Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Αδύναμος τερματισμός για την Ευρώπη στα Κινέζικα Φ/Β Πανελ

Τελικά ποιος έχασε και ποιος κέρδισε στη διαμάχη για το αντιντάμπινγκ που κατηγορούνται οι Κινέζικες εταιρίες παραγωγής φωτοβολταϊκών πάνελ;
Σύμφωνα με τους New York Times η συμφωνία έδειξε πόσο καλοί είναι οι Κινέζοι , στην
εκμετάλλευση των διαφορών που υπάρχουν μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ΕΕ τελικά  θα καταργήσει τους δασμούς και θα παει σε ελάχιστη τιμή εισαγωγής λιγότερο από 0,56 cents /w , που ειναι 25% λιγότερο απο οτι έλεγε στην αρχή.  Πηγές του εμπορίου λένε οτι οι Βρυξέλλες ήταν αδύναμες απο την αρχή σε πολιτικό επίπεδο, παρόλο που ειχαν δυνατά επιχειρήματα τόσο οικονομικά, οσο και νομικά.

Οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές ειναι δε έξαλλοι  για το πόσα λίγα κέρδισαν και απειλούν να ξεκινήσουν τις μηνύσεις. Η ευρωπαϊκή συμφωνία επιπλέον υπονόμευσε τους αξιωματούχους της κυβέρνησης Ομπάμα, που είχαν σκληρή στάση προς την Κίνα για τα φωτοβολταϊκά πάνελ και προσπαθούσαν για αρκετούς μήνες να πείσουν τους Ευρωπαίους ηγέτες να σταθούν πλάι τους. 


Το ενδιαφέρον ειναι οτι απο τους 140 Κινέζους κατασκευαστές φωτοβολταϊκών πάνελ, οι 50 αρνήθηκαν να δεχτούν την ελάχιστη τιμη, που σημαίνει οτι αυτοί πανε στην κατηγορία των δασμών του 47.6% που ουσιαστικά σημαίνει οτι σταματούν τις εξαγωγές στην Ευρώπη. Φαίνεται λοιπόν οτι δεδομένου οτι η Αμερική εχει 31% δασμούς στα κινέζικα, ισως να περιμένουμε άλλο ένα κύμα πολύ χαμηλών τιμών στα κινέζικα φωτοβολταϊκά πάνελ, χωρίς εγγυήσεις προς την Αμερική αυτή τη φορά.


πηγη http://www.nytimes.com/2013/07/29/business/global/weak-finish-from-europe-on-chinese-solar-panels.html?pagewanted=all&_r=0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ