Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Συναντηση τη Δευτερα 27/5 στο υπουργείο Αγροτικής αναπτυξης, για να μπουν ολα τα αγροτικα φ/β στα σχεδια βελτιωσης


Σημαντική εξέλιξη υπήρξε τις τελευταίες ώρες, μετά τις πρωτοβουλίες της Διοικούσας Επιτροπής, τις συναντήσεις αλλά και τις επιστολές προς κυβερνητικούς παράγοντες.  
Έτσι, για την Δευτέρα 27/5/2013 και ώρα 15.00,
ορίστηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με θέμα την ένταξη όλων των συναδέλφων αγροτών, οι οποίοι και είναι κάτοχοι "Αγροτικού φωτοβολταϊκού πάρκου" με όλες τις δεσμεύσεις που τα συνάδουν, στα σχέδια βελτίωσης του Ευρωπαϊκού αναπτυξιακού αγροτικού προγράμματος με την ονομασία "Αλέξανδρος Μπαλτατζής 2007-2013".
Πρόκειται για μια σημαντική θετική εξέλιξη, η οποία εάν συνοδευτεί από το προσδοκούμενο αποτέλεσμα, θα δώσει μεγάλη ανάσα σε όλους τους συναδέλφους.


 http://www.afo.gr/fotovoltaika/index.php/ar/91-sxedia-veltiosis-agrotes-2013

78 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Τα προηγούμενα σχέδια βελτίωσης έκαναν 4 χρονια να πληρωθουν.
      Να κρατάτε μικρό καλάθι αδέλφια αγρότες...

      Διαγραφή
  2. Poia einai ta yper ayto tou programmatos opoios kserei as apanthsei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δειτε εδω, μια αναρτηση πιο κατω ειναι
      http://fotoboltaika.blogspot.com/2013/05/blog-post_3646.html#more

      Την ένταξη όλων των αγροτικών φ/β πάρκων με αναδρομική ισχύ που υλοποιήθηκαν έως σήμερα στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 ΄΄Αλέξανδρος Μπαλτατζής΄΄ και συγκεκριμένα στον άξονα -1- και στην δράση -121-, εκσυγχρονισμός γεωργικών εκμεταλλεύσεων-σχέδια βελτίωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη υπάρχει ένα μεγάλο απορρόφητο ποσό στο ανωτέρω πρόγραμμα που αγγίζει τα 800 εκ. ευρώ με άμεσο κίνδυνο την έγερση της Ευρωπαϊκής ποινικής ρήτρας ν+2. Η πρότασή μας απορροφά άμεσα τα κονδύλια κ΄ εξισορροπεί την επιβεβλημένη μεν αλλά υψηλή έκτακτη εισφορά του 30% επί του τζίρου.

      Διαγραφή
  3. Οι ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ Φ/Β.
    ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΓΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΔΡΩΤΑ ΤΟΥΣ.
    ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΡΩΣΙΣΕΙ ΛΙΓΟ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΑΙ , ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΙΚΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χωρις αγωνα τιποτα δεν κερδιζεις....... Λουμακη... καλο υπνο ...ονειρα γλυκα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας μην έτρεχε ο ΣΠΕΦ για τις στρεβλώσεις και τον ΜΑΜΚ στην ΕΕ και να δω τι εισπράξεις θα είχες από την ΟΤΣ στα τάρταρα και τον ΜΑΜΚ πανίβλακα!!!! Και που' σαι ΜΑΜΚ δεν σημαίνει μαμ κακά και νάνι... έτσι για ν' αρχίσουμε απ' τα βασικά...

      Διαγραφή
    2. ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ Ο 3.23 ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΟΥΜΑΚΗ.

      Διαγραφή
    3. Πρέπει να ξέρουμε να λέμε ευχαριστώ όταν ποτιζόμαστε ΟΛΟΙ από τις δίκαιες επιτυχίες του ΣΠΕΦ!!!
      Όσο για το αν είμαι άνθρωπος του Λουμάκη, θα σου πως πως τον ΣΠΕΦ τον διαβάζουμε και τον στηρίζουμε χιλιάδες παραγωγοί. Τώρα αν μας θεωρείς βαλτούς επειδή στηρίζουμε το σωστό και το εμπεριστατωμένο, μάλλον δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε...

      Διαγραφή
  6. Α3
    ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΜΙΑ ΛΙΓΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ , ΠΙΣΤΕΒΩ ΠΟΣ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΒΑΛΑΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΕ ΟΙΚΟΠΕΔΑ , ΣΕ ΤΑΡΑΤΣΕΣ , ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΣΤΕΓΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΕΙΧΑΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ , Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΟΥΝ ΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΙΤΟΥ ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΠΕΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ , ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΗΤΑΝ ΙΔΙΩΤΗΣ , ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΓΡΟΤΗΣ , ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ Η΄ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΠΙΧΙΡΙΜΑΤΙΑΣ . ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΟΥΣ , ΚΑΠΟΙΟ ΕΠΙΣΙΣ ΧΑΣΑΝΕ ΤΟ ΔΙΚΕΟΜΑ ΤΟΥΣ ( ΕΝΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΟΡΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ) ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ FAST TRACK ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΟΝΟ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΞΤΡΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΠΟΣ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΏΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ . ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΠΕΙΡΩ ΤΗΝ ΔΙΧΟΝΙΑ ΜΕΤΑΞΙ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΥ , ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΕΛΙΚΑ , ΓΙΑΤΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΟΛΟΝ ΜΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΚΑΡΠΏΝΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΡΤΏΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΥΠΩΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω απολύτως!Οταν βλεπαμε ολα να καταρρεουν τις τραπεζες να μας εξαφανιζουν τα χρηματα,επρεπε καπου να επενδησουμε για τα παιδια μας κυρίως για τα παιδια μας να εχουν κατι..Αντι να ανοιξουμε καφετεριες και fast food ειπαμε να επενδυσουμε αλλιως σε αυτην τη χωρα με αλλη νοοτροπια και αλλο σκεπτικο.Απο οτι βλεπουμε ομως στην ελλαδα το να εισαι μικροεπενδυτης δεν ειναι και οτι καλυτερο.Αμα εχεις ρωσια,κινα, απο πισω σου ομως ολα σου πανε ροδι,αλλες τιμολογισεις αλλο φπα αλλη χωρα εντελώς με λιγα λογια.το γιατι?το αν μας αξιζει τοσα χρονια να μας ξεφτιλιζουν, να μας εμπαίζουν να τρεμει το φιλοκαρδι μας καθε φορα που ακουμε αλλαγες εδω αλλαγες εκει..παιδεια?υγεια? μας αξιζει οταν ο κος στουρναρας και ο καθε στουρναρας να μας φορολογει με30-40% φορο αλληλεγγύης τις επιχειρησεις μας τωρα με τις φορολογικες με 25%?ενω αποζητούν αναπτυξη?τα βρισκουν και τα κανουν...ο καιρος θα δειξει αν επενδυσαμε ορθα και το παραδοξο ειναι οτι για την δικη μας επενδυση αλλοι αποφασιζουν..

      Διαγραφή
  7. Καλή επιτυχία φίλοι και συνάδελφοι στην συνάντηση της Δευτέρας. Θα ήθελα να σας θυμίσω ότι αυτοί με τους οποίους θα συζητήσετε πιθανόν να μην είναι στην ίδια θέση όταν έρθει η ώρα να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις τους. Γι αυτό …. καλό θα είναι να κρατηθούν πρακτικά τα οποία θα πρέπει να πάρετε ένα αντίγραφο.
    Γνωρίζετε ότι αν τους το ζητήσετε πιθανόν να σας ρωτήσουν εάν ο λόγος της τιμής τους δεν φτάνει. Μην ντραπείτε να τους το πείτε το ΝΑΙ!!!!!……. Ο ΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ…!!!!! Γιατί σήμερα είναι …..κι αύριο δεν είναι….. τόσοι και τόσοι ήρθαν…!!!! Είπαν…!!!!! Υποσχέθηκαν…!!!! και που είναι σήμερα ..????? για παράδειγμα….. η Μπιρμπίλη….!!!! Ο Μανιάτης..!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφήστε τους πανηγυρισμούς. Δεν πάμε για να μας κάνουν κάποια χάρη, πάμε γιατί οι αλήτες θέλουν να μας καταστρέψουν. Να έχετε στο μυαλό σας όσοι πάτε τον παραγωγό που αυτοκτόνησε από τα χρέη, κι ας μην ήταν αγρότης. Τα λαμόγια νομοθετούν χωρίς να υπολογίζουν τίποτα, την Δευτέρα υπάρχει πόλεμος με το κατεστημένο τους, κι όχι briefing με καφεδάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ 5.50 ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΑΠΟ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.

      Διαγραφή
  9. ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ο ΚΑΡΑΜΙΧΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΛΙΕΡΓΟΥΝ 300-600 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ .ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ Η ΚΛΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΓΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΑΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ Φ/Β ΠΑΡΚΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ 2013.
      Το ποσοστό πρέπει να είναι 60 % .
      ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ.

      Διαγραφή
  10. Εγώ λεω να παμε 10.000 εξω απο το Υπουργείο την Δευτέρα το μεσημέρι για ψυχολογική βοηθεια και οχι μόνο. . . . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΝΟΥΝΕ 2 ΕΩΣ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΟΥΝ.
    ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.
    ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 50 ΕΩΣ 65% .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Α5
    Ειμαι και εγω αγρότης απο την ΝΑΟΥΣΑ.
    Δεν κρατάω και μεγάλο καλάθι στην συνάνταση της 27/5 .
    Μακάρι να εχουμε ευχαριστα νέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. A2 ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΟ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΣΕΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΓΡΟΤΙΚΑ Φ/ΚΑ ΠΑΡΚΑ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ.
      ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΣΤΟ ΠΟΣΟ ΑΥΤΟ.
      ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΝΑ 100.000 €.

      Διαγραφή
    2. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΓΡΟΤΗΣ (ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ) ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΑΙΤΗΣΗ ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΟ 2010. ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΛΕΤΗΤΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΕΥΡΩ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΛΛΑ ΛΙΓΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ. Ετσι ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΝΤΑΧΤΟΥΝ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΟΥ 2010.

      Διαγραφή
  14. Πότε θα πληρωθούμε; Τι σχέδια βελτίωσης και μαλακίες μας λετε. Πότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. εγω παλι πυστευω οτι ο 3.23 ειναι απλα.....ΜΑΛΑΚΑΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πω πω ανώγια και κατώγια που χτίζουν τα παιδιά της υπαίθρου για τις νέες επιδοτήσεις!!! Δεν πάτε να παραγγείλετε καμία Mercedes λέω εγώ? τι κάθεστε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΗΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΑΛΙΟΑΔΕΛΦΗ. ΕΣΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ.
      ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΟ ΚΑΜΠΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ.
      ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΛΕΝΑΜΕ ΤΑ ΠΑΝΕΛ , ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΑΣΠΟΒΡΟΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ. ΕΤΣΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΜΕ 20% ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ.
      ΕΣΥ ΕΠΑΙΖΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ...

      Διαγραφή
    2. Επειδή αδερφάρα του κερατά εγώ είμαι από την Κρήτη σου ρίχνω σταυτιά και σε απόδοση και σε αντριλίκι. Αι σιχτίρ που θα μου πεις εμένα βρωμιάρη. Τη μούρη σου να πλύνεις!

      Διαγραφή
    3. Και συνεχίζω, εμείς στη Κρήτη δουλεύουμε νύχτα μέρα που φέρνουμε με την εργασία μας και τουρισμό στη χώρα για να έχεις εσύ σκατιάρη συνάλλαγμα για πετρέλαιο. Κάτσε βρωμιάρη να καθαρίσεις ξενοδοχείο να δεις τι θα πει. Τολμάς και μας φιγουράρεις πως έπλυνες τα πανσλα σου...

      Διαγραφή
    4. ΟΤΑΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΤΟ ΚΑΜΠΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΑ ΜΕ 44 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.
      ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΠΛΥΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΕΝΤΟΝΙ ΚΑΙ ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΠΟΛΥ.

      Διαγραφή
    5. Οι ΚΡΗΤΙΚΟΙ είναι καθαρά παιδιά αλλά ο 3.58 είναι προκλητικός μαλάκας. Τον καλώ να μην ξαναβρίσει τους αγρότες.

      Διαγραφή
  17. ΠΡΟΣΟΧΗ ! ! !
    Ο 10.25 είναι ανθρωπος του ΛΟΥΜΑΚΗ που πολεμάει τους αγρότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο 12.12 ΕθΕΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ Φ/ΚΩΝ ΠΑΝΕΛ.
    Τι ΛΕΣ ΗΛΙΕ ?
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΕΝΟΥΜΕ ? ΚΑΠΟΙΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΑΛΑΤΑ. ΤΙ ΛΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα, πραγματι πολύ καλο θεμα. Το ειχα ψαξει λιγο το θεμα του καθαρισμου παλαιότερα και θα σου πω την προσωπική μου γνώμη.

      Αυτο που ξερω ειναι οτι αναλογα με το που εισαι και ποσο βρωμίζουν πρεπει να τα πλενεις. Δυσκολες βρωμιές πχ οπως ανεφερε ο 12.12 για λασπονερα, κουτσουλιες, σκονη που εχει καθισει και εχει κανει στρώση και δεν φευγει, γύρη ή ακομα και σκληρο νερο μπορει να μειώσουν τη αποδοση του πανελ και πρεπει να τις βγαλεις.

      Το ποσο μειώνεται η αποδοση ειναι ενα θεμα, που δεν μπορεις να γενικεύσεις. Το νερο της βροχής, συνήθως ειναι μαλακο (εξαρταται παντα) και αρκει για να καθαρισει τα πανελ απο μια συνηθισμένη κατακαθιση σκονης.Αν εχεις δύσκολη βρωμιά τοτε πρεπει να τα πλύνεις, γιατι δεν θα φύγει με την επόμενη βροχή και γιατί αν ειναι σε εποχή καλοκαιριου ισως πρεπει να περιμένεις πολυ΄μεχρι να βρεξει!
      Αν τα πλύνεις συνίσταται το νερο να ειναι "μαλακο", γιατι το σκληρό δημιουργεί αλατα.Το σαπούνι επίσης δημιουργεί αλατα.Αζαχ, ξύδια κτλ τα ξεχναμε. Μαλακό νερο μπορεί να εχει και η περιοχή σου ουτως η αλλως, μπορεις να αγορασεις και απο το σουπερ μαρκετ, αυτο που βαζουν στα σίδερα ρουχων (ποσο θα βγει συνολικα το πακετο αυτο σε κοστος δεν το ξερω). Θελει επισης προσοχή στη βουρτσα, ή πανακι να μην τραυματισεις το γυαλι. Οι βελουτε πετσετες νομίζω ειναι μια καλη λύση. Γενικα καλο ειναι να επιθεωρείς οπτικά την εγκατασταση σου, αλλα και συγκριτικά να βλέπει πως αποδίδει σε σχεση με πριν απο τις ενημερώσεις παραγωγής.

      Οι εταιρίες καθαρισμου προτείνουν καθε εξαμηνο κατα μεσο ορο πλύσιμο, υπο κανονικές συνθήκες. Υποτίθεται οτι χρησιμοποιούν απιονισμένο νερο και ειδικα σαπουνια. Το κοστος ομως που ζητάνε ειναι θεωρώ υψηλό. Εχω βεβαια και εγώ περιέργεια και φανταζομαι θα διαποστώσουμε ολοι μας, ποσο θα πεφτει η απόδοση με τα χρόνια...και ποσο αυτο θα σχετίζεται με τον καθαρισμό ή οχι.

      Θα ηταν ενδιαφέρον να μας πει ο 12.12 ή και αλλοι που εχουν επίσης καθαρίσει τα φ/β πανελ τους, άν είδε διαφορα στην απόδοση του οταν καθαρισε τα λασπονερα και πόσο ήταν αυτό, καθως και πως ακριβώς τα καθαρισε..

      Διαγραφή
  19. ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ.ΕΙΧΑ ΑΠΟΛΕΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 90ΚWhΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΛΑΣΠΟΒΡΟΧΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ.ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΙΔΑ.ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΙΝΕ ΣΚΛΗΡΟ.ΨΑΧΤΗΚΑ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΠΛΥΣΤΗΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ....ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ...ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΙΟΝΙΖΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ..ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ....ΑΠΟ 2000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΝΩ..ΤΕΛΙΚΑ...ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΑ ΜΟΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΡΟΠΟ..ΚΟΝΤΑΡΙ ΣΚΟΥΠΑ ..ΚΑΙ ΝΕΡΑΚΙ....ΠΟΛΕΜΟΣ....ΚΟΥΡΑΣΗ .....100ΑΡΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ....ΠΕΡΙΠΟΥ.....6 ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ..ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΤΟΜΟ ..ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΟ ΓΙΑ ΤΖΑΜΙΑ ΝΑ ΤΡΑΒΑΓΕ ΤΑ ΝΕΡΑ..ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΓΝΩΝΑΝ ΜΕΝΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΛ..ΘΑ ΕΜΕΝΑΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΛΙΓΩΤΕΡΑ ΑΛΑΤΑ.Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΧΤΕΣ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΛΥΣΗΜΟ ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΗ ΚΑΤΑ 90 ΚWΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ .Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΗΤΑΝ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 17- 20%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. εγω τα επλυνα με μπαρκετεζα να ειναι βαμβακερι και αρκετα μεγαλη και να μην γυριζει δεξια_αριστερα δυο ατομα μεσα σε 2ωρεσ ειχαμε τελειωσει 100αρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πολύ σκόνη ή μετά λασποβροχή 3-5% διαφορά, λίγη σκόνη περίπου 1%.
    Μη συγκρίνετε διαφορετικές μέρες. Πλύνετε το μισό και δείτε διαφορά την επόμενη.
    Νερό με λίγη πίεση (πλυστικό από απόσταση) θα κάνει τη δουλειά χωρίς πολλά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η διαφορα με πολύ λασπωμένα πάνελ δεν ξεπερνά το 5% από τα καθαρά την ημέρα. Ότι άλλο είναι λόγω διαφορετικών συνθηκών ή για διαφήμιση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΩ ΤΙ 8.12!ΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΟΥΠΑ!ΑΠΟ 670 KWH ΣΕ 580 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΛΑΣΠΟΒΡΟΧΗΣ.ΔΕΝ ΕΙΜΕ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ..ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΟΤΙ ΜΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ ...ΟΥΤΕ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥΣ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. δεν μπορείς να συγκρίνεις με διαφορετικές ηλιοφάνειες. Με αυτά που λες θα κάνουν τσάμπα δουλειές οι πλυστικοί. Και δεν γουστάρω και το θυμό σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΤΗΝ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΜΕΤΡΕΙΑ..ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ....ΔΕΝ ΜΗΛΑΩ ΑΛΛΗ ΓΛΩΣΣΑ..Η ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙΣ......ΟΠΟΤΕ ΜΗΛΑΜΕ ΓΙΑ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕ ΙΔΙΑ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ.....ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΩΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ...ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΩ..ΟΤΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΩ ΠΛΥΣΤΙΚΟΥΣ...ΕΣΥ... ΑΣΤΑ ΝΑ ΒΓΑΛΛΟΥΝ ΒΡΥΑ..ΜΙΚΡΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΘΑ ΕΧΕΙΣ...5-6%....ΑΝ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΔΕ ΤΟΝ ΘΥΜΟ ΜΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΤΟΝ MR CLEVER....ΓΙΑΤΙ ΚΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΚΑΤΙ ΞΕΡΩΛΕΣ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 8.54 Αν 'εχεις παρόμοια συνδεσμολογία και αριθμό πάνελ σε όλα τα inverter συνεπώς παραπλήσιες παραγωγές (σύν πλην 0,5%) πλύνε τα πάνελ των μισών inverter μόνο. Την επόμενη μέρα σύγκρινέ τα με τα άλλα μισά (τα άπλυτα). MAX 4-5% σε πολύ βρωμιά.
    Όπως θα ξέρεις κοντινές μέρες χωρίς συννεφιά αλλά με διαφορές στη θερμοκρασία ή τη διαύγεια της ατμόσφαιρας μπορεί να έχουν πολύ μεγάλες διαφορές στη παραγωγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΩΡΙΣ ΤΑ ΧΑΡΑΜΑΤΑ.
    ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΣΤΑ ΠΑΝΕΛ .
    ΤΑ ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΜΕ ΜΑΛΑΚΗ ΒΟΥΡΤΣΑ.
    ΞΕΠΛΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΕΛ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑΜΕ ΤΑ ΝΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΛΑΣΤΙΧΟ ΤΥΠΟΥ ΤΑΦ.
    ΕΠΛΥΝΑ ΕΝΑ 100αρι ΣΤΑΘΕΡΟ ΣΕ 5 ΩΡΕΣ.
    ΕΙΔΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 100ΚWΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ.
    ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 19/05 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΗ ΛΑΣΠΟΒΡΟΧΗ.

    ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ.
    ΠΑΝΕΛ CΟΝΕRGΥ 240ΡΑ.

    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΓΙΑ ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 9.45 ΣΑΦΩΣ ΜΗΛΑΩ ΓΙΑ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕ ΙΔΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΚΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙΣ..ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΤΡΕΛΛΑΘΕΙ ....ΑΝΑΦΕΡΩΜΕ ΣΤΟ ΤΙ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ ΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΜΟΥ ΚΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ..ΚΑΙ ΠΛΥΣΤΗΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΙΣΩ ΜΟΥ....ΜΑΛΛΩΝ ΔΕΝ ΜΗΛΑΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  30. Σχετικά με το πλύσιμο. Μετά από όργωμα του πάρκου και μετέπειτα λασποβροχή παρατήρησα ότι τα πάνελ ήταν έτσι που το σύρσιμο του δάκτυλου πάνω τους συγκέντρωνε 3-5 χιλιοστά συμπαγή σκόνη για 50 εκατοστά τράβηγμα. Πείρα σφουγγαρίστρα με λωρίδες τεχνητού υφάσματος σαν αυτό που βάζουν στην διαφήμιση με την σκόνη μουσαφίρη , βάζοντας και τον ψιχαστηρα στην πλάτη με μαλακό νερό (βρόχινο) και φαρδύ λάστιχο τύπου ΤΑΦ. Πρώτα πέταγα νερό σε όλο το πάνελ με τον ψιχαστηρα μετά το πέρναγα με το ταφ και μετά με την σφουγγαρίστρα. Τώρα μέτρηση δεν είμαι σίγουρος να σας πω. Πάντως με μόνο το ΤΑΦ άφηνε γραμμές ενώ μόνο με την σφουγγαρίστρα έπρεπε να αλλάζω συνέχεια νερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. 9.39 πέρα απο θυμό που δεν γουστάρω είσαι και τελείως αγράμματος και αγενής, οπότε χάνω την ώρα μου μαζί σου... Ουστ από κει χάμω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΑΓΕΝΗΣ ΕΙΣΕ ΕΣΥ..ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΕΤΑΓΕΣΕ...ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΟΥΣΤ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ!ΟΥΤΕ ΚΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ....MR clever

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ερώτηση στον ΗΛΙΟΣ: σε ικανοποιεί η πλέμπα που συχνάζει εδώ ή απλά δεν μπορείς να κάνεις κάτι??? Καταντάει βόθρος το μαγζάκι με αυτά τα μπουμπούκια που μαζεύονται. Μία γνώμη , στα τρία ορθογραφικά λάθη να κόβεται το μήνυμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι σημαίνει η λέξη πλέμπα ;

      Διαγραφή
    2. Φίλε/η, το blog εχει δεκαδες χιλιάδες αναγνώστες το μήνα. Μαγαζακι ή μαγαζί δεν ειναι , ειναι απλα ενα blog με προσωπική αποψη που ταυτόχρονονα παρεχει στο επιπεδο που μπορώ ενημέρωση. Ετσι ξεκίνησε με το αχτι μου να ενημερώσω για τα "τρελα" και τις εξόφθαλμες απατες που εβλεπα να γίνονται. Ειναι λογικό να υπαρχουν σχολια που μας αρεσουν ή δεν μας αρέσουν σε μια τοση μεγαλη βαση. Δεν ξερω αν αναφέρεσαι στη διαφορετική γνώμη ή στον υβριστικό τρόπο που σχολιάζουν μερικοι. Το θεμα δεν ειναι παντως τα ορθογραφικα. Εμένα το προβλημα μου ειναι οι βρισιές.Και σε αυτο το επιπεδο τις κοβω.

      Διαγραφή
    3. Για τις βρισιές και τις αλητείες εδώ μέσα βλέπω να σε μπαγλαρώνουν από τη διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος!!!

      Διαγραφή
  34. ΕΙΔΕΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΩΝΤΑ..ΤΩΝ ΠΛΥΣΤΙΚΩΝ..ΕΙΝΕ ΚΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΑ......ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ...ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΣΟΥ...ΑΝΟΗΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ...ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΣΤΑ 4 ΝΑ ΔΗΜΕΥΩΝΤΕ ΤΑ ΠΑΡΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΗΡΕΜΙΑ ΠΑΙΔΙΑ.
    ΕΓΩ ΕΧΩ 100ΚWΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΤΑΘΕΡΟ.
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΑΘΕΡΟ 100αρι Με ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗ ΚΛΙΣΗ , ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΟΛΥΚΡΥΣΤΑΛΙΚΑ ΠΑΝΕΛ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΑΞΩΝΙΚΟ ΤΡΑΚΕΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΕΓΩ ΜΑΖΕΥΩ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΛΕΝΩ ΤΑ ΦΩΤΟΒ/ΚΑ ΠΑΝΕΛ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. h dia fora me toplysimo einai mhdamhnh parko 100 k sto agrinio me 3 inberter ayto edeije thn epomenh hmera afoy plhpithke 276 panel 2 inberter plhmena 138 panel 1 inberte aplhto.mhdamhnh diafora.dokimasteto gia diapistoseis

      Διαγραφή
  38. Παπακυριακού Γιάννης27 Μαΐου 2013 στις 2:44 π.μ.

    Για να κάνεις μια τέτοια σύγκριση πρέπει να τα συγκρίνεις με τις ίδιες παραμέτρους.Ο μόνος τρόπος είναι να πλύνεις όλες τις σειρές των πάνελ που καταλήγουν σε ΕΝΑΝ inverter.Την επόμενη μέρα συγκρίνεις την απόδοση που έχει ο inverter που πλύθηκαν οι σειρές του με έναν άλλο inverter που δεν πλύθηκαν.(π.χ 74 πάνελ 225w/p σε ἐναν inverter με έναν ίδιο inverter και εγκατεστημένη ισχύ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. to idio leme 3 trapezia 3 inberter a b g to a kai b plymena to g aplhto thn epomenh mera mikrodiares sti endeijeis twn inberter

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΑΝ ΠΛΥΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΕΛ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΑΣΠΟΒΡΟΧΗ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΣ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΩΣ 20%.
      ΕΑΝ ΤΑ ΠΛΥΝΕΙΣ ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΛΙΓΗ ΣΚΟΝΗ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΣ ΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΕΩΣ 5%.
      ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΣΌΥ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΠΕΚΑΚΙΑ ΝΑ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛ.
      ΑΠΟ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ 12.30 ΕΩΣ 16.00 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ.
      ΠΡΟΣΟΧΗ Ο ΨΕΚΑΣΜΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ. ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΑΛΑΤΑ ΤΑ ΠΑΝΕΛ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

      Διαγραφή
  40. οποιοσ μαθει κατι σχετικα με την συναντησει ασ ανημερωσει.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΔΕΛΦΙΑ. Η ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ SΙΤΕ ΜΑΣ : WWW.ΑFΟ.GR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. κανενασ δν ξερει τι εγινε στην συναντησει σημερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ηλιε, μήπως έμαθες τι έγινε στη συνάντηση του υπουργού με τους αγρότες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. μα κανεις δεν μασ ενημερωνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ρε παιδια εγινε η συναντηση σημερα ας μασ ενημερωσει καποιος!!!!!!!!!...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ 100KW ΜΕ 10 ΤΡΑΚΕΡ ΕΚΑΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ: ΕΠΛΥΝΑ ΠΡΩΤΑ ΤΑ 3 ΤΡΑΚΕΡ ΑΡΓΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΗ ΒΟΥΡΤΣΑ ΜΕ ΥΦΑΣΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑΝ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΟ ΠΟΥ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ . ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΜΕ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΑ ΤΑ 3 ΤΡΑΚΕΡ ΚΑΙ ΑΚΑΘΑΡΤΑ ΤΑ 7 Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (ΣΥΓΚΡΙΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΛΗΜΕΝΑ ΜΑ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ) ΕΙΔΑ ΟΤΙ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΗΤΑΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ , ΑΠΟ 2 ΕΩΣ 5 KW ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΡΑΚΕΡ. ΤΑ ΠΑΝΕΛ ΕΙΧΑΝ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΛΑΣΠΟΣΚΟΝΗ , ΚΟΥΤΣΟΥΛΙΕΣ , ΣΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟ. ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΤΟΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. 27 μαι ου 2.04 εσύ μιλάς γι ψύξη τον πανελ με νερο για μεγαλύτερη αποδοση, πεσμας ποσο κατεβασες την θερμοκρασια και πια ειναι η παραπάνω αποδοση... ρώτησες ιδικούς για αυτο, επιτρεπετε, ...τι λενε οι κατασκευαστείς.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ