Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Η Ισπανία καταργεί το σύστημα των Ταριφών

Το νεο σχήμα της Ισπανίας, θα εγγυάται μια "λογικη κερδοφορία" για τις ΑΠΕ και το ποσό θα βασίζεται περισσότερο στο τι οι κατατασκευαστές θα έπρεπε να πληρώσουν πάρα στο πραγματικό κόστος της επένδυσης.



Η ισπανική κυβέρνηση το Σάββατο επισημοποιήσε την ανακοίνωση της Παρασκευής οτι οι πληρωμές με τις ταρίφες θα πρέπει να διαλυθούν με την εισαγωγή του διατάγματος Real Decreto-Ley 9/2013.

Το διάταγμα ανακαλεί προηγούμενη νομοθεσία που διέπει το επίπεδο των ταριφών στις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις και έρχεται μετα απο τέσσερις προηγούμενες περικοπές FIT στη χώρα.

Αντ 'αυτού, η κυβέρνηση πρότεινε να εγγυηθεί μια «εύλογη αποδοτικότητα» στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας επενδυτές της τάξεως του 7,5%.

Ωστόσο, ο αριθμός αυτός θα πρέπει να βασίζεται σε αυτό που η κυβέρνηση καθορίζει ώς σημείο αναφορά, που ειναι το κόστος ανάπτυξης φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων μέσα στο έτος κατά το οποίο είχαν συσταθεί και δεν υπαρχει  καμία ένδειξη ακόμη για το τι οι δαπάνες αυτές θα είναι ή ποια κριτήρια θα χρησιμοποιηθούν για τον υπολογισμό τους.


πηγη : http://www.pv-magazine.com/news/details/beitrag/spain-abolishes-fits-entirely_100012050/#axzz2Z61LIvdr

16 σχόλια:

  1. καντε κατι με το φπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι σχεση εχει το φπα ??με ισπανια και ταριφες????

    περα βρεχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πληροφοριες αναθεωρηση ταριφες στην ελλαδα τον οκτωβριο
      2009-2010 0,210
      2011 0,280
      2012 0,230
      2013 0,170

      Διαγραφή
    2. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΨΗΛΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ...???Ο ΛΑΓΗΕ...??? Η Ο ΥΠΕΚΑ.....?? ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΓΙΑ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ...!!!ΕΛΕΟΣ...

      Διαγραφή
  3. τα στοιχεια ειναι με βαση τα δανει
    στοιχεια τραπεζων
    πειρεος ατε εθνικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ...???ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ..????ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΤΑΡΙΦΕΣ ΣΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ...???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΥΠΕΚΑ ΘΑ ΔΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΕΣ ΜΕ ΒΣΕΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kamia allh malakia exete na gracete????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. DEN EINE MALAKIA TO AKOYSA KE EGO AYTO
    KITA BYLGARIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. an to kanoun auto apla egw katastafika oikonomika. kalinixta!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παπακυρικού Γιάννης18 Ιουλίου 2013 στις 8:56 μ.μ.

    Εγώ πάλι γιατί βλέπω άρθρο που μου θυμίζει παπαγαλάκι του ΥΠΕΚΑ για να δούνε αντιδράσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Γιάννη. Το συγκεκριμένο αρθρο δημοσιεύθηκε στο pv magazine και είναι δική μου επιλογή , τουλαχιστον στο blog να το βάλω με τη λογική της ενημέρωσης, γιατι εισαγει ενα καινουργιο σκεπτικό/στρατηγική στην αγορα των φ.β. Οπως και οταν εβλεπα κατι παλαιότερα που μίλαγε για μειωση ταριφών στο εξωτερικό, που στην Ελλάδα δεν τίθονταν αόμα θέμα τα δημοσίευα. Οπως εχω δημοσιεύσει και οτι η Γερμανία οποιαδήποτε αλλαγή που κανει στις τιμές αφορά τις νεες εγκαταστάσεις και δεν εχει πειραξει καθόλου τις παλιες .

      Διαγραφή
  10. Πολλοι απο εσας πιστευω πως δεν εχετε ιδεα ποσο ισχυρη ειναι η συμβαση π εχετε υπογραψει και κρατατε στα χερια,ειδικα οσοι εχουν υπογραψει με ΡΑΕ. Μονομερως δε μπορει να μειωσει την ταριφα,παρ τε το χαμπαρι!!! και ως επενδυση τα φωτοβολταικα,επρεπε να ειχαμε προνοησει οτι δε πρεπει να περιμενουμε να ¨ζουμε¨ απο αυτο,κυριως τα πρωτα χρονια,και πως θα επρεπε να εχουμε καποια χρηματα στην ακρη αν προεκυπτε καποια στραβη οπως τωρα με τις πληρωμες!! Ειναι σα να ανοιγεις μια επιχειρηση και περιμενεις να εχεισ κερδος τουσ πρωτους μηνες!!!ΑΥΤΟ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. TH DIAFORA EXH ΡΑΕ ME ΔΕΣΜΗΕ'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έχουν περάσει δύο χρόνια και δεν πήρα δραχμή ακόμα!Πόσο το κόβεις να περιμένω καμιά δεκαετία? Δεν περίμενα να γίνω εφοπλιστής, να παίρνω ένα μικρό μεν σταθερό δε εισόδημα!
    Ούτε για έκτακτη εισφορά μου είπε κανείς ούτε για καθυστερήσεις μηνών ούτε για αναπροσαρμογές σε καθημερινή βάση! Τώρα αν κάποιος κονομάει από εκατό μεριές λεφτά κιέκανε κι ένα φωτοβολταικό για ξεκάρφωμα αλλάζει το πράγμα! Οι περισσότεροι όμως δεν ανήκουμε σε αυτή την κατηγορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. H αμορφωσιά των προηγουμένων σχολίων που ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του, δεν περιγράφεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ