Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΟΙΑ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΕΛ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ

Γνωστή εταιρία (sunpower) στην προσπάθεια να ενημερωσει για τυχόν προβλήματα που προκύπτπυν στα πανελ, έκανε μια έρευνα.  Συγκέντρωσε τεχνικά φυλλάδια από 21 γνωστούς κατασκευαστές, από Αμερικάνικες , Γερμανικές, Ευρωπακικές, και Κινέζικες εταιρίες.
Εξετασε τα φωτοβολταικα πανελ, μονο και πολυ κρυσταλλικά και μοιράστηκε τα αποτελέσματα "αποτυχίας" των φωτοβολταικών πανελ. Λεπτομέρειες για τον τρόπο που εγιναν τα τεστ δεν διατίθενται, παρόλαυτα ειναι ενδιαφέρον να τους ρίξουμε μια ματία




Σύμφωνα με τη sunpower (15 Ioυλίόυ 2011) στο Συνέδριο στην Καλιφόρνια υπάρχει 4% πιθανότητα τα πλαίσια αυτά να χαλάσουν μέσα στα επόμενα 15 χρόνια.

Τα πάνελ που αναμένεται να χαλάσουν λογων σχεδιαστικών προβλημάτων,  χάνουν την αποτελεσματικότητα τους σχετικά γρήγορα και θα χαλάσουν εντός της εγγύησης.






Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα στα φ/β πανελ και γιατί χαλάνε?

1) Περίπου το 37% χαλάει λογω βλάβης στο εσωτερικό ηλεκτρικό κύκλωμα τους. Γιατί? Πιθανόν λογω των ενώσεων.

2) 32% λόγω του γυαλιού, που δεν συνιστα βεβαια πρόβλημα στην αποδοση, απλα χρειάζεται να το καθαρίζουμε

3) 12% λογω των καλωδίων και του jbox

4) 10% λόγω κελιών που χρησιμοποιούν και προμηθεύονται

5) 9% λόγω αλλων (encapsulant, backsheet)




ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ

Προβλημα στις ενωσεις





Προβλημα στο γυαλί




Πρόβλημα στα καλώδια





8 σχόλια:

  1. ΕΧΩ ΕΝΑ ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΟΣΤΑΡΙ ΜΕ ΠΑΝΕΛ SILIKEN .ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΗΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΡΑΓΙΣΕ ΕΝΑ ΠΑΝΕΛ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ.ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΒΟΥΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλησπερα μηπως σφιξανε πολυ τα κλαμπς? περιοχη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΣΦΙΞΑΝΕ ΤΑ ΚΛΑΜΠΣ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΠΑΝΕΛ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΜΠΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΩ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΓΥΑΛΙΟΥ.ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΓΡΑΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα και από εμένα. Έχω ένα εξηντάρι με τράκερς στην περιοχή του Κιλκίς. Σε τρία από αυτά έσπασε το γυαλί ακριβώς όπως σπάει το παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Η εταιρία που τα εγκατέστησε ισχυρίζεται ότι δεν πρόκειται για υπερβολικά σφιγμένα κλαμπς καθώς αν ήταν έτσι θα είχαν σπάσει στην αρχή της λειτουργίας τους. (Η ζημιά έγινε ακριβώς στο τέλος του πρώτου χρόνου λειτουργίας τους.) Υπάρχει περίπτωση να είναι κάποιος άλλος παράγοντας; Μου φαίνεται περίεργο να είναι συμπτωματικό το γεγονός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και σε μενα ακριβως στον ενα χρονο λειτουργειας εγινε το γυαλι απο τη κατω πλευρα σαν σπασμενο παρμπριζ σε ενα πανελ επικοινωνησα με την εταιρια μου ειπε να το φωτογραφισω και να το στειλο με e-mail και αυτοι θα καταλαβουν αν ειναι απο κακοτεχνια η απο χτυπημα. Το εστειλα και δεχτηκαν οτι ηταν κακοτεχνια και μου το αλαξαν χωρις κοστος.. το κακο ηταν οτι δεν ανελαβαν τα μεταφορικα που ηταν 90 ευρω για ενα πανελ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε μου να σε ρωτήσω, επικοινωνείς εσύ ο ίδιος με την εταιρία κατασκευής των πάνελ ή με την εταιρία που στα εγκατέστησε; Σε ποιο νομό είναι αν επιτρέπεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρήσιμες πληροφορίες για τα προβλήματα που προκαλούνται στα φωτοβολταικά πάνελς από:
    PV Tech Magazine:http://www.irishellas.com/files/Technical-Failures-in-PV-Projects_PVTech_Sept_2016.pdf
    IEA: http://www.irishellas.com/files/IEA-PVPS_T13-01_2014_Review_of_Failures_of_Photovoltaic_Modules_Final--2-.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ξαφνικά από τά 35 πάνελ στέγης δεν λειτουργεί το ένα μου βγάζει ότι λειτουργούν τα 34 από τα 35 . Δεν μου έβγαλε fault , τα έχω απο το 2012 ξέρει κάποιος να μου πει τι έγινε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ