Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Φωτοβολταϊκά σε ολα τα Νέα σπίτια

Στο Ελλαda παντως , εχουμε game over για τα σπιτια!
SunPower είδους (SPWR), η δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική κατασκευάστρια φωτοβολταικών πάνελ αναμένει τα φωτοβολταικά να γίνουν ένα τυποποιημένο χαρακτηριστικό στην κατασκευή ....
νέων κατοικιών στις ΗΠΑ. Ετσι ειπε ο Διευθύνων Σύμβουλος Tom Werner .

Η εταιρεία προμηθεύει επτά από τους top 10 κατασκευαστές σπιτιών των ΗΠΑ , συμπεριλαμβανομένων των KB Home (KBH), Lennar είδους (LEN) και Standard Pacific (SPF). Σχεδόν 10.000 νέα σπίτια έχουν πάνελ από τη SunPower. 

Η SunPower αναμένει να διπλασιάσει την πελατειακή της βάση σε 300.000 συστήματα εγκατεστημένα σε στέγες στα σπίτια και τις επιχειρήσεις κατά το 2015 από 150.000 το προηγούμενο έτος, καθώς η ζήτηση για μικρότερες εγκαταστάσεις εχει μεγαλύτερη ζήτηση απο τα συστήματα των μεγάλων φωτοβολταικών πάρκων.

«Στις ΗΠΑ, η μεγάλη κινητήρια δύναμη για να πάμε μπροστά στα φωτβολταικά θα είναι οικιστική ζήτηση" δήλωσε ο Werner και συνέχισε:

Τα Πάνελ και τα άλλα μηχανικά εξαρτήματα που αποτελούν λιγότερο από το ήμισυ του προϋπολογισμού του μέσου κοστους των ΗΠΑ. Η ενσωμάτωσή τους σε νέα σπίτια από την αρχή, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού, της κατασκευής και τη σύνδεσή τους στην καλωδίωση των κτιρίων, θα μειώσει το κόστος.

«Έχουμε μια τεράστια ευκαιρία να μειώσουμε ενα άλλο 25 τοις εκατό από το κόστος εγκατάστασης, αν κάνουμε ό, τι εκαναν οι Γερμανοί», είπε.

Κοστίζει περίπου 62 σεντς ανά watt για την κατασκευή κατοικιών στη Γερμανία, σύμφωνα με μια έκθεση του Σεπτεμβρίου από το Lawrence Berkeley National Laboratory. Ο μεγαλύτερος χρόνος εγκατάστασης και περισσότερες προϋποθέσεις ειναι κυριοι λογοι που το κοστος στις ΗΠΑ ειναι υψηλότερο στα $ 3,32 watt (πάνω από πέντε φορές μεγαλύτερο).



Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ