Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Πανευρωπαική Ερευνα απο την Κυπρο για το net metering

To πανεπιστήμιο της Κύπρου ανακοίνωσε σχεδια για ενα 2ο παρκο φωτοβολταικών, 10 εως 13 MW,  και αποκάλυψε οτι θα ηγηθεί ερευνητικου προγράμματος αξίας  €1.3 εκατομ. για την υιοθέτηση..
του net metering σε ολη την Ευρώπη.

 ΤΟ Φ/Β ΠΑΡΚΟ
 
Το πανεπιστήμιο έχει υπογράψει μια αρχική συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής της Εκκλησίας της Κύπρος, για την ανάπτυξη ενός φωτοβολταϊκού πάρκου στην κυπριακή πρωτεύουσα της Λευκωσίας.
Ο  Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, δήλωσε οτι το εργο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της Εκκλησίας της Κύπρου , στην περιοχή Αγροκηπιά Λευκωσίας. Ψάχνουν ομως ακομα το θεμα της χρηματοδότησης. Ο καθηγητής Χριστοφίδης ειπε στο pv magazine:. "Ψάχνουμε για συγκεκριμένες επιλογές χρηματοδότησης και τώρα ψάχνουμε για τους επενδυτές Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον που εκφράζεται από πολλούς επενδυτές και πρόκειται να ανακοινώσει τα νέα σε αυτό το μέτωπο πολύ σύντομα.  "
Επίσης  είπε ότι τα κέρδη από το πάρκο θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για υποτροφίες φοιτητών, την υποστήριξη ακαδημαϊκών και ερευνητικών προγραμμάτων και την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και την παροχή της πολυπόθητης απασχόλησης.
ΝΕΤ ΜΕΤΕRING
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανακοίνωσε επίσης ότι θα συντονίσει ένα ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο που αφορα την τεχνολογία net metering.
Tο net metering  θα επικεντρωθεί στη βελτίωση των οδηγιών της μέτρησης σε όλη την Ευρώπη και θα δούμε διαφορα πιλοτικά συστήματα net metering που εχουν υπάρξει στην Κύπρο, Σλοβενία ​​και την Πορτογαλία.
 
Ιδρύματα από πέντε χώρες θα ενταχθούν στηο πρόγραμα αυτο (UoC): το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ελλάδα,  Το Πανεπιστήμιο του Maribor, Σλοβενία,  Της Ανδαλουσίας Energy Institute, Ισπανία, Ο Οργανισμός για την Ενέργεια και το Περιβάλλον στο Rhone Alpes, Γαλλία, Και η Περιφερειακή Υπηρεσία για την Ενέργεια και το Περιβάλλον στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας.
 
 
Οι αρμοδιες  αρχες ηλεκτρικής ενέργεια και ενέργειας στην Κύπρος, Ελλάδα, Σλοβενία, Ισπανία, Γαλλία και Πορτογαλία θα συμμετάσχουν και θα μελετήσει τα πορίσματα του σχεδίου με σκοπό να υιοθετήσει τις συστάσεις της.


Πηγη : http://www.pv-magazine.com/news/details/beitrag/university-of-cyprus-will-lead-eu-net-metering-research_100011474/#ixzz2UDyNVCei

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ