Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΡΑΕ: Ελεγχος σε οσες εγκαταστασεις εχουν αποκλιση στην αποδοση

Η ΡΑΕ εχει ξεκινήσει έλεγχο με αυτοψία σε οσες εγκαταστάσεις έχουν απόδοση μεγαλύτερη του αναμενόμενου.

Σε περίπτωση που βεβαιωθεί παράβαση της δηλωμένης εγκατεστημένης ισχύος κόβεται η σύνδεση και παίρνουν το ρολόι. Στη γύρα λοιπόν που ξεκίνησε βγάζει κελεπούρια!
Πρόσφατα έπιασε φωτοβολταϊκό σε σπίτι που είχε κάνει τα 10 kW , ....17 kW  και είχε βάλει και τρακερ! Δηλαδή , αντι για 8 χιλιαρικακια , ο τυπος έβγαζε  25,000 περίπου το έτος!! Είπαμε, να βάλετε κανα πάνελ παραπάνω αλλα οχι και ετσι! 

9 σχόλια:

  1. Να ενημερώσω πως σε παλιές εγκαταστάσεις (προ του 8-2012) δεν απαγορεύονταν η εγκατάσταση tracker στα οικιακά. To θέμα είναι να ήταν πολεοδομικά νόμιμες οι κατασκευές. Μπορεί να ήταν τελείως εκτός του πνεύματος του ειδικού προγράμματος η εγκατάσταση tacker, αλλά το ελληνικό δαιμόνιο βλέπετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η εγκατάσταση tracker απαγορευόταν από την αρχή του προγράμματος. Οι βάσεις έπρεπε να είναι σταθερές. Επιτρεπόταν μόνο η εγκατάσταση βάσεων με κλίση που μπορούσε να μεταβληθεί χειροκίνητα και όχι αυτόματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπήρχε πουθενά αυτός ο περιορισμός, η λέξη "σταθερές" προστέθηκε με τις αλλαγές που έγιναν τον 8/2012

      Διαγραφή
  3. Παπακυριακού Γιάννης26 Απριλίου 2013 στις 12:10 π.μ.

    Αν δεν κάνω λάθος η σύμαβση μας το αναφέρει και ρητά.Έστω ένα πάνελ παραπάνω να βάλεις bye bye σύμβαση.και καλά κάνουν.Τους ελένχους πότε θα τους κάνουν να δω.
    Κι έχω ακούσει και περιπτώσεις που παραγωγοί τα κάνουν πλακάκια με το συνεργείο της ΔΕΗ και βάζουν άλλες μετρήσεις.Ελπίζω κάτι τέτοιο να μην ισχύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΤΑΙ ΕΤΑΙΡΙΑ GENERAL SUNLITE ΜΠΙΛΙΜΠΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ Ή ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣΟΧΗ:::::: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΟΠΩΣ, ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΡΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, (ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΔΡΑ ΣΤΟ 2ο ΧΙΛ.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ -ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ-ΣΒΟΡΩΝΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ,ΤΗΛ2351022342),SOLARCON BULGARIA LTD (ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΔΡΑ ΣΤΟ Sandanski ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ )K.Λ.Π ===== ΕΙΝΑΙ Α Π Α Τ Ε Ω Ν Α Σ.ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
    ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΛΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ,ΚΑΙ ....ΑΚΟΜΑ ΤΟΝ ΨΑΧΝΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ