Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Oμαδα επενδυτών κατα του αναδρομικου φόρου στα φωτοβολταικα στην Τσεχία

 
Mια ομάδα διεθνών επενδυτών φωτοβολταϊκών που επένδυσαν στην Τσεχική αγορά φωτοβολταικής ενέργειας (Ιnternational Photovoltaic Investor Club), έχουν καταθέσει μήνυση κατά της Τσεχικής Δημοκρατίας για την αναδρομική φορολογία επί των κερδών των παραγωγών ηλιακής ενέργειας ».  

Οι 8 επενδυτές, σύμφωνα με την Prague Daily Monitor, οι οκτώ επενδυτές απαιτούν ένα
απροσδιόριστο ποσό  αποζημίωσης για την οικονομική ζημία που ισχυρίζονται ότι υπέστησαν οταν η Τσεχική Δημοκρατία εισήγαγε ένα φορο 26% επί των εσόδων που προέρχονται από μονάδες παραγωγής φωτοβολταικής ενέργειας.

 Αναμεσα στους  επενδυτές είναι και Γερμανικές εταιρείες οπως η Network GmbH και Antaris Solar GmbH,. Το Υπουργείο Οικονομικών της Τσεχίας δεν σχολιασε την υπόθεση, δεδομένου ότι εξακολουθεί να μελετά την αναφορά. Τα δικαστήρια διαιτητικών οργάνων δεν αναμένεται να εκδώσουν απόφαση σχετικά με την υπόθεση για τουλάχιστον ένα χρόνο.  

Τον Μάιο του 2012, το τσεχικό Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε ότι η τσεχική κυβέρνηση ενήργησε στο πλαίσιο των δικαιωμάτων της όταν εφαρμόστηκε η αναδρομική φορολογία επί των εσόδων των παραγωγών ηλιακής ενέργειας ». Ο φόρος, που θεσπίστηκε τον Δεκέμβριο του 2010, ισχύει και για ηλιακές εγκαταστάσεις άνω των 30 kW σε μέγεθος που τέθηκαν σε λειτουργία το 2009 ή το 2010. Ο φόρος, που ισχύει μέχρι το 2013, θα μπορούσε να επεκταθεί μέχρι το 2014, σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργου Τσεχίας Βιομηχανίας και Εμπορίου κ. Martin Kuba. Η Τσεχική Δημοκρατία είχε 2.085 MW εγκατεστημένης ισχύος φωτοβολταϊκών στα τέλη του Δεκεμβρίου του 201

 πηγη Photon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ