Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Η Κίνα θα πρεπει να ειναι ετοιμη να "χτυπήσει" πίσω την Ευρωπαική Ενωση αν βαλει δασμους στα φωτοβολταικα

(Reuters 29-5/13) Κορυφαία εφημερίδα της Κίνας καταδίκασε το σχέδιο από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει βαρείς δασμούς στις εξαγωγές φωτοβολταικά πάνελ σήμερα καθως η καταμέτρηση των "κουκιών" αγεται και φέρεται από τα όργανα της ΕΕ με ένα εγωιστικό τρόπο πιέζοντας  με  τις δικές τους ατζέντες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η εκτελεστική εξουσία της ΕΕ, κατηγορεί την Κίνα οτι πλημμύρισε την Ευρώπης με φθηνά φωτοβολταικά πανελ σε τιμές κάτω του κόστους παραγωγής, και για αυτο προτίθεται να επιβάλει δασμούς.

Αυτό ώθησε ενεργητική άσκηση πιέσεων από το Πεκίνο κατά της κίνησης αυτής και διαφορετικές διχασμένες θέσεις επι αυτου έχουν προκύψει στην Ευρώπη σχετικά με το θέμα, προαναγγέλλοντας μια σκληρή εσωτερική μάχη για το πώς να ανταποκριθούν στις εμπορικές πρακτικές της Κίνας.

" Ο Διεθνής εμπορικός προστατευτισμός είναι σαφώς σε άνοδο, και η Κίνα έχει καταστεί το μεγαλύτερο θύμα," ανέφερε η People's Daily,  η επίσημη εφημερίδα του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος.

Η κίνηση αυτή θα μπορούσε μόνο να ανεβάσει τις τιμές για την ευρωπαϊκή κατασκευής φ/β πανελ, πρόσθεσε.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε με το ψευδώνυμο "Zhong Sheng," που σημαίνει "Φωνή της Κίνας», ένα όνομα που χρησιμοποιείται για να δώσει τις απόψεις της εφημερίδας για τις εξωτερικές υποθέσεις.

Οι δασμοί θα είναι  ένα πλήγμα για τις εταιριες κατασκευής φωτοβολταικών πανελ στην Κινα, όπως η Trina Solar Ltd, Suntech Power Holdings ΣΙΑ Ε.Π.Ε. και Yingli Green Energy Holding ΣΙΑ ΕΠΕ, και αναμένεται να ανεβάσει την τιμή των πάνελ τους στην Ευρώπη.



Η Global Times, υψηλής επιρροής κινεζικο μέσο, με ένα κύριο άρθρο, αποκαλεσε τους δασμους  ενα «φαύλο μονοπάτι», και είπε ότι η Κίνα θα πρέπει να είναι έτοιμη να χτυπήσει πίσω.

"Μετά από όλα, η Κίνα δεν έχει την ικανότητα να πιέσει άμεσα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και για αυτο η Κίνα θα πρέπει να αφήσει τις ευρωπαϊκές χώρες να φοβούνται τις συνέπειες ενός εμπορικού πολέμου με την Κίνα,"  είπαν επίσης οι Global Times. 

πηγη http://www.reuters.com/article/2013/05/29/china-eu-solar-idUSL3N0EA0SD20130529

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ