Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

H Gehlricher Solar AG δηλώνει αδυναμία πληρωμών & κατηγορεί τους δασμους στα Κινέζικα

Ο Γερμανικός κατασκευαστής φωτοβολταικών εργων Gehrlicher Solar AG είπε οτι για την αίτηση αδυναμίας πληρωμών που κατέθεσε στις 8 Ιούλίου , φταίνε οι επιβαλλόμενοι απο την ΕΕ
δασμοί αντιντάμπινγκ στις κινεζικές εισαγωγές φωτοβολταικών.

 Σύμφωνα με την εταιρεία, ο κύριος λόγος για την πτώχευση της ήταν το τέλος του συμβολαιου που ειχε για 2 χρόνια, και χρηματοδότηση  85 € ($ 108 εκατομμύρια) απο την γερμανική τράπεζα Bayern LB. Η σύμβαση υπεγράφη από Gehrlicher Solar και την κοινοπραξία τραπεζών στα μέσα Μαΐου.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι μετά την εισαγωγή των δασμών αντιντάμπινγκ στις κινεζικές εισαγωγές φωτοβολταικών, που είχαν επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 5 Ιουνίου, δεν ήταν σε θέση να πληρεί τις προϋποθέσεις της  δανειακής σύμβασης. Η Gehrlicher Solar διευκρίνησε επίσης ότι δεν επηρεάζονται απο τις διαδικασίες αδυναμίας πληρωμών  όλες οι θυγατρικές της που βρίσκονται στο εξωτερικό. Αυτο ειναι δε αλήθεια ιδίως για την Gehrlicher Solar America Corporation, η οποία αυτή τη στιγμή βλέπουμε τα έσοδά της να αυξάνονται. Επίσης, η θυγατρική της Gehrlicher Solar Management GmbH, καθώς και 25 φωτοβολταικές επενδυτικές οντότητες του ομίλου Gehrlicher δεν επηρεάστηκαν από την αφερεγγυότητα της μητρικής εταιρείας.

Πηγη Photon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ