Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Οι τιμές στα φωτοβολταικά πανελ σταθεροποιούνται - Επιστροφή στην κερδοφορία για τους κατασκευαστές

Oι τιμές των παγκόσμιων φωτοβολταικών πανελ εχουν σταθεροποιηθεί κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013 και ορισμένοι προμηθευτές μπορεί ακόμη και να επιστρέψουν στην κερδοφορία το τρέχον έτος, σύμφωνα με την έρευνα αγοράς του IHS.Το IHS Solar PV είπε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2013
σηματοδότησε το τέλος της πτώσης των τιμών στα φωτοβολταικά πανελ. Μετα απο δύο χρονια συννεχόμενης πτώσης η τιμολόγηση στα φωτοβολταϊκά πάνελ ειναι σταθερή, ανοίγοντας ετσι το δρόμο για μια αύξηση στα μικτά περιθώρια της βιομηχανίας και αρα επιστροφη στην κερδοφορία για μερικές κορυφαίους προμηθευτές του τρέχοντος έτους.Μετά τη βύθιση των τιμών στο 2012, το μικτό περιθώριο κέρδους σε παγκόσμιο επίπεδο αυξήθηκε στο 1% το πρώτο τρίμηνο, από το μηδέν κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με την έκθεση.Το IHS προβλέπει ότι η βιομηχανία σε επίπεδο μικτού περιθωρίου, θα ανέλθει σε 6% στο τέλος του έτους.Οι Νο. 1 και Νο. 5 προμηθευτές φωτοβολταικών πανελ κατά το πρώτο τρίμηνο - Yingli Solar και canadian solar - έχουν εκδώσει κατευθυντήριες γραμμές για μικτά περιθώρια κέρδους της τάξης του 10% για το δεύτερο τρίμηνο!
Σύμφωνα με το IHS, με την μέση τιμή πώλησης παγκοσμίως (ASP) για φωτοβολταικά πανελ να αναμένεται να μειωθεί μόνο ελαφρώς το 2013 σε 0,71 δολάρια ανά watt κατά το τέταρτο τρίμηνο, από 0,74 δολάρια ανά watt κατά το πρώτο τρίμηνο, και οι τιμές του πολυπυριτίου να κυμαίνονται περίπου στα $ 20 ανά χιλιόγραμμο, οι εταιρείες αυτές θα μπορούσαν να επεκτείνουν τα περιθώρια κέρδους τους στο 15% και να επιστρέψουν στην κερδοφορία, σύμφωνα με την IHS.
Πηγη : http://www.pv-magazine.com/news/details/beitrag/sunny-days-ahead-for-module-suppliers_100012015/#ixzz2YiZkRZnn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ