Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Yπουργείο Εμπορίου ΗΠΑ: Καποιοι εισαγωγείς Κινέζικων πανελ αποφεύγουν τους δασμους



Το "καλο" το παλικαρι ξέρει και αλλο, και αλλο και αλλο μονοπατι.  ΗΛΙΟΣ
 
Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ (DOC) έχει εκφράσει ανησυχίες ότι ορισμένοι εισαγωγείς προσπαθούν να αποφύγουν το δασμό αντιντάμπινγκ (AD) και του αντισταθμιστικού δασμού (CVD) σε παραγγελιες φωτοβολταικών κυψελών και φωτοβολταικών πανελ που εισάγονται από την Κίνα

  Συγκεκριμένα, το αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου αναφέρει ότι τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από τις υπηρεσίες των ΗΠΑ Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων (CBP) δείχνουν ότι
ορισμένοι εισαγωγείς είτε δηλώνουν εσφαλμένα εμπορευμάτων, καθώς δεν υπόκεινται στην AD / παραγγελίες CVD ή υποτιμούν  την αξία των εισαγόμενων εμπορευμάτων.  

Το DOC έχει εντοπίσει μια σειρά από εταιρείες που έχουν εκφράσει ανησυχίες και ζήτησε από την CBP να εξετάσει αυτές τις εταιρείες και να λάβει μέτρα επιβολής, εάν είναι απαραίτητο. Οι εταιρείες αυτές δεν ονοματίστηκαν. Το CBP, με τη σειρά του, ενημέρωσε το DOC, ότι είχε παρόμοιες ανησυχίες, επισημαίνοντας ότι οι πρόσφατες πράξεις CBP στα λιμάνια στις ΗΠΑ είχαν ως αποτέλεσμα τη σημαντικές πρόσθετες καταθέσεις σε μετρητά στις κυψέλες και τις εισαγωγές φβ πανελ.

"Η αμερικανική βιομηχανία ηλιακής ενέργειας και το εργατικό δυναμικό της, έχουν υποστεί βαθιά, παρατεταμένη βλάβη από παράνομες εμπορικές πρακτικές της Κίνας. Εμείς ειδοποίησαμε τις αρχές των ΗΠΑ και, κατά τη διάρκεια των  13 μηνών έρευνων, η ανησυχία μας αποδείχθηκε σωστή. Τώρα οι κινέζοι παραγωγοί και οι εισαγωγείς τους είναι προφανώς προσπαθούν να παρακάμψουν την εφαρμογή αυτών των νόμων.

«Πηγή:. Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, του Συνασπισμού για την αμερικανική Solar Manufacturing, photon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ