Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Το Ευρωπαικό κοινοβούλιο ψήφισε τους στοχους για τις απε εως το 2030


Την έκθεση Reul σχετικά με την “Ανανεώσιμη Ενέργεια στην Ευρωπαϊκή εσωτερική ενεργειακή αγορά” ενέκρινε την Τρίτη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εκφράζοντας και επίσημα πλέον τη βούλησή του για την υιοθέτηση δεσμευτικών στόχων για τις ΑΠΕ έως το 2030.
Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού  Συμβουλίου Ανανεώσιμης Ενέργειας (EREC), Hinrichs-Rahlwes, η ψήφιση της
πρότασης «επιβεβαιώνει τη δέσμευση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο να στηριχθεί το μέλλον της Ευρώπης στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και στέλνει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα τόσο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία επί του παρόντος βρίσκεται σε διαβουλεύσεις σχετικά με το πλαίσιο ενεργειακής και κλιματικής πολιτικής για το 2030, όσο και στα κράτη – μέλη.
Η εν λόγω ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε μία ημέρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής της 22ας Μαΐου, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται το ζήτημα της ενέργειας.
«Το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο έχει δείξει τη δέσμευσή του για μία πολιτική που θα συμβάλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μείωση της χρήσης πόρων και των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, διατηρώντας παράλληλα την τεχνολογική πρωτοπορία της Ευρώπης σε παγκόσμιο επίπεδο και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης», κατέληξε ο Hinrichs-Rahlwes.

http://www.energypress.gr/news/Desmeytikoys-stohoys-gia-tis-APE-ews-to-2030-zhta-to-EK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ