Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Σταθερές οι τιμές πανελ και inverter - Tα Κινέζικα είχαν μείωση 10,8% σε σχέση με περυσι

Η μέση τιμή για κρυσταλλικού πυριτίου πανελ στη γερμανική spot αγορά παραμένει σχετικά σταθερή τις τελευταίες  εβδομάδες, με μικρα ανεβοκατεβάσματα μερικές ποσοστιαίες μονάδες από εβδομάδα σε εβδομάδα.


Μακροπρόθεσμα, ωστόσο, οι τιμές πανελ συνέχισαν την πτωτική τους τάση, αν και με πολύ βραδύτερο ρυθμό από ό, τι κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 2 ετών.

Η μέση τιμή για τα μονοκρυσταλλικά πανελ στη γερμανική spot αγορά είναι κάτω μόλις 5,6% πριν από ένα χρόνο, ενώ η μέση τιμή για τα πολυκρυσταλλικά πανελ είναι κάτω από 11,6%.
Η μέση τιμή για τα πανελ που παράγονται στην Κίνα, εν τω μεταξύ, έχει μειωθεί κατά 10,8% κατά το τελευταίο έτος.

Οι μέσες τιμές για τους αντιστροφείς, επίσης, έχουν μειωθεί τον τελευταίο χρόνο, παρότι δεν εχει υπαρξει καμία  κίνηση τους τελευταίους 6 μήνες. Η μέση τιμή για τους αντιστροφείς έως 5 kW είναι κάτω από 12,9% πριν από ένα χρόνο σε € 0,27 ($ 0,35) ανά W, και η τιμή για μετατροπείς 5-10 kW είναι κάτω από 9,5% σε € 0,19 ανά W.
Η τιμή για τις μεγαλύτερους αντιστροφείς, οι 10 έως 100 kW, έχει δει τη μεγαλύτερη πτώση, 16,7% κατά το τελευταίο έτος για να ανέλθει σε € 0,15 ευρώ ανά W.

πηγη photon.info

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ