Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Η Γερμανία κανει νεο ρεκορ παραγωγής ηλεκτρικής ενεργειας απο φωτοβολταικα


(Reuters) - Τα γερμανικά φωτοβολταϊκά πάρκα έκαναν παγκόσμιο ρεκόρ παραγωγής ενέργειας σε μια ώρα της τάξεως των 22 γιγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας ανά ώρα - ίσο με την παραγωγή ενέργειας 20 πυρηνικών σταθμών σε πλήρη δυναμικότητα. Η παραγωγή αυτή έγινε τις μεσημεριανές ώρες την Παρασκευή και το Σάββατο, είπε  επικεφαλής των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.  

Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να εγκαταλείψει την πυρηνική ενέργεια μετά την
πυρηνική
καταστροφή της Fukushima  το περασμένου έτους, κλείνοντας οκτώ εργοστάσια αμέσως και σχεδιάζοντας το κλείσιμο των υπολοίπων εννέα μέχρι το 2022. Αυτά θα αντικατασταθούν από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η αιολική, η ηλιακή και η βιομάζα.
Ο Norbert Allnoch, διευθυντής του Ινστιτούτου της βιομηχανίας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (IWR) στο Μuenster,  δήλωσε ότι τα 22 γιγαβάτ ηλιακής ενέργειας ανά ώρα που διοχετεύθηκαν στο εθνικό δίκτυο το Σάββατο, ήταν σχεδόν το 50 τοις εκατό των εθνικών αναγκών για ηλεκτρική ενέργεια το μεσημέρι αυτο.
"Ποτέ στο παρελθόν, καμία χωρα δεν έχει πουθενά παράξει τόση φωτοβολταϊκή ηλεκτρική ενέργεια," ειπε ο Allnoch στο Reuters. "Η Γερμανία εχει έρθει αρκετές φορές πολύ κοντά στην παραγωγή των 20 γιγαβάτ (GW) τις τελευταίες εβδομάδες. Αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που το ξεπέρασε."


Η ηλεκτρική ενέργεια που παρήχθη ήταν σε θέση να ικανοποιήσει το ένα τρίτο της ηλεκτρικής ενέργειας την Παρασκευή, και σχεδόν το ήμισυ του Σαββάτου , όταν τα εργοστάσια και τα γραφεία ήταν κλειστά.
Μερικοί κριτικοί λένε οτι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν είναι αρκετά αξιόπιστες, ούτε υπάρχει αρκετή χωρητικότητα για να τροφοδοτήσει  τις ανάγκες μεγάλων βιομηχανικών εθνών. Αλλά η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η Γερμανία είναι πρόθυμη να αποδείξει ότι αυτο είναι πράγματι δυνατό.

Οι κριτικοί διαμαρτύρονται επίσης τα αυξανόμενα επίπεδα της ηλιακής ενέργειας κάνουν το εθνικό δίκτυο περισσότερο ασταθές λόγω των διακυμάνσεων της παραγωγής.
Η Κεντροδεξιά κυβέρνηση της Μέρκελ έχει προσπαθήσει να επιταχύνει τις περικοπές στο FIT, οι οποιες ταρίφες πεφτουν απο 15 έως 30 τοις εκατό ανά έτος, και σχεδόν 40 τοις εκατό αυτό το έτος σε επίπεδα κάτω από 20 σεντ ανά kW / h. Όμως, η άνω βουλή του κοινοβουλίου, η Bundesrat, το μπλοκάρισε.

 ($ 1 = € 0,7992)

πηγη http://www.reuters.com/article/2012/05/26/us-climate-germany-solar-idUSBRE84P0FI20120526

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ