Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟΠ 10 Εταιριες Φωτοβολταικων για το 2012


Σύμφωνα με τα τελευταία πορίσματα της έρευνας από την NPD Solarbuzz επιβεβαιώνεται οτι η Yingli Green Energy ειναι ο νούμερο 1 προμηθευτής φωτοβολταϊκών πλαισίων για το ετος 2012 σε σχεση με τις φορτώσεις. 

Eπτά από τα Top 10 εταιρείες είναι εισηγμένες στο δημόσιο, εχουν κάθετοποίηση της παραγωγής, και βρίσκονται στην Κίνα. Μονο 3 μη κινεζικες εταιρίες υπαρχουνν στη λιστα και αυτές ειναι : η First Solar, η Sharp και
η SunPower.

Σύμφωνα με την εταιρεία Solarbuzz  οι φορτώσεις/πωλήσεις των εταιριών συμπεριλαμβάνουν τους τελευταίους μήνες του 2012.


Η YingliGreen στέφθηκε λοιπον ως ο νέος πρωταθλητής για πρώτη φορά. Οι συνολικές φορτώσεις για το 2012 υπερέβησαν τα  2.2GW, που ειναι και ενα νεο ρεκόρ φορτώσεων απο ενα μοναδικό προμηθευτή μεσα στη βιομηχανία των φωτοβολταικών.

Η JA Solar εκανε τα μεγαλύτερα αλβατα και μπήκε στον καταλογο των 10 μεγαλύτερων  προμηθευτών για το 2012, καταλαμβάνοντας μαλιστα και την 8η θέση (απο 15η που ειχε περυσι). Πέρυσι ήταν επίσης μια χρονιά ορόσημο για την JA Solar. Ηταν ενα έτος κατά το οποίο πούλησαν περισσότερα πανελ απο κυψέλες για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας.

Η First Solar και Jinko Solar, ειχαν  κατάταξη 2 και 7 αντίστοιχα, βελτιώνοντας και οι δυο τη θέση τους σε σχεση με το 2011.

Η επιτυχία της First Solar είναι ιδιαίτερα σημαντική - όχι μόνο ως η μόνη εταιρια παραγωγής λεπτού υμένα στο Top 10 κατάλογο - αλλά και λόγω του επιχειρηματικού μοντέλου της, και τη μετάβασης της από τις πωλήσεις σε εξωτερικούς πελάτες, στη χρήση τους κυρίως για εργα εσωτερικά , δικα της.

Jinko Solar ανέπτυξε επίσης έργα στην Κίνα, και Jinko ήταν ένας από τους κύριους δικαιούχους από την ισχυρή εγχώρια ζήτηση στην αγορά κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012 από την Κίνα.

Το σύνολο των φορτώσεων και επομένως μαλλον πωλήσεις απο της Top10 εταιρείες ειναι  ισοδύναμο  με λιγότερο από το 50% της παγκόσμιας ζήτησης για το 2012. Ως εκ τούτου, το γεγονός αυτό δείχνει ότι η περαιτέρω ενοποίηση (ή εξυγίανση της αγοράς) από παγκόσμιους προμηθευτές φωτοβολταϊκών μονάδων έχει αρκετό δρόμο να διανύσει και είναι πιθανό να συνεχιστεί για τα επόμενα χρόνια.

πηγη http://www.pv-tech.org/guest_blog/top_10_pv_module_suppliers_in_2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ