Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΣΕΦ: Εντυπωσιακή η ανάπτυξη των φωτοβολταικών

Σωστος στην τοποθετηση περι αναπτυξης αλλα τι τοθελε το "Μια σειρά παραγόντων" ή το  "εξυπνες επιλογες"....Γενικεύσεις και αοριστίες....ΗΛΙΟΣ

Μπορεί ο πρωθυπουργός να χαρακτήρισε την επιλογή του TAP ως το «γεγονός της δεκαετίας», ωστόσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΦ, Δρ. Σωτήρη Καπέλλο, το πραγματικό γεγονός της δεκαετίας για τη χώρα μας είναι η εντυπωσιακή ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών.
Ο πρόεδρος του συνδέσμου, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο της ημερίδας για
την επανεκκίνηση των φωτοβολταϊκών παρέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία σε σύγκριση με τις επενδύσεις 1,5 δις. και τη δημιουργία 2.000 άμεσων θέσεων εργασίας που «φέρνει» ο TAP, επιβεβαιώνουν την παραπάνω άποψη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΕΦ:
- Μόνο το 2013, επενδύθηκε στα φωτοβολταϊκά στη χώρα μας 1,5 δις ευρώ.
- Αντίστοιχο ποσό επενδύθηκε και πέρσι. Συνολικά, την τελευταία πενταετία, επενδύθηκαν στα φωτοβολταϊκά 4,5 δις ευρώ.
- Οι επενδύσεις αυτές δημιούργησαν 20.000 άμεσες και 30.000 έμμεσες θέσεις εργασίας. Αν προσθέσει κανείς και τους επενδυτές φωτοβολταϊκών (38.000 οικιακούς καταναλωτές και 13.500 εταιρίες που επένδυσαν όλα αυτά τα χρόνια σε φωτοβολταϊκά πάρκα), προκύπτει ότι πάνω από 100.000 νοικοκυριά ή ισοδύναμα 300.000 άτομα ωφελούνται άμεσα ή έμμεσα από τις δραστηριότητες της αγοράς φωτοβολταϊκών, εξασφαλίζοντας μέρος ή και το σύνολο του εισοδήματός τους.

- Τα φωτοβολταϊκά θα καλύψουν φέτος το 6% των αναγκών της χώρας σε ηλεκτρική ενέργεια.
- Τουλάχιστον το 40% των υλικών, υπηρεσιών και εξοπλισμού έχει εγχώρια προστιθέμενη αξία, διότι παράγεται στην Ελλάδα και παρέχεται από Έλληνες εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα τα παραπάνω έγιναν εφικτά χάρη στην εφαρμογή του μοντέλου των σταθερών εγγυημένων τιμών. Ωστόσο, όπως επεσήμανε, μια σειρά παραγόντων οδήγησαν στην εκτίναξη του ποσού που καλείται να πληρώσει ο ΛΑΓΗΕ για τις ΑΠΕ με αποτέλεσμα τη λήψη μέτρων τα οποία οδήγησαν στο σημερινή κρίσιμο σημείο στο οποίο βρίσκεται ο κλάδος. Όπως πάντως ανέφερε, με «έξυπνες επιλογές» μπορούν να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα προκύπτουν από τη μεγάλη διείσδυση των φωτοβολταϊκών.

πηγη http://www.energypress.gr/news/fwtoboltaika/S.Kapellos:-H-anaptyxh-twn-fwtoboltaikwn-einai-to-pragmatiko-gegonos-ths-dekaetias

6 σχόλια:

  1. Τρίχες για να πουλάνε αυτοί πανέλα και εμείς να τα κοιτάμε στην αιχμή, αφού θα μας πετάει λόγω υπερφόρτωσης το δίκτυο εκτός. Για όποιον διάβασε τις παρουσιάσεις στην ημερίδα του ΣΕΦ θα είδε πως η περικοπή και μη απορρόφηση της ενέργειας από φβ είναι κανονικά στο μενού τους και μάλιστα ως προϋπόθεση για να μπουν κι άλλα φβ στο σύστημα. Ντροπή του πια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ντρέπονται και λιγάκι να ξαναζητάνε την καταστροφή μας αφού δεν θα μπορούμε να πουλήσουμε την παραγωγή μας????
    Συνάδελφοι δεν ξαναγοράζει κανείς ΤΙΠΟΤΑ. Εμείς τους ποτίσαμε του ΣΕΦΙΤΕΣ και αυτοί μας βγάζουν τα μάτια. Οι παρουσιάσεις στην ημερίδα τους το λένε πεντακάθαρα και ελληνιστί και αγγλιστί!!! Αποζεύξεις στην αιχμή!!! (των πωλήσεων μας) ΑΙΣΧΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η λαμογιά του ΣΕΦ είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ. Μόνο βλάκες μπορούν να πείσουν πλέον για τις δήθεν προθέσεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ότι σπείρατε θερίζετε λαμόγια του ΣΕΦ. Τώρα που μένετε χωρίς δουλειά θα καταλάβετε πόσο βλάκες ήσασταν όταν σκοτώνατε τους πελάτες σας και την αγορά από την απληστία σας για πωλήσεις πανέλων!!! λες και είμαστε η Αμερική ολόκληρη.

    Δεν σας χωράει ο τόπος παράσιτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΚΑΠΕΛΟΣ ΕΊΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΩΝ ΕΛΠΕ, ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΑΈΡΙΟ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΈΣΗ ΜΕ ΑΠΕ. ΤΟ ΜΟΥΤΡΟ ΑΥΤΌ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΟΎΤΕ ΚΙΛΟΒΑΤ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ. ΑΠΟΡΩ ΠΟΙΟΣ ΜΑΠΑΣ ΠΗΓΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την ανάπτυξη του ΚαπελοΣΕΦ δεν τη θέλουμε γιατί θα φάει τις σάρκες μας συνάδελφοι!!! Οι τύποι είναι απατεώνες και ψεύτες. Απλά θα μας καταστρέψουν αφού δεν θα πουλάμε ρεύμα λόγω υπερφόρτωσης. Καλά είναι τόσο βλάκες που προσπαθούν να επενδ´υσουν στη ζημιά μας?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ