Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Το προγραμμα ΗΛΙΟΣ δεν εγινε λογω χρηματοδότησης & αλλαγών

Δοξα το θεο !
Το πρόβλημα ταμειακών ροών το οποίο αντιμετωπίζει το πρόγραμμα των φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα υπογράμμισε χθες από το βήμα του συνεδρίου Economist στις Βρυξέλλες ο Γραμματέας του Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊκών Χάρης Χρηστίδης, ο οποίος αναφέρθηκε σε μέτρα τα οποία
έχει λάβει προς αυτήν την κατεύθυνση η ελληνική κυβέρνηση, όπως είναι ο προσωρινός «ηλιακός» φόρος της τάξης του 25-42%.
Μιλώντας για προσπάθεια αναζωογόνησης του προγράμματος «Ήλιος», ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Χρηστίδης χαρακτήρισε φιλόδοξο τον αρχικό σχεδιασμό του έργου. Παρεμβαίνοντας, ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Κωνσταντίνος Μαθιουδάκης δήλωσε ότι ο λόγος για τον οποίο δεν έχει προχωρήσει έως σήμερα το πρόγραμμα «Ήλιος» είναι η δυσκολία εξεύρεσης χρηματοδότησης εν μέσω αλλεπάλληλων αλλαγών στην ηλιακή τεχνολογία.
Από την πλευρά του ο Επίτροπος Ενέργειας, κ. Έτινγκερ, παρατήρησε ότι κάποιες χώρες – μέλη της ΕΕ ενδιαφέρονται ήδη να επενδύσουν, ωστόσο, μίλησε για την ανάγκη να προηγηθούν στην Ελλάδα περαιτέρω μεταρρυθμίσεις προς την κατεύθυνση απελευθέρωσης της αγοράς, διευκόλυνσης χρηματοδοτήσεων, διασφάλισης εγγυήσεων κ.ο.κ.


ΠΗΓΗ http://www.energypress.gr/news/fwtoboltaika/Giati-edyse-o-HLIOS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ