Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Ο φωτοβολταικός Εμπορικός πόλεμος ξεκίνησε - η suntech 48% δασμους

Καλο deal μου ακουγεται: Οι προδότες με μειον 20% !
Εχει αρχίσει επίσημα. Χθες, το πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας Xinhau ανέφερε ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για το ντάμπινγκ των Κινέζικων προϊόντων στην Ευρώπη και τώρα είναι έτοιμοι να...
επιβάλουν δασμούς στα φωτοβολταικά προιόντα που προέρχονται από την Κίνα.
 
 Μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων θα ήταν η αύξηση τιμών απο τους κινέζους κατασκευαστές  τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, αλλά τώρα φαίνεται ότι η Ευρώπη θα θέσει επαχθείς δασμούς στις εισαγωγές, πιθανότατα χωρίς τα "κενά" που κάνουν τους δασμούς των ΗΠΑ αναποτελεσματική.

 Αυτό είναι ένα μεγάλο χτύπημα για την κινεζική βιομηχανία ηλιακής ενέργειας και για μερικους  από τους μεγαλύτερους παίκτες στηα φωτοβολταικά παγκοσμίως. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Wall Street Journal ανέφερε ότι η Ευρώπη ήταν έτοιμη να βάλει ένα 48,6% δασμούς για πάνελ Suntech Power, 55,9% στην LDK Solar, καθώς και 51,5% στην Trina Solar. Οι εταιρείες που συνεργάστηκαν με την έρευνα για το ντάμπινγκ θα παρουν ενα  δασμό 47,6% και εκείνων που δεν συνεργάστηκαν  θα φορολογούνται με 67,9%.

Δεν έχει σημασία πως θα το δεί κανείς, οι δασμοι ειναι φοβεροι!! 



 http://www.fool.com/investing/general/2013/05/24/the-solar-trade-war-is-on.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ