Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Π.Σ.Α.Φ :Δεν αποδεχόμαστε οποιαδήποτε αλλαγή στις συμβάσεις

Η ΠΑΣΕΓΕΣ υφίσταται ακόμα άραγε;

Καλα αναρωτήθηκα για το ποιοι ειναι οι εκρπόσωποι των ΑΠΕ!  Οι οποιοι προσκεκλημένοι προς το παρον σιγούν .... Στη μαγική μου σφαίρα βλέπω οτι αυτοί θα αντιδράσουν έντονα μεν, θα συμφωνήσουν δε με ολα! Ισως και να "πετύχουν" μια μειωση της δραστικότητας των μέτρων! Να διατηρήσουν και το λογο υπαρξης τους.

- Σας αρεσει η οχι, διασπαστικά ή οχι, αξίζει συγχαρητήρια ο ΠΣΑΦ για την αμεση και Ξεκάθαρη απάντηση του στα δημοσιεύματα. 
ΗΛΙΟΣ
Αρνούνται το οποιοδήποτε «κούρεμα» στις ταρίφες οι αγρότες ιδιοκτήτες φ/β πάρκων και κάνουν λόγο για δεύτερη -κατά σειρά- αγνόηση από μέρους του ΥΠΕΚΑ, καθώς δεν προσκλήθηκαν για να συμμετέχουν στην χτεσινή συνάντηση του υπουργού με εκπροσώπους των ΑΠΕ.

Σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών (ΠΣΑΦ) επισημαίνει ότι «με θλίψη, παρακολουθήσαμε να παίζεται άλλο ένα "θέατρο του παραλόγου" εις βάρος των αγροτικών φωτοβολταϊκών.

Στη δημοσιογραφικά ρεπορτάζ που αφορούσαν την σημερινή συνάντηση του υπουργού ΠΕΚΑ με εκπροσώπους ΑΠΕ -προ και μετά αυτής- οι περισσότερες αναφορές έλεγαν ότι "ο υπουργός συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των ΑΠΕ".
Το ορθό όμως είναι ότι ο υπουργός συναντήθηκε με μέρος των Εκπροσώπων των ΑΠΕ, αφού ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών για δεύτερη φορά αγνοήθηκε και δεν προσκλήθηκε σε συνάντηση.

Να υποθέσουμε ότι οι προτάσεις του υπουργείου περί "κουρέματος" ...δεν μας αφορούν, άρα δεν είχαμε και λόγο να παρευρεθούμε στη σύσκεψη; (Καλοοοο!! ηλιος)
Ο Π.Σ.Α.Φ. κατέθεσε ήδη στο ΥΠΕΚΑ τις προτάσεις του για την δίκαιη προσαρμογή της έκτακτης εισφοράς (αρ.πρωτ. 3131 της 15/7/13) και συμμετείχε με συγκεκριμένες προτάσεις, όπου αλλού του ζητήθηκε, σχετικά με τη βιωσιμότητα του ΛΑΓΗΕ.

Το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ, ΔΕΝ δημιουργήθηκε από τα αγροτικά φωτοβολταϊκά. Ο νόμος 3851/2010 έδινε τη δυνατότητα κατασκευής αγροτικών πάρκων, συνολικής ισχύος 750 MW. Από αυτά, δημιουργήθηκαν μόλις 140 MW. Άρα τα Αγροτικά Φ/Β (σε σχέση με τη δυνατότητα που παρείχε ο νόμος) "άδειασαν χώρο" για 610 MW, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν επιχειρηματίες.
Είναι εύκολο για το υπουργείο, να "δει", τα φωτοβολταϊκά ποιας συγκεκριμένης χρονικής περιόδου, δημιούργησαν το έλλειμμα. Αλλά, εάν το "δει", θα διαπιστώσει και συγκεκριμένες τεράστιες πολιτικές ευθύνες.

Ήδη, με την έκτακτη εισφορά, τα υπό λειτουργία αγροτικά φ/β συμμετέχουν στη μείωση του ελλείμματος, με ποσοστό μόλις 2,37% του συνολικού ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ!!
Διακρίνουμε όμως και μία "τάση" για "παραμετροποίηση" της συμβολής φωτοβολταϊκών στο έλλειμμα, (είτε μέσω της Έκτακτης Εισφοράς με νέα δεδομένα, είτε μέσω του "κουρέματος"), με βάση χρονικούς ορίζοντες οι οποίοι είναι "βολικοί" για κάποιους, αλλά σίγουρα όχι για τους αγρότες.

Οι αγρότες ιδιοκτήτες Φ/Β πάρκων, δεν επιβαρύνουν το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ και δεν θα αποδεχτούν οποιαδήποτε αλλαγή σε συμβάσεις που αποτελούν περιουσιακό τους στοιχείο, την ώρα που ήδη, με τα σημερινά δεδομένα, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις των πάρκων τους».

πηγη: http://www.energypress.gr/news/fwtoboltaika/PSAF:-Den-tha-apodehthoyme-opoiadhpote-koyrema-sta-f-b

11 σχόλια:

  1. παμε ολοι μαζι αδερφια ουτε βημα πισω .αγροτης-βεροια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κανένα νέο deal με τους ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥΣ. Πρώτα θα πληρώσουν για τις αποφάσεις τους που μας κατέστρεψαν και μετά συζητάμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΩΝ 45% ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ 45%,ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΛΕΥΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
    ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 45% ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΡΙΦΑΣ ΜΟΥ ΝΑΙ. ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΚΟΥΡΕΨΕΙΣ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ 45% , ΝΑ ΜΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ) ΝΑ ΜΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ. ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΣΗ ,ΕΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΨΗΦΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΝΥΧΤΟΜΕΝΟΙ.ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΙΑΤΙ ΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΟΥ ΛΑΓΗΕ;ΟΙ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ;ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΟΙΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ;ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ, ΜΕ ΔΙΑΦΟΤΑ ΝΟΜΙΜΟΦΑΝΟΙ ΤΕΡΤΥΠΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ,ΤΩΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΛΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.ΔΙΚΑΙΑ: 45% ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΗΣ ΤΑΡΙΦΑΣ ,45% ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΟΙ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τσεκούρι και φωτιά σε όλους τους πολιτικούς αν γηνει κάτι τέτοιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ . ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΛΟΥΜΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΒΙΟΣΗΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΑΣ................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΓΡΟΤΕΣ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΤΟ
    ΕΤΜΕΑΡ . Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
    ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ