na egri8oun ola ayta(ta sumvolaia me ths trapezes ktlp)..... mporei na grapsh kapoios pou exei teleiwsh oloi ayth thn upo8esh gia na mporesoume kai emeis na vgaloume mia akri....se poia eteria mporoume na sthrixtoume,poio einai to kerdos mas,poio einai ayto pou prepei na prosexoume kai me thn deh kai me ths trapezes...????????to lew giati ta lefta pou zhtane ta exoume vgalei me udrota kai den goustaro na ta xarisw se kanena lamogio.....telos panton opoios kaloproeretos an8rwpos exei teleiwsh oloklhrotika thn douleia me ta fotovoltaeika kai tou exoun paei ola kala, as grapsh mpas kai mporesh na mas voh8eish na vroume kai emeis kamia asprh mera....geia sas!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. καλησπερα, θα ηθελα να ρωτησω αν ξερετε για την περιοχη της Βοιωτίας αν βγαίνουν άδειες ...... σκεφτομαι να ξεκινησω την διαδικασία , έχω βρεί εταιρεία που μου χρηματοδοτεί όλο το έργο 100% με γερμανική τράπεζα και γερμανικά προιόντα και πρέπει να πληρώσω μόνο 5000 e ...........

    έχω πελαγώσει και δεν ξέρω αν πρέπει να προχωρήσω

    θα ήθελα την βοήθειά σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπερα.αν εχεις την καλοσυνη στειλε μου τα στοιχεια τησ εταιριας ευχαριστω εκ των προτερων

      Διαγραφή
  71. και τωρα τι γινεται ρε παιδια , με ολους εμας που εχουμε τους φακελους μας στην ΑΤΕ leasing και περιμενουμε εδω και μηνες να μας απαντησουν για την χρηματοδοτηση? (εμενα προσωπικα ο φακελος βρησκεταιεκει πανω απο 6 μηνες χωρις ακομα να παρω απαντηση )υπαρχουν εταιριες που χρηματοδοτου το εργο μονες τους ? οποιος ξερει ας γραψει ρε παιδια ονοματα και διευθηνσεις και αφηστε στην ακρη τα περι διαφιμισεων , μπας και βρουμε καμια λυση . ο καθενας ας παρει την ευθηνη μονος του μετα , για το αν ειναι καλη η κακη η καθε εταιρια. ξερει κανεις καμια τραπεζα που να χρηματοδοτει το εργο χωρις προσημιωση αστικου ακινητου? γραψτε πληροφοριες παρακαλω... , και οχι αοριστειες... οποιος γνωριζει κατι ας βοηθησει . ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. H ATE LEASING ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΥΡΩΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΒΑΛΕΙ ΠΡΟΣΙΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΜΑΙ ΠΑΘΟΝ ......
    ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΕΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΣΜΗΕ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. υπαρχει κάποιος που να έχει κάποια πρόταση? έχω μαζί με τους όρους σύνδεσης και περίφραξη ξοδέψει πάνω απο 48.000 και σύν την εγγυητική επιστολή των 15000

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως τα ακυρωσε; Σου εστειλε κατι γραπτώς; Ποια η αιτιολογία
      1) εχεις υποστεί ζημία;
      2) εχεις ήδη κανει καποιες εργασιες. εχεις κοψει τιμολογια; ειναι πριν σε ενημερώσουν;

      Μου φαίνεται νομικό το θέμα. Θα πρότεινα να ζητήσεις συμβουλή δικηγόρου.

      Διαγραφή
    2. Φίλε μου έχεις σκεφθεί,μια και σου είναι αδύνατο να κατασκευάσεις μόνος σου το έργο,να βρείς ένα συνέταιρο για την κατασκευή και να πάρει το 50% του έργου??Νομίζω οτι και το δικό σου όπως και του παρακάτω φίλου πρεπει να λήγει 1-2013 ετσι?
      Σκέψου αυτην την λύση χωρίς δάνεια και χωρίς ρίσκο

      Διαγραφή
  74. rofoskiller@hotmail.com

    ζητησα συμβουλη νομικου ακουστε εγω ειχα υπογραψει μαζι τους στις 25 μαιου 2012 και ειχα βαλει προσιμειωσεις κτλ. απο αυτους εντολη εκτελεσης του εργου στον αναδοχο πηγε 9-7-2012
    ο αναδοχος ΕΡΓΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗ μολις ειδε τις εξελήξεις με την ΑΤΕ παραιτηθηκε με ενγκραφο προς εμενα και την ΑΤΕ ΛΕΑΣΙΝΓ τις 2-8-2012 πήρα τηλ. να προχωρησω σε αλλαγή αναδόχου και μετά απο τοσο διάστημα προχτές με πληροφόρησαν οτι ΑΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕ λογο του ότι δεν έχω προχωρήσει σε εργασίες με τον ανάδοχο στην εγκατάσταση. τώρα όσο αφορά τις εργασίες.
    η περίφραξη με βάση το πρότυπο της ΑΤΕ που είναι πάρα πολύ ακριβό έχει τελείώσει εδώ και μήνες.
    2.5 ύψος με πάχτοση περιμετρική 30Χ40cm και αγκαθωτά σύρματα σύμφωνα όλα με τις προδιαγραφές πάχους του σύρματος 2,7mm και ολα μα όλα εχουν τελείώσει με ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΕΞΟΔΑ ΄συνολικά 13000 μόνο η περιφραξη και η διαμόρφωση ,οι οικίσκοι για τα μηχανήματα πάλι δικά μου έξοδα είναι τελειωμένοι εξώπορτες κτλ. όλα μα όλα σύμφωνα με τις προδιαγραφές τους.
    οι κολώνες και οι μετασχηματιστές πάλι με δικά μου πληρώθηκαν και εγκαταστάθηκαν εδώ και μήνες. τηλεφωνικά μου το ανακοίνωσαν και με ΚΡΕΜΑΣΑΝ (φυσικά δεν φταίνε τα παιδιά εκει) οι άνωθεν εντολές.επειδή είμαι σε δυσχερέστατη θέση κάθε βοήθεια δεκτή το μάιλ μου είναι παραπάνω...α και κάτι αλλο ότι έκαναν σε εμένα το ε΄χουν κάνει σχεδον και στις 500 και αιτήσεις πού είναι εκεί. το θέμα είναι ότι η σύμβασή μου με το ΔΕΣΜΗΕ λήγει τις 28-1-2013

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου έχεις σκεφθεί,μια και σου είναι αδύνατο να κατασκευάσεις μόνος σου το έργο,να βρείς ένα συνέταιρο για την κατασκευή και να πάρει το 50% του έργου??

      Διαγραφή
  75. ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

    ΚΡΙΝΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΠΟΣΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕ ΠΛΗΡΩΦΟΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ

    ΕΙΜΑΙ ΠΑΘΟΝ ΕΓΩ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. τελικα ρε παιδια , μονο εμεις οι απελπισμενοι γραφουμε σαυτο το blog? τοσοι και τοσοι εχουν προχωρισει με τα φωτ/ικα παρκα . δεν υπαρχει κανενας να μας πει πως παει η επενδυση του? πληρωνεται κανονικα απο την ΔΕΗ ? απο αποδοση πως παει ? ΜΟΝΟ ΦΗΜΕΣ ΦΗΜΕΣ ΦΗΜΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Γεια σε ολους.
    Απανταω στον ακριβως απο πανω, οτι εχω ενα 20αρακι με τρακερ διπλου αξονα στην περιοχη των Φαρσαλων και σημερα που μιλαμε, εχω πληρωθει μεχρι και τον Μαρτιο του 2012. Πραγματικα τα πραγματα με τον ΛΑΓΗΕ ειναι τραγικα, και κανεις δεν ξερει γιατι δεν υπαρχει μια αποφαση ορθολογικη για την αποπληρωμη των παραγωγων και την σταδιακη εξαλειψη του ελειμματος του ΛΑΓΗΕ. Εχουν γινει συζητησεις επι συζητησεων και αρκετες ερευνες για το οικονομικο γιγνεσθαι στα φβ, και ολα συγκλινουν στο οτι δεν υπαρχει, σορρυ για την εκφραση, ενας αρχιδατος να παρει την αντικειμενικα σωστη αποφαση...
    Οσον αφορα στα αγροτικα, ειμαι ομοιπαθης, με αιτημα στην ΑΤΕ απο 5/3/2012. Το αιτημα μου θα ανεβαινε στο εγκριτικο για την τελικη αποφαση στις 10/8 αλλα μας προλαβε ο Λατσης...
    Μαγκες, δεν ξερω τι μπορουμε να κανουμε ολοι οι αγροτες, οι οποιοι ανερχονται σε περιπου 1200, που εχουν φαει πορτα απο την ΑΤΕ...το μη χειρον βελτιστον θα ηταν να υπαρξει πολιτικη παρεμβαση, ειτε να παρουμε λεφτα κοστολογιου και εγγυητικης πισω, είτε να μπορει να πωληθει η αδεια (απορω τι σκεφτοταν η Μπιρμπιλη οταν εβαζε το πλαφον 5ετους λειτουργιας...).
    Επισης, ηττα εχουν φαει και αρκετες κατασκευαστικες, που περιμενουν τα λεφτα τους απο υλοποιημενα παρκα...
    Αυτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Έχω κάνει ένα φωτοβολταικό πάρκο 100Kw/p σε tracker μονού άγονα σε πολύ καλή περιοχή.Το χωράφι το αγόρασα γι αυτό το σκοπό δεν το είχα.
    Όσο αφορά την απόδοση βρίσκεσαι σε λειτουργία μόνο 1,5 χρόνο.τον πρώτο χρόνο με διακοπές της ΔΕΗ επειδή άλλαζαν το δίκτυο έκανε 206.000kw/h.Από οτι υπολογίζω και για φέτος κάπου εκεί θα κυμανθεί η απόδοση του.
    Όσον αφορά της πληρωμές ξεκίνησαν τις καθυστερήσεις από πέρυσι τον Σεπτέμβριο και όσο πέρναγαν οι μήνες το πρόβλημα εντάθηκε περισσότερο.Τώρα έχω πληρωθεί τον Μάρτιο και περιμένω σε λίγες μέρες τον Απρίλιο (διασυνδεδεμένο σύστημα).
    Για την ώρα πάντος χρωστάνε 4 μήνες εκ τον οποίων είναι μέσα και ο εκκαθαριστικός του Ιουνίου.Δηλαδή περίπου 40.000.Ελπίζω να σε κάλυψα.
    Τώρα το πως εγώ πληρώνω το Φ.Π.Α.,τα έξοδα του πάρκου,τις ασφαλιστικές μου εισφορές και το ΔΑΝΕΙΟ στην τράπεζα αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. οσοι παρακολουθούν το θέμα να ξέρουν ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας αρχές της αλλης θα πάρετε και επίσημα την ΠΟΡΤΑ απο την ΑΤΕ LEASING 200 δανεια μεταβιβάστηκαν στην ΠΕΙΡΕΩΣ με διάφορους τρόπους βισματα εταιρείες ωριμότητα κτλ. τα άλλα θα μας στείλουν του φακέλους να τους βάλουμε στο κωλο μας απο δευτέρα μαζί και την επιστροφή των προσημειώσεων και φυσικά όχι των εξόδων γιαυτές. που ανέρχονται στη δική μου περίπτωση τουλάχιστον στα 1200 ευρώ.....μόνο οι προσημειώσεις και η βεβαίωση του υποθηκοφυλακίου-αλλοι κλεφτες αυτοι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. περιοχή θεσσαλίας ξεκινάμε πάρκα(δεν γράφω εταιρια λόγω διαφήμισης) με 45χιλιαδες.υπογράφουμε γραμμάτια για το υπόλοιπο ποσό και ενυπόγραφα εώς 2 μηνες μετά εχει τελειώσει η κατασκευή.
    γερμανικα πάνελ κ ινβέρτερ,ασφαλισμένα και εγγ'υηση απόδοσης με χρηματική αποζημίωση αν πάει παρακάτω.το ποσό των 45χιλ πληρώνεται σταδιακά σε συνάρτηση με τις εργασίες που γίνονται στο χωράφι.
    νικος
    autonoma.gr@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΛΒΕΤΙΑ ΜΕΣΩ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ?

      Διαγραφή
    2. ρε φιλε ειμαι απο καρδιτσα και με ενδιαφερει η ιστορια αν θελεις κανε μου μια αναπαντητη στο 6977071700 να σε παρω τηλ.

      Διαγραφή
    3. ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ. ΕΚΕΙ ΟΙ (ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ) ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΚΑ. ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ. ΕΓΩ ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΩ . ΤΑ 195000 ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ 100αρι ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ 10/2012 . ΠΡΙΝ ΑΠΟ 1 ΧΡΟΝΟ ΗΤΑΝ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ. ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΣΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗ Ο ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ (ΝΔ) ΘΕΩΡΕΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ. ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ 20 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΙΣ ΝΔ.

      Διαγραφή
    4. δεν ειναι βουλγαροι, Ελληνες ειναι που εχουν εταιρεια στη Βουλγαρια .

      Διαγραφή
  81. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΠΑΡΚΑ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΑ ΒΕΡΟΙΑ. 20% ΙΔΙΑ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 80% ΜΕ ΔΑΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗ UPS ΕΛΒΕΤΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Ναι , αλλα χρεωνει το 100αρι με 195000 ΕΥΡΩ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. poia einai i etairia?20% se poio poso?195 einai i neon me 25% dika sou kai 75 dika tis.me 20% poios einai kai poso zitaei sto parko.
    voulgaries kai istories mou akougode epikindina.ase pou tha ton eixe kseskisei to sdoe idi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. EXEI EΔΡΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΚΑ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ , ΒΕΡΟΙΑ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑ .
    Ο ΑΓΡΟΤΗΣ ΒΑΖΕΙ ΤΟ 20% ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ Η ΕΤΑΙΡΙΑ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ.
    ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ 100ΚW ΜΕ 195000 ΕΥΡΩ .
    ΒΑΖΟΥΝ REC ΠΑΝΕΛ ΚΑΙ REFU INVERTER.
    META KANEIΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΕΛΒΕΤΙΑ .
    ΦΟΡΟΛΟΓΙΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΜΕ ΜΟΝΟ 10% !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχουν υπογραψει 14 αγροτες στην ΒΕΡΟΙΑ.

      Διαγραφή
    2. μηπως μπορεις να μου πεις την εταιρεια...ΠΑΡΕ ΜΕ ΤΗΛ.ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ 6944724334 και θα σε παρω...

      Διαγραφή
    3. Ακουσα και στο ΚΙΛΚΙΣ για αυτους . Ειναι 6 συνεταιροι , και η εταιρεια λεγεται ΜΑΧΙΜ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (καπως ετσι) ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ. βουλγαρικο ΑΦΜ !

      Διαγραφή
  86. σε λιγο θα παμε ολοι στη βουλγαρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. κανενα νεο απο ατε leasing?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΕΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΤΕ ΛΙΖΙΝΓΚ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΚΟΜΑ 6 ΜΗΝΕΣ. ΟΠΟΤΕ BYE BYE ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ. ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΘΕΙ 2 ΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΟ 18ΜΗΝΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ.
      ΠΑΛΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ. ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΘΑ ΦΑΝΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ .

      Διαγραφή
    2. ΠΗΓΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΕ ΛΙΖΙΝΓΚ . ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ . ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΤΕ LEASING . ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ... ...... ΖΗΣΕ ΜΑΙ ΜΟΥ ΝΑ ΦΑΣ ΤΡΙΦΥΛΛΙ.

      Διαγραφή
  88. αντε σε καλή μεριά όσοι υπογράψανε!ελπίζω αν κάτι δεν πάει καλά να έχουν για επίλυση τα ελληνικά δισκαστηρια....ή τα βουλγάρικα...δεν ξέρω πιο είναι χειρότερο.
    και γιατι να μπλέξει με μια εταιρία που δεν υπάρχει καν στο ιντερνετ οταν υπάρχουν άλλες που δίνουν εγγυημένα τα χρήματα για την κατασκευή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. ΚΑΛΑ ΤΑ 195000ε αλλα και εκεινο το επιτοκιο 11.5 0/0 υπολογισε κανεις ποσο θα παει παραπανω σε συγκριση με 160000ε και τραπεζικο επιτοκιο 8.6 0/0 τι μας κανου ετσι ρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. γεια σας.να ενημερωσω τον φιλο παραπανω , που λεει οτι στην περιοχη θεσσαλιας ξεκινανε με 45χιλ. ευρω ιδια συμετοχη και τα υπολυπα τα βαζει η εταιρια.... α)η προσφορα της εν λογω εταιριας ειναι στα 195000ευρω την στιγμη που οι τιμες στην αγορα αυτη την στιγμη ειναι στα 165 με 170000 χιλ. ευρω. β)το επιτοκιο που βαζει ειναι 11,5 % , την στιγμη που η εθνικη δανειζει με 8,5% . γ)χρεωνει ετησια εξοδα συντηρισης 4.000 !!!! ενω σε αλλες εταιριες ειναι 1500 με 2000 !!! Mε δικους μου προχειρους υπολογισμους η διαφορα μεταξυ των προαναφερθεντων ειναι 120.000ευρωωωωω !!!! ο καθενας ας κανει τους δικους του υπολογισμους και αν νομιζει οτι τον συμφερει ας προχωρισει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΙΛΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΝ ΕΝΕΡGY. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΟΙ! ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ .

      Διαγραφή
  91. ektos tou oti den milame gi aytous exoume k to thema pos...i ethniki den daneizei me 8,5 % alla me......den daneizei katholou!
    makari na daneize,aloste ksekinisan etaries pou eixan stock yliko k pithanos na pane k gia foudo na dinoun prosfores metritis poly poly xamila.
    se diarkeia enamisi mina apo tora tha diapistosoun osoi theloun na ylopoihsoun ta parka tous pos yparxei sxedio na min proxarisoun me tipota apo apopsi xrimatodotisis.osoi exoun lefta toylaxiston 30% diladi 50000 k ano tha kataferoun na kanoun kati.
    oloi oi alloi apla tha minoun me tis adeies sto xeri

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειμαι αγροτης απο την ΝΑΟΥΣΑ και εγω εκατοσταρα αγροτικη αδεια. Εγω εχω 30 χιλιαρικα ιδια συμετοχη και καμια τραπεζα δεν μου δινει δανειο.
      Εκανα αιτηση σε ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗ .Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ ουτε που δεχτηκε τα δικαιολογιτικα μου.
      Στο περιμενε ειμαι. Μαλλον θα κανω μειωση ισχυως και θα κατασκευασω ενα 20αρι με δικα μου χρηματα.
      ΠΟΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΕ ?
      ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?
      ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ? ΣΕ 4 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΛΗΞΕΙ ΤΟ 18ΜΗΝΟ ΜΟΥ.
      Περιμενω

      Διαγραφή
    2. Ειμαι ο αγροτης απο τη ΝΑΟΥΣΑ .
      Μπορει να μου πει καποιος τα στοιχεια της εταιρειας που χρηματοδοτει τα φωτοβολταικα παρκα των αγροτων?
      Αρχιζω να αισθανομαι οτι ειμαι με την πλατη στον τοιχο.
      ΣΕ 4 μηνες θα ληξει το 18μηνο μου και θα τα χασω ολα.

      Διαγραφή
    3. ΚΑΛΕΣΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΚΡΗ ....6908964043

      Διαγραφή
  92. θεοφιλος κοτανιδης28 Οκτωβρίου 2012 στις 3:16 μ.μ.

    καλησπερα νεσα στην απελπισια σας κανετε τα λαμογια μαγκες καμια τραπεζα εξωτερικου δεν χρηματοδοτη στην ελλαδα δειτε ανακοινωση ελληνογερμανικου επιμεκητηριου μην γινεστε τροφη στους απατεωνες το παρτυ τελειωσε οποιος προλαβε εκανε παρκο και δεν ακουγε τους δηθεν χρηματοδοτες της αγορας, μονοι σας τα παθατε μην ψαχνετε δικαιολογιες αν ενεργουσατε νωρις θα προλαβενατε. δυστηχως τα λεω χρονια αλλα δεν με ακουτε. θα πω το ονομα μου ηλιε γιατι πολοι την πατανε πανω στην απελπισια και την πιεση χρονου με ξερετε οι πιο πολοι απο εσας αλλα απειδη δεν χαιδευω αυτια δεν ειμαι αρεστος. θεοφιλος κοτανιδης οποιος θελει μπορει να με βρει η εταιρεια ειναι γνωστη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ιδιος ο αντιπρόεδρος της deutche bank είπε οτι το πρώτο που κοιτάνε ειναι τα μακροοικονομικα στοιχεία του εργου πχ τοποθεσια.
      Ριξτε μια ματια οσοι δεν το θυμαστε:
      http://fotoboltaika.blogspot.com/2012/03/fotovoltaika-daneia-germanikes-trapezes.html#more

      Διαγραφή
  93. Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!!!!!!!!!!!!

    ΜΟΛΙΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΟ ENERGYPRESS.GR (26/10/2012) ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑ ΜΕ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΑΔΕΙΑΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ. ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΤΑΝ ΩΣ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. ΤΟΥΣ ΠΡΟΩΘΟΥΣΑΝ ΔΕΛΕΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΕ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΣΑΝ 5000 ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ. Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ....... ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΤΑΝ .
    ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΚΑΤΒΟΛΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. ΕΧΩ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ 100ΚW ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΤΩ ΤΟ 40 ΕΩΣ 50% ΤΟ ΚΟΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ.ΟΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΝΔΙΑΦΑΙΡΕΤΕ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΡΓΟ,ΜΕ ΝΟΡΜΑΛ ΕΠΙΤΟΚΙΟ,ΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ. ΔΕΚΤΗ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ 50-50 ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ. pamtafos@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. OI ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ , ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ 50.000 ΕΥΡΩ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ . ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ?

      ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ 100 ΜΕ 11Ο ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΕΝΑ 100αρι ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΑΡΚΟ.

      Διαγραφή
    2. 3/11/2012 " ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΟ Φ/Β ΠΑΡΚΟΥ 100ΚW ME ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΒΑΣΕΙΣ " .

      ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΧΑΛΒΑΝΙΣΜΕΝΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΕΣ= 15000
      Φ/Β ΠΑΝΕΛ ΚΙΝΕΖΙΚΑ RECOM 0,42 * 100KW = 42000
      INVERTER ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ 5 ΤΕΜ*20 ΚW = 13000
      ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ - ΠΙΝΑΚΕΣ -ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ = 8000
      ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ 3,5 ΣΤΡΕΜΑΤΑ = 3000
      ΚΑΜΕΡΕΣ - ΣΥΝΑΡΓΕΜΟΣ = 2000

      Σ Υ Ν Ο Λ Ο ============================ 83000 ΕΥΡΩ



      ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΕΝΟΣ 100αρι Φ/Β ΠΑΡΚΟΥ !
      ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΚΟΡΟΙΔΟ ...

      Διαγραφή
    3. Αν κάνεις παραγγελίες 500kW αυτή είναι η αξία. Με τα γνωστά πάνελ recom, περίφραξη 1,80 με σιδηρογωνιά, κάμερες made in mogolia διάρκειας ζωής ενός έτους max και τοποθέτηση από το μαστρομήτσο πιστοποιημένο σε εγκαταστάσεις θερμοσίφωνα. Δε συζητάμε για γειώσεις, αντικεραυνικά, σχεδιασμό, μελέτη, επίβλεψη, χωματουργικά, βάσεις πιστοποιημένες, εγγυήσεις, μεταφορικά, εργατικά και ΙΚΑ, σενάζια, πόρτες, επιτήρηση, ΦΠΑ μη απαλασσόμενο, ασφάλιση και φύλαξη στη διάρκεια της εγκατάστασης, εγγυητικές καλής απόδοσης, κόστος σύνδεσης, οικίσκο.
      Δεν υπάρχει σοβαρή εταιρεία που θα βάλει καλά υλικά και θα δώσει κάτω από 130-140k.
      Αυτά για να μη δικαιολογήσουμε μόνοι μας το -35% επί του τζίρου.

      Διαγραφή
  95. EINAI TΡΕΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟ ΥΠΕΚΑ . ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΕΚΤΑΚΤΟΝ ΧΑΡΑΤΣΙ 35% . ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ Φ/Β ΜΑΣ ΠΑΡΚΑ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΔΑΝΕΙΑ ΘΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ Φ/Β ΠΑΡΚΑ.
    ΤΗΝ ΓΗ ΤΗΝ ΠΟΤΙΖΑΝ ΜΕ ΥΔΡΩΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ .
    ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΙΓΑ ΕΥΚΟΛΑ ΚΕΡΔΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. ΗΛΙΕ, ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΥΠΕΚΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ Φ/Β ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή ερώτηση. Πόση πίεση μπορεί να ασκήσει η πασεγες και οι βουλευτες; Ήδη εχουν δοθεί τοσες παρατασεις. Τα συμφέροντα με την εναπομείνασα ισχύ ειναι μεγαλα, για τα "μεγαθήρια" που περιμένουν να την υφαρπάξουν. Πιστεύω πως μονο για τους αγροτες υπαρχουν αυτή τη φορά ελαχιστες πιθανότητες να δοθεί παραταση.

      Το θέμα ειναι αλλο ομως για μενα και αφορα τη χρηματοδότηση. Γιατι εστω και να δοθεί παραταση αν δεν λυθεί το θεμα της χρηματοδότησης θα ειναι δώρο αδωρο. Και με τις παρουσες συνθήκες δεν υπαρχει φώς ώστε να μπορεσει ενας απλός-μη φίλα κομματικά προσκείμενος αγρότης να παρει δανειο. Και για χρηματοδότηση δεν μιλα κανένας. Το εθαψαν. Ποσα δανεια λες να δώσει η Πειραιώς; 450 απο οτι λενε.
      1) Σε ποιους θα τα δώσει;
      2)Αν υποθέσουμε με βασει τα τελευταία στοιχεία οτι εχουν γινε 870 εργα ήδη αγροτών από τα 3100 που συναψαν σύμβαση, και 450 που θα δώσει η πειραιώς , μενουν 1780 αγροτες, αρα ας πουμε με ενα κινέζικο πανελ, μιλάμε για γυρω στα 250 εκατομύρια ευρώ χρηματοδότηση! εχουν τόσα χρήματα και ποιος; 1780 αγροτες ΔΕΝ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ παρουν δεν παρουν παραταση! Και αν το παμε σε οσους εκαναν αιτηση 5,330 αγροτες! Το διανοήσε τι δούλεμα εχει πέσει στους αγρότες και τι φρουδες ελπιδες τους εδωσαν;;
      3) Τι θα γίνει με τους αγροτες αυτους λοιπον που εκανα αίτηση και δεν θα υλοποιήσουν; Φανταζομαι θα το πετύχει η πασεγες να δοθεί τουλαχιστον πισω η εγγυητική, αλλιώς θα φαει χοντρό κράξιμο . Τα λεφτα για τις αιτήσεις ομως τα εχασαν οι αγρότες και τα κέρδισαν οι επιτήδιοι! και μιλάμε για πολλλααα λεφτα 6500 αιτήσεις εγιναν!

      Το ολο θεμα των φωτοβολταικών απο την αρχή ήταν σε λαθος βαση, χωρίς σχεδιασμό (μακρο η μεσοπρόθεσμο) και αγεται και φερεται αναλογα με τα συμφέροντα των μεγάλων.
      (ΜΜ παρασύρθηκα και εχω ξεφύγει μου φαινεται χαχα)

      Τελος παντων. Παραταση για μενα πρέπει να δοθεί αυτή τη φορά. και πρέπει να δοθεί σε ολους οχι μονο για τους αγρότες , γιατί ειναι παραλογο το χρονικό οριο που εθεσαν σε τόσο σύντομο χρονικο διαστημα. Δεν γίνεται να σου λενε εχεις 18 μήνες να υλοποιήσεις και να ξημερώνει μια μέρα και να σου λένε, σορυ δεν ισχυ το 18 εχεις 4 ή 3 μήνες πια.
      Στη χώρα του παραλόγου ομως...ψάχνουμε να βρούμε τη λογική! Ειθε...

      Διαγραφή
    2. ΜΠΡΑΒΟ ΗΛΙΕ, ΤΑ ΛΕΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ . ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΔΩΘΕΙ 3ΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ. ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕ ΚΟΛΩΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΣ. ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ 1/3 ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ Φ/Β ΝΑ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΥΛΙΚΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΠΕ...

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα, να διευκρινήσω κατι. Πιστεύω οτι θα δοθεί παραταση, αλλα αυτή θα δοθεί για ΟΛΟΥΣ και οχι μονο για τους αγρότες. Ωραια νεα μας λες. Αντε Μπας και γινει τιποτα να συνειδητοποιήσουν τι εχουν νομοθετήσει και να δώσουν την παραταση μια ωρα αρχίτερα

      Διαγραφή
    4. Εταιρεία Φ/Β που εχει αναλάβει να εγκαταστησει 12 Φ/Β ΠΑΡΚΑ 100ΚW AGROTIKA στην ΒΕΡΟΙΑ έχει σταματησει την κατασκευη τους, επειδή ειναι σίγουροι οτι θα δωθει 3μηνη παράταση . Μάλιστα ισχυριζονται οτι η ανακοίνωση θα δωθεί στα μέσα ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ. ΕAN δεν δωθει η παράταση και χαθουν οι αδειες θα τους φάει το μαύρο το σκοτάδι.....
      ΤΙ ΛΕΣ ΗΛΙΕ΄?

      Διαγραφή
    5. Tι να πω; Και ετσι να ειναι, να ειναι μεσα στο μυαλο του ασημακη, εγω δεν θα εμπιστευόμουνα να μου κανει το παρκο. Υποθέτω οτι η εταιρία η συγκεκριμενη δεν προλαβαίνει να τα φτιαξει σε αυτο το περιορισμένο χρονικο διαστημα και γι'αυτο λεει τα οσα λεει για την παρατση. Απο την πλευρα του επενδυτή, αυξάνεις το ρισκο υπερμετρα, χωρις λογο. Σίγουρα υπαρχουν εταιριες που μπορουν να κανουν το εργο μεσα στο συγκεκριμένο χρονικο διαστημα.

      Διαγραφή
    6. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ , ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ........
      ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ 4 ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΗΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΜΙΣΟΙ.....
      ΗΛΙΕ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ??????????

      Διαγραφή
    7. Ετσι οπως (ΔΕΝ) προγραμματιζει το ΥΠΕΚΑ ....ΠΟΤΕ!! ΧΑΧΑ

      Διαγραφή
  100. Παπακυριακού Γιάννης10 Δεκεμβρίου 2012 στις 7:44 μ.μ.

    Δεν θα σχολιάσω ξανά την ηθική υποχρέωση που έχω απέναντι στους αγρότες.
    Προκαλείτε κύριε με τέτοιες ανακοινώσεις...μπορείτε να το καταλάβετε;
    Δηλαδή τι σκέπτεστε?να πληρώσει ο ελληνικός λαός να βάλουν οι αγρότες πάρκα;και την παραγωγή αυτών των πάρκων ποιός θα την πληρώσει;o ελειματικός ΛΑΓΗΕ;ή μήπως πρέπει να μου βάλει έκακτη εισφορά 40% για να πληρωθούν τα νέα αγροτικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. οι αγροτες που μια ζωη ειμαστε μεσα στο χωμα στο κρυο και στον ηλιο που γερασαμε ολοι πριν την ωρα μας και ειμαστε πραγραματικοι "παραγωγη" με ολη την σημασια τις λεξης δεν ειμαστε επενδυτες του γραφιου αλλα της γης!!και αυτο θα πρεπει να σεβαστουν καποιοι!!το ιδιο το κρατος μας εβαλε στο παιχνιδι με τον νομο του 2010 και αυτο θα πρεπει να μας βγαλει τωρα απο το αδιεξοδο αυτο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. χάλασε την πιάτσα η αδειες φωτοβολταικών στους αγρότες ?
    μέχρι ΄πριν 3 χρονάκια "ελληναράδες" επενδυτές ντρέπεστε να πείτε ότι τα έργα που κάνατε ήτανε με 45% -50% χαριστικά απο προγράμματα περιφερειών? άρα γύρω στις 150000 με τιμές 2008" και αφού τον αγρότη τον θέλετε αγρότη σήμερα γιατί πριν λίγα χρόνια τον παρακαλούσατε να σας πουλήσει την έκταση του ?για να κάνετε το πάρκο σας? και αφού του φάγατε την έκταση που θα καλιεργήσει σήμερα ο αγρότης ?ή θα βάλει τα τρακτερ στην ασφαλτο να φυτέψει μαρούλια. ΄τέλος πάντων υπάρχει ε΄να δικιο στην όλη υποθεση σε καλιέργειες χωρίς παθητικό ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ αλλά στο αγρίνιο με καλιέργειες απο καπνά και ελίές είναι λογικό γιατί αυτές ΠΕΘΑΝΑΝ .ΤΏΡΑ μιά αδεια για αγροτικό στιχείζει 5000 μελέτες και 1000 τοπογραφικά =6000 τα άλλα είναι στο χέρι της κάθε ένωσης ποσα θα τους φάει επιπλέον.αποσβεση θα κάνει σε 10 χρονάκια με τις τιμές που του δινουνε οι εταιρειες άρα αδικειτε την παραγογηκότερη μερίδα του πληθυσμού ΟΛΟΙ ΣΑΣ. ΌΣΟ για τις επιδοτήσεις ? εγώ παίρνω 3000 ευρώ με παραγωγή ελαιόλαδου 6000 κιλών το χρόνο να τα κάνω απλά 6000 κιλ.Χ 1.29=7740 και 3000 επιδότηση 10740 αν αφαιρέσω τα έξοδα παραγωγής λυπάσματα ελαιόδυχτα και ελγά έρχομε στα 6740 ΕΛΑΤΕ ΤΩΡΑ ΕΣΕΙΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΜΕ 6740 ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΤΕ ολη αυτή τη δουλειά να βγάλετε 6 τονους λάδι .όσοι είναι απο περιοχές με ελαιόδενδρα νομίζω με καταλαβαινουν 100%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Παπακυριακού Γιάννης15 Δεκεμβρίου 2012 στις 7:35 μ.μ.

    Επειδή η παράκρουση συνεχίζεται στο μεγαλείο της..
    1.Δεν έχω πάρει κανενός είδους επιδότηση και γνωρίζω πολύ καλά οτι δεν είμαι ο μόνος.Θέλεις στοιχεία της εταιρείας μου και αριθμό κατάθεσης στην ΡΑΕ να στα δώσω.
    2.Από όσο ξέρω ζούμε στην ελεύθερη αγορά.ΑΝ θες πουλάς και ΑΝ θεωρείς οτι σε συμφέρει.
    3.Πριν μερικά χρόνια κύριε απαγορευόταν να φτιαχτεί φωτοβολταικό πάρκο σε ΖΩΝΗ ΥΨΗΛΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ συνεπώς κανείς δεν παρακάλεσε κανέναν αγρότη.Προφανώς έχεις άγνοια επί του θέματος και λες οτι θέλεις.
    4.Από όσο ξέρω η κάθε έκταση που κατασκευάστηκε πάρκο,είτε εκμισθώθηκε είτε πωλήθηκε.Χαρακτηρισμός τα ΦΑΓΑΤΕ είναι ανυπόστατος.Εκτός αν εσύ λόγο παράκρουσης χάρισες τα δικά σου και τώρα φωνάζεις.
    5.Έχεις την εντύπωση οτι τα αγροτικά ΜΟΝΟ θα κάνουν σε 10 χρόνια απόσβεση?γιατί αν πιστεύεις κάτι τέτοιο είσαι γελασμένος.Θέλεις να σου γράψω απλά πότε θα κάνω εγώ απόσβεση?
    6.Ο κάθε ένας έκανε την επιλογές του όσον αφορά την εργασία του.Άλλος σπούδαζε 15 χρόνια και αμοίβεται καλά ως π.χ. γιατρός,άλλος 4-6 και είναι διάολος,άλλος επέλεξε την χειρωνακτική εργασία.
    ΤΙΜΙΑ κύριε ΑΝΩΝΥΜΕ δεν είναι μόνο τα δικά σου χρήματα.Είναι και τα δικά μου και πιστεύω των περισσοτέρων.Αν το εισόδημα σου ΚΥΡΙΕ είναι 6740 ευρω το χρόνο ΠΩΣ πας να κάνεις φωτοβολταικό?να μου πεις τον τρόπο να κάνω άλλα 4-5!
    Και επειδή εσείς ΚΥΡΙΕ έχετε αυτό το εισόδημα πρέπει να σας βοηθήσω εγώ και ολόκληρη η κοινωνία με το δικό μου για να φτιάξετε εσείς πάρκο?Βγείτε από την ομίχλη της παράκρουσης επιτέλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑΤΙ ΑΓΟΡΑΣΕΣ ΧΩΡΑΦΙ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΣ Φ/Β ?
      ΝΑ ΤΑ ΞΥΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΟΥ .
      ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟ -30% , ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΓΟΡΑΣΕΣ ΧΩΡΑΦΙ ?
      ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΧΩΡΑΦΙΑ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ. ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ?

      Διαγραφή
  104. Παπακυριακού Γιάννης16 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:47 μ.μ.

    Το τι κάνουν οι αγγλάρες πρέπει να το πάρω σαν παραδειγματισμό;Με την ίδια λογική,ούτε τέτοια εφορία θα είχα,ούτε ελλειματικό λαγηε,ούτε τέτοιο θεσμικό πλαίσιο.Και με την ίδια λογική όσα χωράφια δεν βρήκες από τον παππού σου επίσης να τα δώσεις πίσω.
    Σε κανένα σημείο του κειμένου μου δεν αναφέρω κάτι τέτοιο,το αντίθετο μάλιστά.Τα σχόλια μου έχουν στόχο τον ΚΥΡΙΟ που αποκαλεί όλους τους υπόλοιπους,πλην αγροτών λαμόγια!και που τονίζει οτι η κοινωνία έχει ηθική υποχρέωση απέναντι σας να βοηθήσει..(ο τρόπος δεν διευκρινίζεται).
    Φυσικά και θα ήθελα να το πολεμήσουμε ΜΑΖΙ αλλά σε παρακαλώ για εξήγησε μου το μαζί,όταν έχετε βάλει βουλευτές και επιμελητήρια να ζητάνε να εξαιρεθούν τις έκτακτης εισφοράς ΜΟΝΟ τα ΑΓΡΟΤΙΚΑ!Αυτό σημαίνει μαζί;Εκτός αν η έννοια της λέξης έχει άλλο νόημα για εσένα.Αν ο ΠΑΣΥΦ και ο ΣΠΕΦ ζήταγαν να εξαιρεθούν της έκτακτης εισφοράς όλα τα πάρκα ΕΚΤΟΣ από τα αγροτικά θα σου άρεσε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. χαλασε την πιατσα το προγραμμα για τους αγροτες ΖΗΤΩ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ.
    Τωρα πως κανω εγώ με 6700 παρκο ειναι ενα αλλο θεμα , ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΧΑΝΩ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ- ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΑΦΟΥ Η ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝΕ ΕΝΩ ΣΕ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΤΗΣ ΚΛΕΒΕΤΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΑΠΛΟΧΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Παπακυριακού Γιάννης18 Δεκεμβρίου 2012 στις 8:06 μ.μ.

    Δεν είπαμε ΚΥΡΙΕ να βγείτε από την ομίχλη της παράκρουσης που βρίσκεστε;
    1.Αν μετρήσατε τα κουκιά και δεν σας έβγαιναν,τότε γιατί υποβάλατε αίτηση για άδεια;
    2.Η πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό είναι δύσκολη.Το δάνειο το έκλεισα δεκέμβριο 2010.Και τότε δανεισμός έβγαινε με το σταγονόμετρο.
    α)είχα το 40% ιδία κεφάλαια και όχι το 25%
    β)το πάρκο στοίχησε 468.500 χωρίς Φ.Π.Α. με ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ πάνελ και 24 traker και όχι κινέζικα με 5-6 traker.
    γ)το ανέλαβε ένας από τους πιο αξιόπιστους κατασκευαστές στην αγορά.
    δ)δεν χρώσταγα ποτέ μου ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες.
    ε)δεν καθυστέρησα ΠΟΤΕ πληρωμή μου.
    στ)εγγυήθηκα και με την προσωπική μου περιουσία.
    η)+ φυσικά την εγγύηση του συμβολαίου με τον τότε ΔΕΣΜΗΕ.
    Με βάση τα παραπάνω ΚΥΡΙΕ εγώ έκλεψα την τράπεζα;ξέρεις καμία τράπεζα να μπορεί να την κλέψει ιδιώτης;σε παρακαλώ να μου αναφέρεις ΠΩΣ την κλέβω!
    Α και που είσαι;την επόμενη φορά να μας χαρίσεις το ονοματάκι σου γιατί το πράγμα αρχίζει και γίνεται ενδιαφέρον με τις ανυπόστατες κατηγορίες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Παπακυριακού Γιάννης18 Δεκεμβρίου 2012 στις 8:08 μ.μ.

    Αν και δεν σου αξίζει,γιατί στάζεις φαρμάκι για ανθρώπους που τελικά τα κατάφεραν να υλοποιήσουν ένα πάρκο,ενώ εσύ όχι στη θέση σου...
    είτε θα προσπαθούσα να πουλήσω την άδεια σε μια μεγάλη εταιρεία..
    είτε θα προσπαθούσα να συνεργαστώ με κάποιον προκειμένου να υλοποιήσω την επένδυση μου.
    Ίσως έχεις κάποιες επιλογές,για πλησίασε και καμιά εταιρεία αντί χάνεις χρόνο με τέτοιες δημοσιεύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. ΚΥΡΙΕ ΓΙΑΝΝΗ, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΣ ΠΟΛΥ ΑΡΙΒΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΟΥ.
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ. ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ.
    ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΑΙΣΑΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΕ 0,42.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Παπακυριακού Γιάννης19 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:45 π.μ.

    Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος.
    Που διέκρινες από τα γραφόμενα οτι μου φταίει κάποιος?Το αν το δικό μου πάρκο στοίχησε περισσότερο,ήταν για διάφορους λόγους.Αυτό δεν σημαίνει οτι μου φταίει όποιος το υλοποίησε φθηνότερα,για όνομα του θεού!
    Τα σχόλια μου δεν περιλαμβάνουν όλους τους αγρότες,αλλά τον συγκεκριμένο που βγαίνει κατηγορεί τους υπόλοιπους επενδυτές,βρίζει και θεωρεί οτι του χρωστάει η κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. οι αγρότες δεν εχουν δικαιωματα σε αυτή τη ζωή πρέπει να κρατούνε την πρωτογενή παραγωγή για να ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ τα λαμόγια ΚΑΙ μετά να γλύφουν αυτά τα λαμόγια μήπως και βολέψουν κανένα παιδάκι τους για να μη κάνει τη ζωή που κάνουν αυτοι. αλλά που είναι η ΧΑ να σας το χώσει τόσο βαθιά και να γυρίσετε και εσείς λαμογάκια δανειολύπτες του κωλου και να λερωθούν τα χεράκια σας να υδρόσεται και να βγάλετε το ψωμάκι σας με κούραση.
    θα έρθει δεν θα έρθει .μπροστά θα μας βρείτε όλους

    ΈΝΑΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΛΕΡΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΥΦΑΝΟΣ.
    για όσους δεν κατάλαβαν τι είναι το ΧΑ ας σκεφτούν καλύτερα μην αρχίσω τις σφαλιάρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Αγαπητέ μου, παρακολουθησα σχεδον ολα τα σχολια με ιδιαιτερη προσοχη ,αλλα αμα σου πω οτι οι οροι συνδεσης για το δικο μου πάρκο εχουν βγει 780,000 πλεον Φ.Π.Α για εργο 2 ΜW θα με πιστεψεις?Με αδεια απο το 2010 και αιτηση απο τον αυγουστο του 2007 και δεν εχει υλοποηθει ακομα!Εχω κάνει συναντησεις με παρα πολλες εταιρειες αλλα αποτελεσμα μηδεν ,βλεπεις η κωλυσιεργια του κρατους και τα λαμογια της ΔΕΗ με εχουν σκίσει,ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Παπακυριακού Γιάννης15 Ιανουαρίου 2013 στις 10:29 μ.μ.

    Έλα χριστέ και παναγία?τι απόσταση έχεις από το δίκτυο τις ΔΕΗ και βγάζουν τέτοιο κοστολόγιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. καλισπερα, διαθετω 34 στρεμματα αγροτικης γης.Ψαχνω χρηματοδοτη-επενδυυτη να ξεκινησουμε νεες προτασεις και σχεδια.Αν καποιος ενδιαφερεται μπορει να επικοινωνισει μεσο facebook στο ονομα margetina tebonera και να μου αφησει μηνυμα.ανοικτες ολεσ οι προτασεις. ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Tους έχει πει κανείς πως ο μεταφραστής google δεν δουλεύει σωστά. Eλπίζω με τις ηλιθιότητες που γράφουν να μην τους πιστέψει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. * Χρειάζεστε οποιοδήποτε είδος δανείου;
    Χρειάζεστε επείγον δάνειο για να ενοποιήσετε το χρέος σας;
    Χρειάζεστε αυτοκίνητο, επιχείρηση ή δάνειο για να πληρώσετε λογαριασμούς;
    Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και λάβετε το δάνειο που χρειάζεστε. *
    * Email επικοινωνίας: tffinance01@gmail.com
    ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΔΑΝΕΙΟΥ
    Ονομα:
    Διεύθυνση:
    Τηλεφωνικό νούμερο:
    Απαιτούμενο ποσό:
    Διάρκεια:
    Ηλικία:
    Φύλο:*
    email επικοινωνίας: tffinance01@gmail.com
    τι εφαρμογή: +14093591901

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. προσφέρουμε βοήθεια
    επικοινωνήστε με selsumat@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. προσφέρουμε βοήθεια
    επικοινωνήστε με selsumat@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. Προσφέρω όλα τα είδη δανείων
    επικοινωνήστε με selsumat@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Προσφέρω όλα τα είδη δανείων
    επικοινωνήστε με selsumat@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. προσφέρουμε βοήθεια
    επικοινωνήστε με selsumat@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. Γεια σε όλους,
    Το όνομά μου είναι ο κ. Rugare Sim. Ζω στην Ολλανδία και είμαι χαρούμενος άνθρωπος σήμερα; και είπα στον εαυτό μου ότι οποιοσδήποτε δανειστής που με σώζει και την οικογένειά μου από την κακή μας κατάσταση, θα παραπέμψω οποιοδήποτε άτομο που ψάχνει δάνειο σε αυτόν, έδωσε ευτυχία σε μένα και την οικογένειά μου, χρειαζόμουν ένα δάνειο € 300.000,00 για να ξεκινήσω τη ζωή μου παντού, καθώς είμαι ένας πατέρας με 2 παιδιά, συνάντησα αυτόν τον ειλικρινές και φοβερό τον Αλλάχ δανειστή δανείου που με βοηθά με ένα δάνειο 300.000,00 ευρώ, είναι ένας άνθρωπος που φοβάται τον Αλλάχ, εάν χρειάζεστε δάνειο και θα επιστρέψετε το δάνειο παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί του για να του πείτε ότι (κύριε, Rugare Sim) σας παραπέμπουν σε αυτόν. Επικοινωνήστε με τον κ., Mohamed Careen μέσω email: (arabloanfirmserves@gmail.com)


    ΦΟΡΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΑΙΤΗΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΥ
    Ονομα......
    Μεσαίο όνομα.....
    2) Φύλο: .........
    3) Απαιτούμενο ποσό δανείου: .........
    4) Διάρκεια δανείου: .........
    5) Χώρα: .........
    6) Διεύθυνση σπιτιού: .........
    7) Αριθμός κινητού: .........
    8) Διεύθυνση email ..........
    9) Μηνιαίο εισόδημα: .....................
    10) Επάγγελμα: ...........................
    11) Ποιος ιστότοπος κάνατε εδώ περίπου .....................
    Σε ευχαριστώ και θερμούς χαιρετισμούς.
    Στείλτε email στο arabloanfirmserves@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. Χρειάζομαι επείγον δάνειο στη διεύθυνση fredlarryloanfirm@gmail.com

    Εδώ είμαστε έτοιμοι να επεξεργαστούμε το δάνειο σας

    Καλή μέρα,

    Είστε επαγγελματίας άντρας ή γυναίκα; Ήρθε η ώρα να εκπληρώσετε το όνειρό σας, είμαστε πιστοποιημένη εταιρεία δανείου, προσφέρουμε δάνειο με χαμηλό επιτόκιο 3%, σε άτομα και εταιρείες σε όλο τον κόσμο, σε οποιοδήποτε νόμισμα θέλετε, λίρες, δολάριο, ευρώ κ.λπ.

    Βασιστείτε σε εμάς σήμερα για ένα γρήγορο και εγγυημένο δάνειο
    επικοινωνήστε μαζί μας μέσω
    Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: (fredlarryloanfirm@gmail.com) ή (fredlarryloanfirm@hotmail.com)
    Αριθμός κλήσης / Whatsapp: +2347061892843

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. Χαίρετε

    Χρειάζεστε ένα δάνειο έκτακτης ανάγκης για να καλύψετε τις οικονομικές σας ανάγκες; Προσφέρουμε δάνεια που κυμαίνονται από 2.000,00 έως 50.000.000,00 ευρώ, είμαστε αξιόπιστοι, ισχυροί, γρήγοροι και δυναμικοί, χωρίς πιστωτικό έλεγχο και προσφέρουμε 100% εγγύηση ξένου δανείου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μεταφοράς.

    Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: ecofinance2020@gmail.com

    Χρειάζεστε ένα άμεσο, εύκολο και προσιτό δάνειο για να πληρώσετε το χρέος, να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ή για κάποιο άλλο λόγο; Εάν ναι, επικοινωνήστε μαζί μας με το αίτημα δανείου σας. Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτοκίου 3% για τοπικούς και διεθνείς δανειολήπτες. Είμαστε πιστοποιημένοι, αξιόπιστοι, αξιόπιστοι, αποδοτικοί, γρήγοροι και δυναμικοί και συνεργαζόμαστε. δίνουμε ένα μακροπρόθεσμο δάνειο από 2 έως 50 χρόνια το πολύ.


    Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας, εάν σας ενδιαφέρει, μέσω

    Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: ecofinance2020@gmail.com

    Χαιρετισμοί,
    Κύριε Όσκαρ
    ecofinance2020@gmail.com
    ecofinance2020@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. Γεια

    Έχετε μόλις απορρίφθηκε από την τράπεζά σας τον τελευταίο καιρό και δεν υπάρχει πού αλλού θα μπορούσατε να πάρετε το δάνειο που χρειάζεστε,να έρθετε σε επαφή μαζί μας σήμερα και σας επιτρέπει να δείτε πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε, μόνο ειλικρινής και γνήσια άτομα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εφαρμογή, μερικές φορές αυτό που χρειαζόμαστε είναι ακριβώς γύρω μας και μπορεί να καταλήξουμε δεν χρειάζεται να μπει σε περισσότερο χρέος για να λύσουμε τα οικονομικά μας προβλήματα, με μια καλή συμβουλή και λύση που προσφέρουμε μπορείτε να είστε σίγουροι ψάχνετε για να βγούμε από Ο καθένας είναι ευπρόσδεκτος να ερευνήσει για τις υπηρεσίες μας.

    Συμπληρώστε τις παρακάτω πληροφορίες:

    όνομα:
    ηλικία:
    διεύθυνση:
    μέλος:
    χώρα:
    τηλεφώνου:
    ποσό που απαιτείται:
    διάρκεια δανείου:
    σκοπός του δανείου:

    Ευγενικά με ελάτε σε επαφή με ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΌΝ έτσι μπορούμε να αρχίσουμε με τη διαδικασία δανείου σας

    Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο(chasebanktransferdesk@gmail.com)
    chasebanktransferdesk@yandex.com

    Με Φιλικούς Χαιρετισμούς.
    Τζέιμς Τον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. Είμαι τόσο ενθουσιασμένος ... Πήρα ένα δάνειο από έναν δανειστή που με βοήθησε με το δάνειο μου. Ήταν καταπληκτικό πώς πήρα ένα δάνειο. Δοκίμασα μια διαφορετική υπηρεσία, αλλά δεν μπορούσα ποτέ να λάβω δάνειο από αυτήν την υπηρεσία. Μερικοί από αυτούς θα με ζητήσουν να συμπληρώσω πολλά έγγραφα και στο τέλος της ημέρας δεν θα τελειώσουν καλά. Αλλά είμαι χαρούμενος μετά τη συνάντηση με την Έλενα Νίνο. Μπόρεσα να πάρω το δάνειο μου ύψους 70.000 ευρώ τώρα η επιχείρησή μου πηγαίνει καλά και θέλω όλοι να το γνωρίζετε σήμερα, επειδή είναι γρήγορο και 100% αξιόπιστο. Τώρα πληρώνω το δάνειο που πήρα από την εταιρεία Elena Nino δάνεια σε όλο τον κόσμο. Ελάτε σε επαφή μαζί τους και μην χάνετε χρόνο με αυτούς τους δανειστές επικοινωνήστε με αυτό το email: elenanino0007@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. Μαρτυρία για το πώς έλαβα το δάνειο μου στο 2% (Frank Loans Services)

    Θα συνιστούσα χωρίς κράτηση να συνεργαστώ με την Frank Loan Services, εάν είστε στην αγορά για στεγαστικό δάνειο. Έχω μιλήσει με πολλούς μεσίτες όταν ψωνίζαμε για το ενυπόθηκο δάνειο μου στο διαδίκτυο. Από την πρώτη επαφή, μπορούσα να πω ότι είναι ο τύπος του ατόμου που θα μπορούσα να εμπιστευτώ για να με βοηθήσει να λάβω την καλύτερη απόφαση για μένα και την οικογένειά μου, Προσφέρουν τόσο βραχυπρόθεσμους όσο και μακροπρόθεσμους όρους δάνειο εντός 1-30 ετών διάρκειας δανείου, με ή χωρίς ασφάλεια, αλλά χωρίς πιστωτικό έλεγχο και οι υπηρεσίες τους είναι γρήγορες, αξιόπιστες και αξιόπιστες, επειδή έχουν δοκιμαστεί και εμπιστευθεί από εμένα σε αντίθεση με άλλες εταιρείες.

    Δυσκολεύεστε να αποκτήσετε κεφαλαιουχικές υπηρεσίες από τοπικές τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα; χρειάζεστε χρήματα για να ξεκινήσετε την προσωπική σας επιχείρηση; Έχετε χαμηλό πιστωτικό αποτέλεσμα και δυσκολεύεστε να λάβετε δάνειο, επειδή το πιστωτικό σας αποτέλεσμα δεν ανησυχείτε πλέον γιατί η Frank Loans Services είναι εδώ για να σας βοηθήσει να εξοφλήσετε τους λογαριασμούς σας και να ξεκινήσετε μια καλή επιχείρηση, προσφέρουν δάνεια σε πολύ προσιτό επιτόκιο 2% των ενδιαφερόμενων ατόμων θα πρέπει να επικοινωνήσουν μαζί του μέσω e-mail: k.frankloans@gmail.com Κινητό: +1-713-389-6778.

    Οι υπηρεσίες τους περιλαμβάνουν τα δάνεια αναχρηματοδότησης, τα δάνεια φορτηγών, τα εκπαιδευτικά δάνεια, τα φοιτητικά δάνεια, τα προσωπικά δάνεια, τα δάνεια αυτοκινήτων, τα δάνεια ενοποίησης χρέους, τα επιχειρησιακά δάνεια, το ασφαλές και ακάλυπτο δάνειο, το στεγαστικό δάνειο, τα στεγαστικά δάνεια, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί τους σήμερα για περαιτέρω ερωτήσεις μέσω E-mail : k.frankloans@gmail.com Κινητό: +1-713-389-6778.

    Η οικονομική ικανοποίησή σας είναι εκεί Στόχος και η συνεργασία σας μαζί τους θα είναι καλή εμπειρία, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί τους σήμερα για περαιτέρω ερωτήσεις εάν ενδιαφέρεστε για δάνεια μέσω του E-mail του: k.frankloans@gmail.com Κινητό: +1-713-389-6778.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια, ζητάτε δάνειο για να βοηθήσετε στην επίλυση των οικονομικών σας ανησυχιών, έχετε μαύρη λίστα, υπό εξέταση χρέους ή χαμηλό πιστωτικό αποτέλεσμα και δεν μπορεί να εγκριθεί ή να χορηγηθεί δάνειο από την τράπεζα, ΔΑΝΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ , προσφέρουμε γρήγορα δάνεια με επιτόκιο 3% ξεκινώντας από 3.000,00 ευρώ και άνω μπορείτε να επικοινωνήσετε με το email μας> mobilfunding1999@gmail.com ή μπορείτε επίσης να καλέσετε ή να WhatsApp: +12342411827 και να λάβετε το δάνειο σας σε λιγότερο από 48 ώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

    Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: suzaneservice@financier.com

    * Πίστωση με περίοδο αποπληρωμής μεταξύ 1 και 20 ετών. Εάν ζείτε στην Πορτογαλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ελβετία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο και τον κόσμο, εάν χρειάζεστε πραγματικά ένα δάνειο και εάν είστε ειλικρινείς και αξιόπιστοι, επικοινωνήστε να λάβουμε τα απαραίτητα βήματα για να λάβετε το δάνειο σας σε 24 ώρες
    Εδώ είναι το email:

    Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: suzaneservice@financier.com
    Viber: +33756814991

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

    Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: suzaneservice@financier.com

    * Πίστωση με περίοδο αποπληρωμής μεταξύ 1 και 20 ετών. Εάν ζείτε στην Πορτογαλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ελβετία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο και τον κόσμο, εάν χρειάζεστε πραγματικά ένα δάνειο και εάν είστε ειλικρινείς και αξιόπιστοι, επικοινωνήστε να λάβουμε τα απαραίτητα βήματα για να λάβετε το δάνειο σας σε 24 ώρες
    Εδώ είναι το email:

    Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: suzaneservice@financier.com
    Viber: +33756814991

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

    Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: suzaneservice@financier.com

    * Πίστωση με περίοδο αποπληρωμής μεταξύ 1 και 20 ετών. Εάν ζείτε στην Πορτογαλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ελβετία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο και τον κόσμο, εάν χρειάζεστε πραγματικά ένα δάνειο και εάν είστε ειλικρινείς και αξιόπιστοι, επικοινωνήστε να λάβουμε τα απαραίτητα βήματα για να λάβετε το δάνειο σας σε 24 ώρες
    Εδώ είναι το email:

    Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: suzaneservice@financier.com
    Viber: +33756814991

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

    Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: suzaneservice@financier.com

    * Πίστωση με περίοδο αποπληρωμής μεταξύ 1 και 20 ετών. Εάν ζείτε στην Πορτογαλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ελβετία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο και τον κόσμο, εάν χρειάζεστε πραγματικά ένα δάνειο και εάν είστε ειλικρινείς και αξιόπιστοι, επικοινωνήστε να λάβουμε τα απαραίτητα βήματα για να λάβετε το δάνειο σας σε 24 ώρες
    Εδώ είναι το email:

    Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: suzaneservice@financier.com
    Viber: +33756814991

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

    Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: suzaneservice@financier.com

    * Πίστωση με περίοδο αποπληρωμής μεταξύ 1 και 20 ετών. Εάν ζείτε στην Πορτογαλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ελβετία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο και τον κόσμο, εάν χρειάζεστε πραγματικά ένα δάνειο και εάν είστε ειλικρινείς και αξιόπιστοι, επικοινωνήστε να λάβουμε τα απαραίτητα βήματα για να λάβετε το δάνειο σας σε 24 ώρες
    Εδώ είναι το email:

    Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: suzaneservice@financier.com
    Viber: +33756814991

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

    Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: suzaneservice@financier.com

    * Πίστωση με περίοδο αποπληρωμής μεταξύ 1 και 20 ετών. Εάν ζείτε στην Πορτογαλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ελβετία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο και τον κόσμο, εάν χρειάζεστε πραγματικά ένα δάνειο και εάν είστε ειλικρινείς και αξιόπιστοι, επικοινωνήστε να λάβουμε τα απαραίτητα βήματα για να λάβετε το δάνειο σας σε 24 ώρες
    Εδώ είναι το email:

    Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: suzaneservice@financier.com
    Viber: +33756814991

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. Καλή μέρα,

    Κερδίστε το άμεσο δάνειο σας με το χαμηλό επιτόκιο 2,5% με το NORTION LOAN CONSULTANT, Είναι ΕΥΚΟΛΟ, ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

    ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

    EMAIL: nortionloanconsultant@gmail.com

    ΤΗΛΕΦΩΝΟ: +17815611941 (ΜΟΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ)

    INSTAGRAM: Nort Loan

    TWITTER: @LoanNortion

    LINKEDIN: Σύμβουλος δανεισμού για αμβλώσεις

    Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα για δάνειο στο ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. Χαίρετε,
    Είμαι ο κ. Mike Church χρηματοδοτικό δάνειο, ένας νόμιμος δανειστής δανείου, δίνουμε δάνεια
    σε προσωπικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο, δάνεια αγορά αυτοκινήτου, φοιτητικό δάνειο, χρέος
    δάνειο ενοποίησης, μη εξασφαλισμένο δάνειο, δάνεια επιχειρηματικού κεφαλαίου και επιχειρήσεις προς
    επενδύστε και για να επιλύσετε οικονομικά προβλήματα, κ.λπ. ... τα δάνεια μας εύκολα και μοιραστείτε
    κεφάλαιο 150 εκατομμυρίων ευρώ, αναμένει να δανείσει ιδιωτικά βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα,
    όρος που κυμαίνεται από 500 έως 100 εκατομμύρια ευρώ για όλους τους σοβαρούς ανθρώπους,
    αξιόπιστη και ενσωματώνει θέλει να κάνει δάνειο. Το επιτόκιο μου 2%, εάν
    σας ενδιαφέρει η προσφορά δανείου μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση email,

    Όνομα: κ. Mike

    Email: agborloanfirm@gmail.com ή αριθμός WhatsApp για κινητά, +1 661 380 6431

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. Χαίρετε,
    Είμαι ο κ. Mike Church χρηματοδοτικό δάνειο, ένας νόμιμος δανειστής δανείου, δίνουμε δάνεια
    σε προσωπικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο, δάνεια αγορά αυτοκινήτου, φοιτητικό δάνειο, χρέος
    δάνειο ενοποίησης, μη εξασφαλισμένο δάνειο, δάνεια επιχειρηματικού κεφαλαίου και επιχειρήσεις προς
    επενδύστε και για να επιλύσετε οικονομικά προβλήματα, κ.λπ. ... τα δάνεια μας εύκολα και μοιραστείτε
    κεφάλαιο 150 εκατομμυρίων ευρώ, αναμένει να δανείσει ιδιωτικά βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα,
    όρος που κυμαίνεται από 500 έως 100 εκατομμύρια ευρώ για όλους τους σοβαρούς ανθρώπους,
    αξιόπιστη και ενσωματώνει θέλει να κάνει δάνειο. Το επιτόκιο μου 2%, εάν
    σας ενδιαφέρει η προσφορά δανείου μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση email,

    Όνομα: κ. Mike

    Email: agborloanfirm@gmail.com ή αριθμός WhatsApp για κινητά, +1 661 380 6431

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. Ήταν απίστευτο που πήρα ένα δάνειο 50.000 €. Χαίρομαι που πήρα ένα δάνειο από έναν δανειστή που με βοήθησε με το δάνειο μου. Δοκίμασα άλλη υπηρεσία, αλλά δεν μπορούσα ποτέ να λάβω δάνειο από αυτές τις υπηρεσίες. Μερικά από αυτά θα μου ζητήσουν να συμπληρώσω πολλά έγγραφα και δεν θα τελειώσει καλά στο τέλος της ημέρας. Αλλά είμαι χαρούμενος μετά τη συνάντηση με την κα Έλενα Νίνο. Μπόρεσα να πάρω το δάνειο των 50.000 €. Τώρα η επιχείρησή μου πηγαίνει καλά και θέλω να πω σε όλους σήμερα γιατί είναι γρήγορες, 100% αξιόπιστες και αξιόπιστες. Τώρα πληρώνω το δάνειο που έλαβα από την εταιρεία Aiden Tyler Finance Home. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους και να μην χάνετε χρόνο. email: elenanino0007@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. Χαίρετε

    Χρειάζεστε δάνειο, προσωπικό δάνειο ή επιχειρηματικό δάνειο; Είμαστε νόμιμοι και διαπιστευμένοι δανειστές, με πολύ χαμηλό επιτόκιο.

    Διάρκεια αποπληρωμής 1 - 25 χρόνια.
    Ελάχιστο ποσό δανείου $ 1.000 έως $ 100,000.000,00
    επιτόκιο 3% ετησίως

    Για περισσότερες πληροφορίες και επεξεργασία,

    Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω
    Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: easyloanfirm2020@gmail.com

    Τις καλύτερες ευχές
    Ντέρεκ Ντάγκλας
    easyloanfirm2020@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. ken mario χρηματοδότηση, δίνουμε δάνεια με επιτόκιο 0f 2%.

    kenmariofinances@gmail.com

    Καλημέρα κύριε / μαμ.

    Είμαστε μια ιδιωτική εταιρεία και προσφέρουμε δάνεια με χαμηλά επιτόκια για τον προσδιορισμό του ποσού του δανείου που κυμαίνεται μεταξύ 100 εκατομμυρίων προβλέψεων δανείου ύψους 1.000 δολαρίων δανείου για ανάπτυξη επιχειρήσεων: ανταγωνιστικότητα επέκτασης / επέκτασης των επιχειρήσεων.

    Προσφέρουμε μια ποικιλία δανείων

    * Προσωπικά δάνεια (εξασφαλισμένα και ακάλυπά)
    * Επιχειρηματικά δάνεια (εξασφαλισμένα και μη ασφαλή)
    * Δάνειο ενοποίησης

    Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτήν τη διαφήμιση. Για περισσότερες πληροφορίες και απορίες, στείλτε μας e-mail σήμερα

    kenmariofinances@gmail.com

    ken mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. Προσοχή: Όλοι,

    Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια, Χρειάζεστε ΔΑΝΕΙΟ για να ξαναχτίσετε το σπίτι σας ή να επεκτείνετε την επιχείρησή σας; χρειάζεστε ΔΑΝΕΙΟ για να εξοφλήσετε επείγοντα χρέη και να μείνετε δωρεάν για πάντα, τότε μπορούμε να σας προσφέρουμε ποικιλίες δανείων, όπως: * Προσωπικό δάνειο, * Στεγαστικό δάνειο, * Δάνειο ενοποίησης χρέους, * Δάνειο αυτοκινήτου, * Αγροτικό δάνειο, * Επιχειρηματικό δάνειο , * Εταιρικό δάνειο, * Στεγαστικό Δάνειο με επιτόκιο 0,2%. Τα ενδιαφερόμενα άτομα πρέπει να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω: firstcityfinancialg@gmail.com Σημείωση: Η φόρμα είναι δωρεάν./ WhatsApp: +12138023005 Ή Κλήση: +19525200431.

    Τις καλύτερες ευχές,
    Roland D. Rex
    Ανώτερος Σύμβουλος Δανείων
    ΠΡΩΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  142. Γεια σας Κύριε / κυρία Είμαι ένας έντιμος Γάλλος ιδιώτης, οικονομικός φορέας. Δίνω πιστώσεις σε όλα τα σοβαρά άτομα που μπορούν να με αποπληρώσουν, εάν αισθάνεστε ότι χρειάζεστε ή σε πρόβλημα χρημάτων, είμαι έτοιμος με ένα κεφάλαιο που θα χρησιμοποιηθεί για τη χορήγηση βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων δανείων από 2000 ευρώ. 500.000 ευρώ Όχι σοβαρό να μην απέχετε παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου

    email: rosedelime1982@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  143. Γεια σας Κύριε / κυρία Είμαι ένας έντιμος Γάλλος ιδιώτης, οικονομικός φορέας. Δίνω πιστώσεις σε όλα τα σοβαρά άτομα που μπορούν να με αποπληρώσουν, εάν αισθάνεστε ότι χρειάζεστε ή σε πρόβλημα χρημάτων, είμαι έτοιμος με ένα κεφάλαιο που θα χρησιμοποιηθεί για τη χορήγηση βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων δανείων από 2000 ευρώ. 500.000 ευρώ Όχι σοβαρό να μην απέχετε παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου

    email: rosedelime1982@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. Γεια σας Κύριε / κυρία Είμαι ένας έντιμος Γάλλος ιδιώτης, οικονομικός φορέας. Δίνω πιστώσεις σε όλα τα σοβαρά άτομα που μπορούν να με αποπληρώσουν, εάν αισθάνεστε ότι χρειάζεστε ή σε πρόβλημα χρημάτων, είμαι έτοιμος με ένα κεφάλαιο που θα χρησιμοποιηθεί για τη χορήγηση βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων δανείων από 2000 ευρώ. 500.000 ευρώ Όχι σοβαρό να μην απέχετε παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου

    email: rosedelime1982@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  145. Γεια σας Κύριε / κυρία Είμαι ένας έντιμος Γάλλος ιδιώτης, οικονομικός φορέας. Δίνω πιστώσεις σε όλα τα σοβαρά άτομα που μπορούν να με αποπληρώσουν, εάν αισθάνεστε ότι χρειάζεστε ή σε πρόβλημα χρημάτων, είμαι έτοιμος με ένα κεφάλαιο που θα χρησιμοποιηθεί για τη χορήγηση βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων δανείων από 2000 ευρώ. 500.000 ευρώ Όχι σοβαρό να μην απέχετε παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου

    email: rosedelime1982@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  146. Γεια σας Κύριε / κυρία Είμαι ένας έντιμος Γάλλος ιδιώτης, οικονομικός φορέας. Δίνω πιστώσεις σε όλα τα σοβαρά άτομα που μπορούν να με αποπληρώσουν, εάν αισθάνεστε ότι χρειάζεστε ή σε πρόβλημα χρημάτων, είμαι έτοιμος με ένα κεφάλαιο που θα χρησιμοποιηθεί για τη χορήγηση βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων δανείων από 2000 ευρώ. 500.000 ευρώ Όχι σοβαρό να μην απέχετε παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου

    email: rosedelime1982@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. Προσφέρω κάθε είδους δάνειο σε ιδιώτες ή εταιρείες σε δύο ώρες, επικοινωνήστε μαζί μου για περισσότερες πληροφορίες: mckellenkins@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  148. Προσφέρω κάθε είδους δάνειο σε ιδιώτες ή εταιρείες σε δύο ώρες, επικοινωνήστε μαζί μου για περισσότερες πληροφορίες: mckellenkins@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  149. Χρειάζομαι επείγον δάνειο στη διεύθυνση fredlarryloanfirm@gmail.com

    Εδώ είμαστε έτοιμοι να επεξεργαστούμε το δάνειο σας

    Καλή μέρα,

    Είστε επαγγελματίας άντρας ή γυναίκα; Ήρθε η ώρα να εκπληρώσετε το όνειρό σας, είμαστε πιστοποιημένη εταιρεία δανείων, προσφέρουμε δάνειο με χαμηλό επιτόκιο 3%, σε άτομα και εταιρείες σε όλο τον κόσμο, σε οποιοδήποτε νόμισμα θέλετε, λίρες, δολάριο, ευρώ κ.λπ.

    Βασιστείτε σε εμάς για ένα γρήγορο και εγγυημένο δάνειο
    επικοινωνήστε μαζί μας μέσω
    Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: (fredlarryloanfirm@gmail.com) ή (fredlarryloanfirm@hotmail.com)
    Αριθμός κλήσης / Whatsapp: +2347061892843

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ