Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Ανησυχεί η ΕΑΣ Αγρινιου για το αναμενόμενο κούρεμα ταριφας & καθυστερήσεις απο ΔΕΗ !


Την Κυριακή 7 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση 600 παραγωγών που εκπροσωπούνται από την ΕΑΣ Αγρινίου, στο Παπαστράτειο Μέγαρο, όπου και διατυπώθηκε η έντονη ανησυχία των παραγωγών που προκύπτει από την έντονη φημολογία για νέα περικοπή των εγγυημένων τιμών φωτοβολταϊκών από το ΥΠΕΚΑ.

Οι παραγωγοί ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο της Ένωσης, Θωμά Κουτσουπιά, για τις τελευταίες εξελίξεις στα Φωτοβολταϊκά και τα
Σχέδια Βελτίωσης.
Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν, α) η πορεία χρηματοδότησης των φ/β σταθμών και οι δυσκολίες που παρουσιάζονται εξαιτίας της έντονης φημολογία για νέα περικοπή των εγγυημένων τιμών από το ΥΠΕΚΑ, β) οι καθυστερήσεις στη κατασκευή των δικτύων καθώς και των κατασκευασμένων εδώ και 3μιση μήνες φωτοβολταϊκών σταθμών από πλευράς ΔΕΗ, και γ) τα εμπόδια που συνεχώς παρουσιάζονται στη διαδικασία έγκρισης και αποδέσμευσης των χρημάτων που προβλέπονται από τα

Σχεδία Βελτίωσης.
Οι παρευρισκόμενοι παραγωγοί, ομόφωνα αποφάσισαν τα παρακάτω:
1. Συγκέντρωση στη ΔΕΗ Αγρινίου, τη Δευτέρα 8/4 στις 8 π.μ και επίδοση Λίστας αιτημάτων προς τον Διευθυντή κο Β. Βελή, όπως και έγινε, ενώ προχώρησαν σε επίδοση λίστας αιτημάτων προς τον Διευθυντή κο Β. Βελή.
2. Συγκέντρωση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Αθήνα την Τετάρτη 10/4 και επίδοση λίστας αιτημάτων στον Υπουργό κο Τσαυτάρη.

«Παρόλο που έχει προεισπράξει εδώ και 2 χρόνια τα χρήματα για όλα τα έργα σύνδεσης ήταν ανέτοιμη να συνδέσει έστω και ένα μικρό αριθμό πάρκων έως τις 29 Ιανουαρίου που έληγε η αρχική προθεσμία. Εξασφαλίσαμε 3μηνη παράταση για να έχει η ΔΕΗ χρόνο για τις συνδέσεις και 2 1/2 μήνες μετά τη λήξη της αρχικής προθεσμίας εκκρεμούν ακόμα 150 πάρκα. Αρνούνται ή καλύτερα «δεν προλαβαίνουν» να επιστρέψουν τις Εγγυητικές Επιστολές που εκδόθηκαν από τις εταιρείες με τις τελευταίες να πιέζουν για χρέωση των παραγωγών», υποστηρίζουν οι αγρότες ενώ ο διευθυντής από την πλευρά του υπογραμμίζει πως όλα γίνονται βάση χρονοδιαγράμματος.

Αναλυτικά η λίστα με τα αιτήματα που παρέδωσαν στον Διευθυντή της ΔΕΗ έχει ως εξής:

Να συνδεθούν εντός της εβδομάδας όλα τα έργα έχουν κατατεθεί αίτημα ετοιμότητας από τις 29/12 και παραμένουν ακόμα ασύνδετα.Oι τόκοι των δανείων τρέχουν καθημερινά από τότε, ενώ κάθε μέρα καθυστέρησης κοστίζει επιπλέον 400 ευρώ:250 ευρώ απώλεια εσόδων και 150 ευρώ το κόστος φύλαξης το οποίο έχουν μετακυλήσει οι εταιρείες στους παραγωγούς.

Να ολοκληρωθούν άμεσα μέχρι και τον μετρητή όλα τα έργα της β'φάσης τα οποία έχουν πληρωθεί εδώ και δύο χρόνια.Είναι μέσα Απριλίου, δεν έχει γίνει κανέναν έργο από πλευρά σας ενώ πληροφορούμαστε οι υπεργολάβοι σας είναι απλήρωτοι και κατεβαίνουν για 3η φορά σε στάση εργασίας.

Μέχρι τις 29/1 είχαμε κατασκευάσει 450φ/β σταθμούς.Ήσασταν ανέτοιμοι να συνδέσετε επιπρόσθετα έστω και ένα μικρό αριθμό αυτών. Εμείς αγωνιζόμαστε να βρούμε χρήματα να κατασκευάσουμε τα έργα έστω και την τελευταία μέρα. Εσείς φροντίστε να κατασκευάσετε έργα που σας αφορούν, το κόστος των οποίος έχουμε πληρώσει εδώ και 2 χρόνια.

Ετοιμότητες δεν πρόκειται να καταθέσουμε ούτε μια μέρα πριν από τις 19/5 όσα έργα και να έχουμε έτοιμα.Φροντίστε την ίδια ημερομηνία να πράξετε τα δέοντα, να συνδεθούν όλα ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΑ. Και αυτή την φορά με μετρητή! Δεν θα κάνουμε ούτε μια σύνδεση αποδεκτή χωρίς μετρητή.

Να εγκατασταθούν εντός 10 ημερών όλοι οι μετρητές των φ/β σταθμών για τους οποίους έχουμε καταθέσει αίτημα ετοιμότητας και να αντικατασταθούν όλοι οι προβληματικοί (...για να μην πάει ο νους μας στο κακό) που παρουσιάζουν μεγάλες διαφορές με ότι γράφουν τα inverter.

Να επιστραφούν σήμερα όλες οι εγγυητικές επιστολές των συνδεδεμένων σταθμών καθώς και αυτές που έχουμε ζητήσει να αντικατασταθούν. Εναλλακτικά να αναλάβει η ΔΕΗ να πληρώσει το κόστος διατήρησης τους.

Να παραλάβουμε σήμερα, όλες τις βεβαιώσεις μας που εκκρεμούν για συνδεδεμένους σταθμούς και εντός μιας εργάσιμης από αυτή που συνδέονται για τους υπολοίπους. Εναλλακτικά να αναλάβει η ΔΕΗ να πληρώσει τα σχετικά πρόστιμα στην εφορία.

Να μας παραδοθούν εντός μιας εβδομάδας αντίγραφα όλων των οριστικών μελετών που αφορούν τους σταθμούς που έχουν συνδεθεί, έως έως σήμερα συνοδευόμενα από προμέτρηση υλικών, κόστος υλικών, εργατοώρες, που να αποδεικνύουν το τελικό κόστος σύνδεσης όπως συνηθίζεται άλλωστε σε κάθε ξεκάθαρη συναλλαγή. Έως την εξέταση τους επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας.




πηγη enrgypress.gr, cityvoice.gr, inews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ