Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Αυξάνουν τη εκτακτη εισφορα σε επίπεδο στραγγαλισμού για να πεσουν οι υπογραφές στις χαμηλότερες ταρίφες.

Στη βουλή ή στο κλουβι?
Ο φίλος αναγνώστης το έγραψε: Θα μας τρελανουν αυτοί. Και έχει δίκιο! Τι , μα τι, τι πράγματα ειναι αυτα; Ήδη η έκτακτη εισφορά ειναι αβάσταχτη! Άλλο ενα χαρατσι της ταξεως του 40% και 37%  θα φέρει σε απογνωση πολύ κοσμο!  Θα αυτοκτονήσει κοσμος σας λεω, θα μπει φυλακή και θα κλαινε οικογένειες. Το κρίμα στο λαιμό σας.  Αλλα τι λεω, εχετε εσείς ηθική και συνείδηση περαν της συνείδησης της τσέπης και της θέσεως σας;

Αλλα ετσι ειναι και τα φωτοβολταϊκά. Μια μικρογραφία της κοινωνίας που ζούμε.  Οι παλιοι φ/β
παραμένουν στο 25%, οι νεοι φ/β πατιούνται μέχρι εσχάτων, οι άλλες απε μενουν στο 10%, οι αλλες εταιρίες, περαν των φωτοβολταικών παραμένουν στη δική τους χαμηλή φορολόγηση αμετοχοι στην κρίση, οι περισσότεροι φ/β επενδυτές μένουν παγωμένοι , ανήμποροι να αντιδράσουν αφού οι περισσότεροι συνδεσμοι και φορείς "σιωπανε" ή αρκουνται σε καποια ανακοινωση  και οολος ο κοσμος ειναι κατα των φωτοβολταικών και των "υπερκερδών" που φαινεται οτι εχουν.

Φαίνεται τοσο ξεκάθαρα οτι το προς συζήτηση νομοσχέδιο αντικατροπίζει τα συμφέροντα των διαπλεκόμενων σε ολο τους το μεγαλειο! Σε αυτό το μόρφωμα της δημοκρατίας οπου το αποφασίζομεν και διατασσομεν σε φερνει στο χειλος της καταστροφής δεν κρατιούνται ουτε τα προσχήματα. Το Ελλειμα στο Λαγηε κατ'εσας ερχεται ουρανοκατέβατο. Τό μονο που πρεπει να κανετε λοιπον ειναι να φορολογήσετε οποιους μπορείτε, φορολόγηση μεχρις εσχάτων. Ετσι εξηγείται γιατι η Τροικα ηταν ικανοποιημένη, και γιατι ειπώθηκε οτι δεν θα υπαρξει αλλη φορολογηση !!  Τέρμα οι μικρομεσαίοι φωτοβολταικοι. Λαμογια.

Επίσης το σίγουρο ειναι οτι η αύξηση αυτή σε επίπεδο στραγγαλισμού , θα πιέσει αρκετό κοσμο να πεσουν οι υπογραφές για ταρίφες και μειον 40% και να λενε και "δοξα το θεο" οταν θα υπογραφουν τη μείωση της ταρίφας με αντίσταθμισμα την εξάλειψη του χαρατσιού.

Αλλα φαινεται οτι το εν δυνάμει  Δημοσιο Ελληνικο ταμείο που θα δημιουργηθεί δεν μπορει να βοηθήσει. Τα λεφτα απο τα ΕΣΠΑ ειναι για τους ημετερους. Το προτζεκτ Helios ειναι για το καλο μας.  Η ΕΛΛΑΔΑ δεν νοιαζεται για τα δικα της παιδια αλλα για να φτιάξει εργα για την ηλεκτρική ενέργεια της Γερμανίας. Το χαρατσι, δεν ειναι χαρατσι αλλα εκτακτη εισφορα αλληλεγγύης! Αλληλεγγυοι ναι να σταθουμε ναι. Ολοι μας ομως αλληλέγγυοι, οχι επιλεκτικά τα φ/β. Και ζωντανοι .

Ας περιμενουμε τώρα καμμια ανακοινωση τωρα απο τους συνδέσμους για να ενημερωθούμε για το ποσο αντίθετοι ειναι σε ολο αυτο που γίνεται. Αν πραγματι ενδιαφερονται , θα πρεπει οι κινητοποιήσεις να γινουν πιο μαζικές, οργανωμένες και δυναμικες.

Ηλιος

30 σχόλια:

  1. Η σιωπή και αδράνεια στο καταιγισμό των εξελίξεων που έρχεται από τους επενδυτές φωτοβολταικών, δείχνει πόσο τυχοδιώκτες και ωφελιμιστές είμαστε στις επιλογές μας. Ας μην ζούμε με αυταπάτες πιστεύοντας σε παλιούς και νέους και σε διαφορετική μεταχείριση. Η εξόντωση των γενεών των φωτοβολταιών γίνεται με οργανωμένο σχέδιο. Ξυπνήστε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 'Ηλιε η εκτακτη εισφορά αυξάνεται (κατά 10%) για (τους πολυ νέους) όσους έχουν συνδεθεί μετά τις 12/11/2012. Μεγάλοι κλέφτες, τους δίναν παρατάσεις για να τους τα πάρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 12/11/2012 ειναι η εναρξη ισύος του νομου ν. 4093/2012. Δεν ειμαι νομικός αλλα ο συγκεκριμένος νομος αναφέρεται στην εκτακτη εισφορα για τις περιπτώσεις φ/β σε λειτουργία
      α)έως 31.12.2011.,
      β)σε μήνα προγενέστερο του Φεβρουαρίου 2012.
      γ)στο διάστημα μεταξύ Φεβρουαρίου 2012 και 9 Αυγούστου 2012.
      δ) για τους λοιπούς σταθμούς ΑΠΕ και τους σταθμούς ΣΗΘΥΑ.

      Αρα, φαινεται οτι αφορα η αλλαγη στην εκτακτη εισφορα απο Ιανουαριο του 2012 και μετα (β και γ περίπτωση). Πού γραφει για τους πολυ νεους που λες;

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς αυτοί που συνδέθηκαν μετά τις 12/11/2012 θα εχουν το μεγαλύτερο χαράτσι διότι αυτοί έφτιαξαν τα έργα ποιο φτηνά απο όλους μας και απολαμβάνουν υψηλές ταριφες
      Εγώ συνδέθηκα το Μάιο του 2012 εχω χαράτσι 30% κόστος έργου 285000 ευρω (100 kw) και δανειο με ετήσια δόση 28000
      Και ταρίφα 0,429 κάποιοι όμως έκαναν το έργο τωρα τελευταία με κόστος ίσως και κάτω απο 150000 με την ίδια ταρίφα
      Αυτοί δεν μπορει να εχουν την ίδια φορολόγηση με μας μόλις 6 μήνες μετά
      Ολες βέβαια αυτές οι φορολογίες ειναι άδικες και παράλογες αλλα αφού τις βάζουν πρεπει να επιβάλλονται δίκαια

      Διαγραφή
    3. Θα συμφωνήσω στο τελευταιο που λες, και εχει δικιο οτι εσύ χανεις πολυ περισσότερο απο καποιον αλλο. Για μενα η βαση που πρεπει να γινεται η ολη συζήτηση πρεπει να ειναι διαφορετική. 1) Δεν γινεται να υπαρχει απο το πουθενα εκτακτο χαρατσι της ταξεως ακομα και του 25%!!!! Κανεις μια επενδυση , ισως και επενδυση ζωής για καποιους, μετρας τα κουκια, και προχωρας. Και αν αυτος με τις 150 χιλ δανείστηκε με υψηλοτερο επιτόκιο απο εσενα; Και αν εβαλε υποθήκη το σπιτι του; Και αν τον απελυσαν απο τη δουλεια του; Τοτε ποιος ειναι σε χειρότερη θεση; Αυτο που θελω να πω ειναι οτι δεν μπορει ο εκαστοτε υπουργος να σου ανατρέπει τα δεδομενα με τετοιο τροπο. 2) Επιλεον εχει φανει πολλες φορες οτι δεν υπαρχει ορθολογικος σχεδιασμός στο υπουργείο ή απλα δεν ξερουν που παν τα 4. Λαγηε, ελλειμα, Νεες αδεις, παλιες αδειες, κοστη ειναι λεξεις αγνωστες. Το αποδεικνύουν καθημερινα με τις ανακοινώσεις τους. 3) Πρώτα ξεκαθαρίζεις το που εισαι (ποσο ειναι το ελλειμα , γιατι δημιουργήθηκε, πως επιδεινώθηκε, ποιοι ειναι οι στοχοι μας , που θελουμε να παμε)και μετα παίρνεις μετρα. Φαινεται οτι στη χωρα μας οι αποφάσεις δεν παιρνονται ετσι.

      Διαγραφή
    4. Όλα όσα αναφέρεις έχουν προσδιοριστεί. Μπορείς να τα βρεις και να τα διαβάσεις εύκολα. Συνεπώς δεν αποτελούν πλέον δικαιολογία για καθυστέρηση και ανοχή στην υπέρβαση...

      Διαγραφή
  3. Αντιφωτοβολταικός speaking.

    Τι κινδυνολογίες είναι αυτές;Τι αυτοκτονίες και φυλακές γράφετε;Δεν ξέρετε τι σας γίνεται.

    ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ!
    ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΜΥΑΛΟ ΕΒΑΛΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ!
    ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΑΝΕ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ;
    ΑΥΤΟΙ ΤΙ ΗΤΑΝΕ; ΚΟΡΟΙΔΑ;

    Αφιερωμένο σε όλους τους μερακλήδες φωτοβολταικούς

    http://www.youtube.com/watch?v=7iRq1xGR8Mc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αστα φίλε εσυ είπαμε είσαι απο άλλο πλανήτη μην μιλάς

      Διαγραφή
    2. ρε αντιφωτοβολταικε λακαμα κοψε την πρωινη σε χαλαει... εχει γινει το μυαλο σου ζελε...

      Διαγραφή
  4. Παραθέτω το άρθρο του νομοσχεδίου (όπως δημοσιεύθηκε από το energypress): Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης των περιπτώσεων β) και γ) της υποπαραγράφου 1 της παραγράφου Ι.2 του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 (Α΄ 222/12.11.2012) καθορίζεται σε 40% και 37% αντίστοιχα >>>>>>>ειδικά για τους φωτοβολταϊκούς σταθμούς που τέθηκαν σε δοκιμαστική λειτουργία ή ενεργοποιήθηκε η σύνδεσή τους μετά την έναρξη ισχύος του ανωτέρω νόμου και για τις πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας που λαμβάνουν χώρα μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος<<<<<<<<.
    Δηλαδή καταλαβαίνω οτι για τους μετά 12/11/2013 το 27 γίνεται 37 και το 30 -> 40%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε παιδια, αλλο ποτε δημοσιεύθηκε ο νομος και αλλο τι λεει μεσα! αφου μεσα λεει ο νομος οτι αφορα για φοτοβολταικαπου ειναι και για πριν τις 12/11/2012 που δημοσιεύθηκε . Ο νομος μεσα λεει και για εισφορα σε οσα φτιαχθηκαν τον Φεβ 2012, τον Αυγουστο 2012 κτλ κτλ Και αν ειναι ετσι οπως λες για ποιους ισχυει το 37 και για ποιους το 40% μετα τις 12/11/2012?, ποιες ημερομηνιες ειναι αν οχι αυτες που λεει και ο ηλιος πιο πανω;

      Διαγραφή
  5. ΕΧΩ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕΙ-ΘΥΜΩΣΕΙ!!!
    ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ!

    ΠΡΩΤΕΙΝΩ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΦΟΡΕΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΕΩΣ 100KW ΚΑΙ ΜΟΝΟ!

    ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΚΑ ΜΑΣ!

    ΑΣ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ! ΑΝ ΧΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΩΣΕΙ Η ΙΣΧΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΜΑΣ!

    ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΟΥ ΕΝΑ EMAIL ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΡΧΗ:

    PV100KW@GMAIL.COM

    ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ 100KW, ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιφωτοβολταικος speaking.

      Φίλε φωτοβολταικέ άδικα χτυπιέσαι.Το πολύ πολύ να μαζευτείτε καμιά 20 αρια άτομα.
      Κάτι τρέχει στα γύφτικα που λένε στο χωριό μου.Στην Ελλάδα όλοι λειρουργούνε για την πάρτη τους.Οπότε ο σώζων εαυτόν σωθείτω.Υπό αυτό το πρίσμα μια λύση μόνο υπάρχει.

      ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ,ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΒΑΛΕΙ ΩΣ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ
      ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.
      ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ,ΕΧΟΝΤΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΔΙΠΛΑ
      ΣΟΥ ΕΝΑ ΤΣΑΚΑΛΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟ,ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ.ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΓΥΡΙΖΕΙΣ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ.

      ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΝΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΣΟΥΡΑ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ,Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΝΟΙΚΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΟΝΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΣ!

      ΣΗΜΕΙΩΣΗ:ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΔΙΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛ.ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟΥΔΑΚΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΕΛ

      Διαγραφή
    2. ΑΠΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ,ΕΚΑΝΑ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ.ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΕΗ

      Διαγραφή
    3. Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΕΗ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΚΧΩΡΗΘΕΙ ΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ. ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΕ ΑΠΑΛΛΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΟΦΕΙΛΗ ΣΟΥ.
      ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΜΙΣΤΕΡ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ Η ΟΙ ΤΡΠΕΖΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ.

      Διαγραφή
    4. Αντιφωτοβολταικος speaking.

      Οπότε αγαπητέ μου τι σημαίνει αυτό που λες;Οτι δεν υπάρχει διέξοδο διαφυγής.
      Άρα;
      Ή μένεις με την πλάτη στον τοίχο και σε κατασπαρασει η τράπεζα και το σύστημα ή παίρνεις το όπλο και εκτελείς τραπεζίτες και κυβερνητικούς

      Διαγραφή
  6. όσα έργα έγιναν το 2012 και 2013 ζορίστηκαν στο να δανειστούν λόγο κρίσης και αν βρήκαν δανεισμό το βρήκαν με 9-10-11% άρα ο τύπος που γράφει παραπάνω πληρωνει τις ίδιες δόςσεις με αυτούς γύρω στα 28000 ευρώ. τώρα για τις τιμές που το ειδατε γραμμένο 150000 ? 170000-180000 δεν συμπεριλαμβάνετε οι προκαταρκτηκές εργασίες και η συνδεση με τη ΔΕΗ?
    ΓΙΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΕΙΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα επιτόκια του 2011 το ίδιο ψηλά είναι.

      Διαγραφή
    2. Φίλε είμαι αυτός που γράφει για την δόση των 28000 το χρονο το επιτόκιο ειναι 10,1% και το συνολικό ποσόν του δανείου 170000 ευρω
      Αρα σκέψου άλλο όλο το έργο να κάνει 170000 ευρω και άλλο 285000 ευρω η διάφορα ειναι τεράστια και δεν μπορει αυτός με έργο 170000 ευρω να εχει πάρει δανειο 100% επομένως το δανειο του ειναι σημαντικά μικρότερο και η δόση σημαντικά μικρότερη απο εμένα

      Διαγραφή
  7. -στο 40% για τους φωτοβολταϊκούς σταθμούς που είχαν κλειδωμένες ταρίφες πριν την 31η Ιανουαρίου του 2012 και τέθηκαν σε δοκιμαστική λειτουργία ή ενεργοποιήθηκε η σύνδεσή τους μετά την έναρξη ισχύος του νόμου 4093/2012 με τον οποίο θεσπίστηκε η ειδική εισφορά.

    -στο 37% για τις επενδύσεις που είχαν κλειδώσει ταρίφα μετά την 31η Ιανουαρίου του 2012 και τέθηκαν σε δοκιμαστική λειτουργία ή ενεργοποιήθηκε η σύνδεσή τους μετά την έναρξη ισχύος του νόμου. ο νομος 4093/2012 εχει ισχυ απο 12/11/12 αρα οσοι εχουν κλειδωσει ταριφα σε αυτες τις ημερομηνιες και ενεργοποιηθηκε η συνδεση τους πριν απο αυτη την ημερομηνια δεν αλαζει η εισφορα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο 4093 δημοσιεύτηκε 12 /11/2012 όμως τα χαράτσια ‘’εισφορές ίσχυσαν αναδρομικά από Ιούλιο. Αυτή λοιπόν θεωρώ πως είναι η ημερομηνία οπού εννοούν ‘’όπως ίσχυσε’’. Άλλως, τι παράνομες είναι οι αναδρομικές εισφορές πχ του Αυγούστου? Δημοσιεύτηκε Νοέμβριο ίσχυσε από Ιούλιο η εισφορά. Το είδαμε όλοι. Αρά όσοι έχουν ενεργοποιηθεί πριν από Ιούλιο είναι ‘’ασφαλείς’’. Μια γνώμη – ερμηνεία γράφω… επειδή δυστυχώς ενεργοποίησα πάρκα και στις..12/11/12

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπορει καποιος να βοηθησει...
    Εχω συμβαση συνδεσης και συμβαση πωλησης με 0.215 (αδεια βγηκε μετα απο Φεβ-13), τι γινεται εδω?
    Ολοκληρωνω κατασκευη μεσα στον Απριλιο...
    το 0.215 υποκειται σε κανενα απο αυτα τα νεα χαρατσια? μενει ως εχει?
    Ή εξαρταται μονο απο την μελλοντικη υπουργικη αποφαση (εαν αυτη υπαρξει)?
    ΗΛΙΟΣ, θα μπορουσα να εχω τη γνωμη σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νομιζω οτι στο κειμενο της διαβουλευσης αναφερει 'μετα την ισχυη του νομου 4093'. Η ισχυη του νομου οριζεται απο την μερα δημοσιευσης του στην εφημεριδα της κυβερνησεως και οχι απο το περιεχομενο του. Διαφορετικα θα μπορουσε καποιος να δικαστει το 2013 για μια πραξη που διεπραξαι το 2009 με την νομοθεσια του 2013.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΔΆΝΕΙΟ 140000 ΜΕ ΕΠΙΤΌΚΙΟ 9.3% ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΡΓΟΥ 235000 ΣΥΝΔΕΘΗΚΑ ΤΟ 2013 ΔΟΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΟΥ 23400 ΕΥΡΩ
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΛΕΜΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ
    ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΘΗΚΕ ΤΟ 2013 ΔΕΝ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 200000 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΔΑΝΕΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 140000 ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΑΚΟΜΑ ΛΕΦΤΑ (ΚΑΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝ ΟΨΗ ΤΗΣ ΜΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΧΑΜΗΛΗ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ) μιλάνε πολλοι που δουλευουν τα παρκα τους απο το 2008 με κοστος φυσικα γυρω στις 300000 αλλά και με΄σω αναπτυξιακου και μεσω 0,45 τιμης άρα το ιδιο ειναι αν το έκανες το 2008 με 5 χρονια παραγωγη(κοντευεις να το αποσβεσεις ) ? το ιδιο ειναι αν το σύνδεσες τωρα? και μη βιαζεστε να βγαλετε συμπερασματα οι αγροτες την εχουν φαει πολυ πριν κανουν τα παρκα τους μια απο τις ενωσεις με 5000 ευρω τις μελετες 1000 τα τοπογραφικα και αλλα τετοια διαφορα ......ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑΥΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά τα λες... Αλλά να σε διορθώσω... Το 2008-2009-2010-2011 κανένας δεν έκανε το πάρκο του με 300,000€. Συνδέθηκα τον 6/11 και το συνολικό κόστος 320,000€ με αναπτυξιακό, επιτόκιο 9,1 και λέφτα από αναπτυξιακό ακόμη δεν πήρα..Δόση δανείου αυτή τη στιγμή 40,000€. Οι δε του 2008 έκαναν τα πάρκα τους με 600.000 για να μη πω ότι ξεκίνησα τις διαδικασίες αδειοδότησης το 2007 και ολοκληρώθηκαν Ιανουάριο 2011. Ετσι για να ξερουμε τι λέμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παπακυριακού Γιάννης19 Απριλίου 2013 στις 11:39 π.μ.

    Υπάρχουν και κάποιοι που τα πάρκα τους έδωσαν προκαταβολή για να κλειδώσουν τιμή εξοπλισμού 8/2010 και υλοποίησαν 5/2011.
    το πάρκο στοίχησε 530.000 και ΕΧΩ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙ ΑΥΤΟ.και χωρίς αναπτυξιακό.
    Και πλήρωσα 10.000 τουλάχιστον. 10.000 για τις άδειες 9 εμένα να τρέχω σαν το Βέγγο!
    τοπογραφικά,άδεια δόμησης μικρής κλίμακας,άδεια από την περιφέρεια,άδεια εξαίρεσης από τη ΡΑΕ (εσείς δεν το ζήσατε αυτό το έργο να δείτε τι εστί βερίκκοκο,3 ΧΡΟΝΙΑ έκαναν να τη δώσουν),άδεια από 3 αρχαιολογίες και άλλα που θέλω να τα ξεχάσω.
    Δάνειο 270.000 και δόση πριν ένα χρόνο 40.000 τώρα περίπου 38.000
    Σας λέμε οτι δεν είστε μόνο εσείς με πρόβλημα,υπάρχουν και άλλοι και δεν καταλαβαίνετε ορισμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οταν συνδέεσαι 20 Νοεμβρίου 2012 μάλλον δεν το ηθελες αλλα το είχες προγραμματίσει απο τουλάχιστον ενα μηνα πρίν. Και μάλλον μπορεί να είχες κάνει σύμβαση με τον εργολάβο μήνες πρίν. Και μπορεί να χρησιμοποίησες Ευρωπαικά πάνελ που κάνουν το διπλάσιο απο τα Κινέζικα. Δυστυχώς οι απατεώνες που αποφασίζουν κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν και φορολογουν τα κάτω απο 1ΜW. Τα μεγάλα που και το τελευταίο παιδί ξέρει οτι γίνονται τουλάχιστον οικονομίες κλίμακος δεν τα πειράζουν. Τα μικρά ειναι το πρόβλημα. Ολα αυτά γίνονται σε μια χώρα που πασχίζει να φτιάξει επενδυτικό κλίμα!!! Αν κάποιοι "σχεδίασαν" στρεβλά το συστημα ας λογοδοτήσουν πρώτοι και οχι να γινονται τα ρεζιλίκια που γίνονται.
    Ανώνυμος ( προς το παρόν ) παραγωγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πεστα κ. Παπακυριακου για το κοστος του 2008. Μονο τα πανελ κοστισαν 380.000 ευρω. Συνολικο κοστος γυρω στα 600.000 υπολογιζω, (γιατι εχασα τη μπαλα)χώρια το ανελεητο αγχος και το τρεξιμο για τα χαρτια. Ουτε αναπτυξιακο ουτε τιποτα - ζεστο χρημα. Ξεσκιστηκαμε στο τρεξιμο εμεις με τις κωλο-υπηρεσιες για να στηνουν σημερα παρκα με 150.000και να διαμαρτυρονταιγια την εισφορα.
      Οτανεγω εκανα τη συμβαση με τον τοτε ΔΕΣΜΗΕ ο νομος 3468/2006 εβαζε το οριο των 560 MWp στα φωτοβολταικα που θα εγκατασταθουν στην Ελληνικη επικρατεια.Επενδυσα με βαση αυτα τα δεδομενα καιτο συστημα φαινοταν να δουλευει μεχρι που ηρθε η Μπιρμπιλη με το νομο του 2010 (πελατες μου- Βέγγος) και μας εσειλε απο εκει που ηρθαμε.Αυτοι οι πελατες διαμαρτυρονται τωρα.

      Διαγραφή
    2. Πεστα κ. Παπακυριακου για το κοστος του 2008. Μονο τα πανελ κοστισαν 380.000 ευρω. Συνολικο κοστος γυρω στα 600.000 υπολογιζω, (γιατι εχασα τη μπαλα)χώρια το ανελεητο αγχος και το τρεξιμο για τα χαρτια. Ουτε αναπτυξιακο ουτε τιποτα - ζεστο χρημα. Ξεσκιστηκαμε στο τρεξιμο εμεις με τις κωλο-υπηρεσιες για να στηνουν σημερα παρκα με 150.000και να διαμαρτυρονταιγια την εισφορα.
      Οτανεγω εκανα τη συμβαση με τον τοτε ΔΕΣΜΗΕ ο νομος 3468/2006 εβαζε το οριο των 560 MWp στα φωτοβολταικα που θα εγκατασταθουν στην Ελληνικη επικρατεια.Επενδυσα με βαση αυτα τα δεδομενα καιτο συστημα φαινοταν να δουλευει μεχρι που ηρθε η Μπιρμπιλη με το νομο του 2010 (πελατες μου- Βέγγος) και μας εσειλε απο εκει που ηρθαμε.Αυτοι οι πελατες διαμαρτυρονται τωρα.

      Διαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ