Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Κατά της «πράσινης» ενέργειας τάσσεται ο υπουργός ΠΕΚΑ

Μπράβο υπουργαρα μου! 

Κατά της απόφασης που έχει παρθεί για την προώθηση της «πράσινης» ενέργειας τάχθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή.

Μάλιστα, ο κ. Μανιάτης υποστήριξε ότι ο ίδιος είχε δώσει μάχη για να προκριθεί η λύση της εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς ήξερε τι θα επακολουθούσε.

Όπως είπε, η «πράσινη» ενέργεια είναι 3-4 φορές πιο ακριβή από την κανονική, κάτι που κακώς δεν είχε διευκρινιστεί στον κόσμο.

Δικαιολογήθηκε μάλιστα για τις αυξήσεις φωτιά στους λογαριασμούς στη ΔΕΗ, ρίχνοντας την ευθύνη στο μεγάλο κόστος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Όσον αφορά στα φωτοβολταϊκά, ο υπουργός Περιβάλλοντος σημείωσε ότι η Ελλάδα σήμερα έχει υπερκαλύψει το στόχο του 2020 για την παραγωγή ενέργειας με τη χρήση φωτοβολταϊκών.

http://www.energypress.gr/news/fwtoboltaika/Kata-ths-prasinhs-energeias-tassetai-o-ypoyrgos-PEKA

14 σχόλια:

  1. Καλά τι βγαίνει και λέει ο υπουργός; είναι δυνατό να θέλουμε λιγνίτη και άνθρακα στον 21 αιώνα; και να λέει συγγνώμη που δεν σας το είπαμε; ακόμη κσι η ΕΤΕπ απισύρεται ολοκληρωτικά από τέτοια έργα και θεωρεί δεινόσαυρο ακόμη και την πτολεμαίδα το νέο έργο της ΔΕΗ παράγει πολλούς ρύπους και εμείς θέλουμε μεσαίωνα. Απλά δεν το πιστεύω αυτό που γίνεται και δυστυχώς το κράτος μας εκδικείται και από πάνω....νόμοι του κράτους δεν ήταν αυτοί που υπογράφτηκαν ή κάνω λάθος. Άλλη εξουσία δεν υπάρχει στη δημοκρατία να τους μαζέψει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σφάξτε κόσμε αυτούς που έχουν φωτοβολταϊκά αυτοί φταίνε που είναι ακριβό το ρεύμα της ΔΕΗ. Πρώτα θα φέρουν τον κόσμο εναντίον μας και μετά θα μας σφάξουν όπως κάνουν και με τους δημόσιους υπαλλήλους.
    Αυτο που πρέπει να κάνουμε είναι κινητοποιήσεις για να καταλάβει και ο κόσμος ότι είμαστε σε αδιέξοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παρακολουθησα τη συνέντευξη δεν κατηγορησε απλα τις ανανεωσιμες πηγες ενεργειας στοχευσε συγκεκριμενα τα φωτοβολταικα μαλιστα ανεφερε οτι το τελευταιο τριμηνο εγιναν πολλες συνδεσης φωτοβολταικων ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΝΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΕΡΓΑ, ΜΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΟΥ ΛΑΓΗΕ ΣΑΣ ΗΤΑΝΕ ΓΝΩΣΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΑΤΕ ΣΤΗΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2012 ΣΤΟΠ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΑΤΕ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2012 ΣΤΟΠ. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΕ ΜΑΣ ΕΙΠΑΤΕ ΟΤΑΝ ΒΑΛΑΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΦΟΡΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΣΤΟΠ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΑΤΕ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2013 ΣΤΟΠ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟΠ.
    ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΤΕ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΚΟΥΡΕΥΕΤΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΕΙΠΑΤΕ ΠΡΙΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΟΤΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ 2014 ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΟΣΟ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ για τους ψηφους μας ΟΧΙ ξερατε οτι με τα μετρα που σιγουρα θα περνατε θα τους χανατε, ξερατε οτι το συστημα δεν αντεχει πολυ καιρο πριν. Αλλα βαζατε τον κοσμο να κανει συνεχως εργα

    Και γιατι το κανατε αυτο? Για ενα και μονο λογο γιατι τα ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΕΦ (κατασκευαστες-προμηθευτες) αποκομιζαν τεραστια κερδη που τα πληρωθηκαν κιολας και μαζι με αυτους και οι υποστηρικτες τους. Αυτο που μας οδηγησε εδω ειναι η διαπλοκη ΣΕΦ ΥΠΕΚΑ που συνεχειζεται
    ΑΜΑ ΖΟΥΣΑ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΘΑ ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΟΥΝ ΜΙΖΕΣ ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ

    Η μεγαλυτερη προμηθευτης- κατασκευαστης φωτοβολταικων παρκων στην Ελλαδα
    ανηκη στον ιδιοκτητη του MEGA και της ΑΚΤΩΡ και οταν το δημοσιο δεν εχει εργα εχουν οι τσεπες σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για την τιμή του λιγνίτη λένε ότι είναι πιο φτηνή.Υπολογίζουν τα πρόστιμα που πληρώνει η χώρα εξαιτίας των ρύπων; Γιατί δε λένε ότι τα χρήματα που δίνονται για τα φωτοβολταικά είναι ελάχιστα σε σχέση με τα πρόστιμα που πληρώνουμε για ρύπους; Και από την άλλη, αφού είναι τόσο ζημειογόνα γιατί ετοιμάζουν να δώσουν άδειες για πάρκα πάνω από 100 μεγαβάτ στην Κρήτη;;;; Ποιος κρύβεται πίσω απ' όλα αυτά;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα παρέμβει κανένας επιτέλους; να δείξει που πήγαν τα χρήματα για τις ΑΠΕ; γιατι τα επιχειρήματα του υπουργείου δεν αβαφέρουν κάτι....ακριβή ενέργεια λένε, έλλειμα λένε....στο διαταύτα κύριοι. Έσοδα έξοδα. Έσοδα για ΑΠΕ έξοδα για ΑΠΕ. Και αν βγει έλλειμα, αν βγει, οχι υποθέσεις, πληρώνει χρήματα ο κόσμος πραγματικά για να κάνετε υποθέσεις και να λέτε πθστεύω είναι τόσο; ούτε ο ζήκος τέτοια μαθηματικά.
    Ορκωτοί λογιστές να ελέγξουν έσοδα, δαπάνες. Επειδή αναφέρετε ένα νούμερο πρέπει να το πιστέψουμε; το κόστος νέας μορφής ενέργειας το έχω ξαναπεί. Αρχικά υψηλό και μετα μειώνεται. Γιατι δεν το αποδέχεστε; αποδεκτείτε το κόστος όπως όλα τα ένομα κράτη. Αλλιώς βάση τιμολογίων όλα τα λεφτά μας πίσω και αποδεκτείτε τα δάνεια. Δεν μπορει να θέλετε δωρεαν ενέργεια δεν γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το σχόλιο το κόβω μόνος μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ λέω να τράβηξω ένα καλώδιο απο το ΦΒ στον κωλο τους. Το δίνω που το δίνω τζάμπα το ρεύμα τουλάχιστον να τους δω να χορεύουν σαν μαριονέτες. Οπως οι αγρότες χύνουν το γάλα στο υπουργείο όταν απαξιώνονται οι τιμες έτσι και εμείς πρέπει να σπάμε στα κεφαλιά τους τα απαξίωμενα μας πανελα. Μας κοροϊδεύουν και κάνουν στις πλάτες μας υψηλή πολιτική. Καρκίνο στα παιδιά τους τους μαλακες αρχικλεφτες. Περνούν μίζες απο παντού για να βγουν στη σύνταξη σε βάρος μας. Και δεν ντρέπομαι καθόλου που καταριεμαι τα παιδιά τους, γιατί πρώτα αυτοί παίξαν με το γάλα των δικών μου παιδιών. Και θα τους φτυνω σε οποίο στενό και αν τους δω. Καθαρματα ουστ απο δω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εχουν περασει στον κοσμο οτι χρυσοπληρωνουν τα φωτοβολταικα και ειναι ολοι εναντιον μας.
    Πρεπει να μαθει ο κοσμος τι γινεται.
    Εχω 100kw ενα χρονο εχω κοψει τιμολογια καθαρης αξιας 60000€ εχω πληρωθει 18000€ εδωσα τραπεζα 13200, οαεε 2800 και δεη 1000 και εφορια 1700.
    ΕΛΕΟΣ ΠΛΕΟΝ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΟΣΗ 25%????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Μανιάτης δεν ήταν αυτός που έβαλε να πληρώνονται από το τέλος ΑΠΕ και οι αεριάδες; ή κανω λάθος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η ανεκδιήγητη Ελληνική Κυβέρνηση που πιστεύει ότι η γενιά μας έχει δικαίωμα να καταναλώσει όλα τα ορυκτά καύσιμα που χρειάστηκα εκατομμύρια χρόνια για να δημιουργηθούν μας λένε τώρα πως φταίνε τα φωτοβολταϊκά για το έλλειμμα του λογαριασμού των ΑΠΕ.
    Καλά να πάνε να τα πούνε αυτά στην apple που επέλεξε τα φωτοβολταϊκά για την προμήθεια του data center της. Καθώς και στους πρυτάνεις των τεχνολογικών ιδρυμάτων του κόσμου που συμπεριλαμβάνουν την εξέλιξη των φωτοβολταϊκών για έρευνα. Επίσης στους Βουλγάρους που μόλις έγινε κοστολόγηση στην χρήση των υδρογονανθράκων και των υδάτινων αποθεμάτων για ενέργεια, υπερδιπλασιάστηκε το κόστος σε σχέση μετά φωτοβολταϊκά. Ακόμη να τα πουν και στους Δανούς που δεν εισάγουν ποια υδρογονάνθρακες για παραγωγή ενέργειας. Άλλα τα πρόβατα πρέπει να πιστέψουν την αναγκαιότητα των δικτύων για να μαντρώνονται. Οι αγρότες να μη πληρωθούν που παραχώρησαν τα παραγωγικά στρεμματάκια τους όπου πριν είχαν φυτεμένα κατ ελάχιστον ας πάρουμε με λαθούρια, απόδοση, 2000 ευρώ το στρέμμα πχ. Και όλα αυτά γιατί πίστεψαν πως θα βοηθούσαν το πλάνο σε ΑΠΕ που υποχρεωτικά έπρεπε να τηρήσει η Ελλάδα. Δικαιολογίες της μορφής δεν αποδίδουν σταθερά κατά την διάρκεια του 24ωρου δεν ισχύουν, στην Δανία γίνεται αποθήκευση σε κομπρεσέρ αέρος και παράγουν σταθερά με γεννήτριες ολο το 24ωρο. Μόνο που εκεί υπάρχει ευελιξία με ασφάλεια στην εργασία χωρίς αριστεροδεξιούς φυγόδικους σχηματισμούς.
    Η δική μας χώρα έχει τρομερό πλεονέκτημα στις ανανεώσιμες. Όλο ήλιο και αέρα είμαστε. Λεφτά δεν έχουμε.
    Όταν σχεδιάστηκε η πανευρωπαϊκή στροφή στις ΑΠΕ, στην Ελλάδα το ενεργειακό μίγμα της χώρας το αποτελούσε, ολοκληρωτικά σχεδόν, ο φθηνός λιγνίτης. Το σχέδιο ήταν σε μια εικοσαετία να έχουμε 80% ενέργεια από λιγνίτη και 20% από ΑΠΕ. Με αύξηση τιμής ρεύματος 15-20% την ίδια περίοδο.
    Στο Ελλαδιστάν όμως, τα σχέδια εγκρίνονται πρώτα από τους εθνικούς προμηθευτές. Την ίδια περίοδο λοιπόν με πρόσχημα την αυτοπαραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος για κάλυψη των αναγκών της, η “Αλουμίνιο της Ελλάδας” παίρνει άδεια για παραγωγή ρεύματος από το πανάκριβο και εισαγόμενο φυσικό αέριο. Μια παγκόσμια πατέντα. Παρήγαγε για “ιδία χρήση” ακριβότερο ρεύμα από αυτό που της προμήθευε η ΔΕΗ. Δημοκρατία έχουμε θα μου πείτε. Ναι αλλά τέτοιες επιχειρηματικές επιλογές είναι περίεργες. Και πράγματι το θέμα είχε ουρά…
    Θα ακολουθήσει, μια Μεγάλη Πέμπτη, η προσωπική παρέμβαση Κ. Καραμανλή του νεώτερου για να επιτραπεί η σύνδεση της μονάδας στο δίκτυο της ΔΕΗ. Νομοθετείται η “διείσδυση” της ηλεκτροπαραγωγής παραγωγής με φυσικό αέριο. Έκτοτε οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Μπόμπολας, Μυτιληναίος, Βαρδινογιάννης, Κοπελούζος, Περιστέρης και Λάτσης εγκαθιστούν γεννήτριες αερίου. Ο διωκόμενος σήμερα Παπακωνσταντίνου νομοθετεί μέρα μεσημέρι την ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ απορρόφηση της ισχύος των γεννητριών αυτών. Πρώτα οι νταβατζήδες, μετά ο λιγνίτης της ΔΕΗ. Νομοθετεί επίσης την σύνδεσή τους με το λογαριασμό ΑΠΕ. Όλες οι μονάδες πληρώνονται επειδή είναι …stand by, σα να είναι ανανεώσιμες, αποσπώντας κατά προτεραιότητα μάλιστα την πληρωμή τους από το λογαριασμό των ΑΠΕ. Το 60% του λογαριασμού πηγαίνει στους εντιμότατους φίλους των ημετέρων κυβερνήσεων.
    Σαν αποτέλεσμα, ο αρχικός σχεδιασμός για 80% φθηνό λιγνίτη πάει περίπατο. Ο λιγνίτης πέφτει στο 49% του ενεργειακού μίγματος, η τιμή ρεύματος τρώει τη μια αύξηση μετά την άλλη για να απορροφήσει το κόστος των εισαγωγών αερίου, ενώ παπαγάλοι δύο αμαζονίων και βάλε, ενοχοποιούν τα φωτοβολταϊκά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μολις πληρωθω και τα υπολοιπα τοτε να ερθουν να μου πουνε για αποδοσεις κεφαλαιου!!! Εχουν τα μουτρα να λενε στον κοσμο οτι ακριβαινει το ρευμα λογο φωτοβολταικων.
    Οποτε "σπανε" τη Δεη σε μικροτερες εταιριες προσθετουν και απο ενα παγιο.!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ