Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

IΣΧΥΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΠΑΝΕΛ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ - ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΝΕΛ



Οσο πλησιάζουμε στην απόφαση τι πανελ θα βάλουμε τοσο μαθαίνουμε και περισσότερα.
Ποιά είναι η ελάχιστη ισχύς των φωτοβολταικών πανελ που σας εγγυάται ο εγκατατάστης ή η εταιρία που σας τα πουλάει;

Εσείς αγοράζετε πλαίσια φωτοβολταικά ισχύος 230 watt ΄, αυτό όμως που στο τέλος θα πάρετε είναι 200watt!
Aυτή η διαφορά λέγεται ανοχή ισχύος και άν δείτε τα τεχνικά φυλλάδια αναφέρεται ώς peak tolerance rating, ή minimum power max, ή minimum warranted power.

Οταν κοιτάζετε λοιπόν τα πάνελ για να αποφασίσετε πρέπει να λάβετε υπόψιν σας οτι άν κάποια εταιρία λέει -10%/+3% η ισχύς των πάνελ που θα πάρετε μπορεί να είναι -10% λιγότερη απο αυτή που αναγράφετε. Καλό είναι λοιπόν να κοιτάζετε και αυτό. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνελ που εχουν θετική ανοχή ισχύος (scheuten έχω εγώ σε προσφορά), δηλαδή υπόσχονται  0/+10% ανοχή ισχύος. Με άλλα λόγια αποκλείετε να πάρετε παρακάτω από αυτό που αγοράζετε, παραπανω ναι.  


Που καταλήγουμε; να ζητήσετε να δείτε τις τεχνικές προδιαγραφές (συμπεριλαμβανομένου του Noct)  και ψάξτε για το συγκεκριμένο τεχνικό χαρακτηρισικό, γιατί αυτό δείχνει και τι ισχύ τελικά θα αγοράσετε!

2 σχόλια:

  1. Σε συνεχεια της παραπανω δημοσιευσης, ο σωστός εγκατασταστης οφείλει να γνωρίζει/και γνωρίζει την ισχύ των πανελ που αγοράζει. Ζητήστε τον να σας ενημερώσει και διαπραγματευτείτε αν η μεση ισχύ ειναι κατω απο αυτή που σας υποσχέθηκε αρχικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξερει καποιος να μου πει καταστηματα ( Αθηνα η Πειραια ) που πουλανε φωτοβολταϊκά στοιχεία ( Μονοκρυσταλλικού πυριτίου η Πολυκρυσταλλικού πυριτίου ) με το 1κομματι και οχι 100μαζι ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ