Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Αγροτες : Χαρακτηρισμοι -σχολια και .....προσανατολισμός


Δεν μπήκαμε ποτέ στη διαδικασία να σχολιάσουμε ...σχόλια,  που βλέπουμε σε διάφορες ιστοσελίδες για τον Αγροτικό κλάδο, εν' τούτοις σήμερα θα το κάνουμε. 

Δεν θα σταθούμε στους χαρακτηρισμούς του συντάκτη του σχολίου (δεξιά). Είναι δικαίωμά του, να βλέπει "παράσιτα" και "μεγαλοαγρότες".
Στεκόμαστε όμως στο βασικό σημείο, που αφορά τον ...προσανατολισμό του: "Είμαστε περισσότεροι..." 
 afo.gr
Ποιοι είναι οι περισσότεροι και ποια η σημασία -στο συγκεκριμένο θέμα- του ΠΟΙΟΙ είναι οι περισσότεροι;
Ο κλάδος των Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, σαφώς έχει τους λιγότερους ιδιοκτήτες από τους αντίστοιχους άλλους παρεμφερείς κλάδους. Αυτό ισχυριζόμαστε από την πρώτη στιγμή της παρουσίας μας.
Δεν είναι όμως υγιές, να χάνουμε τον προσανατολισμό μας, σε ότι αφορά την επίλυση των προβλημάτων μας. Και ο συντάκτης του σχολίου, έχει σαφώς λάθος προσανατολισμό, διότι:
Δεν ευθύνονται σε κάτι τα Αγροτικά Φωτοβολταϊκά, για τα όποια προβλήματα παρεμφερών κλάδων.
Δεν θα λυθούν τα προβλήματα παρεμφερών κλάδων, εάν σβήσουν οικονομικά οι Ιδιοκτήτες Αγροτικών Φ/Β πάρκων.
Το υγιές είναι να προσανατολόμαστε στην επίλυση του δικού μας προβλήματος και όχι να κάνουμε συγκρίσεις ή ταυτίσεις με παρεμφερείς κλάδους.
 
Τζίπ & Μερσέντες "βλέπει" ο συντάκτης του σχολίου αριστερά.
Σίγουρα, υπάρχουν αγρότες που διαθέτουν Τζιπ και Μερσέντες.
Αυτό δεν είναι κακό, ούτε ανήθικο, εάν ήταν προϊόν της εργασίας τους. 
Επειδή όμως "φαίνεται να γνωρίζει" τα οικονομικά στοιχεία των Αγροτών που υλοποίησαν το πάρκο τους και φτάνει στο αυθαίρετο συμπέρασμα, ότι το κατάφεραν μόνο όσοι διαθέτουν "Μερσέντες", επειδή γνωρίζουμε πολύ καλύτερα τα στοιχεία, θα πρέπει να του γωστοποιήσουμε το εξής:
- Πάνω από το 80% των Αγροτικών Πάρκων, έγιναν με δανειοδότηση. Στις συντριπτικά περισσότερες περιπτώσεις, με επιτόκιο: 8.40% ως 11.80%
- Σε συγκεκριμένη περιοχή της κεντρικής Ελλάδας, το ποσοστό των δανειοδοτηθέντων Αγροτικών Πάρκων φτάνει το ...100% !!
- Η οικονομική επιφάνεια 30-35 συναδέλφων, που γνωρίζει προσωπικά ο υπογράφων, είναι περιπτώσεις με μικτάετήσια αγροτικά εισοδήματα από 10.000 € μέχρι 40.000 €
Κ. Γ

πηγη : http://www.afo.gr/fotovoltaika/index.php/apopseis-melon/92-prosanatolismos-agrotika-forovoltaika

42 σχόλια:

  1. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΥΜΑΚΗ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, Πίσω απο όλα αυτά βρίσκεται ο ΛΟΥΜΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ με τιμές πώλησης 0.45 και πάνω.,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ Φ/Β ΠΑΡΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟ, ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΚΡΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΙΣΧΥΣ , ΑΦΟΥ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΚW.
    0
    ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΑΥΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εδώ ερχεται αυτό που λέμε... Ότι οι αγρότες έχουν λεφτά να φτιάξουν παραπάνω από ένα πάρκο άλλα έμαθαν και αυτοί στην λαμογιά... πχ να πληρώνουν ΟΓΑ αντί για ΟΑΕΕ. Φίλε μου αγρότη όσα πάρκα θέλεις κάνεις αρκεί να πληρώσεις ΟΑΕΕ σαν Φυσικό ή Νομικό Πρόσωπο, αλλά τότε βέβαια δεν θα είχες προτεραιότητα, ούτε θα είχες τις παρατάσεις, ούτε τις υψηλές ταρίφες!!! Η επιλογή αποκλειστικά δική σου!!!

      Διαγραφή
    2. ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΕΞΥΠΝΟ. ΕΓΩ Ο ΑΓΡΟΤΗΣ ΕΑΝ ΕΚΑΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100ΚW ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΑ ΚΑΙ ΟΓΑ ΚΑΙ ΟΑΕΕ. ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΟΑΕΕ ΟΣΑ ΚW ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΜΟΝΟ ΟΑΕΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΓΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΓΑ ΜΕ 850 ΕΥΡΩ.

      Διαγραφή
  4. Αγαπητε μπορουσες να κανεις οσα φωτοβολταικα μπορουσε η τσεπη σου αρκει να αλλαζες απο αγροτης σε νομικο προσωπο. Βεβαια ως αγροτης ειχες προτεραιοτητα στην εξεταση του φακελου σου σε σχεση με τα νομικα προσωπα και διαφορετικη φορολογηση. Υπηρχε τροπος αν ηθελες!!!!!. Αγροτικα φωτοβολταικα η αλλιως ολοι ειμαστε παραγωγοι ενεργειας γιατι εσυ που εισαι αγροτης εισαι κατι διαφορετικο απο εμενα που ειμαι τζαμας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ -ΙΔΙΩΤΕΣ -ΑΓΡΟΤΕΣ- ΣΤΕΓΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ..ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΑ ΚΟΛΟΠΑΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ..ΚΑΤΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ..ΠΡΩΗΝ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ.ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΑΝΤΑΡΣΙΑ....ΔΕΝ ΜΗΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΛΕ ΥΠΟΥΡΓΟ.......ΑΥΤΟΣ ΣΠΑΕΙ ΡΕΚΟΡ ΗΛΙΘΙΩΤΗΤΑΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΟΤΑΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΥΠΟΤΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟΝ ΧΤΥΠΑΓΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΟΧΗ ΤΟΥ.
    ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΤΣΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΑΓΡΟΤΕΣ-ΙΔΙΩΤΕΣ,ΠΑΝΩ ΤΩΝ 100KW ΚΑΤΩ ΤΩΝ 100KW.
    ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΣΚΑΡΦΙΣΤΟΥΝ.
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΣΙΜΠΑΤΕ????ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΟΥΤΕ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΖΑΜΑΔΕΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΣΑΜΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.ΖΗΤΑΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΩΦΕΛΙΜΟ ΓΙΑ ΜΑΣ.
    ΕΝΑΣ 100ΑΡΗΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΑΠΟ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν θα ξανακάνω δουλειά στην Ελλάδα με το Ελληνικό κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ο μονος κλαδος που προσφερει στην ελληνικη οικονομια ειναι η γεωργια και νομιζω οτι ολοι το ξερουν
    η διαφορα των αγροτων με τους επενδυτες( και τονιζω προκειται για επενδυτες ) ειναι οτι οι αγροτες καταναλωνουν μερος του ηλεκτρικου ρευματος που παραγουν και το πληρωνουν για την αρδευση των καλλιεργειων τους ενω οι επενδυτες μονο πληρωνονται χωρις καπου να πληρωνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΕΚΑΝΕ Ο 2.25 .
      ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΑ Φ/Β ΠΑΡΚΑ.

      Διαγραφή
  9. Παπακυριακού Γιάννης28 Μαΐου 2013 στις 8:24 μ.μ.

    Ναι η γεωργία προσφέρει τόσο πολύ που έχουμε ξεπατωθεί στις εξαγωγές!Ο τουρισμός και η ναυτιλία δεν πιάνουν μια μπροστά στη γεωργική παραγωγή.
    Ο τριτογενείς τομέας συμβάλλει κατά 75,9% στη διαμόρφωση του συνολικού ΑΕΠ.(στοιχεία του 2007).Η γεωργία ανήκει στον τριτογενή τομέα?
    Έστω οτι ο αγρότης δεν καταναλώνει πετρέλαιο (που παίρνει επιδότηση και την πληρώνουμε οι υπόλοιποι) για την άρδευση αλλά ηλεκτρικό ρεύμα.Αυτό σας κάνει καλύτερο πελάτη της ΔΕΗ και συνεπώς πάτε να αποδείξετε ΤΙ?
    Κι αν εγώ σας αποδείξω οτι πληρώνω περισσότερα στη ΔΕΗ τι είμαι?μάγκας?έχω περισσότερα δικαιώματα?
    Α!μην το ξεχάσω!τα προιόντα που παράγεται τα αγοράζει η ΔΕΗ ή εμείς οι υπόλοιποι;
    ΕΛΕΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ.

    ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΟΡΜΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΗΜΕΝΟΙ ΜΟΥ ΑΓΡΟΤΕΣ... στο ίδιο καζανι βράζουμε, όταν το ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ,μπορεί και να ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ να ΡΙΞΟΥΜΕ την θερμοκρασία...

      Διαγραφή
  11. ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ Φ/Β ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ ΒΑΖΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΤΣΙ 30% ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ. ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί, αυτός που έκανε 100kw είναι επενδυτής??? Τι μας λέτε τώρα!!!!

      Διαγραφή
  12. Παπακυριακού Γιάννης3 Ιουνίου 2013 στις 8:03 μ.μ.

    Όχι εγώ θα το πάρω όπως το λέτε.Είμαι επενδυτής.Κι εγώ το πάρκο δεν το έφτιαξα για την ψυχή του παππού μου,για να έχω εισόδημα το έφτιαξα.Κι εμένα μου έβαλε 25% χαράτζι επί του τζίρου και με εξαπάτησε.Με μια διαφορά..οτι εγώ για το κατοστάρι,μόνο για πάνελ και 6 inverter Πλήρωσα 236.000.Να βάλω κι ολόκληρο το πάρκο?πάνω από 390.000 (αφαιρώ αξία τρακερ).Εγώ κλείδωσα με 0,44,ΕΣΕΙΣ?
    Και προκειμένου ο ΤΣΑΡΟΣ τότε τις οικονομίας να εξασφαλίσει ψηφουλάκια,είπε (χωρίς να λάβει πρώτα υπ΄οψην του αν αντέχει το σύστημα άλλα πάρκα-ναι ο τρόπος υπολογισμού του ΛΑΓΗΕ είναι λάθος,άλλο θέμα αυτό) έδωσε άδειες και στους αγρότες.
    Εγώ και τόσο άλλοι "επενδυτές" μπήκαμε στο χορό το 2010-2011.Εσείς 2 χρόνια μετά.Και θεωρείται οτι εσείς έχετε περισσότερα δικαιώματα από τους υπόλοιπους?Εσάς το κράτος σας ΟΦΕΙΛΕΙ όπως λέτε και στους υπόλοιπους όχι?
    ΟΣΟ θα βλέπω να γράφετε απόψεις που δείχνουν οτι θέλετε ξεχώριστη αντιμετώπιση από εμάς τους υπόλοιπους τόσο θα με έχετε εναντίον σας.
    Ανήκουμε στην ίδια κατηγορία.Όταν θα το καταλάβετε θα έχουμε κάνει ΟΛΟΙ ένα μεγάλο βήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ.Παπακυριακου πιστευω να εχετε καταλαβει οτι ο κυριος στο ποστ 9:58 οπως και αρκετοι αλλοι, ειναι κατα πασα πιθανοτητα troll/flamer ή βαλτος ωστε να δημιουργειται συνεχως θεμα και να αναζωπυρωνεται η κοντρα μεταξυ αγροτων και μη, ιδιοκτητων φ/β παρκων.
      Δεν ξερω αν κρυβει κατι απο πισω αυτη η κινηση ή αν γινεται μονο και μονο γιατι ο τυπος την βρισκει ετσι, αλλα πλεον ειναι οφθαλμοφανες οτι καποιοι ποσταρουν γι'αυτο για την κοντρα και μονο.

      Διαγραφή
    2. κ. ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ εαν το 2011 έκανες φ/κο πάρκο (2αξόνικο) αξίας 390.000€ , τότε σε πιάσανε τον κώλο.
      Διαφορετικά μας λες ψέματα.

      Διαγραφή
  13. ΕΤΣΙ ΝΑ ΤΡΩΓΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ...ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ..ΥΠΕΚΑ...ΑΛΛΑ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΛΕΙΤΕ ΑΛΛΟ ..ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ....ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΕΥΘΥΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΛΟΥΖΩΜΑΣΤΕ ,ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αδικείτε τους αγρότες όλοι σας το 390000 κ.παπακυριακού σημαίνει ότι έκανες το πάρκο 2 η 3 χρόνια πρίν άρα έχεις πάρει πακέτο πριν την εισφορά επομενως αφήστε τις μαλακιες κατα μέρος και προσγειωθήτε γιατί έτσι που το πάτε οι αγρότες θα βολευτούν γιατί είναι λίγοι και δεν εχουν πιάσει το στόχο των kw βάσει του ειδικού νόμου που τους αφορά και εσείς οι υπόλοιποι θα πέσετε στο 0,22 λεπτά και θα κλαιτε ξανά.

    μαθηματικά στοιχειώδη χρειάζονται για να καταλάβεται τι λέτε και τί γράφετε εδώ μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΠΡΑΒΟ ΦΙΛΕ Ο Κ.ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.
      ΕΑΝ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΜΕ 390.000 € , ΤΟΤΕ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΤΟ 2009 ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ 2011.
      ΑΡΑ ΤΖΕΠΩΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ * 90.000€ = 360.000 €.

      Διαγραφή
    2. ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ.
      Οι ΑΓΡΟΤΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ.

      Διαγραφή
    3. ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΘΑ ΓΕΙΝΕΙ 70% ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ.
      ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙ ΛΕΩ

      Διαγραφή
    4. ΩΧ! Αρχησε να χοντρένει το παιχνίδι.

      Διαγραφή
  15. Παπακυριακού Γιάννης4 Ιουνίου 2013 στις 10:26 μ.μ.

    Εγώ να λέω ψέμματα?Θέλετε να τιμολόγια?μάλλον δεν το καταλάβατε καλά.Η αξία αυτή ήταν ΧΩΡΙΣ τα tracker.ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΚΕΡ το κόστος κατασκευής έφτασε 468.500 ΧΩΡΙΣ Φ.Π.Α.
    Τα πάνελ και οι inverter είναι με παραγγελία του 2010 και εγώ ολοκλήρωσα την κατασκευή (άσχημες καιρικές συνθήκες) μετά από 5 μήνες και μπήκε σε λειτουργία ΜΑΙΟ του 2011.
    444 solon panel 205.000 ευρώ
    6 inverter 17.000TLC 31.000 ευρώ
    24 tracker. 119.000 ευρώ.Μόνο αυτά έκαναν 355.000.Θες να προσθέσω κι όλα τα υπόλοιπα?Χωματουργικά,μπετά,φράχτης,συναγερμός,καλωδιώσεις,κ.τ.λ. και επειδή προφανώς είσαι και άσχετος μη λες οτι σου κατεβαίνει.Με τιμές του 2010 ο παραπάνω εξοπλισμός είναι φυσιλογικός και κανείς δεν μου έπιασε τίποτα.
    Συνεπώς να αφήσεις εσύ τις μαλακίες κατά μέρος και αν θες και τα τιμολόγια να στα στείλω.και αν θες να σου στείλω και τις μεταφορές από τον τραπεζικό μου λογαριασμό,επίσης να στα στείλω.Θα γράψεις ΕΠΩΝΥΜΑ όμως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε ΓΙΑΝΝΗ , ΕΠΙΜΕΝΩ ΟΤΙ ΣΕ ΠΙΑΣΑΝΕ ΤΟΝ ΑΠΑΥΤΟ ΣΟΥ , ΕΠΕΙΔΗ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2010 ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ 400.000€ ΣΥΝ ΦΠΑ. Ο ΦΙΛΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΡΑΚΕΡ ΕΛΒΕΤΙΛ ΤΗΣ ΚLΤ, ΠΑΝΕΛ CΟΝΕRGΥ ΚΑΙ ΙΝVΕRΤΕR SΜΑ 11000 ΤLC. Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΑΞΙΑΣ 480.000€ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ .
      ΜΗΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ?
      ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ.
      ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.
      ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΟΝΑΕΙ.

      Διαγραφή
  16. Παπακυριακού Γιάννης4 Ιουνίου 2013 στις 10:35 μ.μ.

    "μαθηματικά στοιχειώδη χρειάζονται για να καταλάβεται τι λέτε και τί γράφετε εδώ μέσα."

    Όταν χρησιμοποιείς τα στοιχειώδη σου μαθηματικά να ξεκινάς με τα σωστά νούμερα.
    Το πάρκο μπήκε σε λειτουργία 5/2011.Πόσους μήνες έχω πληρωθεί?για να δούμε...ΜΗΠΩΣ έχω πληρωθεί 17 μήνες?τους 13 χωρίς έκτακτη και τους 4 με έκτακτη?

    4/6 12:04 αν είχα "τσεπώσει" όπως λες σε 17 μήνες 360 χιλιάρικα θα έγραφα εδώ τώρα?θα ήμουν σε πελάγη ευτυχίας!Λειτουργικά έξοδα,δάνειο 40.000 το χρόνο,εφορία τα ξέχασες κύριε ΑΝΩΝΥΜΕ-ΤΣΕΠΩΣΑΜΕ?
    Είμαι κύριε από τους λίγους που δεν έχουν να κρύψουν απολύτως τίποτα.Δεν έχω καμμία ανάγκη να ΚΡΥΨΩ την αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ Φ/Β ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ, ΕΚΑΝΑΝ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΙΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥΣ.
    ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΩΣ ΔΕΛΕΑΡ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΛΑΤΕΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΙΧΟΙ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΟΤΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΙΣΗ. ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗ Φ/Β ΠΑΡΚΑ Η ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΙΣΗ ΗΤΑΝ ΕΥΚΟΛΗ ΑΦΟΥ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΑΠΑΛΛΑΣΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΠΑ.
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΟΝΑΕΙ.
    ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΗΣΥΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΑΥΤΟΙ ΕΚΑΝΑ ΟΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Επιτέλους να διαβάσουμε και καποιες αλήθειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΤΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ & ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΠΛΑΦΟΝ ΤΙΣ 100.000€ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΤΑ ΠΑΡΚΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΚΑΙ ΜΕΤΑ.
    ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΗΓΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΟΛΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κύριε ΓΙΑΝΝΗ, άσε τους αγρότες ήσυχους. Κάθε φορά που καίγανε την ΕΛΛΑΔΑ οι Ξένοι κατάκτητες, τότε Αυτή ξαναγενώνταν μέσα απο την ΑΓΡΟΤΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σήμερα θα βγούνε πολλά άπλυτα στη φόρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ Φ/ Β ΠΑΡΚΑ. ΟΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑΓΗΕ.
    ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΩΘΕΙ ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΕΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΟΧΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Παπακυριακού Γιάννης8 Ιουνίου 2013 στις 10:20 π.μ.

    4/6 11:13
    Εγώ λέω να μοιράσουμε την επιδότηση που εσύ αποφάσισαν οτι μπορείς να πάρεις αλλά εγώ όχι.Για να σφίξει και ο δικός σου ο κώλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φτάνει πια κύριε Γιάννη, μην προκαλείς αλλο τους αγρότες.

      Διαγραφή
    2. Πες του ΓΙΑΝΝΗ να απαντήση στον 4/6 και ώρα 10.47.

      Διαγραφή
  25. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΓΓΥΡΗ ΠΗΓΗ, ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚ/ΜΙΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΡΚΑ ΠΟΥ ΕΝΤΑΧΤΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΓΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.
    ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ DΕ ΜΙΝΙΜΙS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αγρότες ξεκολήστε με τον Γιάννη. Πρέπει να καταλάβετε ότι όλοι έχουμε το ίδιο κοινό πρόβλημα και μόνο με ενότητα θα το ξεπεράσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Παπακυριακού Γιάννης10 Ιουνίου 2013 στις 11:44 μ.μ.

    10/6 5:25 BEBAIΩΣ και θα απαντήσω.

    4/6 Το οτι κάποιοι έκαναν υπερτιμολογήσεις προκειμένου να πάρουν περισσότερα χρήματα από τον αναπτυξιακό το γνωρίζουμε αν όχι όλοι οι περισσότεροι.Το οτι ΕΣΥ υπονοείς οτι εγώ το έκανα όμως είναι αυτό που με ενοχλεί.Με γνωρίζεις κύριε "ανώνυμε"?με αποκαλείς υποκριτή?
    Και παίρνεις ως δεδομένο τι έκανε ο φίλος σου?ωραίος είσαι...
    ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ....
    Επειδή και την connenergy να την είχα επισκεφθεί.Για το ίδιο έργο η conenergy ήθελε 400.000 ΧΩΡΙΣ τα χωματουργικά.Και τα tracker "κουμπάρε" έχουν πολλά χωματουργικά.
    ΠΟΣΑ tracker έβαλε?Η conenergy έβαζε 5 με 6,εγώ 24.Πόσο μπετό έριξε σε κάθε tracker?εγώ 5 κυβικά στο κάθε ένα.Ξέρεις πόσο στοίχιζε το κυβικό εκεί πάνω?115 ευρώ ΧΩΡΙΣ ΣΚΥΡΟΔΕΣΙΑ!
    Ο φράχτης που έβαλε πόσο στοίχισε?είναι μήπως της πλάκας?γιατί εγώ απαίτησα να μπει σφύρα 60 πόντους να ανοιχτούν τρύπες στο έδαφος και μπετό περιμετρικά και στην Βάση 10 εκατοστά.Τι πασάλους-κολόνες χρησιμοποίησε?διάμετρο?Θα μου πεις γιατί έκανα τόσο ισχυρό φράχτη?γιατί πολύ απλά δεν θέλω να βρεθεί στον αέρα σε 5 χρόνια.Και γιατί στην περιοχή αν χιονίσει και το στοιβάξει στη μια πλευρά του φράχτη,κάποιοι φράχτες της πλάκας που έχω δει θα ξαπλωθούν αμέσως κάτω...
    Τα πάνελ της conenergy είχαν την ίδια ΑΞΙΑ με τα solon και δεν το ξέρω?
    Το πάρκο του φίλου σου έχει οικίσκο?
    Το πάρκο του φίλου σου έχει καλώδια υπέργεια ή υπόγεια?Γιατί άλλο στοιχίζει να ρίξεις καλώδια από πάνω και άλλο να ανοίξεις κανάλια και φρεάτια.
    Ο συναγερμός του πόσο στοίχισε?είναι με beam ή όχι?οι κάμερες?
    Ήταν παρών στην κατασκευή του πάρκου ή όχι?γιατί εγώ ήμουν εκεί συνέχεια.(κι αυτό δεν είναι υπολογισμένο στην τιμή φυσικά)
    Τα υπόλοιπα χωματουργικά πόσο στοίχισαν?
    Μπορώ να συνεχίσω και να σου γράψω σεντόνι...Κάθε πάρκο είναι τελείως διαφορετική περίπτωση.Επιμένεις οτι είμαι υποκριτής ΚΥΡΙΕ?
    Υπονοείς χωρίς να ξέρεις οτι έκανα υπερτιμολόγηση?αν θες να ξέρεις δεν μπήκα καν στον αναπτυξιακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Παπακυριακού Γιάννης10 Ιουνίου 2013 στις 11:47 μ.μ.

    Και το πάρκο του φίλου σου πόσες κιλοβατώρες κόβει στις καλές μέρες?γιατί το δικό μου σπάει κάποιες μέρες τις 1000.Κάτι παραπάνω θα έκανα δεν νομίζεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ