Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Μανταλενα Πιου: Τα νεα μετρα για φωτοβολταικα



Το κλεισαμε το μαγαζι ...πατριώωωτη!
Νέα περιοριστικά μέτρα για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και ιδιαίτερα τα φωτοβολταϊκά έρχονται με το επικαιροποιημένο μνημόνιο, ενώ από τον Ιούλιο και κάθε εξάμηνο θα πρέπει να αυξάνεται το τέλος υπέρ ΑΠΕ ή ΕΜΕΑΡ όπως αποκαλείται πλέον, με στόχο την εξάλειψη του ελλείμματος στον ειδικό λογαριασμό ΑΠΕ ως το τέλος του 2014. Η έκθεση της Κομισιόν προβλέπει τον τριπλασιασμό στα 27 ευρώ/MWh από 9,32 ευρώ/MWh, που έχει σήμερα μεσοσταθμικά το τέλος ΑΠΕ, σύμφωνα με την πρόταση του ΛΑΓΗΕ.
Ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση του δανείου, το επικαιροποιημένο μνημόνιο για τις ΑΠΕ προβλέπει:

Εκκίνηση διαπραγματεύσεων με τη βιομηχανία του κλάδου και ιδιαίτερα τα φωτοβολταϊκά, για την αναπροσαρμογή των υφιστάμενων συμβάσεων πώλησης ενέργειας με στόχο την ευθυγράμμιση των αποδόσεών τους στα επίπεδα του ευρωπαϊκού βιώσιμου μέσου όρου, λαμβανομένων υπόψη των ιδιαιτεροτήτων της Ελλάδος. Οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ως τον Σεπτέμβριο, ώστε να εισαχθούν τα νέα μέτρα, που στόχο έχουν, βάσει της έκθεσης της Κομισιόν να καλύψουν ένα μόνιμο έλλειμμα της τάξης των 400 εκατ., που θα προκύψει το 2015, όταν σταματήσει η έκτακτη εισφορά επί του τζίρου των ΑΠΕ.

Δυνατότητα ανάλογων αναπροσαρμογών στους όρους σύμβασης πώλησης της ενέργειας από τα φωτοβολταϊκά στις στέγες. Το πρόγραμμα δράσης πρέπει να είναι έτοιμο τον Ιούλιο.
Αύξηση της εισφοράς που ήδη έχει επιβληθεί στις λιγντικές μονάδες και επιβολή εισφοράς στα μεγάλα υδροηλεκτρικά, για τη χρηματοδότηση του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ.

Προσαρμογή της εισφοράς που έχει επιβληθεί στον τζίρο των ΑΠΕ κάθε έξι μήνες. Η Κομισιόν προβλέπει την παράταση του μέτρου για ένα ακόμα χρόνο, ως τον Ιούλιο 2015.
Αλλαγές στον μηχανισμό βάσει του οποίου συνεισφέρουν οι προμηθευτές ηλεκτρισμού στον λογαριασμό ΑΠΕ, ζήτημα για το οποίο υπάρχει πρόβλεψη στο νόμο με τα προαπαιτούμενα για την καταβολή του δανείου. Επίσης προβλέπεται η μηνιαία δημοσίευση των στοιχείων για τον λογαριασμό ΑΠΕ, καθώς και δημοσίευση αναλυτικής έκθεσης με τα κίνητρα για τα φωτοβολταϊκά στις στέγες κ.λπ.

Νέα μέτρα για τη μείωση του αριθμού των αδειών ΑΠΕ που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, με την εισαγωγή οικονομικών αντικινήτρων.
Μεσοπρόθεσμα, προβλέπεται η ανακοίνωση μέτρων που θα περιορίζουν περαιτέρω την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών βάσει κινήτρων.

Τα μέτρα αυτά θα πρέπει να εφαρμοστούν από 1ης Ιανουαρίου 2014. Επίσης, φέτος τον Ιούνιο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το ηλεκτρονικό μητρώο όλων των μονάδων ΑΠΕ. Εξάλλου, προβλέπεται η αύξηση του τέλους ΑΠΕ κάθε έξι μήνες (Ιούλιος 2013, Ιανουάριος και Ιούλιος 2014) για την εξάλειψη του ελλείμματος του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ στο τέλος του 2014.

(Ημερησία, 20/5/2013), http://www.energypress.gr/news/fwtoboltaika/Mantalena-Pioy:-Neoi-periorismoi-gia-fwtoboltaika

18 σχόλια:

  1. Εκκίνηση ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Εκκίνηση με το έτσι θέλω επιβολής κλπ όπως έγινε μέχρι τώρα ναι...έτσι θα γίνει σύμφωνα με το παρελθόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα συμβόλαια με το κράτος είναι εγγύηση!

    Υ.Γ. Λέμε και καμιά μ@λ@κί@ να περάσει η ώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξέρετε κι απο διαπραγματεύσεις τώρα ρε πουλημένοι; Τσατσάκια του ΔΝΤ ελάτε τώρα να μας προτείνε ληστρικές μειώσεις στην τιμή της κιλοβατώρας επειδή λέει υπάρχει "στόχος ευθυγράμμισης των αποδόσεών των φωτοβολταικών στα επίπεδα του ευρωπαϊκού βιώσιμου μέσου όρου". Όταν σας συμφέρει είμαστε Ευρώπη κι όταν δεν σας συμφέρει (καθυστερηση πληρωμών, έκτακτη εισφορά) είμαστε Ουγκάντα. Όταν ο γερμανός και ο ισπανός πουλούσαν την κολοβατωρα 22 και 23 λεπτά ρε αλήτες, μάθατε πόσο αγόραζαν τον εξοπλισμό; Σίγουρα όχι 350.000 και 400.000 όπως στο Ελλάντα για να δουλέψουν οι εταιρείες και να λέτε πως δώσατε θέσεις εργασίας.
    Εμείς ρε λαμόγια υπογράψαμε την σύμβαση που εσείς μας προτείνατε. Εσείς οι φωστήρες. Και είπαμε, οκ θα πάρουμε και το δάνειο, παρόλο που έχει ληστρικό επιτόκιο και κάναμε τα σχέδια μας για το αν βγάινουμε ή όχι. Την δική σας αποτυχία ρε εκπαιδευόμενοι μάγοι, που δώσατε μία τιμή την οποία εσείς δεν μελετήσατε καλα, θα την πληρώσουμε εμείς;
    Ρε θρασύτατοι, σοβαρά θα έρθετε για διαπραγμάτευση που θα έπρεπε μετά την έκταση εισφορά που ούτε καν εκπίπτει από το εισόδημα, να ντρέπεστε να μας μιλάτε; Ρε μπάσταρδοι, όχι δεν θα έρθετε για διαπραγμάτευση, θα έρθετε να μας επιβάλετε τεράστια μείωση, 30%-40% και μπορεί και παραπάνω εκβιάζοντας μας με τρόπο ανήθικο πως αν δεν συμμορφωθούμε θα μας φερθείτε "ελληνικά", δηλαδή θα σας πληρώνουμε όποτε γουστάρουμε, η έκτακτη εισφορά θα μείνει 20 χρόνια κτλ? Πιανόλες, θα γίνει επανάσταση! Κάτω τα βρωμόχερα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλά δε λες? Τι κάνεις έχει σημασία...όχι τι λες...

      Διαγραφή
    2. ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΩΡΤΑΣΕΙ.
      ΕΧΩ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΠΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ.
      ΜΟΝΟ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΚΑΤΙ
      .ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟ Φ/Β ΠΑΡΚΟ.

      Διαγραφή
  4. ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ...... ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ....... ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ...... ΑΝ ΟΙ ΜΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΗΜΑΚΙΔΕΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ ....ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ..... ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΥΜΑΚΗ.........ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ............BRIEFING ΣΤΟ HILTON....... ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟ..... ΘΑ ΠΑΤΕ ΔΩΡΕΑΝ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΑΣΗΜΑΚΗΣ.
      Ξ Υ Π Ν Η Σ Τ Ε ! Ο ΛΟΥΜΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ.

      Διαγραφή
  5. Αντιφωτοβολταικός speaking.

    Δηλαδή όλοι εσείς οι αγρότες πώς θα αντιδράσετε;
    Μήπως θα αρχίζετε να κλείνετε τις εθνικές οδούς ή
    μήπως θα ξηλώσετε τα πάνελ από τα χωράφια και θα τα
    πετάτε στις εξώπορτες των περιφερειών.

    ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΕΙΣΤΕ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΓΑΒΓΙΖΕΤΕ.
    ΓΑΒ,ΓΑΒ,ΓΑΒ......

    Λησμονήσατε τα ματ που σας σκίζαν τα λάστιχα επί σημίτη
    και την ζαχαρίτσα που σας ρίχναν στους κινητήρες.
    Και μετά από αυτό τι έγινε;
    ΠΑΛΙ ΠΑΣΟΚ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΓΙΑΤΙ, ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

    ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΛΕΣ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.
      ΟΤΑΝ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΕΣΚΑΣΕ ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΗΡΘΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.

      ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, ΑΛΛΑ Η ΑΛΛΑΓΗ ΕΓΙΝΕ,.,

      Διαγραφή
    2. Και πάλι τον πούλο πήρατε αγροτοπατέρες της συμφοράς και με την αλλαγή...

      Διαγραφή
  6. χαχαχαχαχ ρε κοπριτη αντι...μαλακα πως σε λενε ζεις ακομα??? δεν πεθανες απο την πεινα ακομα ρε γελιε?? χαχαχαχαχ . Ουστττττττττ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος20 Μαΐου 2013 - 3:27 μ.μ.Πολλά δε λες? Τι κάνεις έχει σημασία...όχι τι λες...
    Εσύ ρε καραγκιόζη που θεωρείς ότι λέω πολλά και δεν κάνω τίποτα, δεν καταλαβα ποιος ειναι ο σκοπος σου περαν του να το παιζεις εξυπνακιας. Κοιτα αυτά που λεω κι αν διαφωνεις μετα αν θες πες την μαλακία σου. Καραγκιόζη! Και μακάρι να κάνουμε όλοι πράξεις, να υπάρξει οργάνωση και να γίνει. Δηλαδή επειδή ακόμα δεν έχει οργανωθεί κάτι, δεν θα μπορούμε να μιλάμε? Θα μας λογοκρίνεις εσύ ο καραγκιόζης??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φυλε 1.36μ.μ ορεο τοαρθροσου. Άλλα μην κανίς τετια αντιπαραθεση χανησ το δικιωνόσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αντιφωτοβολταικός speaking.

    ΜΠΕΤΟΒΛΑΚΑ ΓΙΑΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΑΠΡΕΠΗ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ;
    ΤΟΣΟ ΣΕ ΤΣΟΥΖΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ;

    ΠΟΝΑΣ! ΠΟΝΑΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ! ΤΟ ΞΕΡΩ!

    ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ;

    ΞΥΔΑΚΙ! ΓΑΡΓΑΡΕΣ ΜΕ ΞΥΔΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΠΟΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΑΣ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΟΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΚΑ...ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΓΛΙΤΟΝΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παπακυριακού Γιάννης23 Μαΐου 2013 στις 9:32 μ.μ.

    Επειδή πλέον διαπιστώνω οτι το energypress είναι μάλλον παπαγαλάκι του ΥΠΕΚΑ,οτι και να γράψουν με αφήνει σχεδόν αδιάφορο.Το 70% των άρθρων είναι ανυπόγραφο και το άλλο 30% ποτέ δεν αναφέρει από που αντλεί τις πηγές του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ