Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Η LDK πουλαει μετοχες στη Fulai - μειώνοντας το μερίδιο του ιδρυτή της

Η LDK , ένας Κινέζος κατασκευαστής φωτοβολταϊκών, με χρέος 2,8 δισ. δολάρια, συμφώνησε να πουλήσει περισσότερες μετοχές στην εταιρία επενδύσεων Fulai που ανήκει στον επενδυτή Cheng Kin Ming. Έτσι η συμμετοχή του στην LDK θα φθάνει και έως 25 τοις εκατό και θα είναι έτσι  από τους μεγαλύτερους κατόχου της.
Μεγαλύτερος και από τον ιδρυτή και πρόεδρο  Peng Xiaofeng.

Η εταιρεία θα εκδώσει 25.000.000 νέες μετοχές με $ 1,03 εκάστη σε Fulai, ενισχύοντας  τις  συνολικές μετοχές της εταιρίας σε περίπου 169 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.
Αυτή είναι η τρίτη φορά μέσα σε έξι μήνες που  η LDK έχει εκδώσει νέες μετοχές σε έναν επενδυτή, και η εταιρεία έχει ήδη πωληθεί ή συμφώνησε να πωλήσει περίπου το 40 τοις εκατό. Η φωτοβολταϊκή  κατασκευαστική εταιρία προσπαθεί να αντλήσει κεφάλαια για να πληρώσει τα χρέη μετά από μια παγκόσμια υπερπροσφορά φωτοβολταϊκών πάνελ που οδήγησε τις τιμές και τα περιθώρια πολύ χαμηλά..
Λίγα λόγια για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της FulaiΗ Fulai, ενσωματώθηκε στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, και ανήκει στον Κινέζο επιχειρηματίας Cheng. Ο Cheng ήταν ένας ερευνητής της κυβέρνησης που έχει εμπλακεί στην ανάπτυξη ακινήτων από το 1993. 
Ο Cheng κατέχει επίσης το 30 τοις εκατό των μετοχών σε μια άλλη φωτοβολταϊκή εταιρία, τη Shunfeng Φωτοβολταϊκά International Ltd, (1165), μέσα από μια εταιρεία επενδύσεων, σύμφωνα με ενημέρωση στις 13 του Δεκέμβρη απο το Χρημτιστήριο του Χονγκ Κονγκ. .

Απο  Feifei Shen. Πεκίνο, Βloomberg.net 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ