Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Τα Κινεζικά πάνελ πανακριβα μετα τους δασμούς - Πάρτε τα μέτρα σας


Οι μέση τιμή στα φωτοβολταικά πανελ κινεζικής κατασκευής στην ΕΕ θα μπορούσε να αυξηθούν και 45% τον Ιούνιο, λόγω των δασμών. Αυτό σύμφωνα με το IMS research θα μπορούσε να ρίξει το  IRRs των έργων (ποσοστό απόδοσης εργου) κάτω απο 7% και κατα συνέπεια να πέσει ακόμα περισσότερο η ζήτηση στην Ευρώπη.


Τα Κινέζικα πάνελ τον Μάρτιο είχαν μέση τιμή 0,66 $ /watt και αναμένεται η αύξηση να είναι 0,67$ τον Ιούνιο, σύμφωνα με τις προβλέψεις του IHS . Αν μπουν και οι δασμοί τότε μιλάμε για μέση τιμή 0,97 $/watt!!

Αρα, μελλοντικοί Έλληνες φωτοβολταικοί παραγωγοί και εταιρίες προμήθειας πανελ καντε το κουμάντο σας! Διασφαλίστε οτι τα κινέζικα φωτοβολταϊκά πανελ ειναι εισηγμένα προ της εναρξης επιβολής των δασμών και διερευνήστε τους τρόπους που μπορεί πιθανον να μην ισχύουν οι δασμοι!

Οι επίτροποι της ΕΕ έχουν προτείνει τους εισαγωγικούς δασμούς να κυμαίνονται απο 37,2 έως 67,9% για κρυσταλλικού πυριτίου πυριτίου, και  κυψελες που εισάγονται από την Κίνα.
Τα κράτη μέλη της ΕΕ θα ψηφίσουν τις προτάσεις τις επόμενες εβδομάδες, με την έκδοση της προδικαστικής αποφάσεως που έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 6.
Η τελική απόφαση για τους εισαγωγικούς δασμούς δεν αναμένεται μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου.


http://www.imsresearch.com/press-release/eu_antidumping_duties_to_price_chinese_modules_out_of_the_european_market

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ