Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Παραγωγή Φωτοβολταϊκών Aπρίλιος - Πληρωμή Μάϊος/Ιούνιος 2024


 Καλησπέρα σας, 

Ενημερώστε όταν έχετε πληρωθεί τράπεζα, αυτοτιμολόγηση ή όχι, περιοχή φ/β, ημ/νια πληρωμής και μην ξεχνάτε το ποσό.


164 σχόλια:

  1. Δεν έχω πληρωθεί από Πειραιώς και είμαι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερος όποιος γνωρίζει το λόγο θα παρακαλούσα να με ενημερώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα σχετικά με την υποβολή δήλωσης ακαθάριστων γηπέδων,χρειάζεται τεχνική μελέτη από μηχανικό η απλώς δηλώνουμε στην πλατφόρμα που άνοιξε ότι το πάρκο εχει καθαριστεί.
    Εγώ πάντως όργωσα το υπόλοιπο τμήμα του αγροτεμαχίου εκτός περίφραξης και έβγαλα και φωτογραφίες με drone με ημερομηνία για να είμαι καλυμμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομιζω ότι όσα φωτοβολταϊκά πάρκα βρίσκονται δίπλα σε δασικές εκτάσεις η χορτολιβαδικές υποχρεούνται να υποβάλουν δήλωση ακαθάριστων γηπεδων
      Κουρεύεις το πάρκο σου και το δηλώνεις ....στο gov.

      Διαγραφή
    2. Ακόμα και για τα εκτός σχεδίου δόμησης?

      Διαγραφή
    3. Μιλάμε για χωράφια όχι για οικόπεδα aris.

      Διαγραφή
    4. Εγώ συνορευω με δασική έκταση και ο πολιτικός μηχανικός που έχω απευθύνθηκε στον δήμο και στην πυροσβεστική .
      Αυτοί είπαν ότι πρέπει να δηλωθεί στον gov .
      Εγώ το αγροτεμάχιο το καθάρισα και μέχρι τέλος του μήνα θα το δηλώσω....γιατί με αυτούς δεν βγάζεις άκρη.

      Διαγραφή
  3. Καλησπερα , βγηκε η λιστα με τα παρκα εως 400kw (κορεσμενα πελοπονησσος, κρητη)
    Ειναι συνολικα 416 αιτησεις.
    Αλλα στον συνδεσμο απο κατω
    δειχνει οτι το δικτυο πλην κορινθιας ειναι στα κοκκινα. Ξερεις καποιος τι σημαινει αυτο ??
    https://deddie.gr/Documents2/%CE%A6%CE%A9%CE%A4%CE%9F%CE%92%CE%9F%CE%9B%CE%A4%CE%91%CE%99%CE%9A%CE%91/%CE%94%CE%A0%CE%A0%CE%97%20%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%9F%CE%A5%CE%A3%CE%99%CE%91%CE%A3%CE%97.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποιοι που είναι στη λίστα αν δεν υπάρχει χώρος στο τοπικό δίκτυο δε θα μπορέσουν να κάνουν έργο.

      Διαγραφή
    2. Μα αυτο σκεφτηκα κι εγω , μονο στη κορινθια δειχνει να υπάρχει ακομα δικτυο ( συμφωνα με τα στοιχεία) σε ολες τις αλλες περιοχες ειναι κλειστο απ οτι δειχνει ο πινακας . . .

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. δες εδώ με το τι περιθώριο υπάρχει ακόμα
      https://apps.deddie.gr/WebAPE/main.html

      Διαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. για οσους μπηκαν στο χορο των φωτοβολταικων αργα η νωρις....αξιζει να το διαβασετε ...!!..
    https://www.liberal.gr/energeia/telos-epohis-sto-laiko-kapitalismo-ton-ape

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα διαφωνήσω στη παράγραφο : Ένας αντίλογος είναι ότι δεν αποτελεί δουλειά μιας κυβέρνησης να νουθετεί τους πολίτες για το που θα επενδύσουν τα χρήματα τους. Είναι ατομική επιλογή του καθενός τι ρίσκα θα αναλάβει, συμβουλευόμενος τους ειδικούς, μελετώντας την αγορά και ακολουθώντας τη δική του κρίση.

      Πρώτον το σύστημα δεν κράσαρε απο τους ιδιώτες που πολύ καλά σκεφτόντουσαν και δεν είχαν ανάγκη να τους νουθετήσει το κράτος. Εξάλλου τα τελευταία χρόνια δεν μπορούσαν να αιτηθούν.
      Δεύτερον το σύστημα κράσαρε από τα φιλαράκια της κυβέρνησης με τα χαοτικά έργα.
      Εκεί δεν χρειαζόταν να νουθετήσει τα φιλαράκια η κυβέρνηση αφού για αυτά δούλευε και εις βάρος των μικρομεσαίων ιδιωτών.
      Ξεχνάμε το Σκρέκα που μοίραζε αφειδώς άδειες σε έργα τέρατα ενω απαγόρευε στους μικρομεσαίους. Τη φούσκα τη δημιούργησε η ΝΔ και τώρα τα παπαγαλάκια μας ρίχνουν ευθύνες περί τεχνογνωσίας επιχειρηματικότητας.
      Αλήτες που τα χρήματα των λογαριασμών ρεύματος (που ποτέ δεν φθηναίνουν ενώ οι ΑΠΕ το πέτυχαν) ξενιτεύονται μέσω των έργων των επενδυτικών κολοσσών.
      Σκεφτείτε ένα έργο τέτοιο 350 MW να μοιραζόταν σε 350 μικρομεσαίους παραγωγούς που με τη σειρά τους θα διοχέτευαν τα κέρδη τους στις τοπικές κοινωνίες που ζούνε.
      Αυτό είναι ανάπτυξη και όχι οι άδειες Σκρέκα. Αυτό δεν είναι πράσινη ανάπτυξη αλλά επίθεση των ξένων funds στα οικονομικά της Ελλάδος όπως με το χρηματιστήριο.
      Ακόμα και τα χαοτικά έργα των 4-5 δικών μας (κολλητών της κυβέρνησης) ρίχνουν καθόλου χρήμα στις τοπικές κοινωνίες που φτιάχνουν τα έργα τους; Όχι.
      Και να μην ξεχνάμε ότι το ρίσκο της πράσινης ενέργειας όπου έριξε τα κόστη για να μπούνε τα μεγάλα κοράκια ξεκίνησε απο τους μικρούς.
      Τώρα μπορείτε να καταλάβετε για ποιο λόγο ανέστειλαν την αγορά των μικρών το 14 ενώ ακριβώς εκείνα τα χρόνια έμπαιναν τα κοράκια. Μας έκοψαν τα πόδια μας έριξαν καρπαζιές για να σταματήσουμε να επενδύουμε προς χάριν των μεγάλων. Και το χειρότερο συναίνεσαν και δικοί μας σε αυτό. Και φυσικά και τότε ΝΔ κυβερνούσε.
      Αυτή είναι η αλήθεια και όχι ο λαικός καπιταλισμός. Μακάρι να ήταν ο λαικός καπιταλισμός και τότε θα παίζαμε σε ποιο δίκαιο παιχνίδι και όχι σε πουλημένο απο ξεφτιλισμένα δίποδα που παριστάνουν τους υπουργούς.

      Διαγραφή
    2. ειμαι απολυτα συμφωνος μαζι σου ...πετανε το μπαλακι σε μας που στρωσαμε το δρομο και μειωνοντας τα κοστη οι μικροι...εμεις δηλαδη απλως εδω στελνουν μηνυμα το " με πιστολιες φοβος δηλ .. να σφιγγουν οι κωλοι".. οπως λεει και ο σοφος λαος.... .συγνωμη κιολας

      Διαγραφή
    3. Να μας κάνουν και κήρυγμα τα παπαγαλάκια πάει πολύ.
      Η κυβέρνηση δεν νουθετεί αλλά κρατάει ισονομία στο επιχειρήν της χώρας.
      Φταίμε εμείς που δεν μπορούμε εδω και χρόνια να αιτηθούμε και δεν φταίνε αυτοί που ακόμα και τώρα κατασκευάζουν και αδειοδοτούνται χαοτικά έργα.
      Συγνώμη γι αυτό που θα πω προς ορισμένους παραγωγούς αλλά επειδή η νδούλα μας έχει βάλει δάχτυλο πολλάκις χωρίς βαζελίνη όποιος είναι πραγματικός παραγωγός και ψηφίζει νδούλα ή καθυστερημένος είναι ή πανηλίθιος και αυτοκαταστροφικός. Δεν υπάρχει κάτι άλλο.
      ΥΓ δεν είμαι τσίριζα για κάποιους καλοθελητές.

      Διαγραφή
    4. Ναί GEORGE είναι ακριβώς έτσι.Σκόπιμη και βήμα βήμα δημιουργία ασφυξίας για εμάς..

      Διαγραφή
    5. Αν κάποιος μπει στο σπίτι σου και σου αρπάξει τις οικονομίες που έχεις για το μέλλον των παιδιών σου θα τον φας ζωντανό. Αν κάποιος σε καταστρέψει οικονομικά και δεν μπορείς να προσφέρεις στα παιδιά σου θα τον κυνηγήσεις νομικά και με οποιοδήποτε άλλο τρόπο μπορείς. Εμείς πως γίνεται κάποιοι επανειλημμένος να μας κτυπούν να μας βάζουν χέρι στο οικονομικά της οικογένειας να μας καταστρέφουν σκόπιμα και στο παρόν και στο μέλλον και απο την άλλη εμείς να τους επιβραβεύουμε που μας καταστρέφουν με τη ψήφο μας είναι απίστευτο. Στρουθοκάμηλοι να ήμασταν καλύτερη αντίδραση θα είχαμε. Ένα γεγονός που επαναλαμβάνετε συνεχώς παύει να είναι τυχαίο αλλά γίνεται προγραμματισμένα.

      Διαγραφή
    6. Συνεπώς κύριοι κάτι πρέπει να κάνουμε..μεταξύ μας.
      Τις προθέσεις τους τις ξέρουμε πλέον πολύ καλά.. Καλύτερα να παραθέσει ο καθένας την ενδεχόμενη πρότασή του εδώ στο blog αλλά καλύτερα θα ήταν να ανταλλάξουμε μεταξύ μας τηλέφωνα και mails ώστε χωρίς σκόπιμες επιθέσεις-αποδομήσεις και παρεμβάσεις απο διάφορους άλλους να συνεννοηθούμε για το τί θα κάνουμε

      Διαγραφή
  6. Μας πετάνε διάφορους "λαγούς" να δούνε τις αντιδράσεις μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Μυτιληναίος λέει όλη την αλήθεια για την πολιτική της ΝΔ στις ΑΠΕ.
    Τα λέει κάπως άκομψα και χοντροειδώς αλλά σου λέει μακάκα αυτά θα ζήσεις απο εδω και πέρα και εμείς οι μεγάλοι θα σας εξαφανίσουμε. Δεν σου λέει όμως ότι αυτό θα συμβεί γιατί για σύμμαχό τους οι μεγάλοι όμιλοι έχουν την νδούλα. Το πλεονέκτημά τους όπως λέει πηγάζει καθαρά απο πολιτικές της νδούλας.
    Πρέπει όμως να αναγνωρίσουμε ότι τουλάχιστον λέει την αλήθεια.
    Ας δούμε τη σταράτη δήλωσή του:

    Παρέμβαση επί του θέματος πραγματοποίησε, κατά τη διάρκεια της χθεσινής γενικής συνέλευσης ο πρόεδρος και CEO της Metlen (Mytilineos) Ευάγγελος Μυτιληναίος, προβλέποντας ότι θα καταργηθούν οι άδειες και θα επικρατήσουν καθαρά κριτήρια αγοράς για το ποιες τελικά επενδύσεις θα προχωρήσουν.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, η αγορά θα συγκεντρωθεί σε χέρια λίγων και ισχυρών ομίλων, υπονοώντας πιθανώς ότι όσοι δραστηριοποιούνται στην προμήθεια ρεύματος (ΔEΗ, Μυτιληναίος, ΓΕΚ, ΕΛΠΕ, ΜΟΗ) διαθέτουν πλεονέκτημα, έναντι των ανεξάρτητων παραγωγών ΑΠΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σχετικά με την δενδροφύτευση στα πάρκα, που ψηφίστηκε, γνωρίζετε για ποιους ισχύει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ποιο λόγο για κάποιους να μην ισχύει;

      Διαγραφή
    2. Εξαιρουνται τα εργα που εχουν απαλλαγη ΕΠΟ.

      Διαγραφή
    3. Αυτές είναι οι επίσημες απαιτήσεις φύτευσης σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς • Το πλήρες κείμενο

      https://news.b2green.gr/48070

      Διαγραφή
    4. Ποιά ακριβώς έργα εξαιρούνται απο την δεντροφύτευση?

      Διαγραφή
  9. https://www.businessdaily.gr/oikonomia/115833_telos-ton-hryson-apodoseon-ton-ape-apeilei-toys-mikroys-paragogoys
    ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ... ΠΑΛΙ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΦΟΒΟ !!!!..
    .......Το κομπόδεμα
    Ανεξάρτητα από τις προοπτικές του κλάδο, η εμπιστοσύνη των επενδυτών έχει κλονιστεί. Από επένδυση που προσφέρει σταθερό εισόδημα, έχει μετατραπεί σε αγορά με πολλές αβεβαιότητες και έλλειψη διαφάνειας. Ειδικά τώρα, που εκτιμάται ότι πλησιάζει το τέλος των feed in tariffs (το σύστημα των εγγυημένων σταθερών τιμών).

    Αν και υπήρξε μαζική η είσοδος των επενδυτών τα τελευταία χρόνια, πολλοί μπήκαν προσεκτικά στην αγορά, πιστεύοντας στην πράσινη μετάβαση, και δείχνοντας εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Τώρα, όμως υπάρχει θυμός και απογοήτευση ανάμεσα στους κόλπους των μικροεπενδυτών που καταλογίζουν στην κυβέρνηση έλλειψη στρατηγικής και κακή διαχείριση.

    «Αυτός ο τρόπος αμοιβής (τα feed in tariffs) δημιούργησε στον κόσμο μια πολύ μεγάλη επιθυμία, αν έχουμε ορισμένα χρήματα, ή αν έχουμε ένα κομπόδεμα, και το επενδύσουμε στην πράσινη ενέργεια, τότε θα έχουμε έτσι ένα εισόδημα σε όλη μας την ζωή, όπως παλιά οι άνθρωποι έπαιρναν μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και τις άφηναν μια ζωή ώστε να παίρνουν το μέρισμα και την υπεραξία της Εθνικής Τράπεζας», σύμφωνα με τον κ. Μυτιλιναίο.

    «Όποιος δεν είναι καθετοποιημένος και έχει 5 MW με τα οποία έλπιζε να έχει μια μόνιμη απολαβή για όλη την διάρκεια της ζωής του, θα αρχίσει να έχει πρόβλημα τώρα», τόνισε ο ίδιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σχετικά με τη δεντροφυτευση. Την σκίαση από δέντρα 7 και 10 μέτρων δεν την υπολογίζουν? Ειδικά τα φ/β με tracker θα έχουν πρόβλημα. Νερό αν δεν υπάρχει πώς θα ποτιστουν για να μεγαλώνουν? Σε περίπτωση φωτιάς έτσι και βάλουμε ελιές έχει δει κανένας πώς καίγονται ? Υπάρχει παράνοια ή εγώ είμαι παρανοϊκός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό έρχεται σε αντιδιαστολή με το νόμο για την πυροπροστασία που λέει ότι τα δέντρα πρέπει να κλαδεύονται στα 2/3 του ύψους τους

      Διαγραφή
  11. Καλημέρα ! απο πότε και μετά ισχύει η δεωδροφύτευση ? ποια έργα πιάνει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η δεντροφύτευση ειναι αλλη μια παρανομη ανοησία από αεργους καρνάβαλους του κομματικου σωλήνα.
    Άκου 8 μ ελάχιστο ύψος......
    Εδω λέμε να μην υπάρχουν δέντρα για να μην υπάρχουν σκιάσεις.
    Αυτά τα παρασιτικά υποκείμενα αγνοούν το γεγονός και στο βορρά να υπάρχει δεντρο μπορουν να δημιουργούν εν δυνάμει σοβαρες σκιάσεις κατά την ανατολή και δυση ειδικά το καλοκαιρι οπου ο ηλιος βρίσκεται στις -/+ 120 μοιρες από το αζιμουθιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ απλά αυτό δεν μπορεί να γίνει στα υφιστάμενα Φ/Β πάρκα. Δεν είναι δυνατόν.Προφανώς θέλει η κυβέρνηση να μας φέρει σε απελπισία.Δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση

      Διαγραφή
  13. Το θέμα είναι τι μπορούμε να κάνουμε για να καταλάβουν τα αυτονόητα? Το δικό είναι μέσα σε καλαμιές και είμαι μονίμως σε επιφυλακή. Θα βάλω και άλλον μπελά + την σκίαση. Ελλαδάρα μου με τους φωστήρες σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπέρα
    Όλοι αντιλαμβανόμαστε το αδιέξοδο που δημιουργείται με τη συνέχιση της υπερπαραγωγής ενέργειας χωρίς την πρόβλεψη της διάθεσης. Δεν ήταν καθόλου άγνωστο το τι θα συνέβαινε με την πολιτική τους να συνεχίζουν να δίνουν άδειες για φαραωνικά έργα παραγωγής ενέργειας , χωρίς πάλι, την πρόβλεψη της διάθεσης.
    Οι ολιγάρχες του χώρου που κατέχουν και εταιρείες σαν πάροχοι, όχι μόνο δεν ανησυχούν, αφού την τιμή την διαμορφώνουν στην πώληση της ενέργειας, αλλά τρίβουν και τα χέρια τους , γνωρίζοντας ότι οσονούπω θα σκάσουν τα δάνεια των μικρών, λόγω διακοψιμότητας, και θα τα πουλήσουν όσο και η αξία του υπολοίπου του δανείου. Κάτι πεντακοσαράκια και μεγαβατούλια θα τους παρακαλάνε τους γνωστούς νταβατζήδες για να τα ξεφορτωθούν. Άλλωστε αυτά τα κοράκια έχουν το πλεονέκτημα που ελάμβαναν και λαμβάνουν δάνεια με επιτόκια 5 φορές μικρότερα από τους κοινούς θνητούς.
    Όταν όλα τακτοποιηθούν και φύγει η μαρίδα από την παραγωγή, σε 5 ίσως χρόνια, τότε η πράσινη κιλοβατώρα, που θα την επιβάλουν σχεδόν υποχρεωτικά σε πολλές κατηγορίες καταναλωτών, θα κοστίζει έως και 0,50€.
    Άρα όπως πάντα το σχέδιο προχωρά και όποιος αντέξει.
    Πάντως κάποιοι παπαγάλοι διαδίδουν ήδη ότι άρχισε η πώληση μικρών έργων και μάλιστα σε τιμές κόστους κατασκευής.
    Μην τους πιστεύετε.
    Αν κατευάσουμε 'ολοι τους διακόπτες για δύο ημέρες με καύσωνα: Τι λέτε:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οντως μας εξουσιάζει μια κανονική συμμορία και γι'αυτό κάτι πρέπει να γίνει

      Διαγραφή
    2. Το πρόβλημα που έχουμε είναι ότι εμείς αμοιβόμαστε το χρηματιστήριο ενώ αυτοί έχουν τα κέρδη από την εμπορία... Και αρνητικές να είναι οι τιμές αυτοί θα έχουν κέρδη...

      Διαγραφή
  15. Σε περίπτωση πυρκαγιάς οι ασφαλιστικές δεν αποζημιώνουν εαν δεν είχες κόψει τα χόρτα γιατί τα θεωρούν καύσιμη ύλη που εσύ αμελούσες να κόψεις και να απομακρύνεις άρα είσαι υπεύθυνος για την έκταση της.
    Τώρα εαν πάρουν φωτιά οι ελιές και επεκταθεί στα πάνελ οι ασφαλιστικές πως θα το αντιμετωπίσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα είναι ποτέ δυνατόν να φυτέψουμε δέντρα ύψους 6,8 και 10 μέτρα στο πάρκο που δεν είχε αρχικά σχεδιαστεί με αυτή την πρόβλεψη...θα χαθεί σχεδόν η μισή παραγωγή του πάρκου,οπως και η καταστροφή-κάψιμο των κυψελών λόγω συσσώρευσης της ισχύος στοιχειοσειράς στα υπο σκίαση πάνελς...

      Διαγραφή
    2. Σκεψου να συνορεύεις σε δρόμο. Στην άσφαλτο θα τα φυτέψεις;

      Διαγραφή
  16. Μήπως έχει κανείς σας ενημέρωση για την επιστροφή από τον ΔΕΔΔΗΕ των ποσών που δικαιούμαστε οι παραγωγοί ΑΠΕ, από τον επιμερισμό του κόστους σύνδεσης των έργων μας; Οι επιστροφές των ποσών είχαν ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2023 πληρώθηκε ένα μικρό ποσοστό παραγωγών και σταμάτησαν μέχρι νεωτέρας τον Νοέμβριο του 2023.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικά παλεύω με δικηγόρο γιατί μου έχουν βάλει όρο που μου απαγορεύουν να κινηθώ νομικά εναντίον του ΔΕΔΔΗΕ που φυσικά είναι παράνομο και δεν λέει τίποτα τέτοιο ο Ν. 4951. Λίγο πριν τις εκλογές μου τηλ. απο το ΔΕΔΔΗΕ και μου είπαν με τουπέ γιατί δεν υπογράφω τη σύμβαση... Μάλλον επέστρεφαν χρήματα προεκλογικά...

      Διαγραφή
  17. "Οι διατάξεις της παρούσας δεν είναι υποχρεωτικές για τους σταθμούς που εξαιρούνται από περιβαλλοντική αδειοδότηση, στους οποίους πάντως ενθαρρύνεται η εφαρμογή τους.
    Γνωρίζει κάποιος ποιοι σταθμοι έχουν εξερεση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μαλλον οσοι καναμε τα εργα με εξαιρεση αδειας και απαλλαγη απο περιβαλλοντικους ορους τα εργα μια 10ετιας πισω και βαλε

      Διαγραφή
    2. δηλαδή τα 100άρια που έγιναν εως το 2013 εχουν ολα απαλλαγή περιβαλλοντικών?

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. μαλλον πιθανον εγω ειναι 2011 και εχω γυρω γυρω δεντρα απο παρκο πχ στην μια μερια του φραχτη ελιες του γειτονα θαμνους βατια γκορτιες κυπαρισια ολοκληρο δασος απο την κατω μερια.. κλπ ....τι δενδρα να βαλων μαλακες ειναι... ???

      Διαγραφή
  18. Καλησπέρα να ρωτήσω σχετικά με την επαναρυθιση διακοπτών θα έρθει μειλ σε όσους έχουν την υποχρέωση να την κάνουν γιατί σε εμένα δεν έχει έρθει και όταν την κάνουμε που θα την δηλώσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι στη μέση τάση?Aν ναι πρέπει να πας στον ΔΕΔΔΗΕ της περιοχης σου και θα σου πουν γιατί μπορεί να μην έχουν το e-mail σου όπως συνέβη μ' εμένα.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για την απάντηση

      Διαγραφή
    3. Στη χαμηλή τάση είναι άρα δεν έχω υποχρέωση;

      Διαγραφή
    4. Εγώ είμαι μέση τάση και το έχω το φωτοβολταϊκό στην Άρτα. Χθες πήγαν από το ΔΕΔΔΗΕ της Πάτρας και εκαναν λέει συντήρηση στον διακόπτη. Να ήταν αυτή η επαναρυθμιση η οχι ;

      Διαγραφή
    5. Αυτή την επαναρύθμιση την κάνουμε μόνοι μας ή την κάνει ο ΔΕΔΔΗΕ;

      Διαγραφή
    6. Την κάνει μηχανικός που πρέπει και να υπογράψει και τις νέες ρυθμίσεις τις στέλνεις ηλεκτρονικά στον ΔΕΔΔΗΕ.Οταν πας εκεί σου δίνει γραμμένες τις οδηγίες και τις νέες ενδείξεις ή σου τις στέλνει αν έχει το e-mail σου.Ισχύει μόνο για την μέση τάση και για τους inverters ζητάει προστασία αντι-νησιδοποίησης.Αυτό το ποιστοποιητικό εμένα μου το έστειλε η sma.

      Διαγραφή
  19. Καμαρώστε τον όσοι τον ψηφίσατε.
    Φωτοβολταικοί στην Δυτική Ελλάδα υπάρχουν;

    Λίνος Μπλέτσας: Σημαντική η βελτίωση στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα των φωτοβολταϊκών.

    Ο κ. Λίνος Μπλέτσας είναι Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Ελλάδας.

    https://sinidisi.gr/fotovoltaikoi-stathmoi-fyteysi-mpletsas-perivallontiki/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  20. Φωτοβολταϊκοί σταθμοί: Απαιτείται πλέον φύτευση - Λίνος Μπλέτσας: Η απόφαση έχει αξία περιβαλλοντική

    Λίνος Μπλέτσας: Η απόφαση έχει αξία περιβαλλοντική, δεν είναι μόνο αισθητικό το ζήτημα.

    Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη τα είδη των δέντρων που υποδεικνύονται, όπως και τα ύψη τους, είναι εξαιρετικά χρήσιμα και συμβατά με την ελληνική χλωρίδα.

    Τα ύψη τους είναι εξαιρετικά χρήσιμα λέει.... για που το λέει αυτό; Το λέει για φωτοβολταικά.
    Τι ψηφίζουμε ρε είναι απίστευτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορεί ολα αυτά να τα κάνουν μόνο απο ηλιθιότητα..δεν γίνεται αυτό.. Καιρός λοιπόν να φεύγει αυτή η κυβέρνηση των διαπλεκομένων
      λωποδυτών οπως φεύγουν και όλες οι όμοιές τους στην Ευρώπη μετά την λαική οργή που άρχισε να εκδηλώνεται στις Ευρωεκλογές.Επιτέλους θα πρέπει να αναλάβουν άνθρωποι αποδεδειγμένης αξίας που έχουν εργαστεί πραγματικά στη ζωή τους και έχουν πετύχει χωρίς εύνοιες απο το δημόσιο ταμείο ή χωρίς να έχουν ξεπουλήσει τον εθνικό πλούτο της πατρίδα τους ή τους γηγενείς συμπολίτες τους και το μέλλον αυτών. Δεν ήθελα πραγματικά να παραθέσω σε αυτό το Blog αυτές τις σκέψεις μου αλλά δεν άντεξα άλλο. Αισθάνομαι οτι δεχόμαστε συνεχείς επιθέσεις με κάποιο σκοτεινό σκοπό που λίγο πολύ οι περισσότεροι εδώ πιστεύω οτι αντιλαμβάνονται

      Διαγραφή
  21. Άντε να αφήσουμε τις ΑΠΕ και να ασχοληθούμε με τις "γεωργικές" εργασίες μια και ήμαστε μαζί με τη Κολομβία.

    https://periodista.gr/%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%85%CF%81%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7/

    Η χειρότερη και περισσότερο προβληματική χώρα για επιχειρηματική δραστηριότητα το 2024 ήταν η Ελλάδα, η Γαλλία ήταν στη δεύτερη θέση και η Κολομβία στην τρίτη θέση.

    Σύμφωνα με συντάκτες της αξιολόγησης, βασίζεται σε 292 δείκτες που σχετίζονται με την πολυπλοκότητα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και αντιπροσωπεύει τα αποτελέσματα μιας εις βάθος ανάλυσης παγκόσμιων και τοπικών θεμάτων που επηρεάζουν την ευκολία της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε όλο τον κόσμο. Συνολικά, υπάρχουν 79 δικαιοδοσίες στην κατάταξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Για repowering σε παλιο κατοστάρι μπορεί να γράψει κάποιος συνάδερφος το γραφειοκρατικό κομμάτι με το ΔΕΔΔΗΕ ,ποιο είναι; Και γενικά τα βήματα. Επίσης το οτι ειναι σε γη υψηλης θέλει κάποια παραπάνω προσοχή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΕΟ ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΙΚΟ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΠΑΝΕΛΣ ΚΑΙ ΙΝΒΕΡΤΕΡΣ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΔΕΔΔΗΕ ΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΙΣΧΥ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ Η ΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΙΣΧΥ.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ!Αφού κάνω το repowering ή πρίν;
      Για την πολεοδομία φανταζομαι αν δεν αλλάξω τις βασεις δε χρειαζεται καποια ενημερωση της μικρης κλιμακας.Αν και εδω που τα λεμε θα αλλαχθει εκ των πραγματων η κατοψη.Αν αλλάξω τις βασεις ή τους αλλάξω διάταξη θα χρειαστεί ίσως; Σε αυτό το σενάριο πρέπει πάλι να τρεξω διδικασίες για βεβαιωση πεχωπ, αρχαιολογικη,δασικη....;

      Τέλος θα αξιζε να αφησω τα ινβερτερ όπως είναι με τις ac καλωδιώσεις για να μην κανω καινουργιες εκσκαφες και προβώ σε νεα εξοδα καλώδιωσεων ac και μεγαλες αλλαγες πινακων?
      Εχω 6 tripower 17000.
      Μπορουν να ταιριαξουν τα συγχρονα double face πανελ των 400-500-600 watt με τα tripower;

      Διαγραφή
    3. σε συμφερει ολο το κοστος ποσο γενικα ειναι η ανανεωση σε σχεση με την παραγωγη και τα υπολοιπα χρονια που εχεις με εαν μεινει ετσι εχεις κανει μελετη ???

      Διαγραφή
    4. ε ,κοιταξε να δεις, τώρα τα πανελ ειναι στο -10% . Βάλε και το double face έχει μια κάποια καλυτερη απόδοση. Υπολογιζω από 150-155.000 kwh να ανέβω στις 165-170.000 .
      4-5 χιλιαρικα τζιρο παραπανω,αν δεν περνάω το +5% της καλυτερης χρονιάς από τις 5 πρώτες. Και πολυ βασικό οτι αν δεν το κανω τωρα ,οταν θα μπαινω στην 7ετια παρατασης μπορει να ειναι εντελώς χώμα η απόδοση.Οπότε νομιζω αξιζει να το σκεφτει κάποιος τώρα ,είναι πιο σόφρων.
      Το ιδανικό να μπορέσω να κουμπώσω στα ινβερτερ τα νεα πανελ,να συμπιέσω το κόστος και το down-time.
      Βεβαια οι τεγιδες είναι για διπλο portrait σε πανελ 1,65x1 .Τώρα με τα νεα θηριωδη πανελ δεν ξερω πώς είναι καλύτερα να το διαχειριστώ.
      Μπορώ να ρωτήσω και μηχανικους, αλλά θα μου άρεσε να ακούσω εμπειρίες και tips από πρωτο χέρι.

      Διαγραφή
    5. Πως είσαι σίγουρος ότι είσαι στο -10%;;

      Διαγραφή
    6. καμπυλες I-V σε πλυμενα πανελ

      Διαγραφή
  23. Καλησπέρα έλαβα ενα mail σήμερα για την εγκατασταση τηλεποπτειας σε παρκο ανω των 400KW. Απο ποια χρονολογία και μετά υφίστανται σε αυτό το μέτρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ξέρει κανείς εάν άρχισαν να δίνουν όρους σύνδεσης στα 400αρια της Κρήτης και της Πελοποννήσου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλησπέρα κάποια πληροφόρηση σχετικά με πληρωμές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. φορολογικες ενημεροτητες τραβηξαν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλημέρα σας.Μια ερώτηση.Αγροτικο φωτοβολταϊκο το οποίο θέλει η μητέρα μου να το μεταβιβάσει σε μένα που δεν είμαι αγρότης.Η τιμή που έχουμε χάνετε???Τι είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε και που συμφέρει περισσότερο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Να ρωτήσω σχετικά με την δενδρόφυτευση στα φβ, εαν γίνει με τις προδιαγραφές που ζητάνε, πιστεύω ότι θα έχουμε πρόβλημα και με τον αερισμό μεταξύ των σειρών και ίσως αυτό επιφέρει βλάβες!
    Δεν ξέρω εάν συμφωνείτε !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλησπέρα,
    Για το θέμα εγκατάστασής τηλεποπτείας για όλα τα πάρκα πάνω από 500kw αν ο ΗΛΙΟΣ μπορεί παρακαλώ να ανοίξει ένα νέο νήμα.

    Οι απαιτήσεις του ΔΕΔΔΗΕ εδώ: https://deddie.gr/el/kentro-enhmerwsis/nea-anakoinwseis/anakoinosi-se-eframogi-arthron-111-118/

    Θέλουν να τους αγοράσουμε κεραία για το router που θα μας δώσουν και να βάλουμε ρελέ που να κόβει το ρεύμα του router με εντολή από το "pc" όταν πέφτει η επικοινωνία. Επίσης, Θέλουν να τους παρέχουμε και κάρτα sim 3 gb για το ρουτερ τους.
    (Αρχικά είναι σαφές ότι θέλουν ξεχωριστή επικοινωνία 4/5G, διαφορετική από την υπάρχουσα σύνδεση!! Και εμείς θα πληρώνουμε!! Και θα αποκαθιστούμε βλάβες και συντήρηση)

    Από ότι καταλαβαίνω, θέλουν να βλέπουν στο scada τους τις μετρήσεις από τον ηλεκτρονόμο και σε πρώτη φάση να μπορούν να δώσουν εντολή πλήρους περικοπής ή να καθορίσουν μέγιστη παραγωγή.
    Θα γίνει μάλλον ένας μικρός πανικός με τόσες μάρκες ινβερτερ που κυκλοφορούν στο θέμα του καθορισμού μέγιστης παραγωγής. Και που να αρχίσουν να τρώνε τα ποντίκια τα καλώδια επικοινωνίας και να μην μπορούν να διαβιβαστούν οι εντολές σε όλα τα ινβερτερ!!

    Ψάχνοντας λίγο είδα επίσης ότι η δουλειά μπορεί να γίνει με ένα "βιομηχανικό" pc και κάποιο έτοιμο λογισμικό.
    Εναλλακτικά μπορεί να γίνει με κάποια έτοιμη λύση που περιλαμβάνει hardware & software.

    Προτείνω όποιος έχει υπόψη του κάποια από τις δυο λύσεις να γράφει εδώ.
    Επίσης, θα μπορούσαμε να κάνουμε συνολική παραγγελία πολλοί μαζί για να πέσει το κόστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέμα της τηλεποπτείας είναι σοβαρό από οικονομικής πλευράς για εμάς γιατί εκτός των εξόδων για την αρχική εγκατάσταση θα επωμιστούμε και κάποια πάγια ανά μήνα έξοδα (πχ καρτα sim).
      Βεβαίως στην σύμβαση που υπογράψαμε όλοι μας, εμπεριέχεται και συμφωνήσαμε με την υπογραφή μας, αυτή πρόβλεψη, οπότε δεν μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε.
      Σαφώς όμως και αυτή η επιβάρυνση έρχεται να προστεθεί σε όλες τις προηγούμενες (πχ το γνωστό χαράτσι που πληρώναμε να καλυφθεί το έλλειμμα του ΕΛΑΠΕ κλπ) αλλά το πιο σοβαρό είναι ότι δεν θα είναι το τελευταίο μιας και τα δύσκολα είναι μπροστά μας και αφορούν την διακοψιμότητα που θα αρχίσει να εφαρμόζεται το 2025. Αν στα παραπάνω προσθέσω ότι το έλλειμμα του ΕΛΑΠΕ πάλι έφτασε τα 200 εκατομμύρια και συνεχίζει την ανηφόρα, βλέπω ανηφόρες σε όλους μας και πιο πολύ σε αυτούς που έχουν δάνεια (μην αναφέρω τα επιτόκια που μας έχουν τσακίσει).
      Δεν με εκνευρίζουν τα απρόοπτα, αλλά η ανικανότητα και των δημόσιων λειτουργών αλλά και της πολιτικής ηγεσίας που κυβερνά αυτήν τη στιγμή τον τόπο (δεν πολιτικολογώ, δεν με ενδιαφέρουν τα ιδεολογικά, με ενδιαφέρει η λογική και αυτήν δεν εμπεριέχεται στους ιδεολογικούς μουτζαχεντιν, αριστερούς και δεξιούς).
      Από ότι όλοι μας αντιλαμβανόμαστε η μεν πολιτική ηγεσία νοιάζεται να παίρνουν άδειες οι μεγάλοι παίκτες, χωρίς να νοιάζονται για εμάς την ''μαρίδα'', οι δε δημόσιοι λειτουργοί του ΔΕΔΔΗΕ, ΡΑΕ, ΛΑΓΗΕ, Υπουργείου, μάλλον μας μισούν που ''κονομάμε'', όπως μου είπε ένας τους πρόσφατα. Έτσι λειτουργούν χωρίς λογική, χωρίς σχέδιο, με πρόχειρες λύσεις, χωρίς πολλές φορές να καταλαβαίνουν καν τι γράφουν στα έγγραφά τους (πως αλλοιως να εξηγήσει κανείς την απόφαση για δεντροφυτεύσεις).
      Υπάρχει λύση? Δυστυχώς οχι. Κάποιος Γάλλος τροικανος, τότε που σχεδόν κηρύξαμε πτώχευση σαν κράτος, είχε εξομολογηθεί of the record σε τότε πολιτικό παράγοντα, πως το Ελληνικό κράτος μπορεί να δουλέψει με επιτυχία, μόνο αν κάνει ένα ολικό shut down και restart από την αρχή, εννοώντας να απολυθούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι και να γίνουν προσλήψεις και στελέχωση από την αρχή με ταυτόχρονη θέσπιση job description για κάθε θέση ξεχωριστά, πραγμα βέβαια αδύνατον.
      Μια απέραντη πίκρα νοιώθω όχι για αυτόν τον ευλογημένο τόπο που κατοικούμε, αλλά στο ότι τον κατοικούμε λάθος λαός....(όλοι μας φταίμε, κάποιοι απευθυνθήκαμε σε Βουλευτή για ρουσφέτι, κάποιοι λαδώσαμε την εφορεία, κάποιοι άλλοι λαδώσαμε τον γιατρό για την σειρά, κάποιοι άλλοι ''κλέψαμε'' φόρο και ΦΠΑ, κάποιοι άλλοι πήραμε επιδοτήσεις από το παράθυρο, κλπ).
      Η επιχειρηματικότητα και η προσδοκία κέρδους σε τούτη τη χώρα από μικροεπιχειρηματίες, μόνο εχθρούς έχει, για αυτό σας συστήνω να ετοιμαστείτε, έρχονται μέρες δύσκολες για τον κλάδο μας....

      Διαγραφή
    2. Αυτό λέγεται εξόντωση και γίνεται σκοπίμως.
      Νομίζω η μόνη λύση είναι να αιτηθούμε εξαίρεση ολων αυτών των υποχρεώσεων Η να υπαχθούν τα 500άρια όσων επιθυμούν στα 400KWp με ανάλογη μείωση ισχύος αφαιρώντας πάνελς εαν χρειαστεί.
      Πολύ απλά το μέγεθος και η οικονομική κλίμακα ενος 500αριού δεν αντέχει τίποτα απ ολα αυτά.
      Ακούω απο τους ενδιαφερόμενους προτάσεις..

      Διαγραφή
    3. Σωστός ο Βασίλης.
      Πλέον όπως διαμορφώνεται η κατάσταση το 400άρι θα έχει περισσότερα έσοδα από το 500άρι.
      Περικοπές τροφοδότησης όταν κρίνεται αναγκαίο, μηδενική αποζημίωση όταν η τιμή χονδρεμπορικής μηδενίζει, έξοδα ΦΟΣΕ, έξοδα εγκατάστασης τηλεποπτείας, μεγαλύτερα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας, μεγαλύτερο δάνειο κατά 20% και ποιος ξέρει τι άλλο μας περιμένει.
      Χίλιες φορές καλύτερα να υπήρχε η επιλογή να αφαιρέσουμε 100kw πάνελ και να μπούμε σε καθεστώς, σχετικής πάντα, προστασίας.
      Σχετικής γιατί να μη ξεχνάμε ότι ο λογαριασμός ΑΠΕ αυξάνει κάθε μήνα το έλλειμμά του και καθυστερήσεις ή έκτακτες εισφορές δεν είναι κάτι άγνωστο στον κλάδο.
      Στο μεταξύ η κατάθεση αιτήσεων για έργα μεγαθήρια συνεχίζεται αμείωτη.
      Η κατάσταση, όπως έχουν επισημάνει αρκετοί μεγαλόσχημοι, οδεύει προς εξαγορές και συγκέντρωση στα χέρια λίγων.

      Διαγραφή
    4. Η επίθεση ξεκίνησε το 14 με το new deal στο οποίο συναίνεσαν, έδωσαν άλλωθι αλλά και τις μελέτες IRR στις οποίες βασίστηκε το new deal δικοί μας άνθρωποι,συνάδελφοι.
      Κάποιοι φώναζαν τότε ότι ανοίγουν οι ασκοί του αιόλου ενώ κάποιοι άλλοι ως Ελληνάρες παρτάκηδες κοιτούσαν τη πάρτι τους και τρολάρανε τους πρώτους. Απο τότε ο συνδικαλισμός στις ΑΠΕ χάθηκε και πολύ απλά ο καθένας είναι μόνος του.
      Μας πήραν χαμπάρι οι υπουργοί και μας χτυπάνε σαν χταπόδια μέχρι να ξεκουμπιστούμε απο το χώρο. Πάμε να χτυπήσουμε με λογική το παράλογο. Αυτά δεν γίνονται γιατί αυτοί η άνθρωποι τοποθετήθηκαν για το παράλογο.
      Όσο και να κουράζεστε λύση δεν υπάρχει μόνο αποδοχή της κατάστασης.
      Η μόνη λύση που θα μπορούσε να υπάρξει είναι εκείνο το ρημάδι το μαγικό χαρτάκι που ρίχνουμε στο κουτάκι. Αλλά τι λέω τώρα. Προτιμάμε να πάμε για μπανάκι άντε και κανένα τετραημεράκι εκδρομούλα δικαιολογημένοι απο τη δουλειά έτσι να γουστάρουμε ρε αδελφέ για να ψηφίζουν μόνο οι αυλικοί που τα κονομάνε.
      Το να μην ψηφίζεις ή να ψηφίζεις τους ίδιους περιμένοντας κάτι διαφορετικό αυτά τα αποτελέσματα θα έχει.
      Τώρα κάντε λογαριασμούς πως οι μεγάλοι με τις τράπεζες θα φάνε κοψοχρονιά το βιό μας όπως μας καταλήστεψαν το 14.

      Διαγραφή
    5. Οπως εκ των πραγμάτων φαίνεται ο πρωθυπουργός και το παρεάκι του δεν πήρε το μήνυμα των ευροεκλογών και η κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη στο να μας φέρει ακόμα και εμάς τους μικρότερους των 500KWp σε οικονομική ασφυξία και όχι μόνο.. Κυριολεκτικά δεχόμαστε το ένα κτύπημα μετά το άλλο.

      Διαγραφή
    6. Να ρωτήσω κάτι εσείς με 500αρια και 400αρια τι τζίρο από παραγωγή έχετε...και δεν βγαίνουν τα νούμερα...??

      Διαγραφή
    7. Έχεις 100άρι; πολλαπλασίασε με 4 ή 5 για τη παραγωγή και τιμή 6,5 λεπτά. Το κόστος κατασκευής για 500άρι 300-350K και επιτόκιο 7-7,5. Πόσο ψαλίδισμα κρίνεις εσύ ότι θα το κάνει μη βιώσιμο;

      Διαγραφή
    8. Καλά την ίδια λογική περάσαμε και εμείς με το 100αρι 316Κ το 2011 κόστος με επιτόκιο 6.80% απλώς με καλή κατασκευή τότες και Γερμανικά πάνελ έχουμε ακόμη καλή παραγωγή...απλώς η τιμή με ντιλ πήγε 0.43περασαμε λουκια μας φάγανε ένα κάρο λεφτά εισφορά ντιλ καθ διακοψιμοτητα απλώς εσάς σα βάζουμε καινούργιο δάκτυλο αλλά ίσως ξέρατε πως θα πάνε τα πράγματα...εμείς τότες δεν ξέραμε....!!

      Διαγραφή
    9. Θέμη δεν μπορείς να τα συγκρίνεις. Έστω ότι ένα 500Kwp κάνει τζίρο 50.000 ευρώ, έχει λειτουργικά περίπου 10.000 ευρώ, πολύ λιγότερα από ένα παλαιό 100Kwp. Eπίσης ακόμη και εγώ που γνώριζα, υπολόγιζα σε αποκοπές 5% και κάποιες μηδενικές τιμές από το χρηματιστήριο ενέργειας που δεν θα έπαιρνα αποζημίωση. Τι πραγματικά ισχύει; αποκοπές οι οποίες θα ξεπεράσουν (με συντηρητικούς υπολογισμούς το 20%). Επίσης πολλές ώρες με μηδενικές τιμές που μόνο με θαύμα θα τις γλυτώσουμε. Για τον Απρίλιο που οι μηδενικές ήταν λίγες ένα τυπικό 500ρι έχασε περίπου 400 ευρώ. Δεν χρειάζεται να γράψω τι θα συμβεί του χρόνου Μάρτιο- Μάϊο που θα έχουν συνδεθεί ένας σκασμός πάρκα (περισσότερες αποκοπές, περισσότερες μηδενικές τιμές). Επίσης ένα 500ρι στην μέση τάση εμφανίζει πολύ περισσότερες βλάβες από ένα 100Kwp στην χαμηλή τάση, χώρια που είναι μεγαλύτερος σταθμός. Μόνο αυτά που πρέπει να κάνει ένας παραγωγός με αντίστοιχο πάρκο τους επόμενους μήνες αρκούν για να καταλάβεις : να συνδεθεί με τον ΦΟΣΕ του προκειμένου να πληρώνει λιγότερο, να κάνει τις ρυθμίσεις που ζήτησε ο ΔΕΔΔΗΕ μέχρι 15/08/2024 αλλιώς θα σου κόψουν το πάρκο, να βάλει controller προκειμένου να μπορεί ο ΔΕΔΔΗΕ να το κόβει ή να το περιορίζει (για το τελευταίο η προθεσμία είναι 12/2024, οι προδιαγραφές βγήκαν τώρα και κανείς μας δεν γνωρίζει ούτε πόσο στοιχίζει ούτε ποιός θα τον τοποθετήσει και σίγουρα δεν θα στοιχίζει λίγα χρήματα......α, και 2 κάρτες επικοινωνίας στα πάρκα αντί για 1 που έχουμε έως τώρα.

      Διαγραφή
    10. Ναι απλως το θεμα με το ελληνικο κρατος αλλα υπογραφεις αλλα σε εμφανιζουν παλια τακτικη χρονια τωρα και ξερουν αυτοι....πως να συμπεριφερονται !!

      Διαγραφή
    11. Αν οι αποκοπές φτάσουν το 20% (του τζίρου;) δε νομίζω ότι θα αντέξουν πολλοί με τα δάνεια και τα υψηλά επιτόκια. Πρέπει να πιέσουμε για αποζημιώσεις.

      Διαγραφή
    12. Ακούω πολλούς να μιλάνε για επιτόκια, δανείου προφανώς. Τα ΦΒ, όπως κάθε επένδυση, έχει ρίσκο και το συνετό είναι να επενδύεις χρήματα που ήδη έχεις (όχι δηλαδή δανείου), γιατί δεν έχεις κάτι καλύτερο να τα κάνεις. Κι αν η τελική απόδοση της επένδυσης είναι κάτω του αναμενόμενου, η εκτίμηση του ρίσκου δεν βγήκε σωστή...

      Διαγραφή
    13. Δεν ξέρω για εσάς αλλά οι περισσότεροι έχουν δάνεια. Το πήραμε το ρίσκο διότι δεν ξέραμε ότι σκοπεύουν να μας καταστρέψουν δίνοντας συνεχώς άδειες για φαραωνικά έργα, χωρίς κανένα σχεδιασμό! (πρόβλεψη της διάθεσης της ενέργειας)

      Διαγραφή
    14. Φίλε gsis ακόμη και οι μεγάλοι του κλάδου έχουν σεβαστά ποσά δανείων. Αν περιμένεις να συγκεντρώσεις τα χρήματα για να κάνεις οποιαδήποτε επένδυση, στο 90% των περιπτώσεων δε θα την έκανες ποτέ. Όπως και δε θα αγόραζες ποτέ σπίτι.
      Εντυπωσιάζει πάντως το γεγονός να ενοχλεί πολλούς και να θεωρούν αδικαιολόγητη τη διαμαρτυρία ότι οι όροι του παιχνιδιού έχουν γίνει ασφυκτικοί για τους μικρούς παίκτες. Παραβλέποντας εντελώς ότι γίνεται πιθανώς εσκεμμένα, με υπαιτιότητα αυτών που ρυθμίζουν και να κατευθύνουν την αγορά.
      Δηλαδή, αν καταλαβαίνω σωστά, αυτά που γίνονται στο χώρο της ενέργειας κινούνται εντός πλαισίου της υγιούς επιχειρηματικότητας.

      Διαγραφή
    15. Είναι ακριβώς οπως τα λές.Τις προθέσεις τους τις γνωρίζουμε..αλλά πρέπει και να δράσουμε

      Διαγραφή
    16. Πάντως αυτό το καθεστώς δεν μπορεί να νομιμοποιείται δημοκρατικά με κανένα τρόπο πλέον.
      Ο δεξιός ψηφοφόρος ψηφίζει με γνώμονα την βελτίωση του επιχειρηματικου του περιβαλλοντος , τη μειωση της γραφειοκρατίας , την υγειονομικη περίθαλψη αντίστοιχη των εισφορών που πληρώνει,κι όχι να χρηματοδοτει την περίθαλψη των ανατολικων βαλκανιων,της αφρικης,της ασίας και μεσαιωνικων αφιξεων από την ινδικη χερσόνησο, την ισχυρη εθνική άμυντικη ικανότητα, τη στήριξη του οικογενειακου θεσμού,την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας......τέτοια πράγματα.
      Επίσης αντιλαμβάνεται στα απαραίτητα την ειδική ενίσχυση του μεγάλου κεφαλαίου που ασχολείται με την εθνική βιομηχανική παραγωγή εξαγωγικών προιόντων.
      πχ ,στηριξη στη βιομηχανια μηχανηματων, αυτοκινητων, ναυπηγειων,ηλεκτρονικών, χημικών, φαρμακευτικών προιόντων κλπ με σκοπό την εθνική αυτάρκεια και την οικονομική ανταπόδοση στην κοινωνια ,προιόντων σε λογικό κόστος και απασχόληση επιστημόνων και εξειδικευμένων τεχνητών και εργατών με καλοπληρωμένος μισθούς.

      ΔΕΝ νομιμοποιείται ο Μητσοτάκης να συγκεντρώνεις την ενέργεια απε σε φαρωνικά φωτοβολταικά ημετέρων και μεγάλων fund, δεν χρειάζονται τεράστιες ανεμογεννητριες που δεν τις κατασκευζει ο μέσος πολίτης.
      Η δεξιά κοινωνία δεν σε εχει νομιμοποιήσει με κανένα τρόπο να της στερείς πεδίο δραστηριότητας ,και να το κερνάς στο μεγάλο κεφάλαιο.
      Το μεγάλο κεφαλαιο είναι χρησιμο να ασχολείται με παραγωγικούς τομείς που υστερούμε δραματικά σαν χώρα ,και μας ξεπερνούν χρόνο με το χρόνο όλες οι αφρικανικές χώρες.

      Μητσοτάκη εν ολίγοις το μήνυμα είναι....παραιτήσου ,άφησε να γίνουν ανοιχτές δημοκρατικές εκλογές στη Νεα Δημοκρατία ,πάρε μαζί το Χατζηδάκη , το Σκρέκα και τη Σδούκου και αδειάστε μας τη γωνιά!

      Διαγραφή
    17. Ότι είπαν προεκλογικά έκαναν οι άνθρωποι και λίγα παραπάνω. Τώρα είναι αργά για δάκρυα.

      Διαγραφή
    18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    19. Η μισή αλήθεια αντιστοιχεί με ψέμα. Πράγματι ο Μητσοτάκης μιλούσε για πράσινη ανάπτυξη απο τις εκλογές του 19. Δεν έλεγε όμως ότι θα τη σερβίρει στους μεγάλους παίκτες και προς χάριν αυτών θα εξόντωνε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα που ως δια μαγείας είναι η Ελληνική κοινωνία.
      Δεν υπάρχει πλεον η λαική δεξιά αφού και η κυβέρνηση Σαμαρά μας xτύπησε αλύπητα (New Deal). Ενισχύονται απο τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα στην ουσία αυτοί τους προβάλουν και εκλέγονται και δουλεύουν και συνεργάζονται μόνο γι με αυτούς.
      Εμείς απλά εκτελούμε το ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου ψηφίζοντας τα συμφέροντα των μεγάλων.

      Διαγραφή
    20. Πρέπει να καταργηθουν αμεσα τα φαραωνικά έργα ,φωτοβολταικα ,αιολικα ,επακτια αιολικά και η ισχύς να μοιραστει στις 100άδες αιτησεις των φωτοβολταικών που έχουν πάρει αδυναμια συνδεσης.

      Η καταργηση των μηχανων εσωτερικης καύσης το 2030 σημαινει οτι το δίκτυο θα βρεθει με τεράστια ζήτηση ,και είναι ΑΚΡΩΣ αναγκαιο να τοποθετηθουν παντου ταχυφορτιστές πολλων θέσεων 100-200 kW για τα αμαξια, τα φορτηγα κλπ.
      Το κρατος οφειλει ΑΜΕΣΑ να ενισχυσει τα δίκτυα ,για να μπορει να υποστηριξουν την τεράστια ΖΗΤΗΣΗ.

      ΟΙ αιτησεις μπορουν να παρουν άλλα 5 χρόνια παράταση και να μην υπερθερμαινεται η αγορά.
      Να καταργηθεί άμεσα ο νόμος που περικόπτει την ενέργεια στα υπάρχοντα πάρκα!!!
      Να παγώσει άμεσα τα θηριώδη έργα και η έγχυση νέων ποσοτήτων ενέργειας να ακολουθει γράμμικά την τεράστια αύξηση της ζήτησης που θα επισυμβεί τα επόμενα 10 χρόνια.
      Αναβάθμιση δικτύων ----Εξυπνα δίκτυα ---- Ταχυφορτιστές-- NEA ΕΡΓΑ ΜΟΝΟ ΦΒ 500 KW

      Διαγραφή
    21. Και συμπλήρωνω οτι εξυπνα δίκτυα μπορεί να σημαινει και έξυπνη ταχυφόρτιση οχηματων, περιορίζοντας στο ελάχιστο την αναγκη για μεγάλες απαιτήσεις αποθηκευσης ενέργειας σε εξειδικευμένες εγκαταστάσεις.
      Οταν έχει σχετικά καλή ηλιοφάνεια στη χώρα , το κόστος ταχυφόρτισης οχηματων στις οδους να είναι φθηνό γύρω στα 10 δεπτά η κιλοβτώρα , να αυξάνεται εκθετικά η απορρόφηση και κατάσταση win-win για ολους .
      Δίκτυα ισχυρά και πυκνά ουτως ώστε έστω το μεγαλύτερο μέρος της χώρας να καλύπτεται από νέφωση , εκείνο που έχει ηλιοφάνεια να μπορεί να μοιράσει σε όλη σχεδόν τη χώρα, απλά με τιμή αυξημένη ,ουτως ώστε να αποτρέπεται η μεγάλη ζήτηση πανελλαδικά, και να μπαίνει σε λειτουργία τότε η ενέργεια βάσης, τα υπάρχοντα αιολικά, οι περιορισμένες μονάδες αποθηκευσης και γιατί όχι κάποια συγκεκριμένα λιγνιτικά νέας γενιάς με ελάχιστους ρύπους.

      Διαγραφή
  31. Καλημέρα ποια πάρκα αφορά η δενδροφύτευση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλημέρα βλέπω μεγάλη ραστώνη λόγω καύσωνα οι ρυθμοί έχουν πέσει….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Έχουν τραβήξει σε όλους ενημερότητα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μόλις είδα ότι τράβηξαν ενημερότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Εχω μια τεραστια μαυρη τρυπα (ερωτημα) και ανεπαρκεις εξηγησεις οσον αφορα το θεμα που μπορει μεν να μην αφορα το 99% των μικρων παραγωγων που γραφουμε εδω και να το περασαμε χαλαρα , δεν βλεπω ομως και σοβαρη αντιδραση απο τους μεγαλους που εχουν να αντιμετωπισουν το παραλογο απο καθε πλευρα θεμα της δενδροφυτευσης , διοτι πολυ απλα δεν μπορει να εφαρμοσθει πρακτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή εσυ τι πιστεύεις θα πάνε για κυρώσεις σε έναν Μυτιληναίο σε έναν Περιστέρη ή σε σένα..;

      Διαγραφή
    2. Δεν θελω να πιστεψω οτι απο την αναρτηση μου καταλαβες οτι πιστευω κατι τετοιο !
      Κανε μια προσεκτικοτερη αναγνωση και θα καταλαβεις ποιους αφορα !!!

      Διαγραφή
  36. Δενδροφύτευση φ/β πάρκων άρθρο 52 Ν.5069/2023 ΦΕΚ Α 193/28-11-23 αφορά νέους Φ/Β σταθμούς κατά την εγκατάσταση και πριν την ηλεκτριση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μελετήστε τη διάταξη σίγουρα δεν αφορά μικρά πάρκα δεκαετίας και πλέον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Και όλα αυτά που έχουν απαλλαγή από ΕΠΟ δηλ.όλα τα 100αρια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Απαντήσεις
    1. Αν φτασαμε 27/06 να πληρωθουμε και με ολα τα παραπανω να συμβαινουν, μαλλον θα παμε κανα διμηνο η τριμηνο πισω σε πληρωμες! Το θεμα ειναι οτι τιποτα δεν γινεται!!!

      Διαγραφή
  40. Αν γνωριζει κάποιος ένα πάρκο του 2013 725KW πρέπει να κάνει δεντροφύτεση η όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Εσύ πρέπει να έχεις ΑΕΠΟ με 10 χρόνια ισχύ.Αν την ανανεωσες θα πρέπει να ξερεις αν έχεις απαλλαγή αν όχι πήγαινε στο τμημα περιβάλλοντος της περιφέρειας σου και ρώτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλημέρα ήδη με όσα λέει το αφο είμαστε εκτός πρόβλεψης …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Φορολογικές έχουν τραβήξει; Γνωρίζει κάποιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Στο δικό μου ΑΦΜ τράβηξαν χθες ενημερότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Πληρωμές για ποτέ λένε εγώ πιστεύω ότι μέχρι Τρίτη θα πληρωθούμε αν όχι Δευτέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. εχει παει 20 ο μηνας και δεν εχουν ανεβασει τα ενημερωτικα ....μαλλον το κλεισαν το μαγαζι για τα μπανια του λαου νωρις.....αλλιως δεν υπαρχει εξηγηση ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Πωλούνται Πάνελ LUXOR 400W 3ετίας λόγω αλλαγής διαστασιολόγησης. Περίπου 120 τεμ. με δοκιμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Αυτή η χωρίς πρόγραμμα έκδοση εκκαθαριστικών κλπ όποτε λαχει σηματοδοτεί δίχως άλλο έλλειψη σεβασμού στον παραγωγό και ΚΑΤ επέκταση στον πολίτη ,διοικητική ανεπάρκεια για στειχειωδη στοιχεία που είναι έτοιμα εδω και είκοσι μέρες από τα μετρικά δεδομένα του δεδηε και τέλος πάντων κ.Προεδρε της Κυβέρνησης σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί επιτελικό κράτος να μη τρελαθούμε κιόλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω θα σου πω οτι η ελλειψη σεβασμου ειναι απο
      Μερους του Γιαρεντη. Κανενος αλλου!!! Εμεις εχουμε επιτρεψει να κανει σε δικο μας μαγαζι οτι θελει!

      Διαγραφή
    2. Θυμάμαι κάποτε που μιλούσαν ακόμα και παραγωγοί για αυτοτιμολόγηση και οτι θα λυθούν τα προβλήματα και των ενημερωτικών και των πληρωμών. Μεγάλος όγκος ισχυριζόντουσαν που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Τώρα που δεν υπάρχει ο όγκος τι..; Η μαλ.....α τους η μαύρη.

      Διαγραφή
  49. Σύμφωνα με την ενημέρωση του αφο (είναι για γέλια) τα εκκαθαριστικά είναι στον Αυτοματο πιλότο και θα βγουν στις 2.45 πμ τη νύκτα σήμερα …..έλεος….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Καλημερα απο Τριτη τα ενημερωτικα και βλεπουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ....κι από Ιούλιο οι πληρωμές.....δεν προλαβαίνουν .....είναι λίγοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. κ Μητσοτάκη δείτε τι συμβαίνει με τις καλοπληρωμένες διοικήσεις που διορίζετε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ο Γιαρέντης και ο οποιοσδήποτε Γιαρέντης εκτελεί γραμμές του άρχοντα Μητσοτάκη. Διορισμένα κομματόσκυλα είναι για εκτέλεση συγκεκριμένων δουλειών.
    Ξεχνάτε ότι ο Μητσοτάκης όταν εκλέχτηκε μίλησε για άριστους και ότι τα πάντα και όλες οι αποφάσεις θα περνάνε απο το γραφείο του.
    Μας το έλεγε ξεκάθαρα εμείς καταλαβαίναμε άλλα. Και σας ερωτώ ποιος υπουργός Μητσοτάκη δεν έβαλε το λιθαράκι για την απομάκρυνσή μας απο τις ΑΠΕ. Χατζηδάκης; (των ειδικών αποστολών) Σκρέκας; Ο τωρινός; Σε διατεταγμένη υπηρεσία είναι όλοι τους και αυτοί με τη σειρά τους διορίζουν τριπλοσάγωνα μπουλντόγκ για εφαρμογή των πολιτικών τους.
    Ο Γιαρέντης τοποθετήθηκε γι αυτό και αυτό κάνει αυτοί που τον διόρισαν πρέπει να λογοδοτήσουν. Αλλά τι λέω αύριο θα πάμε να τους δώσουμε χειραψία χαρούμενοι που μας δίνουν το χέρι τους μήπως μελλοντικά μας βοηθήσουν σε κάτι. Θα υπερηφανεύεται κι όλας ο άλλος που γνωρίζει τον εκάστοτε Γιαρέντη και μιλάει στο τηλέφωνο μαζί του αντί να πάρει και να τον φτύσει. Εξάλλου και οι σύλλογοι δεν τους καλούν πρώτο τραπεζάκι και τους φιλεύουν μετα υποκλίσεως. Αυτοί είμαστε αυτοί μας διοικούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μην ξεχάσω το χειρότερο απο όλα που ανεχόμαστε. Υπηρεσία που την πληρώνουμε εμείς να μην έχουμε δικό μας άτομο στις αποφάσεις και συνελεύσεις. Που ακούστηκε άνθρωποι που πληρώνονται απο εμάς να δρούν ενάντια μας και εμείς να μην έχουμε λόγο. Αν είχε γίνει σε βόρειο κράτος θα τους είχαν σκίσει.
      Αλλά επειδή γυρίζει ο τροχός και κάποια στιγμή θα μας πετάξουν έξω όταν θα μείνουν μόνο μεγάλοι θα ήθελα να ξέρω αν πιστεύουν οι υπάλληλοι του ΔΑΠΕΕΠ ότι θα συνεχίσουν να πληρώνονται απο τους μεγάλους πλεον παραγωγούς. Όταν θα σβήσουμε εμείς θα σβήσουν και αυτοί. Σιγά μην κάποιος μεγάλος πληρώνει δημόσιο υπάλληλο.

      Διαγραφή
    2. Παιδια πατανε στο γεγονος οτι ειναι η ισχυρη πλευρα της συμβασης ....οποτε χορευουμε οπως μας βαρανε....!!!

      Διαγραφή
    3. Καλά ας είχαμε κάποιο αξιόλογο σύλλογο αμερόληπτο χωρίς προσωπικά συμφέροντα των εκάστοτε ΔΣ με 5-6 χιλιάδες ενεργά μέλη που θα είχαν οικονομικές δυνατότητες ακόμα και στη δικαιοσύνη και στα ΜΜΕ και θα σου έλεγα ποιοι θα ήταν οι δυνατοί της σύμβασης. Απλά βάλαμε τους λύκους να φυλανε τα πρόβατα.

      Διαγραφή
    4. Μια φορά μας φοβήθηκαν το 14 με τα χημικά κάτω στο υπουργείο. Εκεί κόλλησαν πραγματικά και ήρθαν σε αδιέξοδο. Τότε σκαρφίστηκαν αυτό που πιάνει πάντα στον Έλληνα. Τη προδοσία!! Το ρόλο του εφιάλτη θα τον έπαιζε κάποιος εθελοντής εφιάλτης που δεν θα τους στοίχιζε και ακριβά.
      Φυσικά είμαστε τόσο πουλημένος ως λαός που βλέποντας κάποιοι η δοσοληψία που παιζόταν προσπάθησαν κι αυτοί να σώσουν τα προσωπικά τους πάρκα (που δεν στοίχιζε πολλά για την κυβέρνηση) και αποπροσανατόλιζαν τους παραγωγούς που εκπροσωπούσαν.
      Τότε άνοιξαν οι ασκοί του αιόλου και πλέον το παιχνίδι είναι μόνο δικό τους και εμείς απλά πρόβατα επι σφαγή.
      Το γέλιο αυτοί που πρόδωσαν ψηφίζονται ακόμα ως εκπρόσωποι των παραγωγών!!
      Για αυτά είμαστε ικανοί και με αυτά θα πληρωνόμαστε.

      Διαγραφή
    5. Το θεμα ειναι οτι τα θυμομαστε καθε 20 του μηνα που πρεπει να πεσει το μαρουλι. Μολις πληρωθουμε τελος ολα! Αντε κανα σχολιο χαζο! Το ειχα πει πως μπορουμε να κανουμε κατι! Μαλλον δεν μαζευομαστε. Αρκει να μπαινουν τα χρηματα! Δεν αφηνω την ουρα μου απεξω! Απλα πρεπει καπως να δουμε τι θα γινει!

      Διαγραφή
  54. Πρέπει να υπάρχει εκπρόσωπος των παραγωγών στο ΔΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μικρά φωτοβολταϊκά: Στα 3.000-5.000 ευρώ οι πρώτες εκτιμήσεις για τον εξοπλισμό «set-point» - Αξιοποίηση από τους ΦΟΣΕ για τήρηση του προγράμματος της DAM
      Δεν το λες και μικρο το ποσο!

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  56. Θέλω να δω τι άποψη θα έχουν οι Σαουδάραβες όταν θα τους πουν ότι πληρώνουν τη λειτουργία του ΔΑΠΕΕΠ... Εκεί να δεις γιαρέντη. Έρε γλέντια. Θα ζήσουμε μοναδικές στιγμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. δέκα χρόνια μετά πάλι με τα χημικά για να καταλάβουν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Τώρα αναλαμβάνουν Σαουδαραβες και Ισραηλινοί. Θέλω να δω το μπουλντόγκ του Δαπεεπ πως θα γίνει μαλτεζάκι όταν οι υπεύθυνοι θα του ζητήσουν να τον δουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Να ευχόμεθα η αργία του Αγίου Πνεύματος να τους φωτίσει να τα βγάλουν μη ξεχνάτε ότι τα μετρικά δεδομένα είναι έτοιμα από το ΔΕΔΔΗΕ εδω και 21 ημέρες δηλαδή από τη πρώτη Ιουνίου ….Καθε εταιρία που σέβεται τον εαυτό της και κατά μια ευρεία έννοια λειτουργεί με δημόσιο χρήμα πρέπει να κάνει το βασικό να έχει το ίδιο χρονοδιάγραμμα των ενεργειών της κάθε μήνα κάτι σαν να λέμε με τος συντάξεις καθορισμένες ημερομηνίες …..να είναι δηλαδή επιτελικά λειτουργική ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Καλησπέρα
    Φορολογική ενημερότητα έχουν τραβήξει σε όλους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου τις έχουν πάρει αυτόματα εκτός κάποιων που δίνει εντολή το μπουλντόγκ. Παραπάνω μη ρωτάς δεν μπορώ να πω.

      Διαγραφή
  61. Σε εμένα ναι, κανονικά από Δευτέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Κάποια βοήθεια.
    Πώς μπορώ να πάρω μόνος μου ενημερότητα πού ζητά αρ. Τιμολ. και
    ΜΑΡΚ
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΘΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΊΟΥ..... ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ "ΧΩΡΙΣ ΜΑΡΚ"

      Διαγραφή
  63. Εαν δεν θέλουν να μας εξαιρέσουν απ'ολα αυτά τα περίεργα..ας μας δώσουν δικαίωμα υπαγωγής των 500αριών (για όσους επιθυμούν) στο καθεστώς εως 400KWp ακόμα και αν χρειαστεί να αφαιρεθούν πάνελς των 100KWp...
    Προσπαθούμε να σωθούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ποιος σου είπε ότι θέλουν να σε σώσουν; Αμα το ήθελαν θα έβαζαν όριο τα 500 ή το 1 Mw.

      Διαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ