Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Επιστολή Φ/Β για το Νew Deal για να πιέσουμε τους ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ, MEDIA

Συνάδελφοι, εάν και εφόσον επιθυμείτε να προσπαθήσουμε να πιέσουμε Βουλευτές, Υπουργούς, Φορείς, Σύνδεσμους και Media έχω αναρτήσει στην παρακάτω σελίδα (όπως ανέφερε ο Α3) το προσχέδιο της επιστολής (http://grpvsolar.blogspot.gr/.
Αν επιθυμείτε να αντικαταστήσετε/διαγράψετε/προσθέσετε σημεία ή και παράγραφους, η όποια αλλαγή θα είναι καλοδεχούμενη.


Μη ξεχνάτε ότι το πιο σημαντικό στοιχείο για να βγει κάτι από αυτή την προσπάθεια θα είναι να υπογραφεί από όσο περισσότερους επενδυτές ΦΒ γίνεται.Ο κάθε παραγωγός να μπαίνει και να δίνει τις δίκες του
απόψεις για το New Deal ώστε να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα κείμενο ορθολογικό και τεκμηριωμένο ώστε να αιτούμαστε όλοι οι παραγωγοί τα ιδία πράγματα . 
Α7  http://grpvsolar.blogspot.gr/p/new-deal.html

Κύριοι Βουλευτές/ Υπουργοί/ Σύνδεσμοι/ Φορείς,

Την τελευταία εβδομάδα προσκλήθηκαν οι σύνδεσμοι/φορείς παραγωγών ΑΠΕ σε συζήτηση από την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ με στόχο την διασφάλιση της βιωσιμότητας του συστήματος πληρωμών ΑΠΕ.

Η κοινή γραμμή (συνιστώσα) που αποτυπώνεται στις προτάσεις ενός μέρους των φορέων ΣΠΕΦ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ΕΣΗΑΠΕ αλλά και η δική μας, ΜΙΚΡΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ, συμφωνούν ότι για να προσέλθουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο από σοβαρή και ανεξάρτητη αρχή μελέτη, ποια είναι τα πραγματικά δεδομένα της αγοράς.

Πριν συνεχίσουμε, θα θέλαμε να λάβετε ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ στα υπόψην σας ότι, στη περίοδο της κρίσεως, επενδύσαμε ΟΙ ΜΙΚΡΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ένα ποσό που προσεγγίζει τα 2 δισσεκατομύρια ευρώ δίνοντας ως εχέγγυα μετρητά και ακίνητα από τους κόπους μιας ζωής.

Ο πρωθυπουργός το τελευταίο διάστημα έχει επιδοθεί σε μαραθώνιο προκειμένου να πείσει τους μεγαλοεπενδυτές (Κινέζους, Ρώσους, Αζέρους, Άραβες) να εξαγοράσουν και να επενδύσουν στην χώρα μας ποσά από 500 έως 1 δις ευρώ όταν εμείς ήδη έχουμε επενδύσει μόνιμα στην ΠΑΤΡΙΔΑ μας ποσά μεγαλύτερης τάξης επί του συνόλου ΣΗΜΕΡΑ και όχι αύριο.

Όταν λοιπόν οι εθνικόφρονες επιχειρηματίες και μη (ελέγξτε τις λίστες Λουξεμβούργου, Lagard, κλπ) και κάθε λογής φοροφυγάδες (πρώην βουλευτές, τραπεζικούς, εκδότες, ελεύθερους επαγγελματίες κλπ), μεταφέρανε τα χρήματα τους στο εξωτερικό ποντάροντας στη χρεωκοπία της χώρας, ΕΜΕΙΣ ΒΑΛΑΜΕ ΠΛΑΤΗ στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ επενδύοντας το βιός μας στους ΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΘΕΣΕ και όχι εμείς.

Όταν ακόμα επανήλθε με τροπολογίες (Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ) τον Αύγουστο του 2012, Οκτώβριο του 2012 (έκτακτη εισφορά επί δικαίων και αδίκων), Νοέμβριο του 2012, Φεβρουάριο του 2013, Απρίλιο του 2013, αντιδράσαμε σθεναρά αλλά υπομείναμε σκεπτόμενοι ότι θα επαναφέρετε την πρότερη κατάσταση με την πρώτη ευκαιρία δηλαδή Ιούνιος του 2014 αφαιρώντας την ΕΚΤΑΚΤΗ εισφορά που τόσο άδικα επιβλήθηκε στο σύνολο των παραγωγών (με μικρό ή και μεγάλο ποσοστό).

Το γνωρίζατε εδώ και 12 μήνες όταν φέρνατε την πρώτη ρύθμιση στη βουλή τον Αύγουστο του 2012 ότι τα νούμερα δε βγαίνουν. Είχατε το δικαίωμα να ΑΝΑΣΤΕΙΛΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ (01/08/2012) ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕ ΠΡΑΞΑΤΕ.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΜΕ το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ κατά το τελευταίο έτος με καθυστερήσεις πληρωμών ΑΤΟΚΑ έως και 6 μήνες.

ΒΟΗΘΗΣΑΜΕ στην μείωση των ΕΚΡΟΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ όπως και την ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ από συμβατικές μορφές ενέργειας (φυσικό αέριο, πετρέλαιο, εισαγωγή ρεύματος από τρίτες χώρες).

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΑΜΕ ΜΕ ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ τα δίκτυα του ΔΕΔΔΗΕ και εκσυγχρονίσαμε τις υποδομές του. Δεν εξετάσαμε ποτέ το πραγματικό κόστος αγοράς των εγκατεστημένων υλικών και τα κέρδη τα οποία αποκόμισε ο ΔΕΔΔΗΕ (ΔΕΗ) στην πλάτη μας, γιατί πιστέψαμε στην επιχειρηματικότητα με τους κανόνες τους οποίους ΕΣΕΙΣ είχατε θέσει.

ΔΩΣΑΜΕ φορολογικά έσοδα τα τελευταία έτη στο ΕΘΝΟΣ γιατί γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν τίθεται θέμα ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ στην ΠΑΡΑΓΩΓΗ ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ.

ΕΠΩΜΙΣΤΗΚΑΜΕ όπως και οι ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ μας τις αλλαγές στη φορολογία αναγνωρίζοντας ότι είναι προς το συμφέρον του ΕΘΝΟΥΣ (26% φορολόγηση από το πρώτο ευρώ κέρδους).

 Λαμβάνοντας τα παραπάνω υπόψην μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ΔΕΝ είμαστε αντίθετοι στο να εξετάσουμε ζητήματα επί της εγγυημένης τιμής ΜΟΝΟΝ ΕΦΟΣΟΝ:

1. Ξεκαθαρίσει άμεσα από ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ αρχή ποιά είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ επιβάρυνση των ΑΠΕ στο σύστημα λαμβάνοντας υπόψην την ελάφρυνση του συστήματος από μελλοντικά πρόστιμα ρύπων, μείωσης εκροής συναλλάγματος προς συμβατικές μορφές ενέργειας (Φυσικό Αέριο, Πετρέλαιο, κλπ) και να καταλήξουμε που πηγαίνει το περιβόητο ΤΕΛΟΣ ΥΠΕΡ ΑΠΕ?

2. Γιατί τα ΦΒ μεσοσταθμικά 45% φόρο (σε κάποιες περιπτώσεις λιγότερο, σε κάποιες περισσότερο) και οι υπόλοιπες μορφές ΑΠΕ 10%????? Όλες οι μορφές ΑΠΕ στα ίδια επίπεδα.

3. Αφορολόγητοι όσοι αποδεχτούν NEW DEAL για 10 έτη αναγνωρίζοντας την υποστήριξη των επενδυτών στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ για διέξοδο από την κρίση πέραν υπόλοιπων κίνητρων που θα θέσετε.

4. Να γίνει επαναδιαπραγμάτευση με τους ΜΕΓΑΛΟΕΠΕΝΔΥΤΕΣ πρώτιστα.
Αφού συμφωνηθούν οι αλλαγές και ενημερωθούμε θα αποφασίσουμε αν επιθυμούμε να μπούμε σε NEW DEAL. Θα έχει προηγηθεί εκτίμηση από ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ φορέα για το νέο έλλειμμα μετά τη συμφωνία με τους ΜΕΓΑΛΟΕΠΕΝΔΥΤΕΣ. Άλλωστε έχει δηλωθεί δημοσίως ότι επιθυμούν να συνεισφέρουν στην νέα προσπάθεια.

5. Σε περίπτωση που περάσουμε σε NEW DEAL δε θα ξαναδοθεί ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΑΔΕΙΑ με συμβόλαιο από το κοινό ταμείο του ΛΑΓΗΕ. Μπορούν κάλλιστα με τα νέα δεδομένα της αγοράς που θα προκύψουν από το 2015 οι επενδυτές που επιθυμούν να επενδύσουν στην αγορά των ΑΠΕ, να ερευνήσουν το κόστος ενέργειας και το υφιστάμενο τότε θεσμικό/νομικό πλαίσιο και να αποφασίσουν αν θα υπογράψουν συμφωνίες με τον εκάστοτε ΙΔΙΩΤΗ που θα έχει μπει στο χώρο ΕΜΠΟΡΙΑΣ της αγοράς. Καμία λοιπόν επιπλέον επιβάρυνση στο ΛΑΓΗΕ.

6. Αν τυχόν υπάρξει πλεόνασμα από τις συμφωνηθείσες μεταβολές συμβάσεων στο μέλλον, ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ ΩΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ με το NEW DEAL.

7. Ρήτρες: Σε περίπτωση που επανέρθει μελλοντικά ζήτημα για νέο NEW DEAL, τα συμβόλαια όλων των επενδυτών θα επανέρθουν στην αρχική κατάσταση τους όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

8. Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε αποδεχθεί το NEW DEAL θα εισπράττει το συνολικό ποσό που του οφείλετε κατά την ημέρα υπογραφής της νέας σύμβασης με τόκους υπερημερίας.

Αν πιστεύετε ότι οι παραπάνω κανόνες είναι υπερβολικοί και δε μπορούν να σταθούν στο τραπέζι των συζητήσεων τότε αντιλαμβανόμενοι το λάθος στο οποίο υποπέσατε για κακή εκτίμηση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και αναγνωρίζοντας την ειλικρινή διάθεση σας για επίλυση του προβλήματος, να σας επιστρέψουμε τις επενδύσεις ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΣΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΑΠΑΝΗΣΑΜΕ για την κατασκευή των ΦΒ πάρκων στο έπακρο βάση τιμολογίων και χωρίς ουδεμία υποχρέωση από το ΚΡΑΤΟΣ έναντι μας, πέρα από αυτές που θα προκύψουν για την δέσμευση του ιδιωτικού μας χώρου από τις επενδύσεις.

Επίσης δε θα πρέπει να γίνονται ανόμοιες συγκρίσεις περί δίκαιων αποδόσεων 7-8% των συγκεκριμένων επενδύσεων από τη στιγμή που δεν είμαστε η Δανία του Νότου αλλά η Εριτρέα της Αφρικής με επιτόκια δανεισμού 11% και 6μηνη καθυστέρηση στις οφειλόμενες πληρωμές.

Αν δεν υπάρξει κράτος δικαίου από την πολιτεία, δε θα υπάρξει δίκαιο και από τον πολίτη τον οποίο η πολιτεία οφείλει να υπηρετεί και να σέβεται. Ιδίως δε αυτών των πολιτών που με το βιός του βοήθησε τη χώρα στην δυσκολότερη περίοδο της μετά τη μεταπολίτευση.

Επιτέλους, ας αποδείξει το κράτος ότι θέλει υγιείς επενδύσεις και ξεκάθαρο επενδυτικό περιβάλλον.

Μη παίζεται με τη νοημοσύνη μας.

11 σχόλια:

  1. Δεν είδα πουθενά παρά τα κεφαλαία σθεναρή άρνηση στο new deal!! Από τη στιγμή που το συζητάς το παιχνίδι είναι χαμένο!! Γιατί πρώτιστα οι μεγαλοεπενδυτές? Τι διαχωρισμός είναι αυτός? Κουβέντα για τα χρήματα!! Τι καλά αγαπάμε το κράτος θα βοηθήσουμε κι άλλα κλαψιάρικα!!! Με ηττοπάθεια και Μάρθα Βούρτση δεν αξιώνεις!! Δεν θα γίνουμε ζητιάνοι κανενός! Αν δεν τα χρειάζονται πια ας μας τα κλείσουν αποζημιώνοντας μας όπως κάνει η Ισπανία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ . ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ,
    ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΘΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΜΕΑΡ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΧΙ,ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ NEW DEAL. ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΗΣ ΕΝΕΝΔΥΣΗΣ ΒΑΣΕΙ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΑΣ. ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΛΑΓΗΕ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ ΕΠΙΣΗΣ Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΟΚΑΖΙΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ. ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΣΥΖΥΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θελω να φορολογουμε για πραγματικα χρηματα που εχω εισπραξει και την χρονια που τα εισεπραξα. Εφτιαξα το παρκο μου τον Ιουνιο, συνδεθηκα τον Αυγουστο, εκανα φορολογικη δηλωση για το 2012 και πληρωσα φορο 1700 χωρις να εχω εισπραξει ενα ευρω. Επισης μου φορτωσαν ως εσοδο και την εκτακτη εισφορα και με φορογησαν και για αυτην.
    Εφτασε Αυγουστος εχω πληρωθει μεχρι τον Γεναρη και ακομα λεφτα στη τσεπη μου δεν εχω βαλει!! Να σημειωθει οτι πληρωνουμε απο την τσεπη μας 6 μηνων Φπα για απληρωτα τιμολογια

    ΤΙ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ 0%!!!!
    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ -15%!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θ συμφωνήσω οτι ο διαχωρισμος σε μεγαλοπενεδυτές ειναι ακυρος! Επίσης διαφωνώ με την προταση , να αγορασουν τα παρκα πισω καταβαλωντας τα ποσα που δαπανήσαμε! Μιλαμε για επενδύσεις, προσωπική εργασία και απόδοση κεφαλαίων. Το να μου δώσουν τα λεφτα που δαπανησε δεν μου λεει κατι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αντιλαμβάνομαι τις αντιρρήσεις και τις δημιουργικές επισημάνσεις των συναδέλφων, αλλά θα προτιμούσα οι διαφωνίες να συνοδεύονται από προτάσεις. Όταν συμφωνήσουμε στη τελική μορφή της,στην οποία δεν νομίζω ότι αποκλείνουμε και πολύ,να βγούμε στη διεκδίκηση με ενιαία φωνή. Έτσι οι παραλήπτες της ( Βουλευτές η άλλοι θεσμοθετημένοι φορείς) θα διευκολύνονταιακόμη περισσότερο στη προώθηση των δίκαιων αιτημάτων. Η διαφωνία για την διαφωνία είναι βούτυρο στο ψωμί των εκτελεστών μας. Η επιστολή αυτή να προωθηθεί και στο σύνολο των ΜΜΕ για περεταίρω αξιοποίηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα προτιμουσαμε, ως βαση δεδομενων, να ληφθουν υποψη τα πραγματικα δεδομενα των επενδυσεων και οχι τα θεωρητικα. Αυτος ειναι ο λογος που εδωσα αριθμητικα στοιχεια. Τα δεδομενα μπορουν να τα παρουν ανετα απο τις τραπεζες για να μην μιλαμε στον αερα.
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΔΑΝΕΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ποιος ΤΡΕΛΟΣ κανει new deal αφου το old deal πηγε κατα διαόλου με ένα κράτος και πολιτικούς που είναι οι μισοί κότες και οι άλλοι μισοί κοτόπουλα . ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΤΑ ΤΑΝΚΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΑΝΕΚΙΝΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. psaxnoun gia malakes...... 8eloun kai na paroun tis upografes kai meta na suzhthsoun gia miwsh epitokiwn ktl.....kurioi tou ypeka..... malakes mporeite na vreite pleon mono an psaxthte metaksu sas... kai ta lefta pou kratate twra 1 xrono apo thn ektakth eisfora kai afta pisw 8a ta dwsete.... afhste tis malakies kai psaxthte gia kanena fragko h alliws an exete ....arxidia kleiste to to magazi.... mono tsi 8a sw8hte

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. to kseroun oti 8a dwsoun oti 8a dwsoun pisw ta lefta kai gia auto psaxnoun.....new deal .Alliws 8a vazane 10 xronia ektakth eisfora kai telos..... alla kseroun oti 8a katapesei kai psaxnoun thn upografh mas me malakismeno tropo..... ta sumvolaia pou exoume einai san xontra agouria ston kolo tous kai to exoun katalavei kala!!!! kala ksemperdemata kurioi....valte ta papagalakia sas na lene oti erxonte kouremata 60% na niw8ete kalutera.... Alla mesa sas kserete oti xwris thn upografh mas to mono pou erxete einai .......ta arx........a mas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. psaxnete ....new deal opws epsaxne o sSamaras ependites pou gelagane mazi tou me auta pou prothne.... an den kanw la8os eixe parei mazi tou sta taksidia kai ton diko mas ton papageorgiou... xaxaxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ