Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Nεα ερευνα για δασμους στα Κινεζικα φωτοβολταικα γυαλια


Δασμους στα σκορδα, ποτε θα βαλετε;
Eχουμε ήδη μπει σε μια νέα εποχή. Μετα την ερευνα που διεξάγετεαι για επιβολή δασμών στα κινέζικα πανελ εχουμε και νεα καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έρευνα κατά των επιδοτήσεων όσον αφορά τις εισαγωγές ηλιακό γυαλί από την Κίνα.

Εχει ήδη ξεκινήσει. Την αιτηση κατεθεσε η EU Pro SunGlass. Η έρευνα θα μπορούσε να διαρκέσει έως και 13 μήνες και μπορει σε 9 μήνες να επιβαλει δασμους. 


 «Η Ευρωπαική Επιτροπή επισημαίνει ότι η έρευνα δεν έχει άμεση σχέση με αυτό που ξεκίνησε στις κινεζικές εισαγωγές των φωτοβολταικών κυψελών και πανελ το Νοέμβριο του 2012. Η Επιτροπή θα ξεκινήσει την αποστολή ερωτηματολογίων σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, προκειμένου να συλλέξει τις αναγκαίες πληροφορίες για να διαπιστωθεί αν οι Κινέζοι κατασκευαστές φωτοβολταικών γυαλιών  επιδοτούνται από την κυβέρνηση της Κίνας.

Τα προσωρινά πορίσματα θα δημοσιευθούν εντός 9 μηνών από την έναρξη της έρευνας.

Ο εκπρόσωπος της ΕU Pro Sunglass είπε στο photon : »Αυτό είναι απολύτως απαραίτητο για τη βιομηχανία, διότι μόνο με τα κατάλληλα μέτρα κατά παραβίασηw του θεμιτού ανταγωνισμού μπορεί η ευρωπαϊκή βιομηχανία να είναι και πάλι ανταγωνιστική. Με τις τρέχουσες τιμές για τα κινεζικα φωτοβολταικά γυαλιά, η ευρωπαϊκή βιομηχανία δεν μπορεί να ανταγωνιστεί. Δεν έχουμε καμία ευκαιρία, όταν πρόκειται για παράνομες επιδοτήσεις.


πηγη Photon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ