Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Η τρόικα φταίει για την αύξηση τέλους απε


Η τροικα φταιει:
-  για το τελος απε! για το χαρατσι στα σπιτια,  για το χαρατσι στα φωτοβολταικα! για τις μειώσεις στις ταρίφες!
 Η τροικα φταιει που ΔΕΝ  
πέφτει "κουρεμα" στις τραπεζες και αντίστοιχο χαρατσι στα αιολικα; που δεν εφτιαξαν τα παρκα τους οι απλοι ανθρωποι και αγροτες που πήραν αδεια ή μήπως ΦΤΑΙΝΕ ολα τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και φορεις; ΗΛΙΟΣ 

Η τρόικα κρυβόταν πίσω από την απόφαση για αύξηση της ειδικής εισφοράς υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), που πληρώνουμε στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκος Χουντής. Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, αυτό προκύπτει από απάντηση της Κομισιόν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή. Ο έλληνας ευρωβουλευτής, με ερώτησή του,
ζητούσε διευκρινίσεις σχετικά με την απόφαση του Eurogroup, της 21-1-2013, το οποίο εξέφραζε «την ικανοποίησή του για την προσαρμογή των εισφορών για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας» στην Ελλάδα.
«Στην απάντησή του ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν καθιστά απολύτως ξεκάθαρο ότι η αύξηση έγινε μετά την απαίτηση της τρόικα: “η αύξηση αυτή (της ειδικής εισφοράς) ήταν ένα από τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν πριν από την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου που συνδέεται με το ελληνικό πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής”, αναφέρει η ανακοίνωση του κ. Χουντή.

Η πλήρης απάντηση του Όλι Ρεν, έχει ως εξής:
«Την 10η Ιανουαρίου, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αύξησε την ειδική εισφορά ΑΠΕ για τα νοικοκυριά κατά 9% περίπου (από 8,74 ευρώ/MWh σε 9,53 ευρώ/MWh). Η αύξηση αυτή ήταν ένα από τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν πριν από την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ της πρώτης επιμέρους δόσης της δεύτερης εκταμίευσης του δανείου που συνδέεται με το ελληνικό πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής. Η Επιτροπή, σε συνεννόηση με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, ανέφερε στην Ευρωομάδα ότι η προϋπόθεση αυτή έχει εκπληρωθεί. Η αξιολόγηση είναι διαθέσιμη στον δικτυακό τόπο της Επιτροπής».

ΠΗΓΗ http://www.energypress.gr/news/fwtoboltaika/Hoynths:-Me-entolh-ths-troikas-h-ayxhsh-toy-teloys-APE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ