Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Προεδρος ΛΑΓΗΕ: Το κράτος να φροντίσει για το Ελλειμα του ΛΑΓΗΕ

Την ριζοσπαστική θέση, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει το δημόσιο να κεφαλαιοποιήσει το έλλειμμα του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ και στη συνέχεια να φροντίσει να μην δημιουργηθεί καινούργιο, διατύπωσε χθες σε αναπτυξιακό συνέδριο, ο πρόεδρος του Λειτουργού κ. Τάσος Γκαρής.

Η πρόταση, η οποία σημαίνει πρακτικά να αναλάβει η πολιτεία το σημερινό άνοιγμα, διατυπώθηκε από τον κ. Γκαρή αφού είχε πρώτα περιγραφεί το αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί ο ΛΑΓΗΕ, με το έλλειμμα να βρίσκεται σήμερα στα 436 εκατ. ευρώ και η πρόβλεψη για το τέλος του 2014 να είναι στα 1,23 δις. ευρώ εάν τα πράγματα μείνουν ως έχουν. «Το έλλειμμα είναι πολύ μεγάλο. Ακόμη και εάν “κόβαμε” τις υφιστάμενες τιμές  σε ένα ποσοστό 40%, το μόνο που θα καταφέρναμε θα ήταν να εξοικονομήσουμε τα χρήματα που αποδίδει σήμερα η έκτακτη εισφορά», είπε ο κ. Γκαρής. Από την άλλη, όπως αποκάλυψε, εάν κρατήσουμε την έκτακτη εισφορά και επιχειρήσουμε να μηδενίσουμε το έλλειμμα αποκλειστικά μέσω ΕΤΜΕΑΡ, θα έπρεπε το συγκεκριμένο τέλος να φτάσει στα 24,3 €/MWh. «Συνεπώς πρέπει κάποιος άλλος τρόπος να βρεθεί» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΛΑΓΗΕ και πρόσθεσε ότι «ένας καλός τρόπος θα ήταν η πολιτεία να κεφαλαιοποιήσει το έλλειμμα». Άλλωστε, όπως είπε ο κ. Γκαρής «το έλλειμμα δημιουργήθηκε από την πολιτεία, το σχεδιασμό της, τους νόμους της κ.λπ.».
Ο πρόεδρος του ΛΑΓΗΕ αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα των καθυστερήσεων στις πληρωμές των παραγωγών ΑΠΕ που έχει φτάσει πλέον στους 6 μήνες. «Τώρα πληρώνουμε τον περασμένο Δεκέμβριο» είπε χαρακτηριστικά για να τονίσει ότι για το θέμα αυτό «πρέπει να κάνουμε κάτι για να το αντιμετωπίσουμε. Να σκεφθούμε μια λύση».
Ας σημειωθεί τέλος ότι ο πρόεδρος του ΛΑΓΗΕ έκανε μια ακόμα ριζοσπαστική πρόταση σχετικά με την διαχείριση του συσσωρευμένου ελλείμματος: «Εκτός από τους επενδυτές που “ματώνουν”, τις τράπεζες και την πολιτεία, μερίδιο στο βάρος πρέπει να πάρουν και όσοι έχουν πλουτίσει πουλώντας άδειες ΑΠΕ βγάζοντας πολλά λεφτά. Όλοι ξέρουμε ποιοι είναι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γκαρής χωρίς να δώσει περεταίρω στοιχεία για τον τρόπο που θα μπορούσε να υλοποιηθεί μια τέτοια πρόταση.

83 σχόλια:

  1. ειναι μια καλη λιση, επιτελους ασ παρει προτοβουλια το κρατος προς αυτη την κατεφθινση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αΠω ωρΘωγραφυα βλαιπο σχειζουμε.
    !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΩΝ Α.Π.Ε. ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ Ο ΛΑΓΗΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να κάνω μια πρόταση για ένα σενάριο εάν δεχτούμε μια μειώσει τον ταριφών 40% με παράλληλη αύξηση του χρόνου της σύμβασης σε 30 χρόνια με απαλλαγη από το καθεστώς ΦΠΑ και τα έσοδα να υπολογιζονται όπως στα οικιακά -Αφορολόγητα- δεν θα ήταν ένα δίκαιο deal για όλους ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ. ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΣΠΕΦ.

      Διαγραφή
  5. Αντιφωτοβολταικός speaking.


    Τέτοια πρόταση ούτε αντιφωτοβολταικός δεν θα τολμούσε να κάνει για τους εξής δυο λόγους.

    α.Η μείωση της ταρίφας θα σηματοδοτούσε την οικονομική σας καταστροφή.
    β.Εδώ δεν ξέρουμε την μας ξημερώνει αύριο και συζητάμε για το τι θα γίνει μέσα σε 30 χρόνια;
    Πόσα φωτοβολταικά πάνελ θα λειτουργούν μέχρι τα 30 τους χρόνια όταν η εγγύηση είναι
    μέχρι τα 20 βαριά 25 και στα 20 τους χρόνια θα έχουν χάσει το 20% της παραγωγικότητας,σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εταιρειών και τι πολιτικό καθεστώς θα επικρατεί,όταν το κράτος διαλύεται,η δημόσια περιουσιά ξεπουλιέται και τα πάντα θα γίνουν ιδιωτικα;

    Αυτή η πρόταση συμφέρει ΜΟΝΟΝ το σύστημα και όχι τους φωτοβολταικούς.


    Παρατήρηση:Η έννοια κράτος υφίσταται στα χαρτιά,στην πράξη ΚΡΑΤΟΣ=ΤΡΟΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ Φ/Β ΠΑΡΚΑ. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΔΩΣΕ ΑΔΕΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΤΑ ΠΕΝΙΧΡΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. Οι ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ.

      ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ !0
      ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ Φ/Β ΠΑΡΚΑ .

      Διαγραφή
  6. Οντως,σε ενα πραγμα που συμφωνω με τον προλαλησαντα ειναι πως 30 χρονια δε βγαινουν με τπτ ομωσ...και αν βγουν με μεγαλες απωλειες...Οποτε ας σκεφτομαστε λογικα μακροπροσθεσμα και οχι βραχυπροθεσμα για το πως θα γλυτωσω τη φορολογια!! Απλα,αυτοι π φταινε για τη κατασταση σιγα σιγα πρεπει να αρχισουν να πληρωνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνω!!Εσφαλαν και πολλοι επενδυτες που ΅πιαστηκαν΅ στη φακα των επιδοτησεων,εκαναν παρκα δανειζομενοι,και ενω δεν εισεπραξαν τα χρηματα τ αναπτυξιακου,βρισκονται σε δυσκολη κατασταση..Αλλα πιστευω πως την αξιολογηση των αιτησεων 8α επρεπε να την ειχε το υπουργειο και οχι η Δεη ωστε να μη φταναμε σε αυτη τη κατασταση..ΚΡΑΤΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ίδιο ανέφερε και ο αντιπρόεδρος της ΡΑΕ να αναλάβει το κράτος το έλλειμμα όμως ο λόγος που το λένε τώρα και για πρώτη φορά είναι άλλος. Είναι πολύ άπλα γιατί ουσιαστικά λένε στο ΥΠΕΚΑ η ΕΤΜΕΑΡ 24€ η βάλτε λεφτά από το κράτος δηλαδή εκβιάζουν το ΥΠΕΚΑ η να δεχτεί την εισήγηση τους για το ΕΤΜΕΑΡ η να βάλει το χέρι στην τσέπη και να μην έχουν ευθύνη για την κατάσταση από εδώ και πέρα και να πουν αύριο πρωί στο ΥΠΕΚΑ εμείς σας τα είχαμε πει. Όλες οι άλλες λύσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι δεν βγαίνουν. Τώρα αν το κράτος θα βάλει το χέρι στην τσέπη χλωμό το βλέπω. Θα περιμένουμε και θα δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντροπή ! Τα αγροτικά φ/β πάρκα είναι απλήρωτα εδώ και 7 μήνες .

      Διαγραφή
  9. Μας εβαλαν εκτακτη εισφορα,τα νουμερα δε τους βγηκαν!! Αν δε μπορεσαν με αυτο το τροπο βραχυπροσθεμα να εξομαλυνουν την κατασταση,ας μη ελπιζουν σε new deal..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΑ >15000 ΕΥΡΩ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΡΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500 ΚW ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ.
    ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ.
    ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΔΑΝΕΙΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΑΤΕ ΒΑΝΚ.
    ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑΕΙ Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαι απαραδεκτος με αυτο που γράφεις και άσχετος με τον χωρο των φωτοβολταϊκών. Τα περισσότερα μεγάλα πάρκα (> 15000) ανήκουν σε πολλους μικρομετόχους. Εγω έχω ένα μικρό ποσοστό σε 900kw παρκο και αν δεν πληρωθώ δεν θα εχω να ταισω το παιδι μου. Πριν γραψεις κατι τετοιο τοσο επικινδυνο για τους γυρω σου, ρωτα και μαθε.

      Διαγραφή
    2. ο καθε ενας μας ειναι υπεθυνος για τις επιλογες ...καμια διαφοροποιηση αναμεσα σε αγροτικα κ μη.. δεν καταλαβα???λιγοτερη αξια εχουν τα δικα μου χρηματα απο αυτα ενος αγροτη;;δεν αξαναγκαστηκε κανεις..

      Διαγραφή
  13. Α5
    Είμαι παραγωγός με πολύ λιγότερα από 500kw εγκατεστημένα τα οποία τα χροστάω κατά 75% και υπάρχουν πόλοι αγρότες που συνολικά έχουν πολύ περισσότερα από 500kw εγκατεστημένα με έμμεσους τρόπους ( πχ στα ονόματα των παιδιών τους , στο όνομα τις γυναίκας τους , στο όνομα του μπαρμπάδων τους κτλ.) και δεν χρεωστάνε σε κανέναν .
    Θα ήθελα άλλη μια φορά να κάνω την ένσταση μου με αυτά που διαβάζω και πιστεύω ότι είναι στρεβλές απόψεις και μας οδηγούν σε εσωτερικές διαμάχες ενώ τα προβλήματα μας είναι άλλα . Πρέπει όλοι να ενωθούμε και να έχουμε κοινούς σκοπούς και στόχους ανεξάρτητα με το που είναι εγκατεστημένα τα φωτοβολταϊκά μας ( δηλαδή αν είναι σε ταράτσες σπιτιών , σε στέγες επαγγελματικών κτηρίων ή σε οικόπεδα ) ανεξάρτητα ποιο είναι το επάγγελμα του καθενός ( δηλαδή αν είναι κάποιος άνεργος , συνταξιούχος , μισθωτός , αγρότης , έμπορος , ελ. επαγγελματίας , επιχειρηματίας κτλ) και φυσικά ούτε τα ποσά kw έχει εγκατεστημένα ο καθένας άμεσα ή έμμεσα , όλοι μα όλοι κάναμε τα κουμάντα μας ( δηλαδή είτε με ιδία κεφάλαια , είτε με άμεσο δανεισμό από τράπεζα , είτε με έμμεσο δανεισμό από τους κατασκευαστές με κεφαλαιοποίηση τον τόκων στα γραμμάτια ( διευκόλυνση -τοκογλυφία ) , είτε και με όλους τους συνδυασμούς μαζί) με επιτόκια έως και +13,5% , για την κάθε επένδυση , με τους τότε ισχύοντες νόμους της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου .
    Με ποιο σκοπό ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    Με σκοπό να μας επιφέρει κάποιο κέρδος η εκάστοτε επένδυση και όχι μόνο για να προσφέρουμε μόνο στο κανονικό σύνολο και ούτε για να την ταΐζουμε την επένδυση έτσι γιατί δεν ξέραμε που να χαλάσουμε τα χρήματα μας και ούτε για την ψυχή του μπάρμπα μας του ψεύτη .
    Αυτός πρέπει να είναι ο πρώτος μας κανόνας όλοι στην ίδια γραμμή , κατανοείστε το όλοι , αν το κατανοήσουμε όλοι αυτό ακόμα και τώρα γιατί ποτέ δεν είναι αργά και να μην αναλωνόμαστε θα μπορέσουμε σε πρώτη φάση να μιλάμε για τα ίδια πραγματικά προβλήματα μας και τότε θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο για όλους μας .
    Πιστεύω να σας κάλυψα όλους και να μην ξέχασα κανένα έξω από τις προαναφερόμενες περιπτώσεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αντιφωτοβολταικός speaking.

    ΝΟ COMMENT


    Όλα δείχνουν ότι η "ατραξιόν" του τρίτου, αναμενομένου ως χειρότερου όλων, Μνημονίου καθώς και η χαριστική βολή στην ελληνική οικονομία για την ολοκληρωτική της θανάτωση (με απώτερο στόχο την υφαρπαγή της δημόσιας περιουσίας της χώρας, πρωτίστως του ορυκτού πλούτου: με την ίδια ακριβώς συνταγή που ήδη βλέπουμε να εφαρμόζεται στην Κύπρο) θα αποτελέσει το κούρεμα των ελληνικών καταθέσεων.

    Οι σχετικές πληροφορίες για το αυτονόητο που επέρχεται ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ, ενώ σ'αυτό το πλαίσιο επανέρχεται η εφημερίδα "Η Ελλάδα Αύριο" με το σημερινό κεντρικό της θέμα. Θυμίζουμε ότι η ίδια εφημερίδα πριν από δύο μήνες ήταν το πρώτο καθεστωτικό Μέσο (και μάλιστα εντασσόμενο στην ιδιαίτερη και οξύμωρη ομάδα των φιλοσαμαρικών αλλά...αντιμνημονιακών, εχθροστουρνάρειων και αντιπασοκικών ΜΜΕ) της χώρας που έκανε αναφορά με λεπτομέρειες σε ήδη ληφθείσα απόφαση από την ΕΕ που θα αφορά στη σύνδεση του κουρέματος του χρέους με το κούρεμα των εγχώριων καταθέσεων.

    Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στο σημερινό δημοσίευμα, όμως, είναι η ρητή αναφορά ότι το κούρεμα θα πραγματοποιηθεί ΠΡΙΝ και όχι μετά τις γερμανικές εκλογές, όπως θεωρούσαμε δεδομένο μέχρι τώρα και εξακολουθούμε να το θεωρούμε ως πιθανότερο (παρ'όλο που μία τέτοια τιμωρητική κίνηση της Μέρκελ απέναντι στην ελλαδική αποικία της για κάτι που ούτως ή άλλως δεν μπορεί να γλιτώσει ίσως να μην της έβγαινε απαραιτήτως σε κακό, αλλά να της προσέθετε πόντους εκλογικά). Ειδικά αν πλαισιώσουμε τις πληροφορίες της εφημερίδας με το γενικότερο σκηνικό (επίσκεψη Σόιμπλε μετά από Βεστερβέλε, διεργασίες για τρίτο Μνημόνιο, αυξημένη κινητικότητα κατά την περίοδο που κορυφώνονται τα μπάνια του λαού, ασχέτως τού αν αυτά πλέον γίνονται κατά κανόνα όχι στη Μύκονο αλλά στη Λούτσα κλπ.), θα διαπιστώσουμε ότι τελικά η προ των γερμανικών εκλογών περίοδος δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ως φάση ραγδαίων εξελίξεων.

    Άλλωστε, η (μη) ευρωπαϊκή εγγύηση για τις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ στην πραγματικότητα δεν υφίστανται ΕΙΔΙΚΑ για την περίπτωση της Ελλάδας όπου η συντριπτική πλειοψηφία έχει "σπάσει" τις όποιες καταθέσεις της σε μικρολογαριασμούς και που αναμένεται να αντιμετωπίσει ακόμα μεγαλύτερα αδιέξοδα (χρηματοδοτικό κενό, αδυναμία εξόδου στις αγορές κλπ.) στα οποία η "συνταγή" του κουρέματος αναμένεται να ξαναποτελέσει την πρόχειρη λύση. Συνεπώς κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τους κόπους της ζωής του, εφόσον τους εμπιστεύεται στα τραπεζικά ερείπια για τα οποία η ελληνική οικονομία έχει καταχρεωθεί εκατοντάδες δις ευρώ και ακόμα πτωχευμένα παραμένουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΚΥΡΙΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΑ ΚΑΤΙ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΣΒΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ 3 Ιουλίου 2013 - 10:06 μ.μ.

    ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΣ.
    'Η ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ Ή ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΟΛΑ.

    Η ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΠΡΟΔΙΔΕΙ!

    ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΣΟΥ ΝΑ ΚΟΙΜΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Παπακυριακού Γιάννης6 Ιουλίου 2013 στις 9:37 π.μ.

    5/7 8:07 Tα συγχαρητήρια μου.

    5/7 6:16 και εσύ πού ξέρεις σε ποιά οικονομική κατάσταση είναι αυτός που έβαλε 500kw/p?και ποιός σου είπε οτι ντε και καλά οτι από πίσω βρίσκεται ένας επενδυτής και όχι πολλοί?
    Και εκτός του οτι είσαι άσχετος είσαι και παρτάκιας.Ακόμα και να ίσχυε η περίπτωση του 500kw/p =πολλά χρήμματα,αυτός που έκανε ένα 100kw/p αγρότης να έχει προτεραιότητα έναντι των υπολοίπων;Ότι μας βολεύει ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΤΑ ΒΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ!!!ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΚΑΤΙ!!!ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ.
    ΓΙΑΤΙ ΟΡΜΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το βαζεται γραφετε βαζετε και στα δυο μηνυματα σου και τα κεφαλαια σημαινουν οτι φωναζεις. Μην φωναζεις, δεν κερδιζεις κατο με τις φωνες.

      Διαγραφή
    2. Αρα ειναι ο ιδιος που γραφει, σωστα?

      Διαγραφή
    3. Συγνωμη κυριε μπαμπινιωτη για το ορθογραφικο λαθος!Διαφορετικο ατομο το ενα απο το αλλο!!
      Τα κεφαλαια δεν σημαινουν οτι φωναζω!Αντι να ενωθουμε τρωγομαστε μεταξυ μας!Ουτε λογος οτι τελικα η εφορια μας παιρνει το 70% των εσοδων μας!!!30% χαρατσι και 40% τωρα στην φορολογικη δηλωση!!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ!!!!

      Διαγραφή
  20. Παπακυριακού Γιάννης7 Ιουλίου 2013 στις 8:52 π.μ.

    Όταν ο 5/6 6:16 γράφει οτι θα έπρεπε να έχει προτεραιότητα έναντι των υπολοίπων δεν είναι και λογικό να βρίσκει τους υπόλοιπους απέναντι του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ιση μεταχειριση προς ολους, αλλιως οσοι ζητανε το αντιθετο είναι άτιμοι. Εγώ δεν έχω ακίνητο, δεν έχω αυτοκίνητο, δεν έχω συγγενή σε χωριό να με φιλοξενήσει, δεν έχω δουλειά.
    Να πληρώνονται ολοι και να μην μένει κανένας από έξω. Είναι αδιανόητο να πληρωθεί επόμενους μήνας σε ορισμένους μόνο, όταν όλοι είμαστε σε άσχημη κατάσταση. Αλλα καποιπι δεν το αμτολαμβανονται. Εγω γραφω απο παλιοτερο κινητο πλεον γιατι δεν εχω πλεον ουτε υπολογιστη. Καθομαι σε 4 τοιχους και διαβαζω μηνυματα εναντιον μου απο αγροτες που ψαχνουν να βρουν δικιο απο αδικες ενεργειες που ζητουν να πραξει το ΛΑΓΗΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. η διαφιμηση ερευνα καταναλωτων,ειναι απατεονες γεμισε τα σαιτ, δινουν και δωροεπιταγη 850 εβρο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Οι ΑΓΡΟΤΕΣ που επέλεξαν να επενδύσουν στα φ/β περνάνε δύσκολες μέρες.
    ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι αγροτες είναι διαφορετικοί από εμενα τον ψαρα που πουλησα το σπιτι μου και επενδυσα και τωρα θα χασω.ολο το παρκο και θα μενω σε παγκακι. Αντε κοιμηθειτε λιγο μηπως ξενυσταξετε.

      Διαγραφή
    2. ΝΑΙ ΡΕ, ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
      ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ Φ/Β ΠΑΡΚΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕ ΜΕ ΦΕΚ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ.
      ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΦΕΚ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΝΔΥΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΣΤΑ Φ/Β .

      Διαγραφή
  24. κρίμα είναι οι ΑΓΡΟΤΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Οι ΑΓΡΟΤΕΣ έβαλαν φ/β στα χωράφια τους και τώρα καλλιεργούν μειωμένη έκταση γης για να θρέψουν τα παιδιά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  26. -Aγαπητοί συνάδελφοι.Ενα κι ένα κάνουν δυο.Ούτε ένα παραπάνω ούτε ένα παρακάτω.Όποιος έφτιαξε Φ/
    Β πάρκο έκανε μια επένδυση και υπέγραψε μια σύμβαση.Δεν έχει σημασία αν είναι αγρότης, ψαράς, τσομπάνος, γιατρός,δικηγόρος ή...αστροναύτης. Εάν, λέω και... ξαναλέω Ε Α Ν τηρηθούν όσα προβλέπει η σύμβαση που έχει υπογράψει ο κάθε ένας από μας (δηλαδή σταθερή τιμή και κανονικός χρονος πληρωμής, αφού αυτά είναι που ενδιαφέρουν περισσότερο, κατά τη δική μου άποψη)τότε Π Ο Υ είναι το πρόβλημα?
    Αυτό πρέπει να καταλάβουν νομίζω όλοι και να αφήσουν κατά μέρος τις γκρίνιες και τις.... υποδείξεις κατά το συμφέρον τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τα αγροτικά φ/β πάρκα είναι στο χείλος της καταστροφής .
    Δεν αντέχουν άλλο να κάνουν υπομονή οι αγρότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΦΕΛΦΟΣ 8/7 9:12 ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΦΕΚ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΦΕΚ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ. ΘΑ ΤΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ, ΤΟ ΚΑΛΕΣΑΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΟΝ ΦΛΕΒΑΡΗ ΤΟΥ 2010 ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΤΖΕΛΗ ΖΗΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΓΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ. ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ, ΣΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΕ ΓΗ ΥΨΗΛΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΕΣΕΙΣ ΖΗΤΗΣΑΤΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΦΩΤΟΒ/ΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΗ.....ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Μ...... ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΦΩΤ/ΚΑ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ.
    ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΕΙ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΣΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΑΡΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΠΛΟΚΟ ΘΑ ΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΩΣ ΕΔΩ ΣΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΣΩΣΟΥΝ. ΕΥΓΕ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΕΙΜΑΙ Ο 9.12 ΚΑΙ ΣΕ ΛΕΩ ΟΤΙ ΠΕΙΡΑΜΕ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.
    ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΠΛΑΚΩΣΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΑΤΕ .
    ΒΑΝΚ.
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΗΛΙΕ , ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΑΜ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ;
    ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΩΤΕΡΟ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπαμ σε εμας το βλεπω τελικα! Οι πληροφορίες που ειχα αφορουσαν κυβερνητική στρατηγική προ των αλλαγών στο ΥΠΕΚΑ. Μετα τον τελευταιο ανασχηματισμό δεν γνωρίζω αν αλλαξε κατι.

      Διαγραφή
  31. Παπακυριακού Γιάννης8 Ιουλίου 2013 στις 10:34 π.μ.

    Προφανώς δεν το καταλαβαίνετε...τελευταία μου προσπάθεια.
    Όλοι οι επενδυτές,αγρότες και μη, με βάση τους νόμους που θεσπίστηκαν βάλαμε τα κουκιά κάτω,υπολογίσαμε αν μας συμφέρει ή όχι και ανάλογα προχωρήσαμε στην επένδυση μας.Άλλος έβαλε όλα του τα χρήμματα,άλλος νόμιζε πως τα το φτιάξει με 3 και 60 και θα τα τσέπωνε,άλλος πήρε δάνειο με τεράστιο επιτόκιο υπολογίζοντας οτι και πάλι θα τον συνέφερε.
    Είναι λάθος να εξετάζουμε ποιός έκανε λάθος και ποιός όχι.ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ μας βασιστήκαμε στις συμβάσεις που υπογράψαμε.Τις οποίες επανειλλημένα το κράτος δείχνει οτι τις γράφει στα παλιά του τα παπούτσια.
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ καταλάβετε το πως όλοι στο ίδιο ΚΑΖΑΝΙ βράζουμε.Καταλάβετε το πώς τα δικαιώματα μας είναι ίδια.Θα έπρεπε ΟΛΟΙ να είμαστε ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ!
    Κάποιοι βέβαια θεωρούν πως είναι πιο ΙΣΟΙ από τους ίσους και το παίζουν έξυπνοι θεωρώντας οτι με αυτό το τρόπο θα βγουν από το καζάνι ενώ οι υπόλοιποι θα εξακολουθούν να είναι μέσα.ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ.Οι υπόλοιποι που φτιάξαμε πάρκα δεν τρώμε κουτόχορτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Παπακυριακού Γιάννης8 Ιουλίου 2013 στις 10:41 π.μ.

    9:12 ελπίζω να αποτελείς τη μειοψηφία των αγροτών.Εγώ και κάποιοι άλλοι περιμέναμε 3+ χρόνια για να πάρουμε την άδεια εξαιρεσης από τη ΡΑΕ.Εσύ με έναν απλό νόμο την πήρες σε λιγότερο από χρόνο.Εγώ ήμουν βλάκας και εσύ έξυπνος;
    Κάτι μπούρδες τύπου πήρες την άδεια για να συμπληρώσεις εισόδημα για να καλλιεργήσεις τη γη, για να φάω εγώ να πας να τα πεις σε τίποτα παιδάκια του νηπιαγωγείου...
    Θες να παίξεις έτσι το παιχνίδι σου;Ωραία..κι εγώ λοιπόν με τη σειρά μου,μιας και σε πληρώνω για να φάω και δεν το κάνεις αφιλοκερδός, να σταματήσω να αγοράζω ελληνικά αγροτικά προιόντα;να δω μετά τι θα κάνεις!
    Σε καμμία περίπτωση φυσικά δεν θα έκανα κάτι τέτοιο..το παραπάνω σχόλιο είναι απλά για να καταλάβεις τις μπούρδες που λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Τα αγροτικά πάρκα είναι λιγότερο απο το 5% της εγκαταστημενης ισχυς. Γιατι τόση εχθρα προς τους αγρότες ;
    Δεν το καταλαβαίνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Εσύ μίστερ Παπακυριακου έβαλες το πάρκο σου στον ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ και πηρες επιδότηση πανω απο 100.000 ευρώ.
    Οι αγρότες δεν είχαν την δυνατότητα αυτη.
    Ολο το ξεχνάς να το πεις αυτό.
    Με τις υπερτιμολογισεις τι έγινε ;
    Ξέρεις κάτι ;
    Ο ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΝ ΛΙΘΟ ΒΑΛΛΕΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΥΠΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ !
    ΑFΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ο ρατσισμος σας δεν θα περασει. Διαχωριζετε τους εαυτους σας και θελετε παρανομες πραξεις εναντιον των υπολοιπων. Δεν θα συνεχιστει η ανομια στην χωρα. Η ολοι η κανεις. Σιγουρα ενα ατομο γραφει εδω μεσα και το παιζει αγροτης για να δημιουργήσει έχθρα αλλά δεν θα περάσει έτσι αυτο. Αντε κουνήσου νεοδημοκρατοπασοκτση μηπως ξενυσταξεις. Οι αναρχια του παρελθοντος τελειωσε. Δεν μπορεις να κανεις ο,τι θελεις πλεον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Α3
    Μπράβο Α5 , μπράβο Παπακυριακού Γιάννης μπράβο και στους υπόλοιπους ανώνυμους που τελικά ακούγετε μια σωστή κατεύθυνση ( που και εγώ το ίδιο πράγμα είχα αναρτήσει παλιότερα ) προς όλους και όχι με διακρίσεις όπως κακός επιχειρούν να προβάλουν οι αγρότες με αποκλειστικό και μόνο όφελος τους . Ακούστε αγρότες : έχετε δίκιο να ζητάτε τα λεφτά σας , αλλά δεν είστε μόνο εσείς που σας χρώστα λεφτά ο ΛΑΓΗΕ , σε όλους μας χρώστα ο ΛΑΓΗΕ και πρέπει όλοι να πληρωθούμε , μην σπέρνετε διχόνοια , για την κίνηση μας με τα φωτοβολταικά όλοι έχουμε χάσει όλοι το ίδιο . εγώ το θέλω να το προχωρήσω και λίγο παρακάτω , για την έκτακτη-αδικη εισφορά , όλοι το ίδιο έπρεπε να πληρώναμε και όχι κάποιοι 0% και κάποιοι άλλοι έως 40% , είτε οικιακά είτε επαγγελματικά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αυτο το block ειναι για να ενημερωνομαστε ολοι που εχουμε ριξει τα λεφτα μας στα φωτοβολταικα και να συσπειρωθουμε. Αν ο καθενας θεωρει οτι ειναι διαφορετικος απο τους υπολοιπους δεν χρειαζεται να συσπειρωθει με εμας.

    Θα ηθελα να θυμισω οτι οι αγροτες δεν μπηκαν σε αναπτυξιακο αλλα τοσα χρονια περνουν επιδοτησεις για την καλλιεργεια που δηλωνουν οτι εχουν. Κατα την ευρωπαικη ενωση εχουν δηλωθει και επιδοτηθει στην Ελλαδα στρεμματα καλλιεργιας 1&1/2 της συνολικης εκτασης της.

    Η λογικη να προσθεσω εισοδηματα για να μπορω να καλλιεργω θα ηταν σωστη εαν ζητουσαν χρηματα για αναβαθμιση και τυποποιηση της παραγωγης τους με αυτονομες καλλιεργιες κ.τ.λ. Αλλιως ας φτιαξουν και μια καφετερια ενα μπαρ για τα προς το ζην.

    Τοσα χρονια καθε Δεκεμβρη εχουμε μπλοκα των αγροτων για τις καλλιεργιες και την γεωργικη αναπτυξη της χωρας. περνουν αυτα που θελουν απο τους γ...πολιτικους που μας εφεραν ως εδω και η ζωη συνεχιζεται....

    Τα παραπονα σας και την διαφορετικοτητα σας απο τους υπολοιπους να πατε να την πειτε στα λαμογια που τοσα χρονια τους ανεβαζατε στα τρακτερ για να κανουν αντιπολιτευση Χατζηδακηδες κ.λ.π. με ανταλλαγμα "ολα τα κιλα ολα τα λεφτα".


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Επισης και εμεις που ειμαστε απο την πολη βαλαμε φωτοβολταικα για να συμπληρωσουμε το οικογενειακο εισοδημα ωστε να μπορουμε να αγοραζουμε τα ελληνικα προιοντα εκει που εχουν φτασει. Οποτε εμεις θα επρεπε να εχουμε προτεραιοτητα να παρουμε λεφτα για να σας τα δωσουμε πισω. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Αντιφωτοβολταικός speaking.

    Οι φωτοβολταικοί τρώγονται μεταξύ τους.

    ΜΗΠΩΣ Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΗΔΗ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ
    ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ;

    Ξυπνάτε! Πέφτετε στον γκρεμό και εσείς τρωγόσαστε μεταξύ σας.

    ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ; ΤΟΝ ΛΟΥΜΑΚΗ ΝΑ ΣΑΣ ΣΩΣΕΙ;


    (ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΑ ΣΒΗΣΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟΙ,
    ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Παπακυριακού Γιάννης8 Ιουλίου 2013 στις 8:07 μ.μ.

    Εγώ ΜΙΣΤΕΡ ΑΝΩΝΥΜΕ έκανα αίτηση στη Ραε 2/6/2010 για την πελοπόννησο.Την άδεια την πήρα 15/5/2010 και ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΕΙΧΕ ΛΗΞΕΙ!.Οπότε ούτε αναπτυξιακό πήρα ούτε τίποτα.Οπότε όταν μιλάς πρώτα να βουτάς τη γλώσσα στο μυαλό σου και μετά να ανοίγεις το στόμα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Παπακυριακού Γιάννης8 Ιουλίου 2013 στις 8:09 μ.μ.

    ΛΑΘΟΣ...αίτηση στη ΡΑΕ για άδεια εξαίρεσης 2/6/2007 και την πήρα 15/5/2010,δηλαδή μετά από χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΓΡΑΦΤΑ ΡΕ ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΤΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΤΟ 2007 ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ΤΑ ΠΑΡΚΑ 2011 ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΗΣ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗΣ...ΑΦΟΥ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΙΡΕΟΤΗΤΑ..ΣΤΟΥΣ ΚΑΙΜΕΝΟΥΣ..ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ....ΠΟΥ ΝΟΜΙΣΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΑ....ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΥΡΙΣΤΑ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ.....ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΩΓΑΝ ΣΤΑ ΣΚΥΛΑΔΙΚΑ.....!!! ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΛΑΝΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.....ΝΟΜΙΖΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΚΑΝAN OI ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΙΣΕΙΣ?

      Διαγραφή
    2. ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ ΕΓΩ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΗΛΑΩ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΣΟΥ ΔΕΙΝΩ ΤΟ ΤΗΛ...ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ..ΑΝ ΞΕΡΩ Η ΟΧΙ....!!

      Διαγραφή
    3. ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΣΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΕ 3 ΖΩΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΤΡΩΓΑΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΙΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ!ΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΩ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΤΡΩΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΙΣΕΙΣ!!!

      Διαγραφή
    4. ΚΑΙ ΤΙ ΑΚΟΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ!ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ 7 ΜΗΝΕΣ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΠΑ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ!!!ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΕΤΟΙΟ ΜΙΣΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΚΟ?ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΑΛΙΑ!

      Διαγραφή
    5. ΕΓΩ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΜΗΛΑΩ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ 10- 15 20 ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΓΕΩΠΟΝΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΔΗΛΩΝΑ 70-80 ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΙΣΕΙ ...ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΟ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΕΧΩ ΘΕΜΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ...ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΞΕΡΕΣΙ ΕΙΜΑΙ 49 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΩ ΑΠΟ ΤΑ 9 ΞΕΚΙΝΟΝΤΑΣ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΣ ΒΑΜΒΑΚΙ ΚΑΙ ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΤΟΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝΝΟΥΣ ΜΠΑΛΕΣ ΤΡΥΦΙΛΙ ΜΗ ΜΟΥ ΛΕΣ ...ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ......ΕΛΕΟΣ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΠΟ.....

      Διαγραφή
    6. ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΕΚΛΕΒΕ!!!ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΦΟΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ..ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΟΛΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΛΟΓΟ!

      Διαγραφή
    7. ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ.. ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΧΕΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ( ΤΑΧΑ ) ΠΟΥ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ....ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ..( ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΔΕΜΕΝΑ)..

      Διαγραφή
  44. Παπακυριακού Γιάννης10 Ιουλίου 2013 στις 10:40 π.μ.

    Θέμη δώσε μου τα στοιχεία επικοινωνίας σου γιατί τα έχω χάσει σε παρακαλω.Το e-mail μου είναι i.papakyriacou@hotmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Τα αγροτικά φ/β πάρκα ειναι απλήρωτα εδω και 7 μήνες. Θα κάνει κάτι η ΠΑΣΕΓΕΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Πότε θα πληρωθούμε τον ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ;

    Πότε θα γίνει το μεγάλο μπάμ με τις πληρωμές ;

    Ξέρει κανείς ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ακομα δεν εχει ολοκληρωθει ο Δεκεμβριος

      Διαγραφή
  47. Τι θα γίνει με την παραγωγή του ΙΑΝΟΥΡΙΟΥ ;
    Πότε θα την πληρώσει ο ΛΑΓΗΕ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Γιατι δεν κάνει φόρτωση περισσοτερων στις πληρωμές λαγηε και εχει σταματησει στις 5 ιουλιου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΗΛΙΕ, ΜΕΧΡΙ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ . ΓΙΑΤΙ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ 1500€ ΓΙΑ ΤΟ ΦΠΑ ΤΟΥ 2ου ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ.
      Εαν δεν μας πληρώσει μέχρι τότε ο ΛΑΓΗΕ κινδυνεύω να πάω φυλακη για χρέει προς το δημόσιο.

      Διαγραφή
    2. Eιναι πολλα τα σχολια και ο blogger δεν τα εμφανίζει ολα. Υπαρχει ομως τροπος

      Κατω απο το τελευταιο σχολιο που μπορείς να δείς, και κατω απο το πλαισιο που μπορείς να γραψεις το σχολιο σου, (μετα το δημοσιευση, προεσκόπιση) εχει στο κεντραρισμενο στο πλαισιο του σχολιου τις λεξεις "φορτωση περισσοτέρων" Πατα αυτό, και θα ανοίξουν να δειτε και τα υπολοιπα σχολια. Μπορεί δε να χρειαστεί να το ξαναπατήσεις οταν και η επομενη σελιδα των σχολιων ειναι γεματη.

      Σε προηγουμενη αναρτηση πχ http://fotoboltaika.blogspot.com/2013/04/blog-post_7403.html?showComment=1368515058026#c1212771499721761649, εχω βαλει και εικονα αυτου που περιγράφω πιο πανω.

      Διαγραφή
  50. φιλε ηλιος δεν γινεται αυτο που λες.και τις προηγουμενες φορες πατουσα φορτωση περισσοτερων και τα εβλεπα.τωρα εδω και μια εβδομαδα δεν φορτωνει και ετσι μπαινω στο (Προεδρος ΛΑΓΗΕ: Το κράτος να φροντίσει για το Ελλειμα του ΛΑΓΗΕ ) για να βλεπω τα σχολια.κανενα νεο για πληρωμες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Φίλε 11 Ιουλίου ώρα 5.05
    Ποιός σου είπε ότι κινδυνεύεις να πας φυλακή? Και εγώ και πολλοί άλλοι, πιστεύω, έχουμε το ίδιο πρόβλημα αλλά δεν είμαστε τόσο απαισιόδοξοι γιατί πάντα υπάρχουν λύσεις. Εμένα ο λογιστής μου είπε ότι αν δεν έχω να πληρώσω όλο το ΦΠΑ πληρώνω μόνο το ελάχιστο που είναι δέκα ευρώ και κάνω διακανονισμό με την εφορία πληρώνοντας 1,5% τόκο. Το έχεις υπ'όψη σου αυτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Εμενα μου ειπαν οτι δεν χρειαζεται να δηλωσω κατι ως εισοδημα στην δηλωση!!! Μου φανηκε κουφο και δεν μπορω να ρισκαρω κατι τετοιο. Μπηκα σε μεγαλο παρκο με ενα ποσο ως ετερρορυθμο μελος. Το ποσο που πηρα απο το 2012 που ξεκινησε το εργο ειναι μικρο μεν, με βαση προηγουμενα χρονια σιγουρα δεν φορολογειται, αλλα νομιζω οτι θα πρεπει να το δηλωσω. Υπαρχει καποιος αλλος εδω σε παρομοια κατασταση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. 1) Το μεγάλο μπαμ με τις πληρωμές δεν το βλέπω, μεγάλο μπαμ με κατασχέσεις βλέπω!Μια παροιμίς λέει καράβι που αργεί σκ..ά φορτωμένο!
    2) Τη φάγαμε όλοι αγρότες και μη οπότε μην τσακωνόμαστε για τοποιος πιάστηκε μεγαλύτερος μαλ..ας!
    3) Περί έκτακτης εισφοράς. Εγώ το έργο το έκανα από τους πρώτους και μου στοίχισε 310.000. Σήμερα κάποιοι το φτιάχνουν με 80.000. Την ίδια έκτακτη θα πληρώοπυμε?
    Υ.Σ. Περαστικά μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ ρετσινα θα ηπιες...πιες λιγο ρετσινολαδο τωρα να τα βγαλεις μηπως και σταματησεις να λες ψευδη πραγματα. Να σου δωσω 80000 να μου φτιαξεις ενα παρκο? Ξεχνας να αναφερεις οτι η τιμη της κιλοβατωρας πλεον ειναι λιγοτερο απο τη μιση απο τοτε που το εκανες

      Διαγραφή
  54. Ρε φίλε, είπαμε να λέει ελεύθερα ότι θέλει ο καθείς, αλλά να μην τα παραλέμε. Τί πάρκο έκανες εσύ και πότε ακριβώς με 310.000 και τώρα γινεται με 80.000?
    Λες για την έκτακτη εισφορά. Για πες μας και τιμή που έχεις και θα σου εξηγήσω αν θα πρέπει να πληρώσεις ίδια έκτακτη εισφορά ή όχι.
    Για μένα, όπως και για πολλούς άλλους,το έχω ξαναγράψει άλλωστε, όλοι βράζουμε στο ίδιο καζάνι. Όταν το καταλάβουν αυτό όλοι, τότε θα είμαστε διαφορετικά και θα κοιτάζουμε και θα γράφουμε όλοι για το κοινό συμφέρουν και όχι το ατομικό. Βάλτε μπροστά το εμείς -όλοι όσοι έχουμε Φ/Β- και αφήστε κατά μέρος το εγώ, αν θέλετε να δούμε άσπρη μέρα ΟΛΟΙ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Δεν έχει σημασία τίποατ τώρα πια!! Στην τσίτα είστε όλοι!! Την πατήσαμε κι αυτό είναι η ουσία. Κι εγώ που το φτιαξα ακριβό με καλή τιμή ομολογουμένως άσχετα αν δεν μένει τίποτα κι αυτοί που το έκαναν φθηνότερα. Αν κάποιος με ελάχιστες μαθηματικές γνώσεις τα υπολογίσει, δάνειο, έκτακτη εισφορά, φορολογία, ασφάλεια, λογιστής, ρεύμα, τηλέφωνο, δεν μιλώ για το κεφάλαιο το καθαρό κέρδος έιναι δεν είναι 300 ευρώ μηνιαίως!! Άξιζε να βάλει κανείς όλες του τις οικονμίες να χρεωθεί για δέκα τουλάχιστον χρόνια, και να καρδιοχτυπά για το αν και πότε θα πληρωθεί? Δούλεψαν οι εισαγωγικές, οι τεχνικές,κάποιοι άνθρωποι έστω και για λίγο κι αυτό ήταν!!! Χρωστάω σε όποιον μιλά ελληνικά κι όχι μόνο και κάθε μήνα εδώ και δύο χρόνια περιμένω να γίνει μια διπλή πληρωμή μάταια! Εγώ παραδέχομαι ευθαρσώς ότι την πάτησα αποτρέπω όποιον με ρωτάει για τη συγκεκριμένη επένδυση και κλαίω όχι μόνο γιατί έχασα τα ωραία μου λεφτά, αλλά την ψυχική και οιοκγενειακή μου γαλήνη, τον ύπνο μου, την αξιοπιστία μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. κανενα νεο για πληρωμες?τα ενημερωτικα βγηκαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ