Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Αμερική, ΕΕ και Κινα συζητούν απο κοινού για λύση στους δασμούς στα φωτοβολταικά

Αλλάζει η ατζέντα!
Η ομάδα του Ομπάμα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κινα, οι μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως, σύμφωνα με το bloomberg,  έχουν καθίσει οοολοι σε ενα τραπέζι με στόχο να λύσουν τις εμπορικές διαφωνίες τους για τον εξοπλισμό των φωτοβολταϊκών και να αποφύγουν την τριβή των σχέσεων τους ....


Η προσπάθεια εστιάζεται στον καθορισμό μιας ποσόστωσης για τις κινεζικές εξαγωγές και μια ελάχιστη τιμή για τον εξοπλισμό των φωτοβολταϊκών , σε αντάλλαγμα  την αναστολή  των δασμών για τα εμπορεύματα. 


"Αφού είπαμε τις προθέσεις στο Λευκό Οίκο, είμαστε πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι αυτές οι μακροχρόνιες αναγκαία διαπραγματεύσεις φαίνονται έτοιμες να προχωρήσουν," είπε ο John Smirnow, αντιπρόεδρος του εμπορίου και της ανταγωνιστικότητας για την Solar Energy Industries Association. "Ήρθε η ώρα για όλους να εργαστούν μαζί προς τη δίκαιη επίλυση των υποθέσεων αυτών."

Απο την αλλη, ο Michael Froman, ένας σύμβουλος του Λευκού Οίκου και υποψήφιος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα της διευθυνσης του γραφείο του εμπορίου των ΗΠΑ, ενημέρωσε τους γερουσιαστές οτι τις τελευταίες εβδομάδες  οι ΗΠΑ διερευνούν το θέμα σε συνομιλίες με την Κίνα και την ΕΕ των 27 χωρών.

Οπως λενε στοχος τους ειναι να υποστηρίξουν μια υγιείς παγκόσμια αγορα της φωτοβολταικής ενεργειας. Η κινέζικη πρεσβεία αρνήθηκε να σχολιάσει.

πηγη http://www.bloomberg.com/news/2013-05-20/u-s-eu-said-to-be-in-talks-with-china-to-end-solar-spat.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ