Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

H First Solar μπαίνει στην αγορά των κρυσταλλικών πανελ

Η First solar, κατασκευαστής φωτοβολταϊκών πάνελ λεπτού υμένα- thin film, Solar Inc,  έχει συμφωνήσει να αποκτήσει την εταιρία TetraSun, μια καινούργια εταιρία (startup) που δραστηριοποιείται στην τεχνολογία κρυσταλλικού πυριτίου. 

Η συγκεκριμένη εταιρία, δεν είναι τυχαία. Έχει αναπτύξει μια επαναστατική τεχνική δομής των φωτοβολταϊκών κυψελών που μετατρέπει την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική με πάνω απο το 21 τοις εκατό. Η τεχνολογία των κυψελών, η οποία βασίζεται σε
μεγάλου μεγέθους n-τύπου γκοφρέτες (wafers), μπορεί να παραχθεί σε εμπορική κλίμακα με δαπάνες κατασκευής συγκρίσιμες με τις συμβατικές φωτοβολταικές κυψέλες πολυκρυσταλλικού πυριτίου. 

Η First Solar έχει συμφωνήσει να αποκτήσει την TetraSun που ανήκει στην JX Nippon Oil & Energy Corp και άλλους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης TetraSun, για άγνωστο ποσό. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2013. 
Η First Solar δε και η JX Nippon Oil & Energy διαπραγματεύονται επίσης μια συμφωνία για τη διανομή της τεχνολογίας της TetraSun τεχνολογία στην Ιαπωνία. 

Η First Solar σχεδιάζει να ξεκινήσει δοκιμαστικά την παραγωγή σε εμπορική κλίμακα της νέας τεχνολογίας κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014. »Αυτή η επαναστατική τεχνολογία θα ξεκλειδώσει το μισό της αγοράς των φωτοβολταϊκών που αρέσκεται στις λύσεις υψηλής απόδοσης, και η οποία δεν ήταν εως τώρα ενεργοποιημένη η First Solar« δήλωσε ο Jim Hughes, Διευθύνων Σύμβουλος της First Solar. 

 Πηγή: First Solar, www. photon.info.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ