Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Juwi: φεύγει απο τα φωβολταικά

Η Γερμανική κατασκευαστική εταιρία Juwi απολύει 40 υπάλληλους. Η εταιρία πήρε την απόφαση να σταματήσει να φτιάχνει φωτοβολταϊκά πάρκα στην Γερμανία. Βγαίνει με άλλα
λόγια απο την αγορά της κατασκευής φωτοβολταϊκών έργων κυρίως λόγω της αύξησης των τιμων των πάνελ, την αναμενόμενη αύξηση των τιμών λόγω των επικείμενων δασμών και τη δύσκολη χρηματοδότηση. Δύσκολη χρηματοδότηση που; Στη Γερμανια!!

πηγη photon

2 σχόλια:

  1. τελικά τα φωτοβολταϊκα έχουν γίνει κάτι σαν το διάολο, κάτι παίζει από πίσω... κάποτε θα μάθουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πυρίτιο απαντάται άφθονο στη φύση και η κατασκευή των πάνελ είναι εύκολη. Υπάρχει μεγάλο περιθώριο μείωσης του κόστους παραγωγής τους, καθώς και η αύξηση της απόδοσης τους με νέες τεχνολογικές ανακαλύψεις που έχουν γίνει.

      Βλέποντας ότι το κόστος παραγωγής μειώνεται ραγδαία, θα μπορούσε στο κοντινό μέλλον να γίνει το "ρεύμα των φτωχών", πέρα από τον έλεγχο αυτών που θέλουν να ορίζουν τις τιμές. Αν την κάνουν όμως ακριβή και ασύμφορη τεχνολογία, θα σταματήσει να υπάρχει ενδιαφέρον, θα αναγκαστούν να κλείσουν πολλές μεγάλες εταιρίες παραγωγής και όλα μέλι γάλα!

      Φανταστείτε ένα κόσμο όπου ο καθένας θα μπορεί να παράγει την ενέργεια που καταναλώνει, χωρίς την εξάρτηση του από κάποια εταιρία ή κράτος; Σταματήστε να φαντάζεστε, γιατί δεν πρόκειται να μας αφήσουν να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

      Διαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ