Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Οι τοπ 20 κατασκευαστές φωτοβολταικών πανελ εχουν το 70% των πωλήσεων


Oι Top 20 στον κόσμο προμηθευτές πάνελ αντιπροσώπευαν σχεδόν το 70% των παγκόσμιων πωλήσεων  φωτοβολταϊκών πανελ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με την τελευταία NPD Solarbuzz Tracker Τριμηνιαία έκθεση.

»Η συνεχής συγχώνευση των κατασκευαστών φωτοβολταϊκών πάνελ δημιουργεί ευκαιρίες για τους κορυφαίους προμηθευτές tier 1 πάνελ « εξήγησε Ray Lian, ανώτερος αναλυτής της NPD Solarbuzz. »Το μερίδιο αγοράς των top 20 προμηθευτών πανελ αυξήθηκε σημαντικά το Q1'13 σε 70%, από 58% το Q1'12.

« Ειδικότερα οι τοπ 10 tier 1 κινέζοι προμηθευτές έχουν ιδιαίτερη επιτυχία κατά το τελευταίο έτος, αντιπροσωπεύοντας το 41% των αποστολών πανελ κατά τα τελευταία τέσσερα τρίμηνα. Οι Κινέζοι παραγωγοί έχουν επιτύχει στις περισσότερες αγορές, εκτός από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, όπου οι εγχώριοι κατασκευαστές εξακολουθούν να κυριαρχούν.

Με έδρα τις ΗΠΑ η First Solar και SunPower παραμείνουν οι ηγέτες της αγοράς στις ΗΠΑ από την άποψη των πωλήσεων , ενώ στην Ιαπωνία, εγχώριοι προμηθευτές πανελ κυριαρχούν οπως η Sharp, Kyocera, Panasonic και η Solar Frontier. Στους τοπ  20 προμηθευτές περιλαμβάνονται η ευρωπαϊκή Conergy, η SolarWorld και οι κινεζικές εταιρείες Yingli Green Energy, Trina Solar, Canadian Solar, Jinko Solar, ReneSola, Suntech, Κίνα Sunergy και JA Solar.


Πηγη  PHOTON

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ