Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Οι Κινέζοι αφήνουν το "σπιτι" τους και πανε για τα υψηλα περιθώρια κερδους

(Reuters) - Oι Κινέζοι κατασκευαστές φωτοβολταικών πάνελ αποφεύγουν την πολυπηθή Κινέζικη αγορά  υπέρ των πιο προσοδοφόρων εξαγωγών.....
Αυτο αλλωστε τους βοήθησε στη διετή ύφεση των περιθωρίων κερδους .

Κατασκευαστές όπως η JA Solar Holdings Co Ltd και ReneSola Ltd,  που εξαρτώνταν από το χαμηλό περιθώριο των κινεζικών πωλήσεων μετά από τον πόλεμο εμπορίου με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, πιέζουν στην Ιαπωνία και τις αναδυόμενες οικονομίες, όπου η ζήτηση για τα φ/β πανελ αυξάνεται.
 
" Οι Ευκαιρίες στην Κίνα είναι λιγότερο ελκυστικές από ό, τι σε πολλές άλλες αναδυόμενες αγορές", δήλωσε ο Daniel Heck, εκπρόσωπος της Canadian Solar Inc, μια εταιρίας με εδρα το Οντάριο του Καναδά που έχει τις περισσότερες δραστηριότητές της στην Κίνα.

Η Κίνα σχεδιάζει να προσθέσει 10 γιγαβάτ (GW)  εγκατεστημένης ηλιακή ισχύ ενέργειας φέτος. Αν και αυτό θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη αγορά ηλιακής ενέργειας στον κόσμο, η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα παραγωγής πάνελ έχει οδηγήσει σε απότομη πτώση των τιμών.

Τα δεδομένα από την IHS  δείχνουν ότι οι Κινέζοι κατασκευαστε φωτοβολταικών πανελ πωλούσαν στην εγχώρια αγορά στα 57 σεντ ανά watt, τον Απρίλιο, τη χαμηλότερη παγκόσμια τιμή. Οι ίδιες ομάδες πωλούσαν στην Ιαπωνία στα 72 σεντ ανά watt.



Εταιρείες όπως η Κίνέζικη Sunergy Co Ltd θυσιάζουν μεγάλες ποσότητες απο την Κίνα για ένα κομμάτι της πιτας της πιο ακριβής ιαπωνικής αγοράς.



Οι δικες μας Ελληνικές εταιρίες παραγωγής πανελ αραγε τι κανουν;; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ