Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ


Τη στήριξη όλων των Ευρωβουλευτών ζητά ο Π.Σ.Α.Φ. με επιστολή που απέστειλε στους Έλληνες Ευρωβουλευτές, εν' όψει και της ψηφοφορίας της Τρίτης στο Ευρωκοινοβούλιο, για την στήριξη του ΛΑΓΗΕ με150.000.000 ευρώ.
Το κείμενο παρέλαβαν περίπου 22 Ευρωβουλευτές και λεει τα εξείς:
Αξιότιμε κ. Ευρωβουλευτή,
Η προσπάθεια που γίνεται τόσο στην ενδοχώρα όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο (Timing of auctions of greenhouse gas allowances) για την στήριξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μας βρίσκει ομόφωνα σύμφωνους για τους εξής λόγους:

Βάση του Ελληνικού Νόμου  3581, μας δόθηκε η δυνατότητα να προβούμε στην κατασκευή Φωτοβολταϊκών μονάδων με τις εξής -μεταξύ άλλων- δεσμεύσεις:
 
1) Το δικαίωμα αδείας που μας χορηγήθηκε, είναι μεγέθους εώς 100 KW
2) Υφίσταται δέσμευση μη μεταβίβασης για 5 χρόνια

Από τις 8.000 αρχικές αιτήσεις, ολοκληρώθηκαν μόλις οι  1.300 κυρίως λόγω αδυναμίας δανειοδότησης, έλλειψη ρευστότητας των τραπεζών και όπου επιτεύχθει δανειοδότηση, τούτη υφίσταται με επιτόκια 8% ως12% και με παράλληλη δέσμευση ακινήτων (και αστικών) των αγροτών.Τα 1.300 κατασκευασθέντα αγροτικά Φ/Β οποία αντιμετωπίζουν τις εξής παράνοιες:

1) Επιβλήθει έκτακτη εισφορά 30% επί του εισοδήματος
2) Οι παραγωγοί Ηλεκτρικής Ενέργειας, παραμένουν απλήρωτοι επί 7μηνο (ήδη τις τελευταίες ημέρες, πραγματοποιούνται πληρωμές έναντι της παραγωγής Σεπτεμβρίου 2012)
3) Καλούμαστε να προκαταβάλουμε μηνιαίως τον ΦΠΑ, το οποίο ΘΑ τον εισπράξουμε μετά 7 μήνες!!

Και σαν να μην φτάνουν όλα τα παραπάνω, μετά τις τελευταίες επισκέψεις που πραγματοποιήσαμε στο ΥΠΕΚΑ και Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, αφήνεται να εννοηθεί ότι επίκειται αυθαίρετη μείωση (κούρεμα) επί της τιμής συμβάσεως που έχουμε υπογράψει με το Ελληνικό Δημόσιο. Δηλαδή, το Ελληνικό Δημόσιο είναι ασυνεπής απέναντι στις συμβάσεις που έχουμε υπογράψει ως Αγρότες, όταν μάλιστα γνωρίζουν όλοι ότι κρατάμε την ύπαιθρο ζωντανή με το πρασίνισμα μέσω Φυτικής παραγωγής και με την αποκέντρωση.

Αντί να προβούν σε ενέργειες για την αύξηση του εισοδήματος του ΛΑΓΗΕ, προβαίνουν σε εικονικό έλειμα για ναεκβιαστεί ο στόχος.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα παραπάνω, χαιρετίζουμε και στηρίζουμε έμπρακτα τις ενέργειες σας, προκειμένου να πεισθεί το Ευρωκοινοβούλιο και να ψηφιστούν νόμοι μέσω των οποίων θα σταθεροποιηθεί το εισόδημα του ΛΑΓΗΕ και θα τηρηθούν επιτέλους οι συμβάσεις, δείχνοντας τη σοβαρότητα της χώρας, της Ελλάδας ως Ευρωπαϊκή χώρα.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας, για οποιαδήποτε διευκρίνιση και συνεργασία, διότι είναι υποχρέωσή μας να παραδώσουμε στις επόμενες γενεές έναν καθαρό πλανήτη.

Πηγη afo.gr

2 σχόλια:

  1. Αγαπητέ HLIOS μπορείς να μας ενημερώσεις για τις πληροφορίες που κυκλοφορούν τελευταία, για κούρεμα 37%-40% στα νεότερα φωτοβολταικά έργα; Θα μας τρελάνουν αυτοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ