Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΥΠΕΚΑ: Δεν θα μπει χαράτσι στα οικιακά - Οι σύνδεσμοι φωτοβολταικών ζητούσαν να μπει στα οικιακα!


Μπραβο στους συνδέσμους! Και απο επισημες πηγες φαινεται οτι  άλλες ιδέες δεν εχουν οι σύνδεσμοι, εχουν στερεψει.  Στα φωτοβολταικα στα σπιτια τελειώνει η δημιουργικότητα τους και οι προτασεις τους. Και μετρήσαμε και τις αντιδρασεις ετσι εε;;
 Τώρα βεβαια για το οτι δεν θα μπει σε αυτο το νομοσχέδιο δεν σημαινει και τιποτα....Θα υπαρξουν και αλλα νομοσχεδια στο μελλον

Οικιακοί φωτοβολταικοί φτιαξτε σύλλογο και εσείς ΤΩΡΑ! Θα ειστε ο πιο δυνατος απο ολους, μιας και θα εχετε τα περισσότερα μελη! 

Διατάξεις με τις οποίες θα εξαιρούνται τα φωτοβολταικά στις στέγες τόσο από την έκτακτη εισφορά όσο και από το μέτρο αναστολής των συμβάσεων σύνδεσης με το δίκτυο, θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τις ΑΠΕ που κατατίθεται εντός της εβδομάδας στη Βουλή.

Κύκλοι του ΥΠΕΚΑ διαβεβαιώνουν πως οι πληροφορίες περί εισφοράς και στα οικιακά φωτοβολταικά δεν ευσταθούν και πως η εξαίρεση από το μέτρο περιγράφεται με σαφή τρόπο μέσα στο νομοσχέδιο.
Αποδίδουν δε τη φημολογία περί επιβολής «χαρατσιού» και στα φωτοβολταικά των νοικοκυριών σε εκπροσώπους συνδέσμων του κλάδου των φωτοβολταικών. Όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές, στα σχόλια που διατύπωσαν όλο το τελευταίο διάστημα οι εκπρόσωποι του κλάδου, όσο το νομοσχέδιο βρισκόταν σε δημόσια διαβούλευση, ζητούσαν από το ΥΠΕΚΑ να επιβάλει εισφορά και στα οικιακά.
Το σκεπτικό τους ήταν ότι έτσι θα πάψουν να επωμίζονται μόνο οι επενδυτές φωτοβολταικών το βάρος κάλυψης του ελλείμματος των ΑΠΕ μέσω της εισφοράς, και άρα αυτό θα επιμεριστεί πιο δίκαια.
Κύκλοι του ΥΠΕΚΑ ωστόσο διαβεβαίωναν χθες πως δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση, πόσο μάλλον όταν σε καιρό μείωσης των εισοδημάτων των νοικοκυριών, τα φωτοβολταικά στις στέγες προσφέρουν σε αυτά μια επιπλέον στήριξη.
Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός τζίρος από φωτοβολταϊκά στις στέγες ανέρχεται σε περίπου 300 εκατ. ευρώ ετησίως και δεν υπόκειται σε φορολογία.
Η υψηλή εγγυημένη τιμή σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος εγκατάστασης προσέλκυσε πλήθος οικιακών καταναλωτών, με αποτέλεσμα μέχρι το τέλος του 2012 η συνολική ισχύς των φωτοβολταϊκών στις στέγες να φτάσει τα 297,8 MW.


πηγη http://www.energypress.gr/news/YPEKA-:-Exairoyntai-apo-thn-eisfora-ta-oikiaka-fwtoboltaika

18 σχόλια:

  1. Κολοκύθια.

    Οι πληροφορίες μου λένε πως η πρώτη είδηση που προετοίμαζε την επιβολή εισφοράς στα οικιακά φβ και αναδημοσιεύθηκε παντού, στάλθηκε αυτούσια απευθείας από το ΥΠΕΚΑ για να μετρήσουν αντιδράσεις & για να το πάρουν πίσω με αυτόν τον ξεδιάντροπο τρόπο.
    Και το energypress το υπηρετεί μια χαρά!

    Εννοείται πως κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος για το τι θα γίνει στο μέλλον..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ουσία είναι ότι:

    1) Ο Έλληνας είναι μίζερος και αυτό αποδυκνείεται από τις κινήσεις των συνδέσμων επαγγελματικών Φ/Β έναντι στα οικιακά.

    2) Το ΥΠΕΚΑ είναι στο επίπεδο των περισσοτέρων υπουργείων και στελεχών που ζουν μόνο για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα αδιαφορώντας για την σωστή ανάπτυξη της Ελλάδας.

    Γνώμη μου είναι ότι:

    1) Πρέπει να φτιαχτεί σύνδεσμος οικιακών ΑΜΕΣΑ.
    2) Πρέπει να δεχτεί πίεση ο ίδιος ο πρωθυπουργός, σε σχέση με τις επόμενες εκλογές, για να καταλάβει ότι 60000 οικιακά x 4 άτομα ανά οικογένεια + πόσες εταιρείες Φ/Β * αριθμό εργαζομένων * 4 άτομα ανά οικογένεια εργαζόμενου, δεν είναι αμελητέα ποσότητα ψήφων για τις επόμενες εκλογές.
    Ας μαζέψει ο Σαμαράς τα μαντόσκυλα που έχει βάλει για υπουργούς αν θέλει να παραμείνει πρωθυπουργός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά....
    κατά την συνήθη τακτική οι μαθητευόμενοι μάγοι που κάνουν την πρακτική τους άσκηση στο Ελλαδιστάν, έδωσαν την είδηση σε μια εφημερίδα για να πιάσουν σφυγμό , σε μια ωραία νύχτα εν ριπή οφθαλμού θα νομοθετήσουν - ασελγήσουν για άλλη μια φορά επάνω στον μέσο Έλληνα (γιατί αυτοί έχουν εγκαταστήσει οικιακά φ/β). Εδώ θα επισημάνω στους συμπασχοντες ότι τα κρατούν και άσσο στο μανίκι τους..... απλά χωρίς έκτακτες εισφορές και χαράτσια της τάξης του 10-15% κατάργηση του αφορολογήτου εισοδήματος από οικιακά φ/β και φορολόγηση του κατά την δήλωση εισοδήματος στην κλίμακα που σας υπενθυμίζω πως από 1/1/2013 είναι 22%.... μακάρι να μην επιβεβαιωθώ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίκιο έχεις σε γενικές γραμμές.

      Θέλω όμως κι εγώ να υπενθυμίσω ότι και το αφορολόγητο στα Φ/Β είναι μέσα στο συμβόλαιο που έχουμε υπογράψει, άρα καλύπτεται όπως και οι υπόλοιποι όροι της σύμβασης. Αν έχω άδικο παρακαλώ να μου το πεις ώστε να είμαι ενημερωμένος.

      Ευχαριστώ

      Διαγραφή
  4. ok ΣΩΣΤΑ ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.....ΕΝΑ ΟΙΚΙΑΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ 7000 ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΕΝΑ 100αρι ΝΑ ΜΕ ΒΑΖΕΙ ΜΕΣΑ 7000 ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ......ΟΛΑ ΚΑΛΑ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι φίλε.

      Κανένας δεν πρέπει να πρέπει να φορολογείται με χαράτσι. Ούτε τα επαγγελματικά, ούτε τα οικιακά. Η στάση όμως των περισσοτέρων επαγγελματιών παραγωγών με Φ/Β είναι απλά κουτή. Διότι η φορολόγηση των οικιακών καμμία ουσιαστική ελάφρυνση δεν θα προσφέρει σε αυτούς.

      Η ουσία και το δίκαιο είναι να αλλάξει η νοοτροπία περί τιμωρίας των Φ/Β για τα ελλείμματα που οφείλονται σε άλλους παράγοντες.

      Δεν μπορείς να υπογράφεις συμβόλαια, να βάζεις τα καλά σου λεφτά, να δανείζεσαι, να επενδύεις και μετά να σου τα φέρνουν τούμπα. Και αυτό ισχύει και στα 10άρια και στα μεγαλύτερα.

      Το διαίρει και βασίλευε όμως, σαν τακτική του υπουργείου, πάντα πιάνει στην Ελλάδα, διότι είμαστε μίζεροι ως λαός.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος24 Απριλίου 2013 - 3:19 μ.μ. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΠΑΝΤΟΥ ΒΑΖΟΥΝΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΝΑ ΤΣΑΚΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ

      Διαγραφή
  5. ΔΙΛΑΔΗ ΡΕ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΗΡ8ΑΝ ΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΣΕ ΜΕ 40% ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ 10% ΤΑ ΟΙΚΙΑΚΑ??? ΑΝ ΣΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΜΙΩ8ΕΙ ΣΕ 20% Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΟΜΙΣΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑ 10% ΤΑ ΟΙΚΙΑΚΑ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΤΑΒΕΣ ΕΣΥ ΡΕ? ?? ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ......ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΝΟΥΜΕΡΟ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΣΙΝΔΕΖΜΟΥΣ!!! ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ KANOYN ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ NA ΔΙΚΗΟΛΟΓΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΗ 30%.... ΣΙΝΕΛΘΕΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  7. Tην παρασκευή 26 Απριλίου ώρα 9:00μμ έχουμε συνέλευση στην αιθουσα εκδηλώσεων του δήμου Παραμυθιάς θα γίνει εκτενής ανάλυση των φορολογικών θεμάτων που απασχολούν τα αγροτικά φωτοβολταϊκά και θα αποφασιστούν οι περαιτέρω κινητοποιήσεις μας και ο ποιο αποτελεσματικός τρόπος οργάνωση μας


    Πλέον αγωνιζόμαστε για τις οικογένειες μας όχι για τα κέρδη μας. Δεν ειμαστε Ανώνυμες Εταιρείες ουτε Ε.Π.Ε αντι για μετοχές εχουμε παιδια να μεγαλώσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΡΑΜΗΘΗΑΣ ΔΕΝ ΣΗΜΕΤΕΧΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΗΟ ΣΥΛΟΓΟ,ΕΙΣΤΑΙ ΑΛΛΙ ΟΡΓΑΝΟΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μπραβω ,ωραιες σκεψεις κανουν οσι θελουν να βαλουν εισφορα στα οικιακα φωτοβολταικα.καταρχην για ξερουμε για τι μιλαμε οσοι (οι περισοτεροι τουλαχιστον) βαλανε σε σπιτια ειναι ανθρωποι που το εισοδημα τους ειναι χαμηλο,αν ειχα λεφτα θα εβαζα σε χωραφι αρα μονο πλουσιος δεν ειμαι με 15000 εισοδημα το χρονο.σχεδων ολοι πηραμε δανειο απο 25000-35000 για να τα βαλουμε .παιρνω 6800 περιπου το χρονο απο το φωτοβολταικο και δινω τα 4000 το χρονο στα δανεια αλλα 2000 στο ρευμα για το σπιτι αλλα 200 ευρω στην ασφαλεια και την συντηρηση και μου μενουν το φοβερο κερδος των 600 ευρω το χρονο !! τωρα αν βαλω μεσα και το ποσοστο μειωσης της παραγωγης 1% καθε χρονο ,την αντικατασταση του inverter που λογικα θα γινει μεσα στην 10ετια (3000 ευρω περιπου ) θα βγαλω κερδος στην 10ετια 3000 !!! μαλιστα κυριοι ειμαι μεγαλοεπιχειρηματιας λοιπον φορολογιστεμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. NA ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ ΑΡΧΙΚΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΤΟΣΟ ΣΕ ΟΙΚΙΑΚΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ.
      ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ , ΚΑΘΩΣ Ο ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΙΜΗ 0,55/ΚWH ( ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ )ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗ KWH ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕ KWH ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ , ΟΠΟΤΕ ΤΑ 2000€ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣ ΣΤΗ ΔΕΗ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ.
      ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ , ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΗΣ ΤΙΜΗΣ/KWH ΜΕ ΚΑΤΑΝΑΛΙΣΚΩΜΕΝΗ ΙΣΧΥΣ ΣΤΑ ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΟΤΕΡ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ

      Διαγραφή
    2. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΟΣ?
      ΩΡΑΙΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΔΕΗ ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΤΙ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΤΑ 500 ΕΥΡΩ?
      ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΔΑΝΕΙΟ

      Διαγραφή
    3. ΓΙΑΤΙ ΕΞΟΔΟ ΣΤΑ ΟΙΚΙΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΥΧΟΝ ΕΞΟΔΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ, ΑΝ ΤΥΧΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ, ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΠΕΡΝΑΝ ΣΑΝ ΕΞΟΔΑ.
      ΚΑΙ ΑΝ ΙΣΧΥΣΕΙ ΕΙΣΦΟΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ 600 Η 500 €

      Διαγραφή
    4. ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΧΩ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ 60% ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 30% ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΔΕΗ. ΔΗΛ ΕΒΑΛΑ ΠΑΝΕΛΑ ΣΤΗ ΤΑΡΑΤΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΖΩ ΟΥΤΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ?
      ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΓΕΜΙΣΩ ΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΜΕ ΠΑΝΕΛΑ ΑΦΟΥ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΥΜΑ?

      Διαγραφή
  10. ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΗΣΕΙ ΣΤΟ ΥΠΕΚΑ ΣΥΓΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΥΠΑΡΧΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙ ΟΛΟΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ!!!! ΤΙΠΟΤΑ !!!!ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΤΕ!!! ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ !!! ΤΙΠΟΤΑ!!!!! ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ ΣΤΟ ΣΙΤΕ ΚΥΡΙΟΙ????? ΑΥΡΙΟ 10 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΕΡΑ !!!!!!! ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ....... ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΟΝ ΛΟΥΜΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ...... ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ ΑΥΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ...ΕΝΑΣ ΞΕΣΙΚΩΜΟΣ....ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ....ΔΕΝ ΠΗΡΑΖΕΙ ΑΣΧΟΛΗ8ΗΤΕ ΜΕ ΤΟ ΑΝ Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝ 8Α ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ........ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΕΙΣΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το fotoboltaika.blogspot δεν δηλώνει παντογνωστης, αλλα μια ανοιχτή πύλη επικοινωνίας που ο καθενας συμβαλει με τον τροπο του στην ενημέρωση. Επίσης να σε ενημερώσω αγαπητέ οτι το συγκεκριμένο blog δεν ειναι μια εταιρία, που πρεσβευει οποιαδήποτε συμφέροντα και το εχει αποδείξει πολλες φορες. Υπαρχει προσωπικό ενδιαφέρον και μονο, λογω ενασχόλησης με το χώρο των φωτοβολταικών. Υπαρχει εμαιλ στα αριστερα, με μονιμη ανοιχτή προσκληση σε ολους. Ενημερωσε κανεις ; Δεν δεχομαι κουβεντα για το blog λοιπον.

      Διαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ