Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Νεο -Οθωμανική Ελλάδα: Ανόρθωση της οικονομία μέσω και των φωτοβολταικών ή παράδοση "γης και ύδατος" στο Τούρκικο κεφάλαιο;

Ηγγικεν η ώραν !

του Κώστα Πικραμένου*

    Ο όρος Neottomanism (Νεο-οθωμανισμός) εισήχθη στο δημόσιο ακαδημαϊκο διάλογο στα μέσα της περασμένης δεκαετίας. Μετά την ανάληψη της ηγεσίας του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών από τον καθηγητή Αχμέτ Νταβούτογλου ο συγκεκριμένος όρος χρησιμοποιείται πλέον κατά κόρον τόσο από τα ΜΜΕ όσο και από τις πολιτικές ελίτ των γειτονικών με την Τουρκία κρατών.

    
    Ορισμός:  Νεο-οθωμανισμός είναι μία νέα φαντασίωση της σύγχρονης Τουρκίας η οποία πηγάζει από τη γεωγραφία και την ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

   Οι θεωρητικοί του Νεο-οθωμανισμού
    Πρόκειται για πανεπιστημιακούς με σπουδές στο εξωτερικό, πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας και κοσμοπολίτικη θεώρηση της διεθνούς σκηνής. Οι άνθρωποι αυτοί κινούνται πέριξ του Αχμέτ Νταβούτογλου και λειτουργούν ως κομιστές της νεο-οθωμανικής φαντασίωσης συμμετέχοντας σε ημερίδες και συνέδρια τόσο σε Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όσο και στις ΗΠΑ.
     
   
    Τα εργαλεία του Νεο-οθωμανισμού
    H Toυρκική ήπια δύναμη διαθέτει ένα ευρύ φάσμα εργαλείων και μηχανισμών οι οποίοι απολαμβάνουν αδράς χρηματοδότησης τόσο από κρατικούς πόρους όσο και από επιχειρήσεις του λεγόμενου Ισλαμικού κεφαλαίου. Παρουσιάζουμε ενδεικτικά τις πλέον δραστήριες οργανώσεις τον προυπολογισμό των οποίων θα ζήλευαν σήμερα ακόμη και Ελληνικά Υπουργεία.
    Υπουργοί, Βουλευτές, Κρατικοί Αξιωματούχοι, στελέχη του ΑΚΡ τιμούν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των κάτωθι ΜΚΟ και Κρατικών Φορέων στα πλαίσια της Δημόσιας Διπλωματίας. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρώην Διοικητής του ΤΙΚΑ είναι σήμερα Διοικητής των Μυστικών Υπηρεσιών της Τουρκίας. Σύμπτωση άραγε;
  
   1) Γραφείο Δημόσιας Διπλωματίας
 Πρόσφατα ιδρύθηκε υπό την αιγίδα του Γραφείου του Πρωθυπουργού της Τουρκίας, το Γραφείο Δημόσιας Διπλωματίας το οποίο διευθύνει ο  Ιbrahim Kalin, θεωρητικός του Νεοθωμανισμού. Το συγκεκριμένο γραφείο χρηματοδοτείται από το Γραφείο της Πρωθυπουργίας και έχει ως στόχο μεταξύ άλλων την προστασία, αναπαλαίωση ή συντήρηση Οθωμανικών Μνημείων στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και την Κεντρική Ασία. Όσον αφορά στην Ελλάδα, στόχος είναι η λειτουργία του Fethiye τζαμί στην Αθήνα και η Καβάλα σε πρώτη φάση. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των Οθωμανικών μνημείων της Ελλάδος από το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

    2) ΤURK KIZILAY
    H Τουρκική Ημισέληνος δραστηριοποιείται σε μουσουλμανικές «χώρες στόχους» όπως η Γάζα, η Σομαλία, το Ιράν, το Κιργιστάν, το Ουζμπεκιστάν, η Συρία, το Μπαγκλαντες. Αποτελεί μηχανισμό soft power (ήπια δύναμη) και επιδιώκει μέσω ανθρωπιστικών αποστολών να κερδίσει «τις καρδιές του τοπικού πληθυσμού». Με αυτό το τρόπο βελτιώνεται η εικόνα της Τουρκίας ως ηγέτιδας του μουσουλμανικού κόσμου και ανοίγονται «αγορές» για τις εξαγωγικές και κατασκευαστικές εταιρίες της Τουρκίας. Την ίδια στιγμή η δραστηριότητα της Τουρκικής Ημισελήνου στην ΝΑ Τουρκία στοχεύει στην «χειραγώγηση» του κουρδικού πληθυσμού σε πλήρη συνεργασία με τους τοπικούς βουλευτές του ΑΚΡ.
   3) Τurkish Airlines
    Oι Τουρκικές Αερογραμμές αναδείχτηκαν η καλύτερη αεροπορική εταιρία της Ευρώπης για τα έτη 2011-2012. Τα τελευταία χρόνια έχει επεκτείνει τα δρομολόγια της συνδέοντας την Κών/πολη με πολλές αφρικανικές και ασιατικές πρωτεύουσες. Είναι χορηγός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ και της ομάδας καλαθοσφαίρισης του Αμαρουσίου! Έχει ξεκινήσει δρομολόγια στη γραμμή Θεσσαλονική - Κων/πολη και φιλοδοξεί να επεκταθεί και σε νέους προορισμούς. Η κατάργηση της βίζας για υπηκόους τρίτων χωρών και τα νέα δρομολόγια των ΤΑ οδηγούν χιλιάδες αφρικανούς  στη Πόλη και από εκεί στον Έβρο και τα παράλια της Μικράς Ασίας προκειμένου να εισέλθουν παράνομα στην Ευρώπη ... κ.α.
   
    Ελληνικός Νεο-οθωμανισμός
    Από τις αρχές του 21ου αιώνα επιχειρείται μία «διακριτική αναβίωση» της Οθωμανικής επιρροής μέσω μηχανισμών ήπιας δύναμης (soft power). H πολιτική «μηδενικών προβλημάτων» με τις γειτονικές χώρες αποτελεί θεωρητική πλατφόρμα του Αχμέτ Νταβούτογλου προκειμένου να λειτουργήσει ως πλαίσιο άσκησης ήπιας δύναμης.
    
Έτσι εξηγείται η πρόταση για σύσταση Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδος - Τουρκίας που υπέβαλε ο Αχμέτ Νταβούτογλου την άνοιξη του 2010. Ο ΓΑΠ αλλά και ο νυν Πρωθυπουργός «τσίμπησαν» το δόλωμα Νταβούτογλου και συνεχίζουν μία επικίνδυνη για τα Εθνικά συμφέροντα τακτική. Ελπίζουμε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ να διαβάσει το παρόν άρθρο με προσοχή ...  

    Όσον αφορά στην σταδιακή μετατροπή της Ελλάδος σε νεο-οθωμανική επαρχία (yeni osmanli vilayeti) τα «σημεία των καιρών» είναι ορατά αν και σε πρώτη φάση δρομολογείται μία αναγνωριστική προσέγγιση. Συγκεκριμένα:
    1) Η Υπουργική απόφαση Μαριέττας Γιαννάκου (Υπουργού Παιδείας επί κυβέρνησης ΝΔ) για εισαγωγή της Τουρκικής Γλώσσας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
    2) Η Ιδρυση Τμήματος Τουρκικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και η έκδοση στα ελληνικά του ΝUTUK (η ομιλία του Κεμάλ στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση)
    3) Τα Ερευνητικά προγράμματα Οθωμανικής κληρονομιάς του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.
    4) Οι ημερίδες «κεκλεισμένων των θυρών» του ΕΛΙΑΜΕΠ με τους ιθύνοντες του Νεο-οθωμανισμού στην Τουρκία (π.χ. βλ. την 4η φωτογραφία)
    5) Η ταινία του Ηρακλή Μήλλα στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2011
    6) Η παραγωγή του ΣΚΑΙ για το «1821» με επιστημονικό υπεύθυνο τον Θάνο Βερέμη του ΕΛΙΑΜΕΠ
    7) Η καταγραφή από το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών όλων των Οθωμανικών μνημείων στην Ελλάδα και η πίεση για άμεση αναστύλωση τους
    8) Οι «παιδαγωγικές» εκδόσεις του Κέντρου για την Δημοκρατία στα Βαλκάνια με έδρα την Θεσσαλονίκη
    9) Το αφιέρωμα του περιοδικού Aksiyon (συμφερόντων κοινότητας Φετουλάχ Γκιουλέν) για την Θεσσαλονίκη με τις δηλώσεις του Δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη.
   10)  Οι Τουρκικές Τηλεοπτικές Σειρές που τυγχάνουν επιχορήγησης από το Τουρκικό Υπουργείο Πολιτισμού και προβάλλονται στα Ελληνικά Ιδιωτικά κανάλια
   11) Η δραστηριότητα του Δικτύου Ναβαρίνο στη Θεσσαλονική και η συνεργασία του με νεο-οθωμανικούς κύκλους
    
Οι πρωτοβουλίες Μπουτάρη
    Ο Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ( ...λόγω αποχής;) έχει θέσει ως στόχο της θητείας του την προσέλκυση Τούρκων τουριστών με ...κάθε κόστος. Στα πλαίσια των δημοσίων σχέσεων του με Τούρκους θεσμικούς (Δημάρχους, Επιμελητήρια, Τουριστικούς Πράκτορες) αλλά και τον θεωρητικό της νέας φαντασίωσης περί Νεο-οθωμανισμού Αχμέτ Νταβούτογλου, ο Γιάννης Μπουτάρης ασυνείδητα λειτουργεί ως η 5η Φάλλαγα της Τουρκικής διείσδυσης στη Βόρεια Ελλάδα εν γένει.

    Συνάντηση με τον Νταβούτογλου
    Τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στο νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής συνάντησης.
     Κατά τη διάρκεια της μισάωρης συζήτησής τους, ο κ. Μπουτάρης επισήμανε τις προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής να αυξηθεί η τουριστική κίνηση από Τουρκία προς την Ελλάδα, αλλά και οι οικονομικές συναλλαγές μεταξύ ελληνικών και τουρκικών επιχειρήσεων και ενημέρωσε τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας για σειρά ταξιδιών που προγραμματίζει σε αστικά κέντρα της γείτονος.
     Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε πως ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα κάνει ό,τι μπορεί για να διευκολύνει τους Μουσουλμάνους κατοίκους της πόλης στην άσκηση των θρησκευτικών αναγκών τους, αλλά και για τη δημιουργία μουσουλμανικού κοιμητηρίου, το οποίο έχει ήδη προγραμματιστεί
  
  Τα τσιτάτα του ...κ. Γιάννη
    «Η αύξηση του αριθμού των Τούρκων τουριστών που ήρθαν στην πόλη μάς ενθουσίασε και μας ώθησε σε αυτό το βήμα. Η πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης και των γύρω δήμων προέρχεται από την Οθωμανική αυτοκρατορία. Εδώ υπάρχουν οθωμανικά μνημεία. Εμείς λοιπόν συζητήσαμε με τους γύρω δήμους και αποφασίσαμε να προβάλλουμε την οθωμανική κληρονομιά».
    «Δεν είναι απελευθέρωση αλλά ενσωμάτωση στον Ελληνικό ιστό". ( ...για τη Θεσσαλονίκη)
    «Η πόλη έχει ανοιχτή την αγκαλιά της για τους Τούρκους αδελφούς μας για επιχειρηματικές, πνευματικές, καλλιτεχνικές και άλλες δραστηριότητες που θα μας φέρουν ακόμη πιο κοντά» 
    «Η πολιτική του Δήμου Θεσσαλονίκης  λοιπόν, για την προσέλκυση του μέγιστου δυνατού αριθμού τουριστών από την Τουρκία στην Θεσσαλονίκη και στην γύρω περιοχή, υποβοηθούμενη από την ανάδειξη του κοινού Οθωμανικού μας παρελθόντος, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η έκφραση σε τοπικό επίπεδο της επίσημης πολιτικής της κεντρικής διοίκησης και των διαφόρων οργάνων της είτε λέγονται αυτά Υπουργείο Εξωτερικών, Πολιτισμού είτε Τράπεζα της Ελλάδος.   
    «Συζητήσαμε για την κοινή πολιτιστική κληρονομιά που έχουμε και επαναφέραμε το θέμα της αδελφοποίησης της Θεσσαλονίκης με την πόλη της Σμύρνης»
    
   Η συνάντηση στην ....Πόλη
    Στις 20 Μαρτίου 2012 έλαβε χώρα μία σημαντική συνάντηση στην Πόλη με τεράστια γεωπολιτική/γεωοικονομική σημασία. Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ελληνο-Τουρκικών σχέσεων (από την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους) Έλληνες κρατικοί αξιωματούχοι και εκπρόσωποι του ΣΕΒ ζήτησαν από τους Τούρκους της ΤUSIAD/TUSKON/MUSIAD (κεμαλική και ισλαμική βιομηχανική τάξη αντίστοιχα) να ...αγοράσουν την Ελλάδα!
    3 κρατικοί αξιωματούχοι που κατέχουν θέσεις - κλειδιά στην διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων ΔΕΚΟ και κρατικών υποδομών (αεροδρόμια, λιμάνια, ορυχεία, κα) συναντήθηκαν με Τούρκους εκπροσώπους επιχειρηματικών ενώσεων προκειμένου να τους πείσουν ότι τώρα πρέπει να ...αγοράσουν το Ελληνικο βιλαέτι.
    Οι συγκεκριμένοι αξιωματούχοι ενεργούσαν υπό την «υψηλή εποπτεία» των Λουκά Παπαδήμου, Βαγγέλη Βενιζέλου και Αντώνη Σαμαρά κατ εντολήν της Τροικας.

    Ο Πάνος Πρωτόψαλτης, συντονιστής ιδιωτικοποιησεων του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), ο Αριστομένης Συγκρός, διευθύνων συμβουλος του Invest in Greece SA, o Iωάννης Πατσιαβός, υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του ΣΕΒ και ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος ΓΓ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του ΥΠΕΞ ασκώντας οικονομική διπλωματία παρουσίασαν στους Τουρκους βιομηχάνους την δραματική κατάσταση της Ελλάδος και την ελπίδα τους όπως το Τουρκικό κεφάλαιο επιστρέψει στο Yunan Vilayeti μετά από 200 χρόνια απουσίας!
    Ο Αριστομένης Συγκρός δήλωσε ότι «η κρατική εταιρία Invest in Greece SA δεσμεύεται να διευκολύνει τους Τούρκους επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα». Πρότεινε ότι «ο τουρισμός, η ενέργεια, τα τρόφιμα και οι επικοινωνίες είναι οι τομείς που θα ενδιαφέρουν τους Τουρκους»
    Ο Ιωάννης Πατσιαβός δήλωσε ότι «οι Τουρκικές επιχειρήσεις μπορούν να παίξουν κρίσιμο ρόλο(!) στην εξαγορά ή τη συμμετοχή τους στον ελληνικό ιδιωτικό τομέα σε μακροπρόθεσμη προοπτική».
    Ο υπεύθυνος οικονομικής διπλωματίας της Ελλάδος, Κων/νος Παπαδόπουλος δήλωσε απερίφραστα ότι «θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βοηθήσουμε τους Τούρκους επιχειρηματίες να ανακαλύψουν τις πλέον κερδοφόρες για αυτούς ευκαιρίες στην Ελλάδα ...

    ΕΛΛΑΣ 2013-2023
    Η Ελλάδα έχει δύο στρατηγικές επιλογές για την επόμενη δεκαετία. Κανένα Μνημόνιο ή Τρόικα δεν της υπαγορεύει το δρόμο που θα ακολουθήσει σχετικά. Αποτελεί καθαρά στρατηγική επιλογή της εγχώριας ελίτ και μόνο. Παραθέτουμε τα δύο σενάρια:

    Το απαισιόδοξο σενάριο
    Η σταδιακή ένταξη της Ελλάδος στη δυναμική που δημιουργεί η Τουρκική οικονομία. Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα αποκτήσουν άμεση οικονομική εξάρτηση από τη γείτονα χώρα (η αρχή έγινε με τα Πράσινα Διαβατήρια και την κατάργηση της βίζα τους θερινούς μήνες). Με αιχμή του δόρατος το λιμάνι της Σμύρνης και τα τουριστικά θέρετρα της Αλικαρνασσού και Μαρμαρίδας ο «τούρκοτουρισμός» θα συντηρεί κατ΄ουσίαν τους εναπομείναντες κατοίκους της Λέσβου, Χίου, Σάμου και Δωδεκανήσων. Ήδη οι τοπικές κοινωνίες στα νησιά του Αν. Αιγαίου στρέφουν τις ελπίδες τους στη Μικρασιατική Ακτή. Τούρκοι επιχειρηματίες θα εξαγοράσουν μαρίνες, αεροδρόμια και λιμάνια καθώς και ιδιωτικές προβληματικές επιχειρήσεις δημιουργώντας σταδιακά ένα ενιαίο οικονομικό χώρο γύρω από το Αιγαίο με κέντρο αποφάσεων την Πόλη κα τη Σμύρνη. Η γνώση της τουρκικής γλώσσας θα θεωρείται σε λίγα χρόνια απαραίτητο προσόν για επαγγελματική σταδιοδρομία.

    Το αισιόδοξο σενάριο
    Η ανόρθωση της οικονομίας μέσω της παραγωγής προϊόντων τα οποία θα καταναλώνει η παγκόσμια αγορά στις δεκαετίες που έρχονται. Τα προϊόντα αυτά θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από υψηλή τεχνολογική προστιθέμενη αξία. Η βιοτεχνολογία, η νανο-τεχνολογία, τα φωτοβολταικα, η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες, η υγεία αποτελούν τους στρατηγικούς τομείς. Ο Τουρισμός που θα απευθύνεται στις μεσαίες τάξεις αναδυόμενων οικονομιών όπως της Κίνας, της Ρωσίας, της Ινδίας και του Περσικού Κόλπου αποτελούν επίσης στρατηγική επιλογή. Όλα αυτά βεβαίως απαιτούν επενδύσεις τόσο σε οικονομικούς πόρους όσο και ανθρώπινους. Εδώ βρίσκεται η ευθύνη των Ελλήνων εφοπλιστών. Αν δεν επενδύσουν μαζικά τα υπερκέρδη τους στους εν λόγω τομείς η Ελλάδα θα βρεθεί σε επίπεδα Βουλγαρίας της δεκαετίας του ΄90.

    Συμπέρασμα:
    Η Ελληνικη βιομηχανική (όση έχει απομείνει) και εφοπλιστική τάξη και οι κρατικοί αξιωματούχοι που εφαρμόζουν τις πρόνοιες του Μνημονίου αντί να προσελκύσουν κεφάλαια από αναπτυσσόμενες χώρες του G20 (Kίνα, Ινδία, Ρωσία, Βραζιλία, Νότια Κορέα, Νότια Αφρική, Αυστραλία, Αραβικά Εμιράτα κα) απευθύνονται στους φίλους του Ερντογάν για να σώσουν την ελληνική οικονομία.
    Φανταστείτε για παράδειγμα την Αρμενία να ζητάει από το Αζερμπαιτζάν να αγοράσει τις υποδομές της. Τη Βοσνία από τη Σερβία. Τη Γεωργία από τη Ρωσία. Τη Συρία από το Ισραήλ. Το Πακιστάν από την Ινδία. Την Νότια Κορέα από τη Β. Κορέα. Τη Κούβα από τις ΗΠΑ.
    Μετά τα συλληπητήρια Αβραμόπουλου/Μπακογιάννη για τους νεκρούς Τούρκους στρατιώτες, τα ζεϊμπεκικα του ΓΑΠ, τις κουμπαριές Καραμανλή, το κινητό του Μπεγλίτη, τα Ίμια, το φιάσκο Οτσαλάν, τους S-300 και τη Μαδρίτη του Σημιτη, τα εκατοντάδες διαβήματα του ΥΠΕΞ, τις φωτιές στην Ελλάδα, τις φρεγάτες σε Σούνιο/Ραφήνα, τις 50 διερευνητικές επαφές, την καταδίκη του ΡΚΚ ως τρομοκρατική οργάνωση ήρθε η ώρα για την επίσημη παράδοση «γης και ύδατος» στο Τουρκικό κεφάλαιο.

    *Ο Κώστας Πικραμένος είναι Σύμβουλος Εξαγωγών, ειδικός σε θέματα Εconomic Intelligence. (http://ekdotika.blogspot.com­) - Το παραπάνω άρθρο αποτελεί αναδημοσίευση από το HELLENIC NEXUS Φεβρουαρίου.

πηγη http://namarizathema.pblogs.gr/2013/04/neo-othwmanikh-ellada-mythos-h-pragmatikothta.html,  επιλογή τμημάτων αρθρου και τιτλος απο fotoboltaika.blogsot

2 σχόλια:

  1. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΝΑΤΟΝ,ΜΑ ΝΑ ΜΙΝ ΜΙΛΑΝΑΙ...ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΕΠΗ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΤΟ 1955 ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΞΕΡΙΖΟΣΑΝΕ 65000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ,ΠΡΕΠΗ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝΕ ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣΤΟΥΣ ΣΤΟ ΑΚΕΡΕΟ,ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΟΦΙΛΟΜΕΝΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παπακυριακού Γιάννης13 Απριλίου 2013 στις 9:04 π.μ.

    Ασυνείδητα ο κύριος Μπουτάρης; ναι ασυνείδητα τελείως θέλει να ονομάσει και κεντρικό δρόμο τις Θεσσαλονίκης σε κεμάλ ατατουρκ...
    Τι θέλει?Τζαμί στην θεσαλονίκη;θα κάνει οτι μπορεί για να έχει πρόσβαση ο μουσουλμανικός πληθυσμός στους χώρους λατρείας;Μάλιστα.Ας σεβαστούν πρώτα οι μογγόλοι τα χιλιάδες αχαιοελληνικά μνημεία στην σημερινή τουρκία,ας αναστηλώσουν τις εκκλησίες που μετέτρεψαν σε χώρους νυχτερινής διασκέδασης και στάβλους και ΒΛΕΠΟΥΜΕ.
    Όσο για την κυρία Γιαννάκου αφού ακόμα κανείς δεν την έχει πετάξει από την πολιτική με τις κλωτσιές μπορούμε πλέον ΌΛΟΙ να καταλάβουμε τι κουμάσια έχουμε στην πολιτική σκηνή της χώρας.
    Για τις τουρκιές σειρές που περπατάς στο δρόμο και ακούς τούρκικα μέσα από τις τηλεοράσεις των σπιτιών τι να πω.Τέτοια έιναι η παιδεία μας,τέτοια η άγνοια της ιστορίας μας και τέτοια η μειωμένη αντίληψη και τα αντανακλαστικά των ελλήνων που άξιοι της μοίρας μας είμαστε.
    Όσο για την σειρά 1821 να βρεθεί ένας να μου πει αν αντίστοιχη σειρά έβγαινε στη γερμανία,στην αγγλία η στην τουρκία τι θα συνέβαινε.Στην καλύτερη περίπτωση θα τους έριχνα 20 χρόνια καταναγκαστικά έργα και δήμευση της περιουσίας για παραποίηση της ιστορίας του έθνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ