Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΠΣΑΦ : επιστολή σε υπεκα/αγροτικής αναπτυξης & Σαμαρα για τα αυτονόητα : εκτακτη εισφορα , δανεια, φορολογηση, φπα

Κατηγορήστε και διαβαλλεται οσο  θελετε τους αγροτες,  αλλα δεν μπορείτε να μην τους αναγνωρίσετε οτι τουλαχιστον κυνηγουν αυτα που τους καινε και προσπαθούν για τη βελτίωση της θέσης τους...Μακαρι και οι υπολοιποι σύνδεσμοι να εκαναν το ίδιο :(   ΗΛΙΟΣ

Επιστολή και προς τους αρμόδους Υπουργούς, παρέδωσε πριν λίγες ημέρες η Διοικούσα Επιτροπή του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγροτικών φωτοβολταικών

 Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί , 

με το Ν. 3851/2010 δόθηκε η δυνατότητα κ΄ στους αγρότες να κατασκευάσουνε φωτοβολταϊκά πάρκα με τις εξής δεσμεύσεις:
-    Ο κάθε αγρότης έχει δικαίωμα να κατασκευάσει ένα (1) και μόνο  φ/β πάρκο ισχύος έως 100kw.


-    Το πάρκο του δεν έχει δικαίωμα να το μεταβιβάσει ή πουλήσει για τα πρώτα πέντε (5) χρόνια .
-    Δεν έχει δικαίωμα να εντάξει το έργο του σε οποιονδήποτε αναπτυξιακό ή επενδυτικό Νόμο με αποτέλεσμα τα ήδη κατασκευασθέντα έργα να μην έχουν τύχει καμίας επιδότησης.
(Μεγάλα έργα εταιρειών έχουν επιδοτηθεί σε ποσοστά ύψους 40-50%.)


  Λαμβάνοντας υπόψιν τις παραπάνω δεσμεύσεις καθώς και τις τεράστιες δυσκολίες όπως έλλειψη ρευστότητας, δανειοδότηση με ληστρικά επιτόκια ύψους 10-12%, υψηλό κόστος κατασκευής κ.λ. τελικά υλοποιήθηκαν 1400 έργα-πάρκα από τις 8.000 εγκεκριμένες αιτήσεις.

Σε όλα τα παραπάνω έχει ήδη προστεθεί με την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου εξοντωτική έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης 30% επί του κύκλου εργασιών.
Κ. Υπουργοί, επειδή ο ΛΑΓΗΕ μας καταβάλλει το χρηματικό αντίτιμο από την παραγόμενή μας ηλεκτρική ενέργεια μετά από -7- μήνες και μάλιστα έναντι αυτής επειδή είμαστε υποχρεωμένοι κάθε τρίμηνο να καταβάλλουμε τον ΦΠΑ στερούμενοι και την παραμικρή ρευστότητα επειδή τα δάνεια τα οποία πήραμε για την υλοποίηση των έργων αγγίζουν ακόμη κ΄ το 12% επειδή τα έργα είναι αναγκαστική βάση δέσμευσης μικρής ισχύος έως 100kw κατασκευάστηκαν με πολύ υψηλό κόστος επειδή μας επεβλήθη οριζόντια κ΄ χωρίς να ληφθούν καν υπόψιν τα παραπάνω, η μεγαλύτερη κλίμακα της έκτακτη εισφορά ύψους 30% επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκαθαρίσει το αυτονόητο δηλαδή η φορολόγηση να υπολογίζεται επί του καθαρού εισοδήματός μας, επειδή ως κατά κύριο επάγγελμα αγρότες για την καλλιέργεια των αγροτεμαχίων μας χρειαζόμαστε άμεση ρευστότητα στην αρχή της καλλιεργούμενης περιόδου για αγορά εφοδίων και λοιπών εργασιών χωρίς πλέον την βοήθεια των καλλιεργητικών δανείων, λόγω της υπάρχουσας δανειοδότησης για τα φωτοβολταϊκά.



Κατόπιν όλων αυτών είναι σαφές της πάσης ότι βρισκόμαστε σε απόγνωση και πριν την ολοκληρωτική εξόντωσή μας προτείνουμε τα εξής:
1.    Την ένταξη όλων των αγροτικών φ/β πάρκων με αναδρομική ισχύ που υλοποιήθηκαν έως σήμερα στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 ΄΄Αλέξανδρος Μπαλτατζής΄΄ και συγκεκριμένα στον άξονα -1- και στην δράση -121-,  εκσυγχρονισμός γεωργικών εκμεταλλεύσεων-σχέδια βελτίωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη υπάρχει ένα μεγάλο απορρόφητο ποσό στο ανωτέρω πρόγραμμα που αγγίζει τα 800 εκ. ευρώ με άμεσο κίνδυνο την έγερση της Ευρωπαϊκής ποινικής ρήτρας ν+2. Η πρότασή μας απορροφά άμεσα τα κονδύλια κ΄ εξισορροπεί την  επιβεβλημένη μεν αλλά υψηλή έκτακτη εισφορά του 30% επί του τζίρου.

2.    Τολμήσαμε κ επενδύσαμε στις δύσκολες εποχές με γνώμονα την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό σας με την υπευθυνότητα κ σοβαρότητα που σας διακατέχει για φορολόγηση 13% επί του καθαρού αγροτικού εισοδήματός μας, όπως εξάλλου στην φυτική-ζωική παραγωγή και στην ΄΄αγροτική΄΄ παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Ακόμη επιβάλλεται να διευκρινιστεί το αυτονόητο, δηλαδή στο ως άνω καθαρό εισόδημα να μην προσμετράτε η έκτακτη εισφορά του 30%.

3.    Μετά την μεγάλη σας επιτυχία με επιστέγασμα την επίτευξη της σταθερότητας του Τραπεζικού μας συστήματος προσμένουμε στην άρση της αδικίας των ληστρικά υψηλών επιτοκίων δανεισμού μας με τροποποίηση των δανειακών μας συμβάσεων στα λογικά και πραγματικά επιτόκια της αγοράς.

4.    Τέλος σε ότι αφορά την καταβολή του ΦΠΑ από μέρους μας για την παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια, μας δημιουργεί τεράστιο έλλειμμα ρευστότητας μιας και ο ΛΑΓΗΕ μας καταβάλλει τα ποσά με 7 μήνες  καθυστέρηση κ΄ μάλιστα έναντι αυτού, επιβάλλεται η συντόμευση της πληρωμής μας από το ΛΑΓΗΕ το πολύ εντός -2- μηνών όπως εξάλλου μνημονεύεται στις υπογεγραμμένες συμβάσεις μας. Όσο δε για το ΦΠΑ μπορεί κάλλιστα να συμψηφίζεται με τα εκκρεμή απλήρωτα τιμολόγιά μας από το ΛΑΓΗΕ.




Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ