Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Γερμανία: Δεν θα υπάρξει αντίποινα απο Κίνα στο πολυπυρίτιο

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών είπε οτι η Κινα δεν θα βάλει δασμούς στις εισαγωγές πολυπυριτιου απο την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως αντίποινα στους δασμούς που επέβαλε η ΕΕ στα κινέζικα φωτοβολταϊκά πάνελ.


"Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΕΕ και της Κίνας σχετικά με την ερευνα της ΕΕ κατά των επιδοτήσεων στα φωτοβολταϊκά πάνελ από την Κίνα συνεχίζονται. Στόχος του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας είναι να συνεχίσει να συμβάλει στην εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης μεταξύ της ΕΕ και της Κίνας," είπε ο Rouenhoff , προσθέτοντας ότι το υπουργείο χρησιμοποιεί "διαφορετικά επίπεδα διαλόγου" με τους Κινέζους ομολόγους της."

Τελευταία σχόλια του γερμανικού Υπουργείου Οικονομίας έγιναν μετα απο τουλάχιστον μία κινεζική έκθεση των ΜΜΕ που υποστήριξαν οτι το Πεκίνο δεν εχει καμία δέσμευση στο να μην επιβάλει δασμούς αντιντάμπινγκ δασμών για τα προϊόντα πολυπυριτίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εν τω μεταξύ, το pv magazine, έχει μάθει ότι μια κινεζική αντιπροσωπεία είναι στις Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για τα μέτρα αντιντάμπινγκ της ΕΕ δασμών.

πηγη  http://www.pv-magazine.com/news/details/beitrag/german-government--no-puntiive-duties-for-polysilicon-imports-to-china_100012029/#axzz2YoRjZV6C

1 σχόλιο:

  1. Αργησε αλλά το κατάλαβε η Ε.Ε.
    Δεν μπορεί ρε φίλε να παίρνεις δάνειο ή ευρώ από την Ε.Ε (σκληρό νόμισμα), και από την άλλη να βάζεις κινέζικα πάνελ, με αποτέλεσμα η Ε.Ε που σου επιδωτεί την ταρύφα ή αναπτυξιακό να κλείνει τις δικές τις εταιρίες που κατασκευάζουν Φ.πάνελ.
    Από την άλλη ο κινέζος να μην σημετέχει σε καμιά συνθήκη για την πράσινη ανάπτυξη και συγχρόνος να μην ανεβάζει το βιοτικό επίπεδο του λαού του με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καταναλώσει τίποτα ευρωπαϊκό. Τώρα που έπεσε η σκιμένη φτώχια στην Ευρώπη και στην Αμερική που θα πουλήσει προϊόντα ο μίστερ κινέζος στο Αυγανιστάν ή στο Πακιστάν και αντίστροφα το Πακιστάν στην Κίνα?
    Κύριοι έχετε φανταστεί τον κινέζο να είναι δυνατότερος απο τον γερμανό και την Ευρώπη? Σκεφτείται την δημοκρατία και τι μεροκάματο θα παίρνουμε.
    Η οικονομική άμυνα στην Ευρώπη ευτυχώς κρατάει καλά. Είναι θέμα χρόνου να τους μπατάρουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ