Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Ιαπωνία: η μεγαλύτερη αγορα φ/β ενεργειας , μετα την Κινα

Συμφωνα με το Bloomberg η Ιαπωνία πιθανότατα θα γίνει η μεγαλύτερη αγορά φωτοβολταικής  ενέργειας στον κόσμο μετά την Κίνα αυτό το έτος. Η αγορα της ενισχύθηκε από ένα πρόγραμμα κινήτρων που προσφέρει υψηλότερες από την αγορά τιμές για την ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές.

Φαινεται οτι  οι φ/β εγκαταστάσεις θα φτασουν απο 6,1 γιγαβάτ σε 9,4 γιγαβάτ το 2013, ξεπερνώντας την προηγούμενη πρόβλεψη του 3,2 γιγαβάτ έως 4 γιγαβάτ.

 «Η ανοδική αναθεώρηση έγινε λόγω της ραγδαίας αύξησης των φορτώσεων που είδαμε το προηγούμενο τρίμηνο» λεει το οικονομικό τμήματ του πρακτορείου bloomberg  σε μια έκθεση που κυκλοφόρησε 29 του Μάρτη.

Η πρόβλεψη αυτή αντανακλά την ώθηση από την Ιαπωνία για την εξεύρεση εναλλακτικών πηγών ενέργειας μετά το σεισμό και το τσουνάμι της Φουκουσίμα το Μάρτιο του 2011 που προκάλεσε το κλείσιμο όλων, εκτος δύο, πυρηνικών αντιδραστήρων της χώρας. Η Ιαπωνία τον Ιούλιο άρχισε να προσφέρει κίνητρα μέσω του συστήματος feed-in tariffs, για να ενθαρρύνει τις επενδύσεις σε πηγές ενέργειας όπως η αιολική και η ηλιακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ