Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Δεν θα εκπίπτει η έκτακτη εισφορά απο το εισοδημα

Ποιος είπε οτι ειναι βλάκες;;
Υπάρχει Σχέδιο!! 
Με ουσιαστική αύξηση της έκτακτης εισφοράς που πληρώνουν επί του τζίρου τους κινδυνεύουν οι επενδυτές ΑΠΕ, καθώς με το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τρόικας που συζητείται στη Βουλή, θα πληρώνουν και φόρο επί της εισφοράς.


Συγκεκριμένα, στο πολυνομοσχέδιο υπάρχει διάταξη που καταργεί κάθε φοροαπαλλαγή επί των εισφορών αλληλεγγύης. Η δυνατότητα που έχει δοθεί στους παραγωγούς ΑΠΕ να εκπίπτει από τα εισοδήματά τους, σε βάθος πενταετίας, η εισφορά που πληρώνουν για τον ειδικό λογαριασμό του ΛΑΓΗΕ, θεωρείται φοροαπαλλαγή. Συνεπώς η διάταξη βάλλει ευθέως εναντίον των παραγωγών ΑΠΕ με πρώτους τους παραγωγούς από φωτοβολταϊκά που έχουν και τις πιο μεγάλες ποσοστιαίες εισφορές.

Εάν παραμείνει και ψηφιστεί η διάταξη, οι παραγωγοί θα πληρώνουν την εισφορά και επί αυτής θα πληρώνουν και φόρο ως να επρόκειτο για εισόδημα που εισέπραξαν. Πρακτικά πρόκειται για σημαντική αύξηση της εισφοράς αλλά χωρίς τα επιπλέον χρήματα να πηγαίνουν στο ταμείο του ΛΑΓΗΕ.

Πέραν αυτών, όπως έχουν επισημάνει οι φορείς των φωτοβολταϊκών, οι επενδυτές επιβαρύνονται και με άλλη διάταξη του πολυνομοσχεδίου καθώς από το φορολογητέο εισόδημα δεν εκπίπτουν «τόκοι από δάνεια που λαμβάνονται από την επιχείρηση κατά το μέτρο που υπερβαίνουν τους τόκους που θα προέκυπταν εάν το επιτόκιο ήταν ίσο με το επιτόκιο που ισχύει για τα έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου τρίμηνης διάρκειας κατά το χρόνο σύναψης του δανείου».

Αυτό συνεπάγεται, πως όσοι επιχειρηματίες διατηρούν επιχειρηματική δραστηριότητα σε ατομική επιχείρηση και για την οποία έχουν λάβει δάνειο για την δημιουργία της με επιτόκιο της τάξης π.χ. του 10%, (τα τελευταία χρόνια εκεί κυμαίνονται), οι τόκοι αυτοί δεν θα εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα στην δήλωση για το τμήμα τους πάνω από το 5% (δηλαδή περίπου στο ήμισυ), που είναι περίπου το επιτόκιο των εντόκων γραμματίων του δημοσίου.

πηγη http://www.energypress.gr/news/Ayxhsh-ths-eisforas-twn-APE-apo-to-parathyro

52 σχόλια:

  1. Αυτο ειναι λιστια καθαρη,πως το δεχτικαν? Ειναι δυσφήμηση για περετερο επένδυσης στην ελλαδα...πρεπη να αντιδρασουμαι οι ΣΙΛΟΓΟΙ ΠΡΕΠΗ ΝΑ ΠΕΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙς ΓΙΑ ΠΕΡΕΤΕΡΟ ΔΡΑΣΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΕΡΝΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΟ EDITOR ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ,ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΦΩΝΑΞΩ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κανενα νεο για πληρωμες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φίλε 12.29.
    Η ορθογραφία του ανθρώπου σε μάρανε? Άσε κατά μέρος την ειρωνεία και εάν έχεις καταλάβει ότι ο άνθρωπος αυτός δεν έχει και τόσο καλές σχέσεις με το γράψιμο στον υπολογιστή καλώς, διαφορετικά..... είσαι άξιος της μοίρας σου.
    Του λες να το περάσει από ορθογραφικό EDITOR. Εάν θες να τον βοηθήσεις πες του και πώς να το κάνει. Τον ρωτάς εάν ξέρει τι είναι αυτό? Και στο κάτω-κάτω της γραφής κατάλαβες τί θέλει να πει? Αυτό έχεςι σημασία και όχι αν είναι ορθογραφικά γραμμένο. Αν θες ορθογραφία......., πήγαινε στον Μπαμπινιώτη, για να μιλήσω στο δικό σου το πνεύμα....(¨΄Ελα, πλάκα κάνω, μην το παίρνεις κατάκαρδα). Με συγχωρείς αν σε στενοχωρώ, αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mε στεναχωρεις διοτι επιτιθεσαι.Κι εγω πλακα κανω,μην αγχωνεσαι,ολοι στο ιδιο λουκι εχουμε μπει.Καποιες φορες χρειαζεται και λιγο χιουμορ γιατι το συγκεκριμενο portal εχει καταντησει ταινια του Ξανθοπουλου(μπορει και δικαιως)

      Διαγραφή
  5. Δηλαδή για να το κάνουμε πιο απλό…
    1) Πχ. Ένας με ετήσιο εισόδημα 50000ΕΥΡΩ θα φορτωθεί αρχικώς με 34% έκτακτη εισφορά ( αν είναι στο συντελεστή 34%).
    Δηλαδή : 50000-34%=33000ΕΥΡΩ
    Αν από αυτά αφαιρέσουμε δαπάνη 3000 για έξοδα λειτουργικά μένουν
    33000-3000=30000ΕΥΡΩ
    Αυτό το ποσό θα επιβαρυνθεί με φόρο εισοδήματος 26%.
    Δηλαδή: 30000-26%=22200ΕΥΡΩ
    2) Αν τώρα φορολογηθεί ΚΑΙ η έκτακτη εισφορά, τότε ο φόρος που θα αντιστοιχεί στην έκτακτη εισφορά, ως εισόδημα στο ποσό των 17000, θα είναι 4420ΕΥΡΩ
    Δηλαδή: 22200-4420= 17780ΕΥΡΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αντιφωτοβολταικός speaking


    Σας παρακαλώ λύστε μου μια απορία.

    Υπάρχει κανείς σε αυτό το blog που διαμαρτύρεται για την κατάσταση των φωτοβολταικών και να μην είναι παραγωγός;

    Οι μηχανικοί,οι εγκαταστάτες,οι ηλεκτρολόγοι,οι ιδιοκτήτες των εταιρειών που είναι;

    Αυτοί δεν θίγονται από τα μέτρα που λαμβάνονται;

    Μήπως αυτοί ακολούθησαν την τακτική επενδύω βραχυπρόθεσμα και μόνο σε αρπαχτές;

    Ο κλάδος των Α.Π.Ε δεν είναι μόνο οι παραγωγοί.Ή κάνω λάθος;

    Αν καταρρεύσει ο κλάδος των φωτοβολταικών,δεν θα έχουν χρηματικές απώλειες και οι υπόλοιποι
    επαγγελματίες (μηχανικοί-ηλεκτρολόγοι-εγκαταστάτες-πωλητές-εταιρείες φωτοβολταικών-εταιρείες ασφαλειών-σύμβουλοι επενδύσεων και οτι άλλο μπορεί να χρειαστεί ένας παραγωγός για να φτιάξει ένα πάρκο);

    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ; ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΟΥΡΑ;

    ΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΧΑΜΕΝΟΣ;

    ΜΟΝΑΧΑ Ο ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ!

    Τα αρπαχτικά φτιάξανε περιουσίες από τα δικά σας λεφτά,κάνουν τα μπανάκια τους και εσείς πεθαίνετε!

    ΞΥΠΝΑ ΠΑΡΑΓΩΓΕ! ΞΥΠΝΑ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ! ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΕΦΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΛΟΥΤΗΣΑΝΕ!

    ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΨΩΜΟΛΥΣΑΓΑΝΕ,ΑΦΟΥ Η ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΕΙΧΕ ΣΒΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΓΙΝΑΝΕ ΦΡΑΓΚΑΤΟΙ.

    ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  7. Έπρεπε να το είχες καταλάβει αντιφωτοβολταικέ. Τα μέτρα στο σύνολο τους πρέπει να πλήξουν όλη τη κοινωνία. Πρέπει να πληγούν όλοι, ώστε να περάσουν με το λιγότερο δυνατό κόστος για τους κυβερνώντες . Πρέπει να έρθουν όλοι στα όρια της απελπισίας και της κατάρρευσης. Ο βαθμός τρομοκράτησης των πολιτών να συνδέεται με το ελάχιστο των απαιτήσεων και αντιδράσεων του. Στον απέναντι σου, να βλέπεις το χειρότερο και να συμβιβάζεσαι. Το αν κάποιοι έγιναν πλουσιότεροι από την κρίση ,δεν είναι θέμα του παραγωγού. Του υποδεικνύεις αυτή τη στιγμή λάθος αντίπαλο. Μην αναρωτιέσαι αν έχουν πληγεί και αν αντιδρούν άλλες κατηγορίες. Προβληματίζεσαι ανόητα για το αυτονόητο. Και βέβαια έχουν πληγεί. Σήμερα οι παραγωγοί ενέργειας , προηγουμένως μέρος των αρπακτικών αλλά και οι εργαζόμενοι στα αρπαχτικά ( ηλεκτρολόγοι –μηχανολόγοι κ,λ,π), μετά οι επόμενος και κάθε επόμενος… Τους ενδιαφέρει η αλυσίδα των πληττόμενων να σπάσει. Γιατί γι αυτούς, τότε υπάρχει αποτέλεσμα. Οι κρίκοι από μόνοι τους είναι ανήμποροι. Η αλυσίδα μπορεί και να αντέξει…
    Μπες στο κλίμα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιφωτοβολταικός speaking



      Μέσα από τις σκέψεις σου απέδειξα οτι όλοι λειτουργούνε για την πάρτη τους,για το ατομικο τους συμφέρον.Ενώ από τα μέτρα θίγονται και άλλες επαγγελματικές ομάδες,αφήσανε τους παραγωγούς να βγάλουν το φίδι από την τρύπα,γιατί σε αυτούς έκατσε η μπίλια να έχουν την λαιμητόμο από πάνω τους.
      Και δεν φτάνει μόνο αυτό,αλλά και μέσα στους παραγωγούς υπάρχει η ατομικότητα και σφαζόσαστε μεταξύ σας.

      Ένας που είναι εκτός του χώρου των φωτοβολταικών (εγώ δηλαδή,ο αντιφωτοβολταικός) μπορώ να έχω πιο σφαιρική αντίληψη των πραγμάτων και να εντοπίσω πιο εύκολα τις τρύπες του συστήματος.

      Μπορεί όλοι οι παραγωγοί να θεωρούν υπαίτιους της καταστροφής τους τους πολιτικούς,αλλά εγώ θεωρώ οτι η καταστροφή τους ξεκίνάει από το μαραμύθιασμα που υπέστησαν από τις εταιρείες πώλησης των φωτοβολταικών και των εγκαταστατών.


      Για να το εμπεδώσεις καλύτερα σου,διάβασε μια επενδετική απάτη που σου προτείνει μια εταιρεία


      "Επενδύστε τώρα στην παραγωγή ρεύματος από Βιομάζα 20kW και κερδίστε 14.600€ το χρόνο και τη θέρμανση σας.

      Η εταιρία μας σας προτείνει το πιο ολοκληρωμένο πακέτο επένδυσης με τις υψηλότερες οικονομικές αποδόσεις!

      Εκδηλώστε και εσείς το ενδιαφέρον σας για να συμμετάσχετε με τη μορφή δικαιωμάτων/μεριδίων ανάλογων των 20kW, σε μία από τις μεγάλες και οργανωμένες μονάδες βιομάζας της εταιρίας μας που είναι ήδη προς αδειοδότηση και εξασφαλίστε εγγυημένο σταθερό εισόδημα 14.600€/χρόνο για 20 χρόνια, από την πώληση του ρεύματος στη ΔΕΗ.

      Παράλληλα, μηδενίστε τα έξοδα θέρμανσης του χώρου σας, αφού η εταιρεία σας επιστρέφει το ισοδύναμο της θερμότητας που παράγεται από τη λειτουργία της μονάδας, με την παροχή του καυστήρα-λέβητα 18kW και την καύσιμη πρώτη ύλη για τη λειτουργία του, για τα επόμενα 20χρόνια (4 τόνοι /έτος).

      ...και όλα αυτά, με κεφάλαιο μόλις 32.300€!! "


      Στην Easy2find υλοποιούμε όσα εσείς χρειάζεστε!

      Γιατί η επιτυχία είναι πάντα θέμα σωστού σχεδιασμού!

      http://www.easy2find.gr/articles/show/επενδύστε-τώρα-στην-παραγωγή-ρεύματος-από-βιομάζα-20kw-και-κερδίστε-14600€-το-χρόνο-και-τη-θέρμανση-σας




      ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Η ΑΠΑΤΗ;

      ΣΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 14.600€/χρόνο για 20 χρόνια.

      ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ;

      ΤΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ;

      ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΤΗ! ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΑΙΩΝΑΣ;

      Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ Ή Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΛΑΣΑΡΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ;

      Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ.

      ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΕΝΑ ΕΛΛΑΤΩΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ,ΦΤΑΙΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΒΓΑΛΕ Ή Ο ΠΩΛΗΤΗΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΕ ΚΑΙ
      ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΑΤΕ; ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΠΩΛΗΤΗ.
      ΑΡΑ ΚΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΩΛΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ.



      ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΕΣΥ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ.

      Η ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΕΙ.ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΣΗΚΩΘΕΙΣ ΕΝΑ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΖΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑΝ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΜΗΝ ΕΚΠΛΑΓΕΙΣ.

      ΖΟΥΜΕ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΧΛΙΔΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.

      Διαγραφή
    2. Αντιφωτοβολταικέ όσο σε διαβάζω τόσο βεβαιώνομαι για την επιτυχία της επένδυσής μου σε φωτοβολταϊκά. Ακόμη και το παράδειγμά σου είναι εφικτό, με οικιακές μηχανές stirling με μια σειρά φωτοβολταϊκών για να αποδίδει την απαιτούμενη ποσότητα υδρογόνου προς σταθεροποίηση. Αυτά όμως γίνονται στην Δανία με ελευθερία και ασφάλεια στην εργασία. Για σένα το λέω, πάρτη λίγο από την άλλη, γιατί αφοπλίζεις την κοινωνία.

      Διαγραφή
  8. πριν λιγο μιλησα με λαγηε ακομα πληρωνουν Δεκεμβριο.λογικα Ιανουαριος θα μπουν τελος Ιουλιου με αρχες Αυγουστου.πιο καλο καλοκαιρι περασα περυσι που δεν ειχα φωτοβολταϊκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μη του μιλατε του παιδιου αφηστε τον να κλαψει!!!!!!
    Παλι τα ιδια με τον χαζό και με το τελος του κοσμου. Μη δινεται σημασία και μας πρηζει θελουμε το blog για ενημερωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αντιφωτοβολταικός speaking


    Τελικά,αντιλαμβάνομαι οτι οι φωτοβολταικοί είναι ένα ανομοιογενές μόρφωμα.

    Υπάρχουν παραγωγοί που τους κυνηγάνε τα δάνεια δεν πληρώνονται και βρίσκονται
    σε κατάσταση απελπισίας.

    Υπάρχουν άλλοι,που ενώ έχουν καθυστηρήσεις στις πληρωμές τους,από την άλλη έχουν
    κάβαντζα χρημάτων και δεν ζορίζονται.

    Άλλοι πάλι πληρώνονται κανονικά και θεωρούν οτι έχουν κάνει σωστή επένδυση.

    'Εχουμε δηλαδή τούλαχιστον 3 target group.

    Ο καθένας από την πλευρά του αντιλαμβάνεται διαφορετικά τα δεδομένα.

    Όπως ακριβώς συμβαίνει σε επίπεδο κοινωνίας.

    Κάποιοι δεν έχουν να φάνε,άλλοι τα ψιλοκαταφέρνουν και τέλος οι τελευταίοι που ακόμη
    και τώρα κάνουν την ζωάρα τους.

    Λυπάμαι το τριτο target group.Αυτοι θα "ξυπνήσουν" ακαριαίως και πιστέψτε με το σοκ που θα νιώσουν θα είναι αβάσταχτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δώσε κ ημερομηνία καταστροφής του κόσμου να τελειώνουμε... Προφήτη Αντιφωτοβολταικε εμείς οι κοινοί θνητοι επενδυτές σε προσκηνουμε... Ούτε τι καιρό είχε χθες δεν μπορείς να προβλέψεις κ γράφεις τις μαλακιες σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιφωτοβολταικός speaking


      Δώσε ένα επιχείρημα που να με κάνει να πιστέψω οτι η μεγάλη κανονιά δεν θα σκάσει,
      αλλά είναι μια παραίσθηση μέσα στο μυαλό μου.

      Κάθε μέρα θα ανακοινώνουν καινούργια μέτρα.Μέχρι πότε θα αντέξει αυτός ο έρμος ο λαός;

      Στο τέλος θα γίνει η μεγάλη ληστειά ,εκεί που θα του τα πάρουν όλα,οτι έχει και δεν έχει,σπίτια,καταθέσεις,αυτοκίνητα,τα πάντα όλα.

      ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙ!


      Ή ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΠΟΦΘΑΛΜΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ;

      ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΕ;

      ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΒΡΑΖΕΙ ΣΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΟΥ,ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΥΤΡΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ;

      ΔΥΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

      Ή Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΥΤΡΑ Ή ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΡΓΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΕΙ
      Η ΧΥΤΡΑ ΘΑ ΕΚΤΙΝΑΧΘΕΙ.

      ΕΓΩ ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ,ΔΙΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΛΗΜΑ ΘΕΟΥ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ
      ΣΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΥΤΡΑ.

      ΟΠΟΤΕ ΑΓΑΠΗΤΕ,ΦΤΙΑΞΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ,ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΟΤΑΝ ΣΚΑΣΕΙ Η ΧΥΤΡΑ.

      ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΘΗΝΑ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ!


      Λύστε μου και μια άλλη απορία.

      Υποθέτουμε οτι λέω ασυναρτησίες και όλα τα παραπάνω είναι τρομολαγνεία.

      Για πείτε μου,4 εκατομμύρια ανθρώπων του νομού αττικής,με επιπλέον άλλους πόσους χιλιάδες αλλοδαπούς τι στο καλό θα τρώνε όταν κάθε μέρα θα αυξάνονται οι άνεργοι,θα κλείνουν οι επιχειρήσεις και γενικα η οικονομία του λεκανοπεδίου θα καταρρέει;

      Διαγραφή
  12. ΑΝΤΙΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΕ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΛΙΤΣΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στα ορια ειναι ο αντιφωτο μας!!!!!! Με μια απλη εξεταση τον κλεινουν μεσα για παντα.!!! Η καρασταση του εχει χειροτερεψει οροφανως λογο της ζεστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΓΩ ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ,ΔΙΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΛΗΜΑ ΘΕΟΥ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ
    ΣΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΥΤΡΑ.

    χαχαχαχαχαχα. Foul defencenet και πατερ Παισιος ο καυμενος. Σιγουρα πιστευει οτι οι Ελληνες εχουν "κατι διαφορετικο" στο DNA. ΟΙ Ελληνες ειναι Εξωγιηνοι που έφεραν τον πολιτισμό στη ΓΗ.
    Προτυπο του Ο Αδωνης και ο Βελόπουλος.. Και έχει και ρίζες απο τους Νεφελιμ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αντιφωτοβολταικός speaking


    Επιβεβαιώνεις τους φόβους μου,για αυτό που αρκετοί θα πράξουν στο άμεσο μέλλον.

    'Ανθρωποι χωρίς ανώτερες ιδέες,χωρίς αξίες,χωρίς πίστη σε κάτι ανώτερο (έστω και εσφαλμένο,του τύπου οτι οι Έλληνες είμαστε εξωγήινοι),πως θα πράξουν όταν σηκωθούν ένα πρωινό και αντιληφθούν οτι δεν έχουν ούτε ένα κομμάτι ψωμί να φάνε;

    Αυτό που είπα πιο πάνω.Θα επικρατήσει το απόλυτο χάος.Ο ένας θα σκοτώνει τον άλλο για ένα πιάτο φαί.

    Και κάμποσοι άλλοι θα κάνουν τους σούπερμαν πετώντας από ταράτσες και μπαλκόνια.

    Ξέρεις κάτι αγαπητέ;

    Η ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ
    ΛΟΦΟ.

    ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ,ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΟΥΣ;
    ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ,ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ!

    Όσον αφορα το ξεχωριστό DNA που λες,αν έχεις αμφιβολίες για αυτό,απαντησέ μου γιατί πάντα μα πάντα ο Έλληνας ξελάσπωνε την υφήλιο (από τους περσικούς πολέμους μέχρι και τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο);

    Το ξέρω οτι δεν θα μου απαντήσεις,διότι γνωρίζω οτι δεν άνοιξες ποτέ σου βιβλίο για να πάρεις έστω και την στοιχειώδη γνώση που να σε κάνει να νιώσεις την διαφορά του ανθρώπου από τον χιμπατζή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. re palio nteneke olh mera edo mesa th bgazeis?ela na se balo na mazeceis patoflo afoy den exeis ti na kaneis.

      Διαγραφή
  16. ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΟ ΠΟΟΟΟ΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μόνο την ιστορία του δημοτικού έχεις διαβάσει που αποσκοπεί στην αφύπνιση της εθνικής συνείδησης? έλεος με τους Έλληνες και τα ανδραγαθήματά τους! Όποτε ανακατεύτηκαν με τους ξένους βλέπε Ρωσία την έφαγαν! Μόλις έδιωξαν τους Τούρκους δημιούργησαν τρία κόμματα όλα ξένα κι έφεραν Γερμανό ηγέτη, όποτε κάποιος πήγαινε να κάνει κάτι της προκοπής τον έτρωγαν (Καποδίτριας, Βενιζέλος), έιναι ο ΄μόνος λαός που έμεινε σκλαβωμένος τετρακόσια χρόνια και ξεσηκώθηκε όταν του αύξησαν τη φορολογία οι Τούρκοι! Οι Έλληνες δώσαμε τα φώταμας σε όλους και μεις μείναμε με το κερί γιατί είμαστε διαολοφάρα!!! Διάιρει και βασίλευε! Όσο γαι το Θεό αφήστε τον στην ησυχία του που τον θυμόμαστε όλοι όταν τον έχουμε πραγματικά ανάγκη! Οι 'αφραγκοι θα πεθάνουν Δευτέρα κιόσοι έχουν Σάββτο! Ποια η διαφορά? Κανείς δεν θα τη γλιτώσει! Το blog αφορά στις πληρωμές δεν είναι χώρος φιλοσοφικών και θεολογικών αναζητήσεων! Έλεος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιφωτοβολταικός speaking


      Είσαι βαθιά νυχτωμένος περι της ιστορικής γνώσης!
      Κανείς Έλληνας δεν έφαγε Έλληνα.Ο καποδίστριας ήταν ο μόνος Έλληνας κυβερνήτης
      που είχε ελληνική καταγωγή από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους εως σήμερα,για αυτο και τον σκοτώσανε οι εβραίοι.
      Τον Ελευθέριο Βενιζέλο δεν τον έφαγε κανείς.Είχε καταγωγή εβραική ,όπως και ο Κεμάλ,
      γνώριζε για την μικρασιατική καταστροφή, οτι θα συνέβαινε και για αυτό σκόπιμα έχασε τις εκλογές
      του 1920 για να απαγκιστρωθεί από την επερχόμενη καταστροφή και να μην φέρει ευθύνες για αυτό.Μην ξεχνάς οτι πρότεινε τον σφαγέα των Ελλήνων (Κεμάλ Ατατουρκ) για νόμπελ ειρήνης.

      Ξέρεις πόσες φορές επανάστάτησαν οι Έλληνες πριν το 1821;

      15 ΦΟΡΕΣ!

      ΜΠΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΕΣ ΜΙΑ-ΜΙΑ

      http://www.antibaro.gr/article/3036




      ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ=ΓΕΦΥΡΑΙΟΣ (ΕΒΡΑΙΟΣ)
      ΤΗΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ
      ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΡΙΞΑΝΕ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ
      ΕΒΡΑΙΟΙ-ΜΑΣΟΝΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝΕ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ
      ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ=ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΕΝΟΣ (ΝΤΟΝΜΕΣ) ΕΒΡΑΙΟΣ
      ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ=ΕΒΡΑΙΟΣ

      ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ.

      Η ΒΟΥΛΗ ΕΒΡΑΙΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ! ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
      ΕΙΣΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΣ!

      ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

      ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (ΧΟΥΝΤΑ) ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ.


      ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙ ΔΗΛΩΝΕ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ:

      <>

      ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΤΟΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

      ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ,ΒΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΜΑΣΩΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ


      ΣΤΑΜΑΤΑΩ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ,ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΑΝΙΣΤΟΡιΤΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΜΑΙ!





      Διαγραφή
    2. ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙ ΔΗΛΩΝΕ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ:

      Εγώ, προσωπικά, πιστεύω ότι η ιστορία μας οδηγεί προς μία ομοσπονδία της Τουρκίας με την Ελλάδα. Θα πραγματοποιηθεί ίσως σε 20 ή 50 χρόνια. Αλλά θα πραγματοποιηθεί. Πρέπει να δεχθούμε πως είμαστε μικρές χώρες. Εάν έχουμε την ένωση, τότε η δύναμή μας έναντι των μεγάλων χωρών δεν θα διπλασιαστεί απλώς, αλλά θα πολλαπλασιαστεί.

      Διαγραφή
  18. Αντιφωτοβολταικός speaking

    A! Ξέχασα να σου πώ, πως και ο Μοροζίνι που βομβάρδισε τον Παρθενώνα το 1867 ήταν εβραίος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ωραίο το ποίημα με τους Εβραίους! όλα τα καλά τα έκαναν οι Ελληνάρες κι όλα τα κακά οι Εβραίοι! Βαρέθηκα να το ακούω αυτό! Οι επαναστάσεις ελληνικές και μη αιτία είχαν τα φράγκα και στόχευαν στα φράγκα. Ακόμα κι αν όλοι όσοι μας κυβερνούν είναι Εβραίοι γιατί ως κυβερνήτες σε άλλες χώρες κάνουν θαύματα κι εδώ αιώνες τα κάνουν σκατά? Μια απορία την έχω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ένα τέτοιο τέρας σοφίας και μορφώσεως στην παρές των χαζών επενδυτών? Με εντυπωσιάζεις? Δεν γνωρίζεις το Blog thw MENSA? άντε αγόρι μου να συνομιλήσεις με τους επτά σοφούς και μη χαλάς την πολύ ανεπτυγμένη σου φαιά ουσία με τους αδαείς!!

    Υ.Σ. Ζητείται λέκτορας από την έδρα της ελληνικής ιστορίας, φιλοσοφίας, παγκόσμιας οικονομίας, αστροφυσικής και μέντιουμ! Αν κάποιος είναι πέντε σε ένα ας αποστείλλει βιογραφικό θα μας κάνει και οικονομία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πώς γίνεται ο Καποδίστριας να έχει δώσει την άμεση δημοκρατία στην Ελβετία και να τον έχουν για εθνικό ήρωα.
    Και εδώ να τον σκοτώσουμε? Δεν κολλάει.
    Αγαπούσε περισσότερο την Ελβετία ο Καποδίστριας από την Ελλάδα? Δεν νομίζω.
    Αν είχαμε άμεση δημοκρατία από την εποχή του Καποδίστρια τώρα δεν θα είχαμε εθνικές τραγωδίες, δεν θα υπήρχε κανένα πολιτικό λαμόγιο να μας καταστρέφει.

    Σε μερικά έχει δίκιο ο αντιφωτοβολταικος δεν συμφωνώ ότι οι Εβραίοι φταίνε για όλα. Οι Εβραίοι κάνουν ότι είναι καλό για όλους έθνος τους. Εμείς τι κάνουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αφήστε τον αντιφωτοβολταικό να γράφει με την ησυχία του καλό κάνει σε όσους έχουν φωτοβολταϊκά διότι αποτρέπει άλλους να μπουν και να αυξήσουν το έλλειμμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιφωτοβολταικός speaking.

      Είσαι ο πρώτος ίσως και ο τελευταίος φωτοβολταικός που του βγάζω το καπέλο.
      Αυτό το σενάριο δεν το είχα σκεφτεί καν.

      Έχεις μια απόχρωση της μαεστρίας του επιτυχημένου επενδυτή.

      Ένας επιτυχημένος επεδυτής,βλέπει αυτά που δεν βλέπουν οι άλλοι και επενδύει εκεί που δεν επενδύει κανείς.

      Τώρα πως και ποιοι σε ξεγελάσανε να επενδύσεις στα φωτοβολταικά,είναι απορίας άξιο.

      Διαγραφή
  23. Εγώ φωτοβολταϊκε δεν έχω ευτυχώς δάνειο να τρέχει αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάτσω με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά σε μια απάτη, μια αθετηση συμβολαίου.

    Με ξεγελασαν όπως τους φορτηγατζιδες?, όπως τους δ/υ που πήραν στεγαστικά δάνεια?
    Το ταξι που το αγόραζες 200 χιλιάρικα τώρα δεν κινδυνεύει σαν επάγγελμα εντελώς?
    Το σπίτι που δεν νοικιαζεται και είναι ένα έξοδο?
    Όλες οι επιχειρήσεις είναι μες στο κλάμα και το ξέρεις.
    Ποιος έχει ξεγελαστει περισσότερο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιφωτοβολταικός speaking.

      Με αυτή την διάσταση που δίνεις στην έννοια ξεγελάσματος,είναι σίγουρο
      πως η μισή και πλέον κοινωνία έχει ξεγελαστεί και αυτό δικαιολογημένα
      γιατί ουδείς γνωρίζει τι θα συμβεί στο μέλλον.

      Το να έχει κανείς επενδύσει στα φωτοβολταικά το 2004 ,την εποχή των ολυμπιακών αγώνων και της κατάκτησης του ευρωπαικού,την εποχή της εθνικής υπερηφάνειας,το καταλαβαίνω.

      Διότι μετά από εκείνο το θριαμβευτικό καλοκαιράκι,οι πάντες πίστεψαν οτι θα γίνουμε μια μεγάλη χώρα.Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα ούτε καν σου πέρναγε η ιδέα για αυτό που ζούμε τώρα.

      Αλλά να επενδύει κάποιος στα φωτοβολταικά από το 2010 και μετά,εκεί που ξεκινάει η κρίση,που κεκτημένα δικαιώματα δεκαετιών εξαφανίζονται εν μια νυκτή,τότε αυτό πως αποκαλείται;
      Εγώ το αποκαλώ οικονομική αυτοκτονία.

      Για εμένα ξέρεις πιο ήταν το τυράκι στην φάκα;

      Η εξής φράση: ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΓΙΑ 25 ΕΤΗ.

      Αυτή η φράση ξεγέλασε-κατέστρεψε πολλά νοικοκυριά.

      Εσύ κατάλαβες οτι είναι μια απάτη.Αυτό το πράγμα προσπαθώ να περάσω και στους υπόλοιπους.

      ΟΤΙ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ.

      Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσει ένας φωτοβολταικός,τόσες μεγαλύτερες πιθανότητες έχει να αντιδράσει και να μην επιτρέψει στους απαταιώνες να του πάρουν την περιουσία.Όσο θα κοιμάται,κάποιοι άλλοι (πολιτικοί)
      θα του σκάβουν τον λάκο της οικονομικής του καταστροφής και όταν τον ρίξουν μέσα,τότε το παιχνίδι τελείωσε.

      Διαγραφή
    2. και συ προτιμάς του υδρογονάνθρακες των κεφαλαιοκρατών απο το φως του ηλιου μικροεπενδυτών; Βαλτός εισαι;

      Διαγραφή
  24. Μου έλεγαν να τα στείλω Κύπρο, άλλος μου έλεγε να τα μαζέψω σπίτι, εγώ είπα να κάνω μια επένδυση. Είχα και άλλους τρόπους αλλά δεν μου άρεσαν μαυραγορίτης ή κοράκι δεν θα γίνω ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτες οι επενδυσεις (ενεργειας) εχουν σε βαθος χρονου αποδοση. Που ξερεις μετα απο λιγα χρονια μπορει να πουλας απευθειας ενεργεια στο γειτονα σου!!!! Παντως ενα ειναι το σιγουρο " η αναγκη για ενεργεια ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιφωτοβολταικός speaking

      Κοίτα τώρα πως θα σου αποδείξω οτι δεν έχεις στοιχείωδεις γνώσεις οικονομίας.

      Ας υποθέσουμε οτι οι φωτοβολταικοί μπορούν να πουλήσουν απευθείας ηλεκτρική ενέργεια στον γείτονα.

      Έστω τώρα οτι σε μια γειτονιά υπάρχουν δέκα φωτοβολταικοί που πουλάνε ρεύμα.
      Ο κάθε παραγωγός θα έχει στόχο να ξοδευει την παραγωγή του στην καλύτερη για αυτόν τιμή.
      Οι πελάτες όμως θα ψάχνουν να βρούν την πιο συμφέρουσα για αυτούς τιμή,με αποτέλεσμα
      οι παραγωγοί θέλοντας να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικοί θα αναγκάζονται να κατεβάζουν την τιμή πώλησης,όπου στο τέλος θα ξεσπάσει μεταξύ τους ένας πόλεμος τιμών και κέρδος θα έχουν μόνο οι πελάτες.

      Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων είναι η δημιουργία μονοπωλιακών ή ολιγοπωλειακών καταστάσεων ,κάτι το οποίο στην περίπτωση μας δεν θα μπορεί να συμβεί.

      Αυτό που σου λέω τώρα,το μάθαινε κανείς στην τρίτη λυκείου στο μάθημα της πολιτικής οικονομίας.


      ΠΟΣΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ;
      ΠΟΣΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ;
      ΠΟΣΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ;

      Για φαντάσου να υπήρχαν 40 εταιρείες πώλησης ηλεκτρικού ρεύματος στην χώρα.
      Ξέρεις τι θα γινότανε,από τον ανταγωνισμό τιμών που θα επικρατούσε μεταξύ τους;
      Θα είχαμε δωρεάν ρεύμα.

      ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΘΑ ΒΙΩΣΕΙΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ

      Διαγραφή
    2. Προφανώς δεν εχεις καταλάβει σε ποιά τιμή πουλάς στην ΔΕΗ και με ποιά τιμή πουλά η ΔΕΗ στον γείτονα σου... για ψάξτο λίγο...

      Διαγραφή
  26. Προφανως ο αντιφωτοβολταικος ζει στη Σουηδια που συμβαινουν τα στοιχειωδη οικονομικα της 3ης λυκειου. Εχεις μαλλον μπερδευτει εδω δεν ειναι Σουηδια, δεν ισχυει ο στοιχειωδης ανταγωνισμος, εχουμε μονοπωλεια, εχουμε καρτελ τιμων και οτι εχει συμβει σε αυτη τη χωρα ποτε δεν ηταν βαση των οικονομικων βιβλιων. Οποτε προφανως σε λαθος χωρα αναφερεσαι εκτος αν πιστευεις στο success story του Σαμαρα. Οποτε βοηθεια σου γιατι εισαι βαθια νυχτωμενος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιφωτοβολταικός speaking.

      Μάλλον εσύ ζεις σε άλλη χώρα διότι δεν έχεις μάθεις να διαβάζεις ελληνικά.
      Από όσα έγραψα,στοιχηματίζω οτι δεν κατάλαβες τίποτα,γιατί ποτέ σου δεν διδάκτηκες
      οικονομική θεωρία.

      Με άλλα λόγια σου είπα,οτι η ελεύθερη αγορά και ο ελεύθερος ανταγωνισμός δεν μπορεί να ισχύσειδιότι οδηγεί τις εταιρείες σε πόλεμο τιμών με αποτέλεσμα την καταστροφή τους.Και για να μην υπάρξει τέτοιο ενδεχόμενο δημιουργούνται μονοπωλειακές ή ολιγοπωλειακές καταστάσεις.

      Οπότε τι Σουηδία και τι κολοκύθια μου λες τώρα.

      ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ.
      ΠΑΝΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΙΓΟΠΩΛΕΙΑ.
      ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΟ ΘΕΣΦΑΤΟ! ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ!

      ΑΡΑ,ΑΝ ΚΑΘΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΣΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
      ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΝ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΠΕΡΧΟΝΤΑΝ
      Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ.


      ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ.

      ΤΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΤΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ
      ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ,ΑΡΑ ΞΕΧΝΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΠΟΥΛΑΣ ΣΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΒΑΘΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΜΟΥ.
      ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ,ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΔΕΝ ΔΙΔΑΚΤΗΚΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.

      ΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙΣ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΟΤΙ 1+1=2 ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ:
      ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ,ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡΑΚΙΑ ΑΝ ΠΑΤΗΣΕΙΣ 1+1 ΘΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΟΥΝ 2

      Διαγραφή
  27. Αντιφωτοβολταικός speaking μπορης να μου απαντισης σε μια εροτιση τι ΔΟΥΛΙΑ ΚΑΝΗς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πόλυ σημαντικό για αναν άνθρωπο που δαν εχη επένδυση και ασχολίτε με ξενη πίτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιφωτοβολταικός speaking.

      Δηλαδή για να καταλάβω καλύτερα.
      Για να ασχολείσαι με τα μαθηματικά πρέπεινα έχεις σπουδάσει μαθηματικός,
      για να ασχολείσαι με την αστρονομία πρέπει να έχεις
      πτυχίο αστροφυσικού,για να ασχολείσαι με την οικονομία πρέπει να είσαι οικονομολόγος
      και για να ασχολείσαι με τα φωτοβολταικά πρέπει να έχει επενδύσει στα φωτοβολταικά;

      ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΑΣ ΔΙΔΑΞΑΝΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ;

      Διαγραφή
  29. Πρωτα απο ολα δεν ειμαι ο αντιφωτοβολταικος που απαντησα 3:34. Ο συγκεκριμενος εχει "φορμα"στις απαντησεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Προφανως αντιφωτοβολταικε απο την επαρση σου δε διαβαζεις καλα . Πρακτικα ακομα και τωρα εμμεσα στον γειτονα μου πουλαω το ρευμα μου γιατι ειναι το πρωτο ρολοι που καταναλωνει, μετα το ρολοι του παρκου οποτε ποσοτητα της ενεργειας μου χρεωνεται σε αυτον. Και εαν δεν το εχεις καταλαβει δες την αυξηση του ΕΤΜΕΑΡ στον επομενο σου λογαριασμο.

    Οσο για τις αυταποδεικτες αποψεις σου περι οικονομικων!! Τα φωτοβολταικα ειναι ενα προιον συνολικα το οποιο πωλειται απο εταιριες. Αυτες οι εταιριες δημιουργησαν συνθηκες καταλληλες για να πουλησουν τα προιοντα τους. Εαν δεν υπηρχαν αυτες οι συνθηκες αυτες οι εταιριες θα ειχαν κλεισει προ 10ετιας που ειχαν επενδυσει στην εξελιξη. Οποτε εμεις ως καταναλωτες αγορασαμε ενα προιον το οποιο θα μας αποδωσει καποιο κερδος. Εμεις τωρα ως εταιριες εχουμε ενα προιον (ενεργεια) το οποιο θα πουλησουμε οχι σιγουρα στις τιμες των συμβασεων αλλα σιγουρα λιγο παραπανω απο την τιμη του καταναλωτη και θα βγαλουμε καποιο κερδος. Μετα θα ερθουν καποιες εταιριες οι οποιες θα κανουν ανακυκλωση των φωτ/κων θα βγαλουν και αυτοι. Οποτε ενα προιον εχει χρονο ζωης και σε αυτο το χρονο θα υπαρχουν κερδη.

    Απλα και σε αλλα αρθρα που σε εχω βρει δεν καταλαβαινω την λογικη του " αυτο που λεω ειναι το σωστο και οτι οι υπολοιποι ειστε χαμηλης νοητικης σταθμης". Ομως ολη την ωρα εδω γραφεις.

    Ξερω... ξερω... για να μας σωσεις απο την καταστροφη. Πρεπει να μαθεις να σεβεσαι τις αποψεις των αλλων ακομα και αν διαφωνεις. Αλλαξε οπτικη για να εχεις πιο ολοκληρωμενη αποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιφωτοβολταικός speaking.


      Εσύ είσαι ο παραγωγός.Την παραγωγή σου την δίνεις στον μεγαλέμπορα (ΔΕΗ) και αυτός
      την διαθέτει στους καταναλωτές.

      Πόσοι παραγωγοί υπαρχουν; Χιλιάδες
      Πόσοι μεγαλέμποροι υπάρχουν; Η ΔΕΗ που μέσω του δικτύου της δραστηροποιούνται και κάποιες άλλες μικρές εταιρείες.


      Αν τώρα κάποιοι παραγωγοί θελήσουν να γίνουν μεγαλέμποροι και έτσι από έστω 5 που έχουμε σήμερα γίνουν 100 τότε τι θα συμβεί;
      Ο καθένας για να πάρει περισσότερους παραγωγούς θα δίνει πιο ελκυστικές τιμές.Έτσι θα ξεσπάσει ένας πόλεμος μεταξύ τους και θα
      καταστραφούν.


      ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΛΟΓΙΚΗ.ΡΩΤΑ ΕΝΑΝ ΑΓΡΟΤΗ ΝΑ ΣΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ.
      ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ,ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ
      ΟΛΙΓΟΠΩΛΕΙΑΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.

      ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΑΓΟΡΑ!

      ΡΩΤΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝΕ ΠΟΣΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΕΡΧΟΤΑΝ Ή ΔΡΑΣΤΗΡΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥΣ.

      ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ


      ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

      ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΘΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΡΕΥΜΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΤΡΙΤΩΝ.

      Διαγραφή
  31. Εταιριες κλεινουν καθε λεπτο και την θεση τους την περνουν αλλες αλλιως θα υπηρχε στασιμοτητα. Οποτε τωρα ειναι η σειρα των φωτ/κων μετα απο καποιο καιρο αυτα θα πεθανουν και την θεση τους θα την παρει κατι αλλο. Τωρα αν σε αυτο το διαστημα ο καθε επενδυτης βγαλει πολλα - λιγα ειναι αλλο θεμα. Οποτε το καθε προιον εχει κυκλο ζωης και τα φωτοβολταικα εχουν κυκλο ζωης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Τα αγροτικα προιοντα ειναι πολυ περιεργη περιπτωση.
    Υπαρχουν εισαγωγες υπαρχουν συγκεκριμενα πολιτικα συμφεροντα που φερνουν τις καραβιες απο την Αιγυπτο π.χ
    Τα μαγαζια στην λαχαναγορα εχουν και συγκεκριμενους ιδιοκτητες (πολιτικα προσωπα). Η χωρα μας πρεπει να μην παραγει απλα να καταναλωνει.
    Υπαρχουν πολλα παραλογα σε αυτο το παραδειγμα που εδωσες.
    Ενα ωραιο παραδειγμα ειναι κινητη τηλεφωνια πριν 15 χρονια ολοι γελαγανε με τις τοτε εταιριες που πηγαιναν να ανταγωνιστουν τον ΟΤΕ
    στην εξελιξη της η ιστορια διεψευσε τις κασσανδρες.
    Αλλα επειδη παει μακρυα η κουβεντα θα σου θυμισω οτι εσυ εγραφες για την καταστροφη της χωρας και οτι θα γινουμε Κουβα. Λοιπον σκεψου πως αν αυριο ακουγανε ολοι τις "σωστες" αποψεις σου και δεχοντουσαν αβασανιστα τις οικονομικες γνωσεις μεθαυριο θα ησουν νηστικος και στο σπιτι σου κλειδοαμπαρωμενος για να μην σε φανε οι αλλοι ζωντανο!!! Οποτε πιστευω οτι αφου ετσι βλεπεις το μελλον μην αναλωνεσαι σε οικονομικες θεωριες κανε στο σπιτι σου ενα καταφυγιο γιατι θα ισχυσει ο νομος της επιβιωσης.
    Οποτε λιγο με ενδιαφερει αν θα πουλαω ρευμα και ποσο απο την στιγμη που δεν θα μπορω να εχω προσβαση στα στοιχειωδη προιοντα για την επιβιωση μου.
    Ευτυχως ομως που ολοι γυρω σου δεν ασπαζονται τις αποψεις σου και μπορεις να τρως να πινεις και να εχεις ρευμα και να εχεις οτι αλλο θες.
    Μηπως ολοι αυτοι ειναι μαλακες που δεν τα κλεινουν ολα για να σωθουν???!
    Σεβομαι τις αποψεις σου αλλα για το προσωπικο σου συμφερον να ευχεσαι να μην σε ακουει κανενας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αντιφωτοβολταικός speaking.


    Είναι περασμένη η ώρα και έχεις μπερδευτεί σε ποιον απευθύνεσαι.

    ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΟΥΒΑ.

    ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ.

    Η ΧΩΡΑ ΗΔΗ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΝΙΩΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ
    ΔΙΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΥ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ,ΕΙΤΕ ΕΧΕΙΣ
    ΑΚΟΜΗ ΦΡΑΓΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΙΩΣΕΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΣΕ "ΔΑΓΚΩΝΕΙ"

    Στο μυαλό σου είναι όλα μπερδεμένα.Τελείως μπερδεμένα!

    Τον ΟΤΕ δεν τον ανταγωνιστήκανε 100 εταιρείες αλλά 3 με 4.

    5 εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είναι ολιγοπόλιο και όχι ελέυθερος ανταγωνισμός.
    Σήμερα πόσες εταιρείες έχουν μείνει; Ήδη η vodafone ετοιμάζει συγχώνευση με την wind.

    ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

    Υπάρχει μια ομάδα του πληθυσμού η οποία κοιμάται με τα τσαρούχια.
    Κοιμάται όχι γιατί είναι ηλίθια και δεν μπορεί να ερμηνεύσει τα δεδομένα της εποχής
    μας,αλλά γιατί ακόμη έχει λεφτά.Πιστεύω οτι ανήκεις σε αυτή την ομάδα.

    Στην Κύπρο θυμάσαι τι έγινε;Το ξέχασες;
    Φαντάσου ένα πρωινό να βρείς κλειστές τις τράπεζες και να μην υπάρχει ρευστό στην αγορά.

    Πόσοι άραγε θα προσπαθήσουν να γίνουν σούπερμαν από τις ταράτσες τους;

    ΛΟΙΠΟΝ,ΚΑΝΕ ΤΑ ΜΠΑΝΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣΕ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.
    ΑΣΕ ΜΕ ΝΑ ΖΩ ΣΕ ΕΝΑ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ,ΖΩΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑ.

    ΚΟΙΝΩΣ,ΑΣΕ ΤΟΝ ΤΡΕΛΟ ΣΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αντιφωτοβολταικε μαλον το εμπεδωσες . Η τρελιτσα δεν παει στα βουνα . Παρε τωρα τις κουκλες σου και παιξε . Αντε αγορακι. Αν εισαι....γιατι δεν μου φαινεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. καλησπερα ειμαι επενδυτης της easy2find , iparxei kaneis edo

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ