Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Δημοκρατική Αριστερα: Οι παρατηρήσεις για τα φωτοβολταικά στο νομοσχεδιο


Με ανακοίνωσή της, η Δημοκρατική αριστερά κάνει γνωστές τις τροπολογίες και τις παρατηρήσεις της στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, τόσο η εισηγήτρια της Δημοκρατικής Αριστεράς Ασημίνα Ξηροτύρη-Αικατερινάρη, όσο και οι άλλοι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ για μία σειρά από πολύ σημαντικά θέματα του Σχεδίου Νόμου, κατέθεσαν τις παρατηρήσεις τους και τις σχετικές προτεινόμενες τροποποιήσεις:


1. Σ' ότι αφορά το Έκτακτο Ειδικό Τέλος (ΕΕΤΑ), τονίστηκε ότι η προβλεπόμενη θετική ρύθμιση του Σχεδίου Νόμου για την εξαίρεση των ανέργων από το ΕΕΤΑ για το 2013, που αποτελεί μεταξύ άλλων αποτέλεσμα πίεσης της ΔΗΜΑΡ, προστατεύει τους άνεργους, παράλληλα όμως θα έπρεπε να προβλέπεται και η προστασία των νοικοκυριών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
Για το λόγο αυτό κατατέθηκε τροπολογία, η οποία έγινε αποδεκτή, για να απαλλαγούν από το ΕΕΤΑ και τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από τη φτώχεια.

2. Μία δεύτερη βασική επισήμανση ήταν ότι στο Σχέδιο Νόμου θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται ρυθμίσεις και για τις βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Αυτοδιοίκηση, αντίστοιχες μ' αυτές προς το δημόσιο. Ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε ότι θα φέρει στη Βουλή ρύθμιση που θα προβλέπει τον τρόπο και τη διαδικασία ρύθμισης αυτών των οφειλών προς την Αυτοδιοίκηση.

3. Σε ότι αφορά τις ρυθμίσεις για θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας κατατέθηκαν σχετικές τροπολογίες και τονίσθηκαν για μία ακόμη φορά τα προβλήματα και οι προτάσεις της ΔΗΜΑΡ για τον εξορθολογισμό του συστήματος. Τελικά έγιναν αποδεκτές οι προτάσεις της ΔΗΜΑΡ για τα φωτοβολταϊκά των αγροτών καθώς και αυτά των μη διασυνδεδεμένων νησιών.

4. Για τα θέματα των παράνομων κρατικών ενισχύσεων, η εισηγήτρια της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη διατύπωσε την ανησυχία της για τη κατάσταση που θα δημιουργηθεί στις επιχειρήσεις των παραμεθόριων περιοχών της Μακεδονίας και της Θράκης που παλαιότερα ενισχύθηκαν για λόγους οικονομικής, κοινωνικής και εδαφικής συνοχής. Με σχετική υπουργική τροπολογία επιδιώκεται η συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση για ευνοϊκότερους όρους προσέγγισης.

5. Η ΔΗΜΑΡ, θεωρεί ότι δημιουργείται πρόβλημα με την πρόβλεψη κατάργησης της άδειας άσκησης επαγγέλματος γεωτεχνικού και την αντικατάστασή της από τη διαδικασία αναγγελίας και σιωπηρής έγκρισης. Η ρύθμιση αυτή υποβαθμίζει έναν επιστημονικό κλάδο που συνδέεται με τον πρωτογενή τομέα, την αγροτική ανάπτυξη, την κτηνοτροφία και τις ιχθυοκαλλιέργειες.


Πηγη: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/302694/dimar-paratiriseis-kai-tropologies-gia-to-polynomoshedio#ixzz2RpwmtmMh

12 σχόλια:

  1. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΡΗΜΑΔ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στη ΡΗΜΑΔ! Πολίτες ανώτερου θεού οι αγρότες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ
    ΟΥΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΨΗΦΟ ΔΕ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΩΝ
    ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ .....ΔΗΜΑΡ.......ΑΝ ΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΩΝ ..ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ..ΑΚΟΜΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΗΛΟΥΝ ΜΕ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΚΡΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥς ΤΟΥΣ,......ΑΛΗΤΕΣ ......ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΥΝΤΩΝΙΣΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ....Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ!!!!!!ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ... ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ,ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΑΙΧΜΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ.ΓΙΑ ΜΙΑ - ΔΥΟ ΩΡΕΣ....ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ...ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι αγροτες αγωνιζονται και στο τελος δικαιονονται.,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. EΝΩΘΕΙΤΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΩΡΑΑΑΑΑΑΑΒ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝ ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ.....ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ ΜΕΤΡΗΣΑΝ ΤΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ ΣΑΣ ΠΑΛΙ...ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ ....ΦΙΛΕ ΑΓΡΟΤΗ......ΖΗΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΑ ΣΟΥ ....ΕΛΛΗΝΑΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΚΑΛΛΑ.....ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΣΥ......ΕΣΥ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ....ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΣΟ...ΑΑΑ!!!ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΗΚΑ ΣΟΥ...ΠΟΥ Σ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΧΟΡΟ..ΣΟΥ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ....ΣΕ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΧΟΝΤΡΑ..ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΟΥ ...ΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ..ΕΝΩ ΕΣΥ ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΟΚΤΩΝΕΙΣ!ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑ ΚΑΝΕΝΑ ΝΤΑΒΑΤΖΗ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΑ-ΣΥΝΔΗΚΑΛΙΣΤΑΡΑ....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ Φ/Β ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΘΗΚΑΝ ΤΟ 2011 ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ 25%.ΟΣΟΙ ΣΥΝΔΕΘΗΚΑΝ ΤΟ 2012 ΕΧΟΥΝ 30% ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΣΥΝΔΕΘΗΚΑΝ ΤΟ 2013 ΕΧΟΥΝ 30% ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟ.ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΔΗΜΑΡ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΑ ΠΛΑΚΩΘΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οχι φιλε μου...δεν ειμαστε σαν καποιος αλλους που μπορει να τους κατευθύνει ακομα και ενας ηλιθιος σαν τον Λουμακη...οι αγροτες ειμαστε ενωμένοι και ευτυχως που καποιοι ειναι περισσοτερο δικαιομενοι και με μικρο κοστος εχουν την ιδια εκτακτη εισφορα.. ευτυχώς που τα στα οικιακα δεν εχουν επιβαλει τιποτα επιβαριντικο...αυτο δεν θελουμε ολοι????? Να εφαρμοστουν οι νομοι και τα συμβολαια μας.... κουτοχορτο διαχορισμου σε παλιους και νεους εξυπνακια σας εχει πουλησει ο Λουμακης και οπως φενετε το εχετε φαει καλα....ποιος ρουφιανος προεδρος ζητησε επίσημα την φορολογια των οικιακων???? Εχετε τρελαθει που οι αγροτες ειναι ενομενοι...δεν το αντεχετε...περαστικα..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ